» »

Plačilo 100€ za nedeljsko parkiranje v Tivoliju?

Plačilo 100€ za nedeljsko parkiranje v Tivoliju?

«
1
2 3
...
5

Sheteentz ::

Tole obvestilo s priloženo položnico me je pričakalo v nabiralniku:

Nadzorne kamere parkirišča Tivoli 2 (izhod) so pokazale, da je voznik vozila z registrsko oznako XXX dne 26. 3. 2023 ob 17:10 uri zapeljal iz parkirišča brez registracije na izstopnem sistemu, s svojim ravnanjem pa je JP LPT povzročil v nadaljevanju opisano škodo in stroške izterjave. Od upravne enote smo na podlagi 10. člena Zakona O odvetništvu prejeli podatek, da ste bili v omenjenem obdobju registrirani kot lastnik oziroma uporabnik vozila, zato poziv naslavljamo na vas.

Z opisanim ravnanjem ste JP LPT povzročili škodo, ki jo predstavljajo stroški dela, in sicer strošek pregledovanja in beleženja posnetkov nadzornih kamer, delo vzdrževalca parkirnih sistemov na terenu (štetje parkirnih mest), delo referenta v centru za upravljanje (izklop alarma v sistemu, ponastavitev števcev, izdelava posnetka in administracija) in materialne stroške v skupni višini 86,75 EUR (z vključenim DDV), kakor tudi odvetniške stroške po Odvetniški tarifi (Uradni list RS, št. 2/2015 s spremembami), nastale s poizvedbo o lastniku/uporabniku vozila in s pošiljanjem tega poziva v skupni višini 14,88 EUR (z vključenim DDV). JP LPT tako na opisani podlagi skupaj dolgujete znesek 101,63 EUR.

Skladno z zgoraj navedenim vas pozivamo, da priloženi račun poravnate v roku 8 dni od prejema tega poziva.

Če bi si želeli ogledati videoposnetek, iz katerega je razvidna konkretna kršitev Splošnih pogojev, vam bomo to po predhodnem pisnem dogovoru brezplačno omogočili, in sicer na podlagi prošnje, poslane na elektronski naslov jplpt@op-zaman.si. Prošnja mora vsebovati naslednje podatke: (i) lokacija kršitve, (ii) registrska oznaka vozila in (iii) ime in priimek osebe, ki bi si posnetek želela ogledati.

Če v očitanem dogodku niste bili voznik vozila, nam lahko predložite verodostojno izjavo voznika kršitelja, da je bil v času očitane kršitve voznik vozila. V tej izjavi naj kršitelj navede tudi svoje kontaktne podatke (ime, priimek, naslov ter kopijo osebnega dokumenta ali EMŠO).

V kolikor zneska iz priloženega računa v postavljenem roku ne boste plačali, bomo primorani zaradi varstva pravic še stranke dolgovani znesek izterjati po sodni poti.


Torej, očitajo mi, da sem zapustil parkirišče brez vstavitve listka ob izhodu. Potem so očitno šli preverjat kamere in so ugotovili, da se je moj avto sparkiral v nedeljo, ko je v Tivoliju zastonj parking, tako da parkirnine ne morejo zaračunati. Mi pa za ta pregled kamer zaračunavajo 86,75 EUR, kar se mi zdi absurdno. A so povsem nori?! V splošnih pogojih je tudi omenjeno odčitavanje registrske tablice, podobno kot v maksimarketu. Vzameš listek, greš ven brez vstavitve listka. Kako naj jaz vem, katero parkirišče LPT ima odčitavanje registrske tablice?

Na tole so mi dali 8 dnevni rok za plačilo (kaj če bi bil na kakšnem potovanju v tujini za par tednov?). Nobenega priporočenega pisma in podobno?

Če nisem bil jaz v vozilu, me pozivajo, da kar sam ovadim osebo, ki je vozila avto. (možno, da je bila žena, se iskreno ne spomnim, ker jaz itak plačujem z urbano na telefonu)

Pa tudi nič ni napisano o kakšni možnosti pritožbe ali rokih za pritožbo.

