» »

Dobil kazen iz hrvaške po skoraj 2 letih?

Dobil kazen iz hrvaške po skoraj 2 letih?

Temo vidijo: vsi
««
17 / 20
»»

St235 ::

Preveri temo. Ker drugace lahko povsem brezplodno ponovimo celo debato. Verjetnost da karkoli sterjajo pa gravitira proti nula. Kolikor povrsno.poznam hrvasko.zakonodajo je v 5 letih dolg zastaral!

Evropsko sodisce ne posilja nikakrsnih izvrsb.

telexdell ::

perci je izjavil:

V bistvu ti pek ne sme zdraviti zob.

Pravno svetuje pa lahko nekdo, ki ni odvetnik, v specifičnih situacijah celo bolje kot odvetnik.

Npr. Davčni svetovalec je strokovnjak na nekem specifičnem področju in te lahko v davčnih zadevah zastopa učinkoviteje kot ne specializiran odvetnik.

Saj je pek strokovnjak na nekem specifičnem področju in ti lahko o peki kruha svetuje mnogo bolje kot zobozdravnik.

PS če te boli zob ti lahko svetujem tudi jaz- daj malo kačje sline na zob, pa bo takoj manj bolelo>:D
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Marjana F ::

St235 je izjavil:

Preveri temo. Ker drugace lahko povsem brezplodno ponovimo celo debato. Verjetnost da karkoli sterjajo pa gravitira proti nula. Kolikor povrsno.poznam hrvasko.zakonodajo je v 5 letih dolg zastaral!

Evropsko sodisce ne posilja nikakrsnih izvrsb.


Hvala za odgovor.
Bom še enkrat prečesala vse skozi in počasi brala, pa še kakšen zakon poleg pogledala.
Glede zastaralnega roka... Ja, tudi meni je jasno, da če zastara v 5-h letih je potem tu konec debate. Zato še toliko manj razumem tega odvetnika iz Celja, ki mi je to poslal in zakaj mi je poslal.

Lp,
Marjana

St235 ::

Odvetnik je poslal zato ker je to od njega pricakovala njegova stranka. Pri zastaranju ni avtomatizma in se mora dolznik na njega sklicevati.

gruntfürmich ::

Reycis je izjavil:

Legalizem je sistem kjer vladajo napisana v naprej dogovorjena pravila npr. pravo, pravičnost pa je nek skupek moralnih norm. Žal živimo v dobi legalizma. Legalizem nima skoraj nič skupnega s pravičnostjo, razen to, da so pravila za legalizem poskus ubeseditve moralnih načel. Pravičnosti se seveda nikoli ne da ubesediti...

malo manj nakladaj in vklopi možgane, pa priznaj da je tvoj 'legalizem' veliko bolj pravičen kot tvoja 'pravičnost'.
več, če uklopiš možgane, vidiš da je moja pravičnost veliko drugačna od tvoje pravičnosti. kaj šele od ostalih 2mio slovencev. in če bi to upoštevali bi bil kaos na vsej črti; nepravično do amena.
zato pa imamo 'legalizem'.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

Marjana F je izjavil:

En lep pozdrav vsem skupaj!
...

Tu je nekaj "splošnih" nasvetov:

https://www.amzs.si/motorevija/mobilnos...

https://www.zurnal24.si/slovenija/parki... omenja gospoda Kuzmanovića
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Marjana F ::

MrStein je izjavil:

Marjana F je izjavil:

En lep pozdrav vsem skupaj!
...

Tu je nekaj "splošnih" nasvetov:

https://www.amzs.si/motorevija/mobilnos...

https://www.zurnal24.si/slovenija/parki... omenja gospoda Kuzmanovića


MrStein, hvala za povezavi. Sem ju obe našla včeraj in tudi prebrala. En članek piše, bolje da se dolžnik sam obrne na upnika, drugi pa da izvršba v Sloveniji ne bi smela biti problem.
Našla sem tudi članek iz 04.09.2019: https://www.zurnal24.si/slovenija/za-24... kjer navajajo, da 'Hrvaška sodišča pri izterjavi neplačanih parkirnin priznavajo visoke stroške, ki jih morajo plačati dolžniki, tudi do skoraj 400 evrov.' Odvetnik Kuzmanović ne želi izdati, koliko opominov je bilo poslanih. Je pa poslal novinarju 'tri sodbe hrvaških sodišč v izvršilnih postopkih zaradi neplačanih parkirnin. V njih sodišča v Splitu, Zadru in na Pagu parkirnih podjetjem priznavajo izjemno visoke strošek izterjave: 337, 352 in 389 evrov. Kot je razvidno iz specifikacije stroškov iz ene o sodb so daleč najvišji stroški sodnega prevajalca, ki presegajo tristo evrov ali 90 odstotkov vseh priznanih stroškov. V konkretnem primeru je šlo za prevod v nemščino. Na drugi strani so dolgovani zneski precej nizki: 24, 95 in 123 evrov, nanje pa bo treba plačati tudi zamudne obrestu' (citat iz www.zurnal24.si).
Potem pa sem našla tukaj forum. Izvršbo za 400 EUR si res ne želim plačati.

Lp,
Marjana

MadMicka ::

Kot rečeno, plačaj glavnico.

blink ::

Pred dvema mesecema sem v ZG dobil kazen za parkiranje brez listka. Po hitrem pregledu na internetu sem ugotovil, da je najbolje plačati kazen (12 eur) naslednji dan preko mednarodnega nakazila in imaš mir. Naslednji dan sem jih še kontaktiral ali so prejeli nakazilo in ali je primer sedaj 100% zaključen.

Res ne razumem kaj drugi mencate, špekulirate in se delate balkance. Nenazadnje je tudi ukvarjanje s pravno pošto, teroriziranjem odvetnikov, iskanjem informacij in pravnih lukenj, pokvarjenim spancem, branjem komentarjev po internetu... izguba časa, živcev in energije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blink ()

SeMiNeSanja ::

Saj ni problem plačat tistih 12€, če si dobil obvestilo redarja ali upravnika nalepljeno na šipo.

Problem je, ker večina teh 'kurjih tatov', ki so tako hudo oškodovali upravljalca parkirišč, sploh ne ve ničesar o svoji 'pregrehi', dokler jim po X letih ne prileti v hišo grozilno pismo nekega nategunskega odvetnika, ki si hoče pozlatit nos na račun nič hudega slutečega 'kurjga tatu'.

Najbolj zanimivo pri tem pa je, da je to našim paragrafarjem popolnoma 'skladno z zakoni'. Jaz pa resno dvomim, da je to čisto po črki zakona, da 4 leta tajiš, da obstaja dolg (da si ziher da obtoženi nima več dokazila o plačilu), nato pa kar na enkrat, tik preden 'terjatev' zastara, pripelješ na plano topništvo in se kurjega tatu lotiš z odvetniško bando, ki si izmišlja astronomske stroške za svoje usluge (čeprav delajo zgolj copy&paste).

Lakotnik je sicer advokat parkplac mafije (prav privoščil bi mu, da še njemu pošljejo kakšno oderuško 'ponudbo za poravnavo'), zato od njega ni za pričakovati, da bi sploh poskusil pomisliti na to, da se tu gre za obliko organiziranega kriminala. Še manj pa, da bi rezumel jezo marsikoga, ki mu ni jasno, da nobena država ne naredi nič, da bi onemogočila tovrsten organizirani kriminal.
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

MrStein ::

Hja, jype ti bo rekel: vprašaj svojega poslanca, kaj je oziroma ni naredil glede tega (ali pa: koga pa si volil?)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

SeMiNeSanja ::

MrStein je izjavil:

Hja, jype ti bo rekel: vprašaj svojega poslanca, kaj je oziroma ni naredil glede tega (ali pa: koga pa si volil?)

