» »

Kje kupiti varovalke za avto v nedeljo?

Kje kupiti varovalke za avto v nedeljo?

Malcolm_Y ::

Naslov pove vse. :)

Jih imajo na bencinskih črpalkah?

Hvala in lp.

hans2 ::

špar

Malcolm_Y ::

Hvala.

MadMax ::

Imajo tudi na bencinskih.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Gray_Warden ::

vsaka bencinska črpalka mora imeti tudi varovalke. Če jih mogoče kakšna bencinska v rovtah bogu za hrbtom SLUČAJNO nima pa se zapelji do kakšne večje črpalke..slednja jih ima zagotovo.

Alec999 ::

Leclerc

St235 ::

Petrol oziroma črpalke na splošno. Tam dobiš varovalke 24/7.

Mesar ::

St235 je izjavil:

Petrol oziroma črpalke na splošno. Tam dobiš varovalke 24/7.


Problem postane ko vse črpalke sploh petrolove niso odprte 24/7!!
Your turn to burn!

Malcolm_Y ::

Dobil v Šparu, iz prve. Še enkrat hvala.

T-Majo ::

Bencinske - večje črpalke.

Mesar ::

Jaz sem tudi pri manjših dobil če so bile le te odprte.
Your turn to burn!

St235 ::

Mesar je izjavil:

St235 je izjavil:

Petrol oziroma črpalke na splošno. Tam dobiš varovalke 24/7.


Problem postane ko vse črpalke sploh petrolove niso odprte 24/7!!


Odvisno v kakih rovtah stanuješ.

kixs ::

Tudi v LJ niso vse crpalke 24/7. Kakor mi je znano, ima navadno vsak malo vecji kraj, eno crpalko, ki je 24/7. Ob avtocestah so pa vse 24/7.

mpu2Q7 ::

Kje kupite nadomestne varovalke za avto ali vzamete iz original škatlice? Ravno je skurjena 10A mini za pomivanje vetrobrana, pa malo gledam, da se naučim(o). Vidim, prodajajo v paketu 2x(5+10+15+20+25A), cena je ugodna... Je predlagan nakup paketka ali vzamete kar iz original škatlice? Je potrebno gledati kaj kvaliteto/proizvajalca, če je samo za prekinjanje toka?

StevicaM ::

Model zakompliciral si kot da je varovalka znanstvena fantastika. V skrajni sili lahko varovalko sam naredis doma iz navadne zicke, seveda ce ves kaj delas. Drgac pa na 24/7 Petrolovih pumpah majo vse varovalke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: StevicaM ()

mpu2Q7 ::

Ni znanstvena fantastika, varovalko imam originalno iz škatle. Pa bi raje mogoče kupil paketek, če še kdo kdaj kasneje potrebuje pri nas v kratkem roku, Petrol ima, vem, saj od tam sem napisal, samo se mi ne da it do tja, je ene 5km proč. Sprašujem o priporočenih praksah, nakupu na zalogo in priporočilih glede proizvajalca (če je slučajno pomembno!), točno vas, ki vam to ni znanstvena fantastika, v X letih uporabe avte po Y prevoženih km še enkrat nisem menjal varovalke. Lepo bi prosil za konstruktivnost, ne za podjebavanje, če nisem preveč zahteven. Varovalke ne bom copral doma.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mpu2Q7 ()

feryz ::

Ti to resno? Ne rabiš varovalke in sprašuješ, kje kupujemo varovalke? 1000x se boš prihodnji teden peljal mimo štacun, pump in podobno, kjer imajo varovalke. Pa jih kuoi, ker imaš ravno panik attack.
Nikjer ne kupujemo varovalk.
Prvič, normalno delujoč avto jih sploh ne skuri.
Drugič, enih par jih je na pokrovu od varovalk.
Tretjič, kdor nima ledic, jih ima enih par v kompletu z žarnicami.

mpu2Q7 ::

namesto, da bi nekdo jedrnato napisal "kupiš lahko ustrezne tudi noname varovalke, vzdržijo tudi na zalogi, 10 jih stane 2,5EUR na Petrolu", zdaj tule izgubljamo čas z nekimi čudenji, podjebavanji, pametovanji, komplikacijami in znanstvenimi fantastikami. ja, oprostite no, če v 25+ letih vozniškega staleža še enkrat ni bilo potrebno kupiti varovalk :-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mpu2Q7 ()

Zimonem ::

Madona kup že varovalke. Ta cajt I.aš pa itak rezervno. Kva kompliciraš. Lahko pa kupiš ene na Petrolu, druge v Evrotonu, tretje na poooblaščenem servisu in narediš resen benčmark test.

mpu2Q7 ::

pri žarnicah ne velja isto, če kupiš v sparu ali kakšno original (samo osram se spomnim), če prineseš na amzs (recimo), kjer fantje menjujejo članom brezplačno, se zelo zmrdujejo nad noname žarnicami. zato sprašujem, očitno do sedaj ni bilo jasno. nič hudega, do novega leta boste vedeli nekaj več tudi vi.

mpu2Q7 ::

