Forum » Problemi človeštva » Zoran Vaskrsić zaradi dolga ob hišo
Zoran Vaskrsić zaradi dolga ob hišo
VelikiTun ::
Kenpachi ::
Anonymous je natanko to - anonimneži. Ni to neko podjetje ali stranka, ki se opredeljuje za neko opcijo. Ne vem, kakšne predstave vi imate o anonymous...
Če se zdaj že vaški loleki imajo za anonymous - well, I'll be damned, props for that. Še bolje tako!
Če se zdaj že vaški loleki imajo za anonymous - well, I'll be damned, props for that. Še bolje tako!
Zaraki Kenpachi.
Matako ::
Anonymous so se pa lepo zajebali. Se vidi da slovenska sekcija nima pojma kaj naj bi to sploh bilo.
SLO Anon je par Kurnikovih študentov, IMO. Pa itak pri nas ni noben anonimen :D
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
Karaya 52 ::
Na protestnike se nima smisla spravljati, dokler sebi delajo vecjo skodo kot ostalim. Pred parimi mesci sem v Londonu za hec obiskal plac pred katedralo sv. Petra, kjer kampirajo 15o. Cca 20. sotorov, praznih, nekaj klosarjev na zastonj fish and chips, s to razliko, da njihovi 15o niso neodrasli rdeci anarhisti. Mater, ce bi izbiral med exjugo ali anglosaxo klosarjem, bi moral izbrati slednjega!
vorantz ::
so mogli policaji kakega pod krinko prej poslat, da natrese mal laxativov na pecivo ki ga je vaskrsič ponujal
pol bi pa samo čakali :D
so mogli policaji kakega pod krinko prej poslat, da natrese mal laxativov na pecivo ki ga je vaskrsič ponujal
Včasih so rekli, da je policija "postregla s štrudljem" (mlatenje s pendreki).
Bo treba to pecivo spet uvesti nazaj.
/\/\.K.
ziga1990 ::
Včasih so rekli, da je policija "postregla s štrudljem" (mlatenje s pendreki).
Bo treba to pecivo spet uvesti nazaj.
ja sam bi morali prej parkrat opozorit kaj bodo naredili če se ne odstranjo, kokr vem če so bili opozorjeni se nimajo kaj za zgovarjat na policijsko brutalnostjo.
offtopic: se še spomnite pred parimi mesci ko so američani protestirali se je na spletu pojavu tisti posnetek na katerem policaji zalivajo sedeče protestnike s solzivcem zdelo se je kot da so policaji uporabili preveč sile ampak niso protestnike so večkrat opozorili kaj bojo storili če jih novjo nehali obkoljevati in so dobili in nato so se drli brutalnost policije.
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
Zlate ::
Od 124€ dolga je dobil 3.698,60€ profita. Dolg = ? = profit ni kaj, car.
Sklepam, da je za hišo plačeval kredit. Če je bila hiša prodana, potem si je kreditodajalec od kupnine seveda vzel preostanek dolga. Ampak ni za skrbeti, ti in tebi podobni boste že našli še kaj drugega, da se boste nad tem naslajali.
Tip je v primeru resnično zajebal sam sebe, bolj kot ga je država pa mu vseeno ne privoščim. Ne razumem, da mnogi tu zagovarjajo pravno državo, ko pa velike ribe žejne preko vode peljejo celo Slovenijo, za milijonske zneske pa to ni isto. Ti pač vlečejo prave poteze in zato je vse O.K. Važno, da je vse po črki zakona, če pa je pravično pa tako nima veze... Zaradi debilov, ki tako razmišljajo in jim je za to vseeno, smo danes tam kjer smo. Kruha in iger za hlapce, da se jih lahko še naprej molze.
"Ne dovoli, da bi te šolanje oviralo pri izobraževanju."
_______________________ Mark Twain________
_______________________ Mark Twain________
Invictus ::
V primeru ko se nepremičnino proda preko sodišča, dobi kupec bremen prosto nepremičnino. Iz kupnine se poplačajo vsi upniki, ki je v večini primerov banka s svojo hipoteko.