Kaj pa če zakonodaja sploh ni tako 'neuporabna', samo se nobenemu paragrafarju ne da bockat za tisti drobiž, pa iskat primerne vzvode, s pomočjo katerih bi se dalo zadeve utemeljeno ovreči v primeru dejanske izterjave? Odvetnik bo tako ali tako zaslužil, če dobiš primer, ali pa če izgubiš. Zakaj bi se torej pri takem drobižu pretegnil?

Morda je zaradi bagatelnega zneska bila stvar naložena najbolj zelenemu vajencu v pisarni (v tistih primerih, kjer je baje pred HR sodiščem zmagal upnik, kot je to nekdo omenjal).
Ali pa je upnik zmagal celo zaradi tega, ker je dolžnik ostal povsem neaktiven, si ni najel odvetnika, ni reagiral na pozive,... Jasno, da potem izgubiš zadevo po avtomatizmu.

Premalo vemo o ozadju konkretnih primerov!

Pa tudi to ne vemo, če je potem na koncu bila izvršba npr. nemškega državljana sploh uspešna - čeprav je sodišče tako odločilo. Saj ni nujno, da se tam zgodba konča.

Ti naši 'forumski odvetniki' so tipični "Jack of all trades". Se spoznajo kao v celotno področje prava - a za nobenega še nisem slišal, kaj je pravzaprav njegova specialnost.
Če asociram na področje informatike, imaš 'računalničarje', ki znajo programirati, a o mrežah nimajo pojma. Pa imaš tudi take, ki vse vedo o mrežah, programirati pa znajo ene toliko, kot prvošolček brati.
Ti 'pravniki' tukaj pa so čudežno eksperti za vso pravo... Veliko sreče, če se potem s takim podaš pred sodišče.

Sem sam imel primer, ko je moj odvetnik spravil neko zadevo skozi v mojo korist, medtem ko je sosedi drug odvetnik v isti zadevi leta govoril, da se nič ne da.

No, tako nam tudi tukaj govorijo, kako se 'nič ne da'....jaz jim pa ne verjamem.
Žalostno je le to, da te psujejo z bedakom in nevem kakšnimi žaljivkami, ker jim ne verjameš na besedo.
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

Gogyto ::

Dajmo najprej eno stvar zaključit, ker se vleče že predolgo tule in dejansko nima smisla niti ni toliko relevantna za temo.
Lakotnik je za moje pojme razmeroma fer podal dejstva pro et contra tako iz zornega kota ''oškodovanca'' aka hrvatski parkingi širom lijepe njihove, kjer naj bi se prekrški zgodili kot tudi z vidika nas, ki smo zaradi takšnih in drugačnih razlogov dobivali te kazni. Tako da prosim, če se zaključijo debata in napadi nanj. Držimo se raje teme - kaj storiti v konkretnih primerih.

@ Blink

kot rečeno, ni problem plačat samo kazen. Govorim zase. Problem je, ker se jaz ne čutim krivega. Moj primer tule je opisan. Lahko prilepim še sliko, ki sem jo dobil zraven v dopisu 'velecenjenega odvetnika' Kuzmanovića... Parking listek imam na ustreznem mestu. Moti me, da sem kazen dobil PO 22h uri, do katere naj bi veljal parkirni režim, ki je bil jasno razviden na tabli pri parkingu.
Poleg tega me moti, da so za dnevno karto v vrednosti 7 EUR (razvidno iz stroškovnika) zaračunali neke zneske, ki se v osnovi ne bi smeli zaračunati meni. Nisem jaz najel odvetnika. Stroški prevoda....Iskanje storilca... Da ne govorim o tem, da imam občutek, da na te 'kazni' lovijo zgolj Slovence. Tista basen o nemškem državljanu je verjetno zgolj - basen. Da izpade, kako so dosledni in kaznujejo vse, ne glede na državljanstvo..

Zgolj še dva primera - letos sem dobil tudi kazen s Češke, zaradi prehitre vožnje, znesek cca 40 EUR. Kazen prevedena v slovenščino in vse pojasnjeno, znesek pa enak kazni; brez dodatnih stroškov prevoda, iskanja storilca... lalalala... 40 EUR.
In drugi primer - pred leti sem v Srbiji dobil kazen, ker nisem imel parkirnega listka. Priznam, moja krivda. Vendar delno na račun slabo označenih parkingov, ki so bili med bloki, kjer sem bil na obisku. Kazen sem zmečkal in vrgel stran, ker je bil zadnji dan gostovanja. Do danes nisem dobil nič in je stvar verjetno že zapadla. Zakaj? Ker so bagatelni zneski, ki jih te kazni prinašajo, premajhne, da bi se sodišča ukvarjala z njimi. In pomoje je tu hakeljc, zakaj so takšni zneski na hrvaških kaznih.

SeMiNeSanja ::

Gogyto je izjavil:

Dajmo najprej eno stvar zaključit, ker se vleče že predolgo tule in dejansko nima smisla niti ni toliko relevantna za temo.
Lakotnik je za moje pojme razmeroma fer podal dejstva pro et contra tako iz zornega kota ''oškodovanca'' aka hrvatski parkingi širom lijepe njihove, kjer naj bi se prekrški zgodili kot tudi z vidika nas, ki smo zaradi takšnih in drugačnih razlogov dobivali te kazni. Tako da prosim, če se zaključijo debata in napadi nanj. Držimo se raje teme - kaj storiti v konkretnih primerih.

Nihče se nebi obregnil ob Lakotnika, če ta nebi bi skrajno nespoštljiv do vsakogar, ki ne deli njegovega mnenja.
Še slabše - do tistih, ki uporabljajo zgolj 'zdravo kmečko pamet', ne pa 'zvito pravniško logiko', se obnaša arogantno, žaljivo, uporablja besede za kakršne je že kdo pristal na sodišču in mu je bila odmerjena ustrezna kazen.

'Gospod' se ima za nekaj več, pa smo ga že nevem kolikokrat zalotili, da ni imel prav. Tak arogantnež potem pljuva po vseh in vsakomur, ki se mu zoperstavi.

Včasih so bili odvetniki 'gospodje', od katerih se je pričakovalo nekoliko višji nivo obnašanja. Tu pa imamo opravka povsem nasprotnim - niskotnim nivojem obnašanja.
Mogoče pa bo res moral enega dne nekomu počiti film in ga ovaditi zaradi razžalitve. Pa da ga potem vidimo frajerja, na kaj se bo izgovarjal. Bosta kriva mati on oče, ker ga nista primerno vzgojila? Ali bo krivo to, da mu je zmanjkalo nekih tabletk...?

Poanta je, da se od nekoga, ki se proglaša za 'eksperta' sme pričakovati, da bo svoje trditve argumentirano obrazložil, ne pa sogovornike psoval z bedaki in idioti, če se ne spoznajo na 'finese' odvetniške obrti.

Pri vsem tem, pa tudi gospodje odvetniki niso vsemogočni. Pravo je preširoko področje, da bi vsak odvetnik lahko obvladoval vse. Ampak začuda to ne velja za Lakotnika. On je pravniški genij nad geniji. Kot kirurg, ki obvlada tudi vso stomatologijo in še pedikuro za povrhu.

Ja, lahko se je napihovati, če tukaj ni veliko pravih ekspertov, ki bi ga užgali po prstih, ko na dan vleče neke svoje lastne 'nebuloze' in 'umotvore'.

Je pa precej podoben low-end računalničarjem. Ko ti naletijo na nek problem, ki mu niso kos, ali pa se z njim ne želijo ukvarjati, enostavno rečejo "Ne da se...".
No, ta "Ne da se..." je tudi pri njemu nekakšna stalnica. Vprašanje je le, če se resnično ne da, ali pa zgolj on s svojim znanjem ni dorasel določenemu problemu.