A je tole dejansko legit in ni druge, kot da plačam, ali naj raje čakam na proper pošto od sodišča?

mojsterleo ::

Tole je precej bizarno. Kot razumem si ti odpeljal v nedeljo na Tivoli parking kjer si pobral listek, ko si šel iz parkinga, pa nisi vložil listka ker je bila rampa dvignjena? Oni pa so šli potem na podlagi registrskih tole preverjat?
Očitno gre za neko blesavo proceduro JP LPT, bi bilo treba preverit parkirni red na lokaciji, če so stvari na lokaciji jasno opredeljene.
Edit: V splošnih pogojih in parkirnem redu je napisano, da moraš listek dvigniti ob prihodu in ob odhodu vstaviti, ne glede na to ali je rampa gor ali dol, ker nevstavitev povzroča 'motnje' v delovanju sistema... je pa res da je znesek nategunski, ker zelo verjetno imajo te 'motnje' precej pogosto in iz različnih vzrokov, enmu nabijat stroške preverbe sistema je precej grdo.

Zgodovina sprememb…

zee ::

OP ni povedal, ce je bil dejansko tam ali ne. Na koncu se sklicuje na zeno.

Troll post IMO.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

joez7 ::

Najdi si nekoga za pravno varstvo. Ali ni 30 dnevni rok. MoraŠ se pa pravilno sklicevati.

zee je izjavil:

OP ni povedal, ce je bil dejansko tam ali ne. Na koncu se sklicuje na zeno.
Tole diši na isto foro kot Cro po 2 letih. Mislim da so isti partnerji. Ak prodže prodđe...

Troll post IMO.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: joez7 ()

čigra ::

zee je izjavil:

OP ni povedal, ce je bil dejansko tam ali ne. Na koncu se sklicuje na zeno.

Troll post IMO.


Sorodnika mu sevwda ni potrebno inkriminirati (ne sebw ne svojega bližnjega...)

Sheteentz ::

zee je izjavil:

OP ni povedal, ce je bil dejansko tam ali ne. Na koncu se sklicuje na zeno.

Troll post IMO.

Dejansko ne vem, če sem bil tam. Še za en mesec za nazaj sem ne spomnim, kaj sem delal v nedeljo, kaj šele za eno leto za nazaj.

dripac ::

A ni predpisan kak rok v katerem se mora človeka/lastnika vozila obvestit o morebitnem prekršku oziroma neupoštevanju predpisa? Eno leto je precej dolga doba.

O znesku pa raje ne bi. Sploh če so rabili skoraj leto da so to ugotovili.

RedDrake ::

Meni se zdi stvar logična.
Sistem šteje prosta parkirna mesta. Če kekci kot OP ne vstavijo listka pri izhodu, potem sistem ne ve da obstajajo prosta mesta. Očitno so ugotovili da je avto notri že 1 leto in so šli preverjati.
Btw, njihovi splošni pogoji so kar se tega tiče izjemno jasni.



Če je bila žena, ji daj račun pa naj jo spametuje. Točno to je namen takih "kazni".

Btw, s splošnimi pogoji se strinjamo vsakič ko prevzamemo kartico. So tipično napisani s fontom za mravlje na vstopni tabli. Nekako kot EULA ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RedDrake ()

dripac ::

Ok, bolj jasno. Potem je to to.

Invictus ::

RedDrake je izjavil:

Meni se zdi stvar logična.
Sistem šteje prosta parkirna mesta. Če kekci kot OP ne vstavijo listka pri izhodu, potem sistem ne ve da obstajajo prosta mesta. Očitno so ugotovili da je avto notri že 1 leto in so šli preverjati.

Ja pač troll.

Če ne vstaviš listka, se rampa ne dvigne...

En Štajerc hoče spet kritizirat Ljubljančane, pa ne pozna sistema >:D.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

kloko ::

De se ne boste zaletavali v neke nesmiselne izgovore, tu gre za neplačilo parkirnine in s tem povezane stroške, ne za prometni prekršek. MOGOČE klasične metode izogibanja plačila kazni za prekoračitve hitrosti ipd. tu ne bodo zalegle (nisam bi ja, majkemi).