Zato banke tako nerade prodajajo nepremičnine na dražbah. Prva cena je mogoče še realna, druga cena je pa skoraj vedno 50% nižja. Zaradi zakonov in pravilnikov o dražbah.
Sicer pa če ste opazili, je sodišče najprej poskusilo hišo prodati po realni ceni. Šele na drugi dražbi je bila cenejša. Ampak tip je ignoriral tudi prvo dražbo.
Zato banke tako nerade prodajajo nepremičnine na dražbah. Prva cena je mogoče še realna, druga cena je pa skoraj vedno 50% nižja. Zaradi zakonov in pravilnikov o dražbah.
Sicer pa če ste opazili, je sodišče najprej poskusilo hišo prodati po realni ceni. Šele na drugi dražbi je bila cenejša. Ampak tip je ignoriral tudi prvo dražbo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
BlueRunner ::
V tem primeru je sejal samo en, zanje pa celotna druzina. V razmislek raznim frajerjem. Ce zafrknes sebe, ajde. Sam si si kriv. Samo dobro razmisli, da nimas se koga, ki ga bos zaradi svoje trmarije prizadel.
DragonHeart ::
me zanima če je družina sploh vedela kaj se dogaja...dokler jim niso hiše prodali.Me zanima če jim je povedal...mogoče je skrival vse skup. To bi razložilo njihovo presenečenje in prepričanje da morajo iz hiše zaradi 124 eur...
Novinarji seveda še vedno vsi po vrsti kričijo da je bila to krivica in da je šel iz hiše le zaradi 124 eur. Zaradi tega so mnogi zavedeni tako kot smo bili tudi nekateri saj novinarji ne poudarijo da si je za to reč kriv sam.
Dejansko nihče ne upošteva da mu je sodišče dejansko naredilo uslugo. Hišo bi lahko prodali za manj denarja in bi moral tip še vedno plačevati hišo, čeprav ne bi bil več njen lastnik. Tako pa so hišo prodali vsaj za toliko denarja, da je hiša odplačana tako da on lahko zdaj kupi novo hišo...
Novinarji seveda še vedno vsi po vrsti kričijo da je bila to krivica in da je šel iz hiše le zaradi 124 eur. Zaradi tega so mnogi zavedeni tako kot smo bili tudi nekateri saj novinarji ne poudarijo da si je za to reč kriv sam.
Dejansko nihče ne upošteva da mu je sodišče dejansko naredilo uslugo. Hišo bi lahko prodali za manj denarja in bi moral tip še vedno plačevati hišo, čeprav ne bi bil več njen lastnik. Tako pa so hišo prodali vsaj za toliko denarja, da je hiša odplačana tako da on lahko zdaj kupi novo hišo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DragonHeart ()
ziga1990 ::
DragonHeart je izjavil:
me zanima če je družina sploh vedela kaj se dogaja...dokler jim niso hiše prodali.Me zanima če jim je povedal...mogoče je skrival vse skup. To bi razložilo njihovo presenečenje in prepričanje da morajo iz hiše zaradi 124 eur...
Novinarji seveda še vedno vsi po vrsti kričijo da je bila to krivica in da je šel iz hiše le zaradi 124 eur. Dejansko nihče ne upošteva da mu je sodišče dejansko naredilo uslugo. Hišo bi lahko prodali za manj denarja in bi moral tip še vedno plačevati hišo, čeprav ne bi bil več njen lastnik. Tako pa so hišo prodali vsaj za toliko denarja, da je hiša odplačana tako da on lahko zdaj kupi novo hišo...
če ima dost dnarja
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
DragonHeart ::
tudi če ga nima. sodišče bi dejansko lahko hišo prodalo za nekaj tisoč eur...toliko da bi odplačali njegov dolg do upnika in sodne stroške. Pa so bili vsaj toliko prijazni da so hišo prodali za toliko denarja, da je bila hipoteka odplačana.