Poleg vsega pa se nikoli ni nekega problema loteval kot 'zagovornik malega človeka', temveč vedno z vidika 'velikega' podjetja ali države, ki tepe malega človeka.
Po njegovo, če obstaja nek zakon in člen, da se lahko 'malega človeka' tepe, potem je to popolnoma v redu in je treba to izkoristiti do konca.
NIKOLI ga nisem videl, da bi se določenega problema loteval v luči 'malega človeka' in iskal 'rešitev', ki bi bila najbolj ugodna zanj. Ker pač obstaja nekje nek člen, ki 'te velikeim' daje prav.... se to kvazi sploh ne postavlja pod vprašanje in se niti ne rabiš truditi in preveriti, če morda pa le ne obstaja kakšen člen, ki pa vendarle govori v prid 'malemu človeku'.

Nikoli nam ni razkril, kaj je pravzaprav njegovo delovno mesto. Glede na obnašanje, bi ga si ga najlažje predstavljal kot nekega občinskega pisuna, mogoče tam nekje, kjer pridejo pritožbe na delo redarstva. Tam si lahko predstavljam, da si privzameš logiko "samo jaz imam prav, vsi ostali pa ste navadne budale".

Res čakam, da naleti na eno malo bolj rahločutno dušico, ki ga bo ovadila zaradi razžalitve. Potem mu pa tudi kvazi anonima ne bo več pomagala, kakor tudi ne potuha pri moderatorjih.
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

Ales ::

WTF no, si sposoben dojet, da vsi ne delimo tvojega mnenja, smo ga pa že vsaj 6x prebrali?

Koji kurac moramo po 10x brati v osnovi ene in iste prispevke v dolžini romana o tem, kaj si ti misliš, kar povrh vsega nima blage veze s temo?

St235 ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Saj ni problem plačat tistih 12€, če si dobil obvestilo redarja ali upravnika nalepljeno na šipo.

Problem je, ker večina teh 'kurjih tatov', ki so tako hudo oškodovali upravljalca parkirišč, sploh ne ve ničesar o svoji 'pregrehi', dokler jim po X letih ne prileti v hišo grozilno pismo nekega nategunskega odvetnika, ki si hoče pozlatit nos na račun nič hudega slutečega 'kurjga tatu'.

Najbolj zanimivo pri tem pa je, da je to našim paragrafarjem popolnoma 'skladno z zakoni'. Jaz pa resno dvomim, da je to čisto po črki zakona, da 4 leta tajiš, da obstaja dolg (da si ziher da obtoženi nima več dokazila o plačilu), nato pa kar na enkrat, tik preden 'terjatev' zastara, pripelješ na plano topništvo in se kurjega tatu lotiš z odvetniško bando, ki si izmišlja astronomske stroške za svoje usluge (čeprav delajo zgolj copy&paste).

Lakotnik je sicer advokat parkplac mafije (prav privoščil bi mu, da še njemu pošljejo kakšno oderuško 'ponudbo za poravnavo'), zato od njega ni za pričakovati, da bi sploh poskusil pomisliti na to, da se tu gre za obliko organiziranega kriminala. Še manj pa, da bi rezumel jezo marsikoga, ki mu ni jasno, da nobena država ne naredi nič, da bi onemogočila tovrsten organizirani kriminal.


Dragi sanjač, še vedno čakam na konretne citate za vse laži, ki mi jih poskušaš podtaknit v tej temi. Ker lažeš, da se kar kadi za tabo.

Nihče se nebi obregnil ob Lakotnika, če ta nebi bi skrajno nespoštljiv do vsakogar, ki ne deli njegovega mnenja.
Še slabše - do tistih, ki uporabljajo zgolj 'zdravo kmečko pamet', ne pa 'zvito pravniško logiko', se obnaša arogantno, žaljivo, uporablja besede za kakršne je že kdo pristal na sodišču in mu je bila odmerjena ustrezna kazen.

kar ne spremeni dejstva, da nakladaš in mi slaboumno podtikaš izjave.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

perci ::

Komentarji SeMiNeSanja niso korektni. Lakotnik je večkrat lepo pojasnil, kako stvari stojijo in kakšne so možnosti posameznikov v teh postopkih in ni zagovarjal početja upnikov.

Res je, da zna biti pri tej komunikaciji žaljiv do vsakega, ki stvari ne razume ali pa jih ne razume tako kot on.

Ampak sej takega smo ga navajeni. Tudi midva sva se zapela pa zaradi tega ne travmiram. Zaradi žaljivosti ni vsebina odgovorov nič manj pravilna.

St235 ::

Poleg vsega pa se nikoli ni nekega problema loteval kot 'zagovornik malega človeka', temveč vedno z vidika 'velikega' podjetja ali države, ki tepe malega človeka.


no no, zdaj gre pa ta tvoja nepismenost že cez vsako zdravo mero razuma, kaj ko bi dokazal svojo superiornost, ki kar veje is zadnjega moralizarnja in bi podprl svoje obtožbe s kakšnim citatom?

V tej temi sem že vsaj 1000x napisal, pa je tvoja svetost preveč omejena da bi razumela:

Če je do dolga res prišlo, je dolžnost povzročitelja, da ga poravna. Ali to res stori ali ne, je povsem njegova odločitev.
Vsi stroški prevodov/odvetnikov/vedeževalcev so neupravičeni, kar priznava v RS tudi sodna praksa.
Verjetnost čezmejnih izterjav je praktično nična, še posebej, ker gredo stvari na HR preko notarjev, ki kar slepo priznavajo vse stroške. To pa ni skladno z EU pravnim redom.
Je pa treba pazit če imaš na hrvaškem dohodke ali nepremičnino.

Od tukaj naprej pa ti sanjaš o kriminalnih združbah in zagovarjaš slaboumno balkansko načelo, kaj mi pa morejo če kradem cente. Ker še sam veš kako neumno je to stališče, si kar naenkrat sam privlekel v debato, da so pravzaprav bolj kot ne vse kazni na hrvaškem posledica goljufanja (ali vsaj namernega zavajanja) upravljalcev parkiriš.

perci ::

Mimogrede, Lakotnik, tale tvoj citat sem našel izpred 5ih let.

St235 je izjavil:

O tem sem govoril. Za potrebe civilne pravde, odvetnik nima pravice na podlagi registrske pridobit podatkov o vozniku mimo sodišča.

SeMiNeSanja ::

Ales je izjavil:

WTF no, si sposoben dojet, da vsi ne delimo tvojega mnenja, smo ga pa že vsaj 6x prebrali?

Koji kurac moramo po 10x brati v osnovi ene in iste prispevke v dolžini romana o tem, kaj si ti misliš, kar povrh vsega nima blage veze s temo?

Koga brigajo tvoje urološke težave?

Nauči se kulturno komunicirat, potem pa se oglasi!
Isti nekulturni brezobraznež si kot Lakotnik!

Btw.: Kako se reče nesposobnosti posvečanja pozornosti in razumevanja besedila, ki je daljše od enega SMS-a?
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

perci ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Ales je izjavil:

WTF no, si sposoben dojet, da vsi ne delimo tvojega mnenja, smo ga pa že vsaj 6x prebrali?

Koji kurac moramo po 10x brati v osnovi ene in iste prispevke v dolžini romana o tem, kaj si ti misliš, kar povrh vsega nima blage veze s temo?

Koga brigajo tvoje urološke težave?

Nauči se kulturno komunicirat, potem pa se oglasi!
Isti nekulturni brezobraznež si kot Lakotnik!

Btw.: Kako se reče nesposobnosti posvečanja pozornosti in razumevanja besedila, ki je daljše od enega SMS-a?