Miki N ::

Ma samo če je bila rampa dvignjena je povsem jasno, da folk avtomatično pomisli, da je prost prehod .. ker nekako to je poanta ramp in vstavljanja listkov če je DOL.

Tako da ja ... dvomim, da je bil tisto nedeljo OP edini ... Zoki očitno ima nek še kar donosen nedeljski "side hussle" s pregledovanjem kamer. Dobra fora! :))

(Če ni res trolarija - samo v tem primeru je pa tudi solidna fora!)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miki N ()

RedDrake ::

Ni trolarija.
Ob sobotah in nedeljah je parking tivoli zastonj. Komot se zgodi, da je rampa za izhod dvignjena in potem kar izpelješ. Težava je samo v računalniku, ki sedaj beleži en ekstra zaseden plac do nadaljnega ...
Gre za kršitev splošnih pogojev, zato terjajo preko odvetnika. Enako kot nas lahko MS/Apple/Alphabet hakla z odvetniki, če razvijamo jedrsko orožje s pomočjo njihovega SW-ja, tako nas lahko tudi Zokifresh, če kršimo "njegovo" EULO. Jebat ga, bo treba začet te stvari dejansko brat.

Miki N ::

Ma dobro samo ... malo je podmukla fora. Rampe naj bodo obe dol ali obe gor, razen če NAČRTNO hočemo zmesti folk, in kasirati. Saj če bi bile obe dol ima uno parkiriščle itak blagajniški avtomat pa tam samo potrdi listek brez keša na tajmer. Tako ima dosti parkirišč.

Pa še tale Zokijeva EULA je malo trolatori sama po sebi. Pravi, da imaš vedno možnost pritožbe, če meniš, da prekrška nisi storil ... a v dopisu že sami pravijo, da prekrška ni bilo, računajo samo soritev, da so to ugotovili. Kaj zdaj? :D

Saj pravim, če je tale past z dvignjeno eno rampo res, kot pravi OP .. potem mora biti en kar dober dotok keša v nedeljo, za katerega nismo vedeli. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miki N ()

TRIROG ::

Prvič:
Tole ni prekrškovna zadeva ampak čisto civilna zaradi neupoštevanja pogodbenih določil - splošnih pogojev, s kateriminsi se strinjal ob vstopu na parkirišče.

Drugič:
Ni polovičk.

Tretjič:
Kristus!!!
Jutr bo v splošnih pogojih pisal, da morš dvakrat počepnt pr odprti rampi preden greš ven, se z desno roko počohat za levim ušesom in pa met vklopljen desni žmigavec k ven zpelješ...ker drgač zmedeš njihov sistem...

Napiši jim odgovor, da se ti je zdelo samoumevno da lahko parkirišče ob dvignjeni zapornici zapustiš brez uporabe listka, ker ni bilo nikjer priniugodbi rampi vidno indicirano da moraš vstaviti listek. Da se ti pa tudi sicer strošek zdi popolnoma nesorazmeren, ker če imajo tako občutljiv sistem naj imajo rampe skos dol, ne pa da terjajo take zneske od uporabnikov ki parkirišče uporabljajo v dobri veri da ga smejo prosto zapustiti ker je zapornica dvignjena.

Te mam pa mal na sumu, da si parkiral ko je blo plačljivo, ven si šel pa ko je blo gratis :)

Miki N ::

TRIROG je izjavil:



Te mam pa mal na sumu, da si parkiral ko je blo plačljivo, ven si šel pa ko je blo gratis :)


Samo to je tudi čudno, glede na besedilo v dopisu in zahtevano "odškodnino". Dejansko izgleda, da računajo samo "storitev ugotovitve", da je parkiral v nedeljo. Kao ker jim je dal delo s tem. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miki N ()

Invictus ::

RedDrake je izjavil:


Gre za kršitev splošnih pogojev, zato terjajo preko odvetnika. Enako kot nas lahko MS/Apple/Alphabet hakla z odvetniki, če razvijamo jedrsko orožje s pomočjo njihovega SW-ja, tako nas lahko tudi Zokifresh, če kršimo "njegovo" EULO. Jebat ga, bo treba začet te stvari dejansko brat.