Upnik je dobil svoj denar, sodni stroški so poplačani, njegov dolg do banke zaradi hiše pa je tudi poplačan.
ok, ni nevem kakšna usluga vendar vseeno nihče ne upošteva da bi sodišče brez zadrškov dejansko lahko to storilo. Malo premislite koliko ljudi še vedno odplačuje kredit za avto, čeprav so avto prodali naprej že nekaj let nazaj ali pa so mogoče imeli prometno nesrečo nekaj let nazaj...
ampak ne, tega ni napisal niti 1 medij. Vsi ponavljajo le 124 eur. Ne, ni le 124 eur.
Namesto da se zgražamo nad sodišči, bi se morali bolj nad novinarji v naši državi, saj je situacija katastrofalno slaba.
Upnik je dobil svoj denar, sodni stroški so poplačani, njegov dolg do banke zaradi hiše pa je tudi poplačan.
ok, ni nevem kakšna usluga vendar vseeno nihče ne upošteva da bi sodišče brez zadrškov dejansko lahko to storilo. Malo premislite koliko ljudi še vedno odplačuje kredit za avto, čeprav so avto prodali naprej že nekaj let nazaj ali pa so mogoče imeli prometno nesrečo nekaj let nazaj...
ampak ne, tega ni napisal niti 1 medij. Vsi ponavljajo le 124 eur. Ne, ni le 124 eur.
Namesto da se zgražamo nad sodišči, bi se morali bolj nad novinarji v naši državi, saj je situacija katastrofalno slaba.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DragonHeart ()
5pellfire ::
DragonHeart je izjavil:
Vedeli, vedeli ...žena je (menda celo parkrat) pošto iz sodišča prevzela (PDF stran 1, točka 3 spodaj, stran 2, glej pod letnico 2010, stran 4 na vrhu).
Toliko o tem kako ni bil obveščen o postopku... ali, pa saj res, zajebala ga je žena, ker mu ni nič povedala.
Tudi pri obisku rubežnika je bila ona prisotna ...njega kakor da ni.
...skoraj enako kot pri meni, sem lastnik avta, vozi ga žena, jaz pa mam več sestalec v roki kot volan
T-h-o-r ::
ni se mi prebirat 8 strani
ampak, ali forumski pravniki spet zagovarjajo to dejanje kot nekaj normalnega in pravilnega
zaradi 124 dolga vzeti vrednost 140.000
ampak, ali forumski pravniki spet zagovarjajo to dejanje kot nekaj normalnega in pravilnega
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
ejQ ::
Men se še zmer ne zdi korektno, da si je sodnica uzela 1 mesec časa, da je ugodila predlogu upnika, da spremeni izvršbo na nepremičnino v izvršbo na osebni dohodek. Kako je to "vse po pravilih"?
Kaj če bi Vaskrsić poslal prošnjo, da se izvršba ustav, da zdj pa ma denar (kar je vse kar je sodišče hotl), in bi sodnica lena, to prošnjo prebrala čez en mesec, 2 dni po tem, ko bi prodala bajto.
In postopek bi bil izpeljan pravilno.
Neki ne štima.
Kaj če bi Vaskrsić poslal prošnjo, da se izvršba ustav, da zdj pa ma denar (kar je vse kar je sodišče hotl), in bi sodnica lena, to prošnjo prebrala čez en mesec, 2 dni po tem, ko bi prodala bajto.
In postopek bi bil izpeljan pravilno.
Neki ne štima.
francek1 ::
ni se mi prebirat 8 strani
Funkcionalna pismenost te malo matra, ne?
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
XsenO ::
Imena za potencialni film/knjigo/serijo okoli tega dogodka:
1551 dni mojega boja! A Zoran Vaskrsić story
1551 dni mojega boja! A Zoran Vaskrsić story
1 + 1 = 1
BALAST ::
On je že zdavnaj preminil, sedanje telo ma na lizing.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
Pithlit ::
Normalnega ne. Glede na to da je sodišče ugotovilo da je hišo, od 574 podobnih primerov, izgubil le eden. Vsi ostali so prišli k pameti in poravnali tisti 100EUR dolga.
