» »

Medicina dela, podaljšanje vozniškega dovoljenja in zahtevanje Usmerjenega izvida oftalmologa

Medicina dela, podaljšanje vozniškega dovoljenja in zahtevanje Usmerjenega izvida oftalmologa

Vaseer ::

Letos so bile sprejete spremembe Pravilnika o zdravstvenih pogojih voznikov motornih vozil, ki, med drugim, ukinja potrebo po Usmerjenem izvidu oftalmologa glede sposobnosti za vožnjo - Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa.

Za enkrat sem preveril pri dveh izvajalcih Medicine dela in oba zahtevata Usmerjen izvid - kljub dejstvu, da imam opravljene redne preglede (vsaj vsako drugo leto) pri okulistu, vse izvide pregledov in nobenih dodatnih problemov razen daljnovidnosti.
Razumel bi, če bi imel kakšne dodatne probleme ali pa da ne bi imel rednih kontrol, tako mi pa deluje kot da so zmenjeni da zahtevajo Usmerjen izvid, da okulisti še vedno dodatno kasirajo...

Zanimajo me vaše izkušnje glede omenjenih pregledov, predvsem pri katerih izvajalcih Medicine dela ste opravljali pregled in da niso zahtevali Usmerjenega izvida oftalmologa.

val46 ::

Ne zastopim kak pregled oftamlmologa? Jaz sem moral samo povedati kakšno dioptrijo očal imam, da je potem pravilno nastavila tisti aparat za gledanje v njega. Nobenega izvida nisem potreboval ne od okulista, ne od nikogar. Ne vem pa če ti sprašuješ po isti stvari. Sem pa delal na medicini dela in prometa Dr. Starc v Sežani pred kakimi dvemi leti, pred dobrim mesecom pa v Postojni za službo...Dr.Švent

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vozniska izkaznical za tiste, ki imajo ocala (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7216847 (5216) m0LN4r
»

Podaljšanje vozniškega dovoljenja

4712669 (2954) MarkZC8261
»

Spremembe pri zdravstvenih pogojih za voznike z očesnimi okvarami in epilepsijo

173259 (1823) OK.d
»

bolniška odsotnost - vprašanje...