Problem je, ker poskušaš diskreditirati vsebino postov ljudi, ki v osnovi strokovno komunicirajo.

Tvoja komunikacija pa je ob tem izrazito nestrokovna in neargumentirana, vsebina pa kot taka škodljiva nekomu, ki ga terjajo z obveznostmi iz naslova napačnega parkiranja na Hrvaškem.

Aleš je na tem forumu 12 let dlje kot ti in z njim nikoli ni bilo kakšnih komunikacijskih problemov.

SeMiNeSanja ::

perci je izjavil:

Mimogrede, Lakotnik, tale tvoj citat sem našel izpred 5ih let.

St235 je izjavil:

O tem sem govoril. Za potrebe civilne pravde, odvetnik nima pravice na podlagi registrske pridobit podatkov o vozniku mimo sodišča.

Da se ti je ljubilo iskati citat....

Večna fora Lakotnika&Co je, da se izgovarjajo na citate - vedoč, da se nikomur ne bo ljubilo iskati jih.
Če se pa že kdo potrudi, pa takointako ignorirajo ali zanikajo citirano.

Tisti, ki smo spremljali temo od začetka, vemo, da je spreminjal svoje izjave, kot je ravno veter pihal (ali pa se učil od drugih).

Saj na koncu se v sami temi 'nekaj' izkristaliziralo... a tudi to ni nobena 'rešitev' in noben 'absolutni recept', ker boš morda jutri namesto izterjave za glavnico 12€ fasal izterjavo za 400e. Čisto odvisno, kaj se bodo barabe domislile.

Glede postavljanja na stran parkiriščne mafije pa je to dejstvo, ki ga sam ponavlja kot papagaj, da si takointako ti tisti grdi tat, ki je spizdil, ne da bi plačal parkirnino. Pa so mu govorili, da v resnici niso kršili, a vseeno on zagovarja parkplac mafijo, kršilec pa kvazi lažnivec po njegovo.
TO obnašanje me spravlja na palmo. Ne da bi za hip kdo razmišljal o tem, kakšne ovadbe bi mogoče bile možne zoper to mafijo, kje se je mogoče ta mafija zafrknila v svojih procedurah, da bi se jih lahko po prstih udarilo. Namesto tega ti začne bloditi o nekih tankih na meji... resno? Potem pa meni reče da sem bedak....?

Ta odnos, ki ni za nikamor, zoper tega nastopam!
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

frke ::

Sem šel skozi cel tako postopek, ki ga je vodil ta isti Kuzmanović kot pooblaščenec Pula parking d.o.o.
Po nekaj letih sem dobil prvi dopis.

Šlo je za 100 kun dnevna karta parkiranja + cca 200 eur stroškov. Vse slike so bile popolnoma nejasne (parkirna karta je bila v avtu - nečitljiva slika), videlo se je samo reg. številko avta.

Najprej je poslal opomin, nanj sem utemeljeno odgovoril.
Nato je Javni bilježnik - notar v Puli izdal Ovršni nalog - izvršbo. Cela dokumentacija je bila mail - merge kreirana, nikjer nobenega originalnega žiga, samo barvne fotokopije. Edini pristen žig je bil od notarja.

Pritožil sem se na sodišče v Puli: taksa 100 kun.

Sklep notarja je Puljsko občinsko sodišče razveljavilo zato ker hrvaški notar ne more izdati izvršbe proti ljudem, ki ne živijo na Hrvaškem. O drugih mojih navedbah sodišče ni odločalo. O tem je odločalo tudi EU sodišče.
Skratka: Brez sodnega postopka v katerem se lahko obdolženi izreče o "dokazih" izvršbe na Hrvaškem prot tujim prebivalcem ne more biti.

Mislim, da bom od Pula parking d.o.o. terjal povračilo stroškov, saj so izgubili spor. Amapk bom postopek začel kakšen mesec pred potekom 5 letnega zastaralnega roka.

Če kdo rabi kakšen vzorec, mu lahko pošljem. Kontakt: ZS

P.s. v velikem loku se Pulja izogibajte

nevone ::

@seminesanja
Ah ... rajši pojdi brat zakone, tako kot Lakotnik, pa daj kakšen odgovor, ki bo skladen z zakoni, ker za zakone spreminjat rabiš drugo temo.

Ljudje, ki rabijo pravni nasvet, ne gledajo na formo, če jim odgovor pomaga rešiti problem.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: nevone ()

SeMiNeSanja ::

Če se pa gre za 'strokovnost' - potem bi pa pričakoval razlago zakaj / na osnovi česa so 'upniki' pred hrvaškim sodiščem dobili tožbe in to skupaj z pretiranimi, oderuškimi cenami 'storitev'.
Pa ne verjamem, da hrvaško pravosodje ne pozna pojma oderuštva. Ravno tako ne verjamem, da hrvaški sodnik ne loči med copy/paste "prevodom" in pravim PREVODOM nekega pravnega besedila.

Ja, imam 'izraziro nestrokovno' komunikacijo - ki moti nekoga, ki razmišlja po 'pravniško' - ne centimeter levo, ne centimeter desno. Ampak zato ker večina pravnikov tako razmišlja, se potem čudijo, kako to, da se neki Jankoviči in podobni lahko muvajo med zakoni in predpisi in jim nihče nič ne more: zato, ker očitno vendarle obstaja še nekaj 'kreativnih' pravnikov, ki si norce brijejo iz tistih, ki ne vidijo ne centimeter levo ali desno.
Je res hudič, če nekdo 'nestrokovno' reče, da se boš zaletel v drevo, da zavij levo..... 'strokovni' pravnik pa reče 'po predpisih tukaj ne sme biti drevesa...vozi naravnost'

frke je izjavil:

Sem šel skozi cel tako postopek, ki ga je vodil ta isti Kuzmanović kot pooblaščenec Pula parking d.o.o.
Po nekaj letih sem dobil prvi dopis.

Šlo je za 100 kun dnevna karta parkiranja + cca 200 eur stroškov. Vse slike so bile popolnoma nejasne (parkirna karta je bila v avtu - nečitljiva slika), videlo se je samo reg. številko avta.

Najprej je poslal opomin, nanj sem utemeljeno odgovoril.
Nato je Javni bilježnik - notar v Puli izdal Ovršni nalog - izvršbo. Cela dokumentacija je bila mail - merge kreirana, nikjer nobenega originalnega žiga, samo barvne fotokopije. Edini pristen žig je bil od notarja.

Pritožil sem se na sodišče v Puli: taksa 100 kun.

Sklep notarja je Puljsko občinsko sodišče razveljavilo zato ker hrvaški notar ne more izdati izvršbe proti ljudem, ki ne živijo na Hrvaškem. O drugih mojih navedbah sodišče ni odločalo. O tem je odločalo tudi EU sodišče.
Skratka: Brez sodnega postopka v katerem se lahko obdolženi izreče o "dokazih" izvršbe na Hrvaškem prot tujim prebivalcem ne more biti.

Mislim, da bom od Pula parking d.o.o. terjal povračilo stroškov, saj so izgubili spor. Amapk bom postopek začel kakšen mesec pred potekom 5 letnega zastaralnega roka.

Če kdo rabi kakšen vzorec, mu lahko pošljem. Kontakt: ZS

P.s. v velikem loku se Pulja izogibajte


No, končno ena malo bolj 'uporabna' varianta / izkušnja, ki bo mogoče komu pomagala.
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

Zgodovina sprememb…

SeMiNeSanja ::

nevone je izjavil:

@seminesanja
Ah ... rajši pojdi brat zakone, tako kot Lakotnik, pa daj kakšen odgovor, ki bo skladen z zakoni, ker za zakone spreminjat rabiš drugo temo.