Pravilnega pa. 4 leta se je tip izogibal in ignoriral vse živo... izloristil ni niti ene pravne možnosti ki mu je bila ponujena. Poizkušali so mu rubit kaj manjšega... pa čudežno "ni imel". Tako da na koncu so mu pač rubil edino lastnino (dokazljivo njegovo) s katero so lahko pokrili upnike in stroške.
Life is as complicated as we make it...
Karaya 52 ::
Se kdo spomni podobnega primera, ko so odrasli gverilci zastavili ves ugled, vso pamet za neko stvar, ki se na koncu izkaze za nekaj povsem drugega? Mogoce Mikstone bralno debatni krozek beliverji? Del novinarskega ceha pa se vedno slik crno podobo. Kot nekateri razpihovalci pesimizma tu gor.
blackbfm ::
torej po tvoji logiki bi vaskrsić lahko imel 100 stanovanj pa mu ne bi smeli nič vzet, ker gre *samo* za 100eur? če je to logično in normalno potem sem pa jz res blesav
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
T-h-o-r ::
torej po tvoji logiki bi vaskrsić lahko imel 100 stanovanj pa mu ne bi smeli nič vzet, ker gre samo za 100eur? če je to logično in normalno potem sem pa jz res blesav
po moji logiki bi ga mogli pristojni organi že zdavnaj prej vreči v zapor, ko si je nezakonito pridobival vso premoženje v času brezposelnosti/prejemanja minimalne plače
Why have a civilization anymore
Dejansko gre bolj za Strojan fenomen.
Stvar je preprosta: resnica je po navadi nekje vmes. Ni nek zaneslivo vodilo, je pa statistično močno.
Stvar je preprosta: resnica je po navadi nekje vmes. Ni nek zaneslivo vodilo, je pa statistično močno.
/\/\.K.
djordjevic ::
torej po tvoji logiki bi vaskrsić lahko imel 100 stanovanj pa mu ne bi smeli nič vzet, ker gre samo za 100eur? če je to logično in normalno potem sem pa jz res blesav
po moji logiki bi ga mogli pristojni organi že zdavnaj prej vreči v zapor, ko si je nezakonito pridobival vso premoženje v času brezposelnosti/prejemanja minimalne plače
Upnik pa ima od tega natanko - kaj? Ko ti bo prvič kdo dolžan, se spomni svojih besed tule.
Na kratko, nimaš pojma.
No grave is deep enough to keep us in chains.
...glede zapora (glej kako stran nazaj je bilo že o tem govora) zakaj bi moral iti v zapor če ni plačal položnice?
...kako si nazakonito pridobiš premoženje v času brezposelnosti/minimalne plače ...si ne smeš kupiti TV-ja ali pralnega stroja
ko si brezposel ali imaš minimalno plačo?
Tip je bil v izvršnem postopku.(pika) Izvršni nalog je podal upnik na sodišče zaradi neplačila dolga. (pika)
Torej je namen da se izterja plačilo dolovanega zneska, in ne da se ga da v zapor, ali pa se mu seka roka (to smo že tudi omenili).
Izvršbo v primeru neplačevanja leasinga za avto je tip poravnal ...leasing hiša je originalno vložila izvršbo na nepremičnino.
Tej izvršbi se je pridružil VOKA v znesku 124€.
Dolg je leasing hiši tip poravnal (najbrž bi bila sramota če bi mu avto vzeli), leasing hiša je od postopka odstopila.
Dolga do vodovoda (VOKA) NI poravnal.
Pošto s sodišča je dobival, čeprav joka da je ni (žena 2x ali 3x prevzela).
Prav tako je bila žena prisotna ob obisku rubežnika (rubežnik je bil tam, ima slike)...za rubiti ni bilo ustreznega premičnega premoženja.
Preko pošte je dobil tudi odločbo o prvi dražbi nepremičnine ...prevzela žena.
Tip je torej ZAVESTNO ignoriral vsako pošto s sodišča, ter se je ZAVESTNO ODREKEL vsak
pravne možnosti da se postopek ustavi ...bi pa moral s tem plačati originalni dolg.
Zdaj pa ..., no ja avto na leasing še verjetno ima ne?