Ne gre za kršitev splošnih pogojev, saj nisi nič podpisal, da se strinjaš...

In rampe sam nikoli nisem videl dvignjene, pa sem živel 5 minut stran in čez vikend koristil parkplac...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

MadMicka ::

Ne vem, jaz ne bi nič plačal, znesek je pretiran, kvečjemu mu lahko računajo parkirnino.

Lahko, da je bila rampa pokvarjena (kdo pa še tlači listek v avtomat, če je rampa dvignjena), lahko da je komu zapeljal za ritjo ven, kdo ve, jaz bi počakal na sodišče, če bo sploh prišlo do tega.

Sheteentz ::

Sem odvetniški pisarni ravnokar poslal mail s prošnjo za ogled videa. Dejansko me zanima, kaj se je takrat dogajalo.

Parkirnine mi itak ne morejo zaračunat, če je pa v nedeljo zastonj. Če bi ugotovili, da je bil avto tam parkiran kakšen teden, bi mi nabili zraven še parkirnino za vse dodatne dni.

Scorpy84 ::

Pri očetu je bila ista stvar, dvignjena rampa in je sel ven, enak znesek kot ga op omenja. Lepe besede pri pritozbi, pac nevednost, so ga poklicali se 1x osebno k njim na zagovor,kjer so se posnetek pogledali, na koncu so opustili kazen.

Miki N ::

Ja probajo ane - po mojem marsikje rata. In to vsako nedeljo.

Gre za klasičen James Bond film: "Zoki: Licence to Peel"

Utk ::

In kako to točno poteka? Za not moraš vzet listek, za ven je pa dvignjena rampa al kako? Zakaj pa ni tudi za ven spuščena, samo da pač ne rabiš plačat, če je v nedeljo zastonj?

Miki N ::

Sheteentz je izjavil:

Sem odvetniški pisarni ravnokar poslal mail s prošnjo za ogled videa.


Še to ti bodo zaračunali. Pri odvetnikih ni NIČ zastonj. :))

Sheteentz ::

A mi lahko to zaračunajo brez da mi eksplicitno povedo, da mi bodo to zaračunali? Recimo da pridem v pisarno na predhodno dogovorjeni termin, si ogledam video, potem pa dobim račun. Ker nimam nobenih izkušenj z odvetniki sploh ne vem, kaj lahko pričakujem.

Utk ::


Če bi si želeli ogledati videoposnetek, iz katerega je razvidna konkretna kršitev Splošnih pogojev, vam bomo to po predhodnem pisnem dogovoru brezplačno omogočili, in sicer na podlagi prošnje

Ne bojo ti zaračunali. Je pa res, da je to najbrž vključeno v ceno 100 evrov :)
In kaj si boš z video posnetkom? Reci da nisi vedel da kaj kršiš, in da še zmeraj ne razumeš kaj naj bi sploh kršil. Če imajo oni neko ekstra delo, ker si ti tam parkiral, kako je to tvoj problem, a ti bojo še asfaltiranje zaračunali?

MIHAc27 ::

Sem Ljubljančan... poznam parking pri Tivoliju, in če bi bila rampa gor, bi tudi sam samo odpeljal.

Mislim... 1 leto je bilo to nazaj že. Kaj pa zastaralni roki? Dars že po 1 mesecu ne pošilja več kazni ker menda zastarajo (če ni vinjete).

TheTrick ::

Ksn mesec nazaj sem bil v tivoliju in je bila rampa za izhod gor. Pred mano je cez odpeljalo vsaj 5 avtomobilov brez plačila. Jaz sem urbano pofockal ker je bil plačljiv dan. Ampak ce bi bila pa nedelja bi pa mogoce tut sam kar skoz peljal

Gregor P ::

Recimo takrat, ko so pravoslavci praznovali božič, so bile vse rampe gor v Tivoliju in to več ur. Najbrž to namenoma odprejo pred kakšnimi dogodki, ko je preobremenitev parkirišč oz. potreba po njih prevelika.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

AndrejS ::

Če ni bilo poslano priporočeno in nisi nič podpisal potem pač nisi dobil pošte. Obriši si rit s tem listekem.

stara mama ::

AndrejS je izjavil:

Če ni bilo poslano priporočeno in nisi nič podpisal potem pač nisi dobil pošte. Obriši si rit s tem listekem.