Ljudje, ki rabijo pravni nasvet, ne gledajo na formo, če jim odgovor pomaga rešiti problem.

o+ nevone

Zakaj naj grem JAZ brat zakone? Naj jih gredo tisti, ki se imajo za pravnike in nam postrežejo z kreativnimi idejami, ki držijo vodo!

Tako, kot npr. tisti primer notarske izterjave, ki že sama po sebi ne pije vode - je do sedaj kdo omenil, da se jo da za vsega 100 kun izpodbijati na HR sodišču?
Toliko o 'strokovnosti' in 'kreativnosti'....

Jaz zgolj želim spodbuditi razmišljanje izven tistega ustaljenega koloteka po poti najmanjšega odpora, ki smo ga vajeni pri mnogih odvetnikih, sploh pa tistih, ki se na neko področje ne spoznajo, a se vseeno prodajajo za 'strokovnjake'. Kot da bi jaz šel nekomu, ki nima pojma o programiranju kvasiti, kako se programira v C-ju. Ja, znam sprogramirati "Hello World!" kaj dosti več pa ne. Tako pa je tudi pri odvetništvu. Ne moreš biti dober v gospodarskem pravu, obligacijskem, zraven še zemljiške zadeve obvladat in bit še vrhunski strokovnjak mednarodnega prava. No, razen če imaš nick Lakotnik...potem morda.

Tudi ko gradiš hišo in delaš z arhitektom načrte, ga boš 'nestrokovno' spraševal ali bi lahko to ali ono, predlagal eno in drugo opcijo.... Arhitekt pa ti bo s svojim strokovnim znanjem povedal kaj se da ali pa ne, kaj ima več smisla, kaj po njegovem mnenju manj. Pri vsem tem bosta naletela tudi na kakšno varianto, kjer bo arhitekt rekel "na to pa še pomislil nisem".

Začuda so vse druge poklicne smeri 'dojemljive' za nove predloge in kreativnost. V odvetništvu pa je vse preveč napiflanosti brez trohotice kreativnosti.

Kako gredo parkiriščne stvari 'po poti najmanjšega odpora' so ljudje dognali že leta nazaj: plačaj glavnico in upaj, da ne bo še kaj prišlo.
Ampak točno tu se je potem tudi končala vsa kreativnost.
Naj kdorkoli še tako trmasto trdi, da je to vse, kar se da, se jaz ne bom strinjal z njim in mu lepo odvrnil, da se že ni potrudil poiskati boljšo rešitev, ker si prav nihče ne zasluži tega, da bi moral 'upati, da ne bo še kaj prišlo'.
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

Gogyto ::

frke je izjavil:

Sem šel skozi cel tako postopek, ki ga je vodil ta isti Kuzmanović kot pooblaščenec Pula parking d.o.o.
Po nekaj letih sem dobil prvi dopis.

Šlo je za 100 kun dnevna karta parkiranja + cca 200 eur stroškov. Vse slike so bile popolnoma nejasne (parkirna karta je bila v avtu - nečitljiva slika), videlo se je samo reg. številko avta.

Najprej je poslal opomin, nanj sem utemeljeno odgovoril.
Nato je Javni bilježnik - notar v Puli izdal Ovršni nalog - izvršbo. Cela dokumentacija je bila mail - merge kreirana, nikjer nobenega originalnega žiga, samo barvne fotokopije. Edini pristen žig je bil od notarja.

Pritožil sem se na sodišče v Puli: taksa 100 kun.

Sklep notarja je Puljsko občinsko sodišče razveljavilo zato ker hrvaški notar ne more izdati izvršbe proti ljudem, ki ne živijo na Hrvaškem. O drugih mojih navedbah sodišče ni odločalo. O tem je odločalo tudi EU sodišče.
Skratka: Brez sodnega postopka v katerem se lahko obdolženi izreče o "dokazih" izvršbe na Hrvaškem prot tujim prebivalcem ne more biti.

Mislim, da bom od Pula parking d.o.o. terjal povračilo stroškov, saj so izgubili spor. Amapk bom postopek začel kakšen mesec pred potekom 5 letnega zastaralnega roka.

Če kdo rabi kakšen vzorec, mu lahko pošljem. Kontakt: ZS

P.s. v velikem loku se Pulja izogibajte


No, tole je KONKRETNA ZADEVA, daleč najbolj uporabna v tej temi.:)
Nekako utemeljeno tako, kot si nas večina razlaga. Sicer bi obstajala možnost, da imajo Hrvati rahlo drugačno zakonodajo, ki bi jim to dejansko omogočala, ampak, očitno so vseeno že toliko napredovali, da se držijo nekih evropskih pravnih norm.

Sem pa tudi sam razmišljal o opciji, da bi skupinsko tožili tega Kuzmanovića. GDPR in to....:)

nevone ::

Zakaj naj grem JAZ brat zakone? Naj jih gredo tisti, ki se imajo za pravnike in nam postrežejo z kreativnimi idejami, ki držijo vodo!


Drugi jih že berejo in pomagajo po svojih močeh. Ljudje, ki potrebujejmo nasvet to tudi opazimo, saj dobimo koristne informacije in smo (pa včasih nismo bili) pripravljeni spregledati tudi kakšno ostro besedo, ki jih pa seveda na tem forumu (a bogami i šire) ne manjka. :)

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

SeMiNeSanja ::

Tako, kot je zgoraj omenil Gogyto - vsaka zgodba se vrti okoli kopice različnih zakonodaj. Pri tem se morda tukaj tudi lahko kdo obregne ob GDPR.

Jaz od 'strokovnjakov' nekako pričakujem, da bo vsak s SVOJEGA vidika znal povedati, kje se je mogoče nekaj prekršilo, morda tudi kje bi se dalo podati kakšno ovadbo. Bojim pa se, da GDPR ne bo pravi vzvod... ali pač? TO pričakujem od 'pravnikov' da bi znali 'strokovno' pojasniti.

Tu pa na koncu dobiš občutek, kot da obstaja le zakon o obligacijskih razmerjih in konec. Dragi gospod pravniki...čemu ste pravniki, če se na koncu pošilja laike študirat zakone? Saj tudi jaz ne pošiljam pravnike, da naj gredo študirat, kako se nastavi IPv6 DHCP strežnik! Istočasno pa tudi ne trdim, da IPv6 sploh ne obstaja - tako namreč te pravniške fointe tukaj gor izpadejo: polovičarske!

Naj mi govorijo da sem bedak - jaz jim ne verjamem, da so dejansko izčrpali vse možnosti, ki jih ponuja obstoječa zakonodaja v borbi zoper organizirani kriminal pod krinko obligacijske zakonodaje.

Če nekaj ne znajo, to še zdaleč ne pomeni, da ni možno.

Pa tudi ne pomeni, da bo nek laik šel študirat zakone in iskat luknje namesto njih! (Kaj jih ni sram?)
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

Mehmed ::

SeMiNeSanja je izjavil:


Poanta je, da se od nekoga, ki se proglaša za 'eksperta' sme pričakovati, da bo svoje trditve argumentirano obrazložil, ne pa sogovornike psoval z bedaki in idioti, če se ne spoznajo na 'finese' odvetniške obrti.


Nisem ga se ujel, da bi se proglasal za eksperta za karkoli. Pa ce smo posteni polovica pravnih problemov na tem forumu ne terja nobenega eksperta za posamezna podrocja, zgolj link do pravega clena v zakonu.
Lakotnik rad vcasih resuje probleme tako, da se osredotoca na vzrok, ki je praviloma cloveska neumnost. Ce ne bi bili neumni ne bi imeli konkretnega problema. Ljudje bi pa radi slisali resitev za svoj problem, brez da se jim izpostavlja njihovo krivdo. Zato je vcasih tezek za pogoltnit, ne pomeni pa da nima prav.