LuiIII ::
Glede na to, da sem se zgražal nad odločitvijo sodišča o rubežu zaradi 124€, se sedaj, po prebranem pdf-u lahko zgražam samo nad njegovo neumnostjo, da ni zadeve poravnal. Če pa on ali pa žena slučajno ne znata vsaj malo razumeti dokumentov iz sodišča je pa to njujin problem. Več kot očitno je bilo to delanje norca iz pravne države in tip (ni bil) nikakršen revež, ki ne bi mogel odplačati dolga. Vsaj po vsem tistem kar je imel na leasing doma.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LuiIII ()
judoka ::
DragonHeart je izjavil:
Zmagaš stari! "Sodišče mu je naredilo uslugo". Bravo res, komentar dneva! klap, klap, klap.
Kar se mene tiče, je tale dogodek pokazal kako smo ljudje zhebani v dušo, ker vsaj polovica folka ali ne vidi nič narobe v tej zgodbi, ali
pa človeku dejansko privošči vso to sranje. Država smo ljudje in očitno imamo točno tako državo, kot si jo zaslužimo.
Meni gre ZV na živce, ker je strahopetec. Protestnike, neumne ali ne, bi lahko policija makar tepla... pa bi lik mirno obračal roštilj pri sosedu. Ok, mogoče bi jim ponudil kak piškot. Če bi si upal priti zraven.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Zmagaš stari! "Sodišče mu je naredilo uslugo". Bravo res, komentar dneva! klap, klap, klap.
Kar se mene tiče, je tale dogodek pokazal kako smo ljudje zhebani v dušo, ker vsaj polovica folka ali ne vidi nič narobe v tej zgodbi, ali
pa človeku dejansko privošči vso to sranje. Država smo ljudje in očitno imamo točno tako državo, kot si jo zaslužimo.
Narobe je to da nekateri mislijo da ni treba plačevat položnic, in da bojo skozi prišli kot carji.
Če si idiot da ko stopiš na žvako, kličeš na pomoč gasilce, potem pa jokaš da moraš intervencijo plačati, namesto, da
bi stopil z žvake si pač idiot ...imaš vso pravico biti idiot, vendar na lastno odgovornost in na lastne stroške.
Ne pravijo zastonj "nije žvaka za seljaka"
Človeku ne rabiš privoščiti nesreče, da lahko oceniš, da je imel na vseh točkah postopka vse možnosti, da se bi temu izognil, pa jih zavestno ni izkoristil.
Ravno tako ni privoščljivost, kadar potegneš črto in rečeš, da imaš na eni strani nekoga, ki se res obnaša kot teslo, na drugi strani pa osnoven postulat pravne države, da bo zavarovala tiste, ki ravnajo zakonito.
So pač konsekvence. Vsa energija in gnev bi bila bolj koristno porabljena v tistih primerih, kjer je pravna drzava dejansko zatajila, ne pa tam, kjer se je pokazalo, da le deluje, pa čeprav še vedno precej počasi.
Okapi ::
Poizkušali so mu rubit kaj manjšega... pa čudežno "ni imel".Kaj pa če mogoče rubežnik "čudežno" ni nič primernega videl?
In potem je še sodnica "čudežno" papirje po mesecu dni dva dni prepozno vzela v roke. In še kakšen "čudež" bi se mogoče našel.
In kar se rubeža tiče - a je lahko še bolj kretenska trditev, da štedilnika in hladilnika se ne sme rubit, celo hišo se pa lahko?
O.
Poizkušali so mu rubit kaj manjšega... pa čudežno "ni imel".Kaj pa če mogoče rubežnik "čudežno" ni nič primernega videl?
In potem je še sodnica "čudežno" papirje po mesecu dni dva dni prepozno vzela v roke. In še kakšen "čudež" bi se mogoče našel.
In kar se rubeža tiče - a je lahko še bolj kretenska trditev, da štedilnika in hladilnika se ne sme rubit, celo hišo se pa lahko?
O.
Hiša se ni rubila, ampak prodala na (javni) dražbi, ...celo na 2. dražbi.