No tole!
Zdaj, če si odgovarjal za ogled videa, potem vejo da si pošto prejel.
Zgleda njihovo ustrahovanje ni bilo "Zaman" >:D

Sheteentz ::

Jp, dejansko sem se ujel na limanice glede brezplačnega ogleda videa, kot muha sem direkt priletel v žarnco. Fuck me, na kako neumno finto so me dobili...

Miki N ::

Sheteentz je izjavil:

Jp, dejansko sem se ujel na limanice glede brezplačnega ogleda videa, kot muha sem direkt priletel v žarnco. Fuck me, na kako neumno finto so me dobili...


OP, če te kaj tolaži - s tem prispevkom si ogromno pomagal marsikomu, ki bi se v nedeljo ujel v bedno past dvignjene tivolske rampe. Mogoče si revnejši za tiste evre, a si bogatejši kot ČLOVEK!

Furbo ::

Don't talk to the police (in slično).

Ne vem zakaj imate tako potrebo po pojasnjevanju, opravičevanju itd. Najprej pogledaš če je priporočeno, če ni, vržeš v smeti.

Jaz sem se nazadnje tako rešil tistega nategunskega odvetnika glede parkirnine na Hrvaškem. Kolega (pravnik!) je pa vesel, da se je pogovarjal in si zrihtal nižji znesek.

Je pa tale Tivoli sistem precej nategnunski, naj bodo rampe dol ves čas in bodo vsi pokazali listek. Ampak to jim ni v interesu verjetno. Smo že v Ameriki, kar se tiče požrešnosti.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Ziga Dolhar ::

Tale zadeva je povsem na ravni zloglasnih hrvaških zadev. Očitno pa tudi JP LPT kar redno menja odvetniške pisarne, ki jim pri tem pomagajo... vsaj nekaj časa. Prav tovrstne zahtevke je tudi že obravnavala Etična komisija pri Odvetniški zbornici.

Skratka, na nesklepčne zahtevke se ne odgovarja.
https://dolhar.si/

mertseger ::

RedDrake je izjavil:

Meni se zdi stvar logična.
Sistem šteje prosta parkirna mesta. Če kekci kot OP ne vstavijo listka pri izhodu, potem sistem ne ve da obstajajo prosta mesta. Očitno so ugotovili da je avto notri že 1 leto in so šli preverjati.
Btw, njihovi splošni pogoji so kar se tega tiče izjemno jasni.



Če je bila žena, ji daj račun pa naj jo spametuje. Točno to je namen takih "kazni".

Btw, s splošnimi pogoji se strinjamo vsakič ko prevzamemo kartico. So tipično napisani s fontom za mravlje na vstopni tabli. Nekako kot EULA ...


Če je pogoj da vstavljaš listek potem mora biti rampa vedno dol. Ali pa naj pred izhodom dajo obvestilo da se mora listek obvezno vstavit tudi če je rampa dvignjena. Še bolje bi bilo da so obe dvignjeni pa moraš listek jemat.

p.s
Da dodam, odcitavanje tablic ni strošek kršitelja. To so povedali že za tiste nategune na hrvaškem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mertseger ()

Utk ::

RedDrake je izjavil:

Meni se zdi stvar logična.
Sistem šteje prosta parkirna mesta. Če kekci kot OP ne vstavijo listka pri izhodu, potem sistem ne ve da obstajajo prosta mesta. Očitno so ugotovili da je avto notri že 1 leto in so šli preverjati.
Btw, njihovi splošni pogoji so kar se tega tiče izjemno jasni.



Če je bila žena, ji daj račun pa naj jo spametuje. Točno to je namen takih "kazni".

Btw, s splošnimi pogoji se strinjamo vsakič ko prevzamemo kartico. So tipično napisani s fontom za mravlje na vstopni tabli. Nekako kot EULA ...