Utk ::

Če veš, da si parkiral narobe, plačaš tisto osnovno kazen, pošlješ potrdilo in sredinca, in to je to. Če veš, da nisi narobe parkiral, ignoriraš, dokler te ne zvlečejo v lisicah na hrvaško sodišče, ali pa dobiš kaj od slovenskega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

St235 ::

SeMiNeSanja je izjavil:

perci je izjavil:

Mimogrede, Lakotnik, tale tvoj citat sem našel izpred 5ih let.

St235 je izjavil:

O tem sem govoril. Za potrebe civilne pravde, odvetnik nima pravice na podlagi registrske pridobit podatkov o vozniku mimo sodišča.

Da se ti je ljubilo iskati citat....

Večna fora Lakotnika&Co je, da se izgovarjajo na citate - vedoč, da se nikomur ne bo ljubilo iskati jih.
Če se pa že kdo potrudi, pa takointako ignorirajo ali zanikajo citirano.

Tisti, ki smo spremljali temo od začetka, vemo, da je spreminjal svoje izjave, kot je ravno veter pihal (ali pa se učil od drugih).


no in to je razlika med seronjo, ki sanja in argumentirano debato. Natrosiš kup laži in slaboumnih podtikanj in potem moraliziraš brez ene uporabne informacije. Točno to je namen debate na forumu, da se razčistijo stališča.

Še enrkat, najdi mi v konkretni temi citate za vse idiotske obtožbe, ki si jih sproduciral o tem, da zagovarjam upravljalce parkirišč in ne vem kakšne idiotizme si si še izmislil?

Zornja izjava, ki jo je citiral perci (in je netočna) govori ravno o tem, da je bilo moje izhodišče bistveno bolj na strani "malega" človeka, pa se je izkazalo, da ni res. Samo za razliko od tebe, ki nabijaš v tri sem jaz sposoben absorbirat nove informacije.

SeMiNeSanja je izjavil:

nevone je izjavil:

@seminesanja
Ah ... rajši pojdi brat zakone, tako kot Lakotnik, pa daj kakšen odgovor, ki bo skladen z zakoni, ker za zakone spreminjat rabiš drugo temo.

Ljudje, ki rabijo pravni nasvet, ne gledajo na formo, če jim odgovor pomaga rešiti problem.

o+ nevone

Zakaj naj grem JAZ brat zakone? Naj jih gredo tisti, ki se imajo za pravnike in nam postrežejo z kreativnimi idejami, ki držijo vodo!



Zakaj se potem oglašaš v tej temi? Sam priznavaš, da se ti o materiji ne da poučiti, ampak pametoval kot vsak pristen sanjač, bi pa vseeno?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

St235 ::

frke je izjavil:

Sem šel skozi cel tako postopek, ki ga je vodil ta isti Kuzmanović kot pooblaščenec Pula parking d.o.o.
Po nekaj letih sem dobil prvi dopis.

Šlo je za 100 kun dnevna karta parkiranja + cca 200 eur stroškov. Vse slike so bile popolnoma nejasne (parkirna karta je bila v avtu - nečitljiva slika), videlo se je samo reg. številko avta.

Najprej je poslal opomin, nanj sem utemeljeno odgovoril.
Nato je Javni bilježnik - notar v Puli izdal Ovršni nalog - izvršbo. Cela dokumentacija je bila mail - merge kreirana, nikjer nobenega originalnega žiga, samo barvne fotokopije. Edini pristen žig je bil od notarja.

Pritožil sem se na sodišče v Puli: taksa 100 kun.

Sklep notarja je Puljsko občinsko sodišče razveljavilo zato ker hrvaški notar ne more izdati izvršbe proti ljudem, ki ne živijo na Hrvaškem. O drugih mojih navedbah sodišče ni odločalo. O tem je odločalo tudi EU sodišče.
Skratka: Brez sodnega postopka v katerem se lahko obdolženi izreče o "dokazih" izvršbe na Hrvaškem prot tujim prebivalcem ne more biti.

Mislim, da bom od Pula parking d.o.o. terjal povračilo stroškov, saj so izgubili spor. Amapk bom postopek začel kakšen mesec pred potekom 5 letnega zastaralnega roka.

Če kdo rabi kakšen vzorec, mu lahko pošljem. Kontakt: ZS

P.s. v velikem loku se Pulja izogibajte


Imaš možnost anonimiziran sklep sodišča objavit? Razni sanjači sicer ne bodo opazili, ampak tvoj postopek je v veliki meri odraz tega, kar se pogovarjamo tukaj z eno pomembno izjemo. In sicer, da je hrvaško sodišče razveljavilo sklep zaradi tega, ker je voden proti tujemu državljanu. Slednje se mi zdi precej nenevadno in bi rad videl razlago. Razumem, če bi tako odločilo evropsko, ali katero tuje sodišče, me pa zanima zakaj je tako presodilo že hrvaško. Ali gre za komponento, da sklep noarja ni mednarodno izvrščljiv, ali se res zadeva ustavi že pri dejstvu, da je storilec tujec.

SeMiNeSanja ::

@Lakotnik!

ČE bom iskal citate, potem bo iskal tiste, kjer si uporabljal žaljive besede, da te bom ovadil zaradi razžalitve!

Jasno?
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

SeMiNeSanja ::

St235 je izjavil:


Imaš možnost anonimiziran sklep sodišča objavit? Razni sanjači sicer ne bodo opazili, ampak tvoj postopek je v veliki meri odraz tega, kar se pogovarjamo tukaj z eno pomembno izjemo. In sicer, da je hrvaško sodišče razveljavilo sklep zaradi tega, ker je voden proti tujemu državljanu. Slednje se mi zdi precej nenevadno in bi rad videl razlago. Razumem, če bi tako odločilo evropsko, ali katero tuje sodišče, me pa zanima zakaj je tako presodilo že hrvaško. Ali gre za komponento, da sklep noarja ni mednarodno izvrščljiv, ali se res zadeva ustavi že pri dejstvu, da je storilec tujec.

Očitno je imel pravnika, ki se je potrudil, naredil domačo nalogo in ustrezno svetoval.... ne pa....

Kot že ves čas trobim: Očitno se NEKAJ le da naresti... ČE obvladaš stvar.
Ja - hočem povedati, da eni več kot očitno Ne obvladate, čeprav skušate ustvarjati vtis da smo drugi sami bedaki.
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

St235 ::

SeMiNeSanja je izjavil:

@Lakotnik!

ČE bom iskal citate, potem bo iskal tiste, kjer si uporabljal žaljive besede, da te bom ovadil zaradi razžalitve!

Jasno?


Z drugimi besedami:

Si lažnjivec, ki slaboumno podtika neresnične izjave, potem pa stisne rep med noge, ko je treba stat za svojimi besedami?

SeMiNeSanja je izjavil:

St235 je izjavil:


Imaš možnost anonimiziran sklep sodišča objavit? Razni sanjači sicer ne bodo opazili, ampak tvoj postopek je v veliki meri odraz tega, kar se pogovarjamo tukaj z eno pomembno izjemo. In sicer, da je hrvaško sodišče razveljavilo sklep zaradi tega, ker je voden proti tujemu državljanu. Slednje se mi zdi precej nenevadno in bi rad videl razlago. Razumem, če bi tako odločilo evropsko, ali katero tuje sodišče, me pa zanima zakaj je tako presodilo že hrvaško. Ali gre za komponento, da sklep noarja ni mednarodno izvrščljiv, ali se res zadeva ustavi že pri dejstvu, da je storilec tujec.

Očitno je imel pravnika, ki se je potrudil, naredil domačo nalogo in ustrezno svetoval.... ne pa....