Vsak normalno trmast bi se vsaj ob 1. dražbi streznil, da zdaj pa gre zares,
Zoranu pa se je zgleda (glede na filing iz celotnega postopek) še fino zdelo, da se ni prodalo,
misleč da ne bojo mogli prodati.
Tip je vseskozi špilal na "zastaranje" zadeve, dobitek je bil da je zadevo "zasral"
Manjkajo še murgelski palček, jajo, mikstone, hobotnica in iluminati.
Na eno sem v tem postu odgovoril.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlueRunner ()
St235 ::
Rubež je zadevo speljal v skladu z zahtevami in je to tudi dokumetirano. Več od tega se od njega ne more pričakovat. Zoran pa v tem času ni naredil ničesar, zdaj pa plačuje lastno neumnost. Jebat ga mogoče bo pa naslednji zoran poplačal svoje dolgove in ne bo zajebal cele družine zaradi lastne neumnosti.
Hiše ni pa nihče rubil in spet samo dokazuješ nepoznavanje osnov tematike.
Hiše ni pa nihče rubil in spet samo dokazuješ nepoznavanje osnov tematike.
Da ne bo pomote, jasno je, da je tip bumbar. Ampak če se gremo napredno družbo, bi morale biti določene stvari nedotakljive.
1. streha nad glavo
2. hrana
3. obleka
In glede na to da je on osebno bumbar bi moral on osebno nosit posledice, ne pa cela familija z otroki vred. Zarad mene naj se ga strpa v zapor + prisilno delo....karkoli.
Tole je čisto pretiravanje. Če pa človek primerja to situacijo z raznimi Hildami, Zidarji in Bavčarji je pa jasno da je vse skupaj perverzija.
In pridni robotki kot smo, seveda ploskamo, ker položnice je treba plačevat.
1. streha nad glavo
2. hrana
3. obleka
In glede na to da je on osebno bumbar bi moral on osebno nosit posledice, ne pa cela familija z otroki vred. Zarad mene naj se ga strpa v zapor + prisilno delo....karkoli.
Tole je čisto pretiravanje. Če pa človek primerja to situacijo z raznimi Hildami, Zidarji in Bavčarji je pa jasno da je vse skupaj perverzija.
In pridni robotki kot smo, seveda ploskamo, ker položnice je treba plačevat.
luli ::
Da ne bo pomote, jasno je, da je tip bumbar. Ampak če se gremo napredno družbo, bi morale biti določene stvari nedotakljive.
1. streha nad glavo
2. hrana
3. obleka.
Praviloma se vse troje v primeru izigravanja zakona dobi v zaporu. Zastonj.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Zanima me nekaj glede zaporedja dogodkov:
07. 10. 2010 Prva javna dražba nepremičnine dolžnika - neuspešna; dolžnik bil pravilno in pravočasno vabljen
19. 10. 2010 Sodišče prejme predlog upnika za izvršbo na dobroimetje dolžnika na račun
26. 10. 2010 Sodišče prejme predlog upnika za izvršbo na rubež dolžnikovega osebnega dohodka
18. 11. 2010 Druga javna dražba; dolžnik bil pravilno in pravočasno vabljen (znižana vrednost nepremičnine za 1/2: 70.000 €; nepremičnina prodana (sklep o domiku)
22. 11. 2010 Sodišče dovoli spremembo sredstva izvršbe na dobroimetje dolžnika na račun in na rubež dolžnikovega osebnega dohodka
24. 11. 2010 Upnik sodišču sporoči, da je dolžnik tega dne dolg poravnal
Na prvi pogled zgleda malo čudno, kot da je sodišče peljalo naprej izvršbo na nepremičnino.
19.10 in 26.10 je sodišče prejelo predlog upnika za izvršbo na račun oz. plačo. V kolikor denarja od plače ali na računu
ni se verjetno nadaljuje izvršba na nepremičnini. Je možno da je bil nakazan dena na račun ali od plače po 2. dražbi ...torej
22.11., tiste dni je ZV tudi sam poravnal dolg.