Sprašujem, ali je boljše kupiti kakšen poseben brand avtomobilskih varovalk, tudi, če je dražji kot kitajski noname šrot (na aliexpress menda dobiš za 3EUR kar 60 varovalk, kako super), od vas pa samo posmeh in žalitve. Žal ne vem, kako pogosto bo potrebno menjavati varovalke, do danes sploh nisem vedel, da jih je kadarkoli potrebno menjati. Sem upal, da bom dobil kakovosten odgovor od vas. Žal sem se motil, vem za drugič.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mpu2Q7 ()

Zimonem ::

Varovalka ni posebna znanost. In vse še bolj ali manj kupuje na Kitajskem. Če moraš večkrat menjat varovalko , gre za problem v tokokrogu. Kar stane ranga 1000krat več od same varovalke. In ja Kitajci znajo dimenzioniran žico , da ob preobremenitvi pregori.

mpu2Q7 ::

Iajoj, zdaj že izgubljam potrpljenje, če sem ravno rekel, da sem po 25+ vožnje prvič moral menjati varovalko danes, sploh! Ta avto sicer ni nov in ŠE NE VEM, kako pogosto bo potrebno menjavati, če sploh bo potrebno, ker je to prvič v vsej tej dobi avta in v mojem dolgoletnem vozniškem staležu. Res je, da sin dela izpit in da se mogoče občasno malo sam pelje, ampak to NI BISTVENO pri vsem skupaj! Verjetno je kdo preveč besno dal pomivati vetrobran ali kaj, ni mi jasno, mogoče celo jaz! Ker pa ne vem, če je možno kupiti eno samo varovalko, jih bom pač kupil več, da imam ustrezno rezervo. Zanima me samo znamka zanesljivih, četudi nekaj dražjih.

O ničemer drugem ne sprašujem, žarnice so bile za ponazoritev primerjav kakovosti različnih brandov! Po 250000 prevoženih km na števcu tu in tam kakšne že odpove, ali ne?

Pozabi, brez zveze, da vas kaj sprašujem, če vam moram ob ZAENKRAT prvem in enkratnem dogodku in enostavnem vprašanju še celo zgodovino človeštva razložiti vmes, da se potem še toliko bolj posmehujete in pametujete.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mpu2Q7 ()

IL_DIAVOLO ::

Tudi jaz sem mnenja da povprečen voznik osebnega avtomobila, ki ga ne sraufa sam, ne rabi rezervnih varovalk.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

mpu2Q7 ::

Ma saj vem, brez zveze sem se razpištolil, zdaj sem tu bad guy, pa tako enostavno vprašanje je bilo. Se opravičujem vsem. Ampak, če vprašam nekaj direktnega - ker sem vzel prvič v življenju sploh nadomestno za pregoreto varovalko iz škatle, da dam pač novo not, ali je dovolj kupiti najslabši kitajski šrot brez imena za 0,01EUR ali pa naj raje plačam 0,5EUR za nekaj bolj trpežen kitajski šrot z nekim imenom - pričakujem odgovor na to, ne pa neke moralistične izlete.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mpu2Q7 ()

r00k ::

Vzami cenejšo potem pa dobro premisli kaj boš z toliko denarja ki ga boš prihranil.

val46 ::

Sam res ej, kot da se pogovarjamo o stvari, ki stane ena 0,01€, druga kvazi kvalitetnejša pa 100€! Vzameš kar imajo na zalogi...prideš, rečeš hočem 10A varovalko, po možnosti še pokažeš staro skurjeno prodajalcu in ti jo da! Enostavneje kot to ne gre! In če res v 25ih letih nisi še menjal varovalke v avtu, pol predvidevam, da jo naslednjih 25 let spet ne boš rabil. Torej, se ne sekiraj in vzami kar pač dobiš na zalogi. Ne boš ne obogatel, pa tudi obubožal ne, ne glede na to, katere varovalke kupiš.

Sam v vednost, ko praviš da jih na AE dobiš 60 za 3€...verjemi, naši trgovci tudi to vedo in ja, zna bit, da boš tudi pri nas dobil iste, sam plačal jih boš mal dražje. Ampak, ti jih pa ne bo rablo dober mesec časa čakat, da pridejo iz kitajske :)

PacificBlue ::

Na Petrolu jih prodajajo. Sam jih imajo cel komplet v skatli..sem zadnjic rabil nujno dve 5A pa sem moral kupit dva paketa. 2x7eur;)

starfotr ::

Varovalke lahko kupiš tudi posamezno. V vsaki trgovini z avtodeli. Ali pa pri vsakem avto električarju.

Cena cca. 10-20 centov za kos.

delavec44 ::

Greš na prvi avtoodpad, dobiš zastojn.

darkolord ::

Tukaj ste naklofali par A4 strani besedila, ampak direktno mu pa ni nihče odgovoril: ne, za avto ni nobene bistvene razlike (razen v ceni) med noname varovalkami in varovalkami priznanih znamk.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Enofazni ali trofazni tok (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6311769 (9811) floyd1
»

Razdelilec in vunmetanje varovalke (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
727740 (5682) UganiKdo
»

Vse o agregatih (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
8233335 (24999) int47
»

Skurjen napajalnik

Oddelek: Strojna oprema
142149 (1682) Janac
»

Avto crknil (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6712686 (11245) andromedar

Več podobnih tem