Kot že ves čas trobim: Očitno se NEKAJ le da naresti... ČE obvladaš stvar.
Ja - hočem povedati, da eni več kot očitno Ne obvladate, čeprav skušate ustvarjati vtis da smo drugi sami bedaki.


Kaj se spet napihuješ tja v tri dni? A sem kjerkoli trdil, da se ne da nič naredit? Ali si samo preneumen (in to ni žalitev ampak opis dejanskega stanja), da bi sledil debati?

Ker točno to kar se je zgodilo v zgornjem opisu situacije sem (pa si preneumen, da bi razumel - spet samo opis dejanskeg stanja) trdil tudi sam. S to razliko, da sem presojal zadevo skozi morebitno čezmejno izvršbo, kjer naše sodišče takega sklepa notarja ne bi sprejelo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

SeMiNeSanja ::

@Lakotnik - resno? kaj si trdil? daj nehaj buče prodajat!

Tvoj recept je bil, da plačaj in to čim prej, potem pa upaj, da bo zadeva sama od sebe 'izginila'.

In ne, ne bom iskal citatov - kar sam jih išči, ker nisem tvoj lakaj.
Pričujoče sporočilo je (lahko) oglasno sporočilo
- četudi na prvi pogled ni prepoznavno kot tako.
(Zdaj me pa obtožite prikritega oglaševanja, če morete!)

St235 ::

Tvoj recept je bil, da plačaj in to čim prej, potem pa upaj, da bo zadeva sama od sebe 'izginila'.


Zakaj spet lažeš v tri dni? Kaj imaš od tega da si patološko izmišljaš zgodbice?

Kdaj sem trdil, da je treba čim prej plačat astronomske zneske, ki jih pošiljajo odvetniki?

DAj enkrat v življenju dokaži, da nisi navaden seronja (opis dejanskega tanja in ne žalitev) in postavi kak konkreten dokaz za idiotizme, ki jih serješ?

Edino kar sem glede dejanskega plačial izjavil je, da je korektno, da poravnaš kar si dejansko dolžan (parkirnino). Korektno če si človek, in ne uš, ki se ji kaj dosti ne sanja, razen to kako krasti cente.

perci ::

Pusti trola.

damian ::

Vse skupaj je poskus natega - sam sem prejel dve pismi, eno za parking v Zagrebu in drugo v Opatiji. Obe kazni sem že pred leti pravočasno plačal, sedaj sem jim preprosto na mail poslal potrdilo o opravljeni transakciji - v primeru Zg mi je odgovorila v parih minutah da je za njih primer zaključen, za Opatijo pa po parih dneh z bednim izgovorom da ni bil naveden pravilen sklic pri plačilu (itak nemogoče...), ampak da je sedaj ok...

telexdell ::

damian je izjavil:

Vse skupaj je poskus natega - sam sem prejel dve pismi, eno za parking v Zagrebu in drugo v Opatiji. Obe kazni sem že pred leti pravočasno plačal, sedaj sem jim preprosto na mail poslal potrdilo o opravljeni transakciji - v primeru Zg mi je odgovorila v parih minutah da je za njih primer zaključen, za Opatijo pa po parih dneh z bednim izgovorom da ni bil naveden pravilen sklic pri plačilu (itak nemogoče...), ampak da je sedaj ok...

So me pred leti klicali iz ene od založb, da nisem plačal nekega obroka in da me zato kličejo pred tožbo, ker smo do sedaj vedno vse plačal v roku. Sem na kliku našel potrdilo o plačilu in jim g poslal- ja bil je napačen sklic. Tako, da tudi pri nas se lahko zgodi, da zaradi napačnega sklica fašeš tožbo.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

frke ::

St235 je izjavil:


Imaš možnost anonimiziran sklep sodišča objavit? Razni sanjači sicer ne bodo opazili, ampak tvoj postopek je v veliki meri odraz tega, kar se pogovarjamo tukaj z eno pomembno izjemo. In sicer, da je hrvaško sodišče razveljavilo sklep zaradi tega, ker je voden proti tujemu državljanu. Slednje se mi zdi precej nenevadno in bi rad videl razlago. Razumem, če bi tako odločilo evropsko, ali katero tuje sodišče, me pa zanima zakaj je tako presodilo že hrvaško. Ali gre za komponento, da sklep noarja ni mednarodno izvrščljiv, ali se res zadeva ustavi že pri dejstvu, da je storilec tujec.


V bistvu imam sklep Občinskega sodišča v Puli, potem se je Kuzmanović pritožil na Županjisko sodišče, ki je tudi odločilo v mojo korist.

Link do sodbe Google drive: sodba
Link do sodbe Dropbox: sodba

HAAA ::

Se pridružujem zadnjemu valu opominov za plačilo neplačane parkirnine.

Zadeva je taka - parkirnine res nisem hotela plačati, ker so imeli na tabli, ki označuje plačljivo parkirišče napisano, da cenik velja od 1.4.-30.10.2017, parkirala pa sem v letu 2018. In ker sem imela pač slab dan. :D redar mi je izdal parkirno kartico za celodnevno parkiranje. Parkirno kartico sem kljub vsemu poravnala naslednji dan preko spletne banke na TRR podjetja, ki je pooblaščeno za pobiranje parkirnine na tem območju. Za izvedeno plačilo imam potrdilo iz spletne banke.

V maju 2019 sem preko slovenskega odvetnika dobila poziv na plačilo neplačane parkirnine. Slovenskemu in hrvaškemu odvetniku sem na email naslov poslala potrdilo o plačilu iz spletne banke. Dobila sem odgovor, da bodo vplačilo preverili pri naročniku in me obvestili. Ker do konca junija nisem prejela nobenega obvestila sem ponovno poslala email in dobila odgovor, da zadevo še preverjajo in da me bodo po prejemu povratne informacije nemudoma kontaktirali.

Sedaj sem dobila izvensodni opomin za plačilo neplačane parkirnine, seveda skupaj z nastalimi stroški (prevod, pridobitev podatka o lastniku vozila, ...).

Ker sem parkirnino že plačala in imam za to tudi dokazilo, jim ne nameravam plačati n-i-č več, zanima pa me ali na tej točki potrebujem odvetnika, ker se na pravne zadeve sicer res ne spoznam.

AndrejO ::

Ergo ...

Velja vse, kar je Lakotnik že napisal. Če dolg obstaja, ga je dobro poravnati, ker se s tem prepreči, da bi bilo kasneje sploh možno začeti postopek pred sodiščem. Vsi stroški, dejanski in fiktivni, ki si jih podjetja delajo z uporabo pravnih sredstev, ki so napačna po zakonodaji RH, v skladu s taisto zakonodajo RH so in ostanejo problem tožnikov.

Kar Lakotnik ni dodal, ker pač ni imel zgornjega papirja pred seboj, ne to, da so ti stroški glede na to sodbo tudi neizterljivi in to ne glede na to, v kateri državi se nahaja premoženje. Če si je nekdo po lastni neumnosti delal neke stroške, teh stroškov ne more preložiti na nekoga tretjega. Uporaba napačnega pravnega sredstva pa je pravzaprav definicija "lastne neumnosti".


frke je izjavil:


V bistvu imam sklep Občinskega sodišča v Puli, potem se je Kuzmanović pritožil na Županjisko sodišče, ki je tudi odločilo v mojo korist.

Link do sodbe Google drive: sodba
Link do sodbe Dropbox: sodba

Za tiste, ki jim ni pod častjo priznati, da razumejo tudi nekaj malega hrvaščine, mi je bil najbolj všeč naslednji odstavek iz sodbe:

"Suprotno navodima žalbe tužitelja, prvostupanjski sud je odluku o nenadležnosti javnog bilježnika za donošenje rješenja o ovrsi protiv dužnika koji nema prebivalište u Republici Hrvatskoj, stoga što su javni bilježnici apsolutno nenadležni za donošenje rješenja na temelju vjerodostojne isprave protiv stranih državljana, doni pravilnom primjenom materijalnog prava."