Tole je meni edina "čudna" okoliščina tega procesa.
07. 10. 2010 Prva javna dražba nepremičnine dolžnika - neuspešna; dolžnik bil pravilno in pravočasno vabljen
19. 10. 2010 Sodišče prejme predlog upnika za izvršbo na dobroimetje dolžnika na račun
26. 10. 2010 Sodišče prejme predlog upnika za izvršbo na rubež dolžnikovega osebnega dohodka
18. 11. 2010 Druga javna dražba; dolžnik bil pravilno in pravočasno vabljen (znižana vrednost nepremičnine za 1/2: 70.000 €; nepremičnina prodana (sklep o domiku)
22. 11. 2010 Sodišče dovoli spremembo sredstva izvršbe na dobroimetje dolžnika na račun in na rubež dolžnikovega osebnega dohodka
24. 11. 2010 Upnik sodišču sporoči, da je dolžnik tega dne dolg poravnal
Na prvi pogled zgleda malo čudno, kot da je sodišče peljalo naprej izvršbo na nepremičnino.
19.10 in 26.10 je sodišče prejelo predlog upnika za izvršbo na račun oz. plačo. V kolikor denarja od plače ali na računu
ni se verjetno nadaljuje izvršba na nepremičnini. Je možno da je bil nakazan dena na račun ali od plače po 2. dražbi ...torej
22.11., tiste dni je ZV tudi sam poravnal dolg.
Tole je meni edina "čudna" okoliščina tega procesa.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 5pellfire ()
1. streha nad glavo
2. hrana
3. obleka.
Praviloma se vse troje v primeru izigravanja zakona dobi v zaporu. Zastonj.
Aha, ti si našel zapor v povezavi z zgornjim stavkom. V redu. Kaj pa ko prideš iz zapora?
redstrasse ::
Kakšne emocije so bile danes pred hišo, žalostno. Vse je potekalo po črki zakona,
kmet nikoli ni bil nad zakonom in ni znal uporabiti svoja rapoložljiva sredstva za
boj proti zakonu. V tem primeru ali svinjariji, kot so jo mnogi poimenovali bi se lahko
borili samo s tem, česar sistem nima, hlevski gnoj.
"Obstaja možnost pobude ustanovitve gibanja za pravično porazdelitev svinjarije po sistemu"
Očitno je bilo v primeru pristona špekulacija (ali ne) z nepremičnino, ki so jo prodali pod ceno.
Ker je zakon napisan slabo, se gibanje lahko bori za spremembo zakona s hlevskim gnojem.
Vsaka nepremičnina, ki se je prodala za polovično ceno, se napolne z gnojem in zalije z gnojevko.
Napolne se do vrha dimnika, nesme kapljati čez rob, ker bi s tem že onesnaževali okolje.
Ob deložaciji bi sodni izvršitelj naletel na neodpor, nepremičnina je očitno prazna, nikjer nobenega
protestnika. Misli si, sistem deluje, zmagali smo, kmete smo znova potlačili po luknjah.
Ponosno stopi do vrat, kot zmagovalec z novo titan ključavnico. Približa se vratom in za trenutek
posumi, da je vse skupaj prelahko... Nič, prime kljuko in porine navzdol, sliši se... kot bi bila namazana.
V trenutku se nanj zgrne ves gnev, odpad živali in ljudi, fuj napaka v sistemu si reče, ampak še vedno vse po črki zakona.
Novi lastnik (špekulant) s tako nepremičnino nemore nič, ker jo je nemogoče očistiti.
Tako bo nova naložba v hišo dreka, postal opomin vsem špekulantom, ki na dražbah kupujejo stanovanja po 25.000€.
Med dražbo bodo vedno imeli tak, kup gnoja v mislih, kot bi imeli cmok v grlu...
kmet nikoli ni bil nad zakonom in ni znal uporabiti svoja rapoložljiva sredstva za
boj proti zakonu. V tem primeru ali svinjariji, kot so jo mnogi poimenovali bi se lahko
borili samo s tem, česar sistem nima, hlevski gnoj.