V preostanku izreka so nato navedene tudi pravne podlage v zakonodaji RH in v relaciji na uredbo EU 1896/2006 iz katerih izhaja, da njihovi notarji v tem postopku proti tujem državljanu preprosto nimajo (krajevne) pristojnosti, kar je potrdilo tudi Sodišče EU v nekem sklepu z dne 9. marca 2017 (to je verjetno primer C-551/15, Pula Parking d.o.o. proti Svenu Klausu Tederahnu).

Sodišče je pritožbo zavrnilo in predlagatelja opozorilo, da se je poslužil napačnega pravnega sredstava in, da je prava pot običajna civilna pravda (ZPP je Zakon o parničnom postupku, oz. podobna zgodba slovenskem ZPP - Zakon o pravdnem postopku).

Kar Lakotnik ni napisal in kar bi lahko povedal kvečjemu kakšen pravnik, ki se spozna na pravo RH, pa je to, da se vsaj meni za izrek sodbe bere tako, kakor da notarji v izvršilnih postopkih proti nerezidentom HR absolutno nimajo pristojnosti. To morda pomeni, da so njihova pisanja na to temo nična tudi v očeh trenutne zakonodaje v RH in kot takšna ne morejo predstavljati podlage za zamplembo premoženja, ki se nahaja v RH, je pa v lasti tujca s prebivališčem v tujini.

Vaše jahte so tako še naprej varne ...

Ostali z ostrim pogledom boste opazili tudi to, da je Sodišče EU v vsebinsko enakem primeru razsodilo proti podjetju Pula parking d.o.o. 9. marca 2017, taisto podjetje pa je pritožbo na sodbo prvostopenjskega sodišča kljub temu vložilo pol leta kasneje, 13. septembra 2017.

Toliko glede talentov neke druge sorte ...

St235 ::

Kar Lakotnik ni napisal in kar bi lahko povedal kvečjemu kakšen pravnik, ki se spozna na pravo RH, pa je to, da se vsaj meni za izrek sodbe bere tako, kakor da notarji v izvršilnih postopkih proti nerezidentom HR absolutno nimajo pristojnosti. To morda pomeni, da so njihova pisanja na to temo nična tudi v očeh trenutne zakonodaje v RH in kot takšna ne morejo predstavljati podlage za zamplembo premoženja, ki se nahaja v RH, je pa v lasti tujca s prebivališčem v tujini.


Tukaj je treba bit vseeno previden, ker bi lahko kdo razumel, da so sklepi notarjev nični kar sami po sebi. Jaz si ne bi upal (glede na napisano v sodbi) it tako daleč. Kljub temu, da je iz sodbe jasno razumljivo, kakšna je usoda teh postopkov pred sodiščem, še vedno lahko pride do izvršitve sklepa notarja na lastnino na HR v primeru pasivnosti dolžnika. Če ničnost zaradi krajevne pristojnosti pazijo po uradni dolžnosti in sistematično zavračajo izbržbe zoper premoženje tujih državljanov super, samo osebno se ne bi zanašal na to.

dimagico ::

Torej, tudi moj primer je podoben. Avgusta letos sem parkiral v Puli na enem praznem parkplacu zvečer, kjer nisem niti videl parkomata. Čez dve uri,ko smo se vrnili sem dobil za brisalci listek z globo za 100kun. Seveda, če bi takrat našel redarja bi to poravnal. Problem je nastal, ker sem ta listek izgubil....in naslednji dan smo šli domov. Bil sem še celo toliko, da sem poiskal stran občine Pula in iskal telefonske številke, kam bi se obrnil za njihov TR, da pač iz pošte nakažem tisto kazen. Zmotno sem mislil, da je pristojno komunalno redarstvo in na klice se sploh nihče ni odzival. Sam nisem vedel, da imajo zato privat firme, niti nisem vedel, da obstaja neka firma Parking Pula d.o.o. ...če bi, bi se obrnil na njih. Včeraj pa me je čakalo presenečenje v nabiralniku od nekega celjskega odvetnika Bekije, ki se mimogrede sploh ne oglaša na telefon, ki je bojda pooblaščen s strani nekega pulskega odvetnika Kuzmanovića...in od mene terjajo nezaslišan znesek v vrednosti 174 evrov in še nekaj, da jim plačam v osmih dneh, če ne me bodo dali na sodišče. Ker se ta Bakija ne oglaša, sem se obrnil direktno na Pula parking d.o.o. in jim poslal mail in taisto jih kontaktiral na njihov fb privat sporočilo. Obrazložil sem jim celo situacijo in želel, da mi pošljejo njihov TR, da bom pač direktno poravnal kazen + obresti...okej, recimo dvojno vsoto, kar se mi zdi pošteno in normalno, pa mi tega niso poslali, le neki Boris Agatić mi je na mail poslal: Poštovani, Vaš slučaj je poslan na odvjetnički ured Kuzmanović & Shain te oni su Vam poslali svu dokumentaciju.
Zdaj pa ne vem kako naprej. Na njihovi strani je sicer napisan njihov ŽR (žiro račun?) in najraje bi jim tja pač nakazal nekih 20 evrov direktno... vendar so se kar zavili v molk. Tole z odvetniki in nebuloznimi stroški se mi pa res zdi bolano, ampak sedaj ne vem kaj naj naredim. Meni je sicer vseeno, če ne grem več k njim na dopust, nepremičnin tam tud nimam.... ampak nikjer ne najdem zadovoljivega odgovora kaj naredit. Nekateri bojda plačajo...nekateri ignorirajo...nekateri svetujejo ugovor ali pritožbo, ampak kam, če je vse še izvensodno, samo pač grožnje nekih odvetnikov. Je kdo že doživel izterjavo iz njihove strani? Hvala za odgovor, če ga kdo ve, sam sem po moje prelistal že vse forume in članke, ki se ukvarjajo s to temo, pa je vse nekam zavito v meglo. Ne gre zato, da jim ne bi pač plačal tiste parkirnine, ampak izsiljevanja v 20 kratniku se mi pa zdijo daleč pretirana.

Sparkxl ::

Seveda je vse zavito v meglo in to namerno, ker je nateg. Internet je poln zapisov o tvoji zgodbi in stotine podobnih, ni pa ene, kjer bi pisalo da so koga rubili. Seveda ne zato, ker je nateg.
Tako da samo lepo mirno ignoriraj vse kar pride v naslednjih letih iz hrčkolandije. Najboljše da sploh ne prevzameš.

MrStein ::

Očitno se čaka, da bo kaj počilo (da jih kdo proti toži, ali zlobira dejanje vlade in podobno).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

LeQuack ::

A Nemcem, Nizozemcem in ostalim tudi pošiljajo te natege?
Quack !

MikiVidi ::

Ali ima kdo izkušnje kako poteka če dobiš preko Celjskega sodišča? Ali plačaš osnovno kazen?
««
17 / 20
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kazen za parkirnino na Hrvaškem - odv. Gregor Bakija in Marko Kuzmanović

Oddelek: Loža
204231 (1498) PINki
»

Kazen iz Italije po enem letu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6911887 (2678) M-XXXX
»

"Pravni" nasvet (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
578684 (6305) miki2019
»

Predračun parkirne hiše

Oddelek: Na cesti
243436 (1920) LeQuack

kazen za parkiranje na hrvaškem 2015 shain pacheco vinković

Oddelek: Na cesti
328104 (5772) AndrejO

Več podobnih tem