"Obstaja možnost pobude ustanovitve gibanja za pravično porazdelitev svinjarije po sistemu"
Očitno je bilo v primeru pristona špekulacija (ali ne) z nepremičnino, ki so jo prodali pod ceno.
Ker je zakon napisan slabo, se gibanje lahko bori za spremembo zakona s hlevskim gnojem.
Vsaka nepremičnina, ki se je prodala za polovično ceno, se napolne z gnojem in zalije z gnojevko.
Napolne se do vrha dimnika, nesme kapljati čez rob, ker bi s tem že onesnaževali okolje.
Ob deložaciji bi sodni izvršitelj naletel na neodpor, nepremičnina je očitno prazna, nikjer nobenega
protestnika. Misli si, sistem deluje, zmagali smo, kmete smo znova potlačili po luknjah.
Ponosno stopi do vrat, kot zmagovalec z novo titan ključavnico. Približa se vratom in za trenutek
posumi, da je vse skupaj prelahko... Nič, prime kljuko in porine navzdol, sliši se... kot bi bila namazana.
V trenutku se nanj zgrne ves gnev, odpad živali in ljudi, fuj napaka v sistemu si reče, ampak še vedno vse po črki zakona.
Novi lastnik (špekulant) s tako nepremičnino nemore nič, ker jo je nemogoče očistiti.
Tako bo nova naložba v hišo dreka, postal opomin vsem špekulantom, ki na dražbah kupujejo stanovanja po 25.000€.
Med dražbo bodo vedno imeli tak, kup gnoja v mislih, kot bi imeli cmok v grlu...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: redstrasse ()
Okapi ::
Hiša se ni rubila, ampak prodala na (javni) dražbi, .Ja, Einstein, kaj pa misliš, da bi naredili s hladilnikom?
Hiše ni pa nihče rubil in spet samo dokazuješ nepoznavanje osnov tematike.Sem popolnoma prepričan, da natanko veš, kaj sem mislil, tako da je to enako bedast izgovor kot tisti, ki pravijo, da internetni pirati niso pirati, ker ne napadajo ladij. Sicer je pa že Bard povedal, kaj bi bilo treba narediti s paragrafarji.
O.
Hladilnik mislim da si lahko pela ...X5 ma kr velik gepek
Sorry, sem te malo narobe razumel Okapi ...malo pozno je že pa sem še trezen
...ja hladilnik bi šel (če bi smel) tudi na dražbo. Zakaj pa se ne sme hladilnika ali
štedilnika rubit pa bo kdo drug bolj natančno vedel ...verjetno zato ker ga veliko bolj
potrebuješ za normalen oz. vsaj minimalen nivo življenja kot pa LCD/plazma TV
PaX_MaN ::
Kaj pa če mogoče rubežnik "čudežno" ni nič primernega videl?
Rubežnik je poslikal te "čudežne, nič primerne stvari".
Vmes so bli "čudežni" državni prazniki, recimo.
V resnici se ne sme rubit ničesar za kar rubljeni reče da "nujno potrebuje":
79. člen
(Predmeti, izvzeti iz izvršbe)
Predmet izvršbe niso:
1. obleka, obutev, perilo in drugi predmeti za osebno rabo ter posteljnina, posoda, pohištvo, štedilnik, hladilnik, pralni stroj in druge za gospodinjstvo potrebne stvari, kolikor je vse to nujno potrebno dolžniku in članom njegovega gospodinjstva;
PaX_MaN ::
Aja, ker hladilnik potrebuješ bolj kot hišo. Dobro da vem.
O.
Zgleda da - če mu ne bi viselo dol do Kitajske bi še tri leta lahko not živel s familijo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PaX_MaN ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rubež, čeprav sm v najemu (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 35106 (28661) | 49106 |
» | Rubež in osebni stečaj (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11202 (9235) | Zmajc |
» | Kako preprečiti rubež? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 33909 (19211) | Invictus |
» | Odredba o prodaji nepremičnineOddelek: Loža | 2917 (2576) | Invictus |
» | Ko ti davčna stopi na račun ... (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25947 (8463) | Mehmed |