Splošni pogoji poslovanja v Sloveniji so tudi tolk jasni, da se ne moreš spomnit glih kakršnekoli procedure in da morajo to stranke upoštevat ali pa plačat jurja "kazni". Zakaj jurja? Zakaj pa ne, na kak način ti pogoji omejujejo kogarkoli, da človeku ne zaračuna jurja "stroškov". Ali pa 10 jurjev. Dej ga ne srat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Jebomir ::

Ne me jebat, strošek pregledovanja, štetja avtov, izdelave posnetka.....
Če to ni velik rdeč alarm da ni vse legitimno (in lahko vržeš v kanto), potem ne vem kaj bi še blo!

Groot ::

RedDrake je izjavil:

Meni se zdi stvar logična.
Sistem šteje prosta parkirna mesta. Če kekci kot OP ne vstavijo listka pri izhodu, potem sistem ne ve da obstajajo prosta mesta. Očitno so ugotovili da je avto notri že 1 leto in so šli preverjati.
Btw, njihovi splošni pogoji so kar se tega tiče izjemno jasni.



Če je bila žena, ji daj račun pa naj jo spametuje. Točno to je namen takih "kazni".

Btw, s splošnimi pogoji se strinjamo vsakič ko prevzamemo kartico. So tipično napisani s fontom za mravlje na vstopni tabli. Nekako kot EULA ...


Splošni pogoji se morda že berejo jasno, ampak ni variante da uspeš z argumentom da si uporabnika, ki je fizična oseba, ustrezno seznanil z njihovo vsebino na način, da so napisani v ultra drobnem tisku ob vhodu. Si upam staviti, da s tem zahtevkom na sodišču niti približno ne uspeš. Seveda pa računajo, da bodo s takojšnjim pismom odvetniške družbe prestrašili vsakodnevnega Janeza da bo izkašljal 100 EUR.

stara mama ::

Ne sanjaj s sodiščem, kakršen koli narok je vsaj 300EUR, vloga tožbe dobrega jurja.
Na žalost poznam cene pravnih postopkov, tole je tipičen primer: ako prođe, prođe, nje!?

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Splošni pogoji se morda že berejo jasno, ampak ni variante da uspeš z argumentom da si uporabnika, ki je fizična oseba, ustrezno seznanil z njihovo vsebino na način, da so napisani v ultra drobnem tisku ob vhodu. Si upam staviti, da s tem zahtevkom na sodišču niti približno ne uspeš. Seveda pa računajo, da bodo s takojšnjim pismom odvetniške družbe prestrašili vsakodnevnega Janeza da bo izkašljal 100 EUR.

Ja, naslednjič ko bom šel tam, se bom pred rampo ustavil in prebral do pikice splošne pogoje, potem pa vzel listek in šel naprej. Če se bo ta čas naredila kolona čez cel center in celovško, jebiga.

Miki N ::

Počasi je čas za rezime. OPa so nabrisali, kriv si je pa malo tudi sam.

Groot ::

stara mama je izjavil:

Ne sanjaj s sodiščem, kakršen koli narok je vsaj 300EUR, vloga tožbe dobrega jurja.
Na žalost poznam cene pravnih postopkov, tole je tipičen primer: ako prođe, prođe, nje!?


Spet pametuješ malo o temi o kateri nimaš pojma? Jaz nič ne sanjam s sodiščem, mi je precej jasna narava poziva, ki ga je prejel OP.

Tebi pa na drugi strani ni preveč jasno kako stvari pred sodiščem potekajo. Prvo kot prvo si stroške gladko napihnil, zadeve kot OP-jeva se delajo masovno, torej štanc ene in iste vloge, ki jo dela najbolj zelen pripravnik v pisarni. Obračuna se po taksi, ki je za tak znesek pač mizerna. Na koncu je pa tako ali tako vseeno, saj pač zahtevaš povrnitev stroškov od nasprotne stranke. Pa da ne boš zapenjal, si upam trditi, da tale zadeva ne bo prišla niti blizu sodišča. Ampak hočem pa poudarit, da nizek znesek terjatve ni niti približno zagotovilo za to, da se stvar ne premakne naprej. Imaš specializirane odvetnike, ki se masovno ukvarjajo zgolj in le s takšnimi zadevami ali pa servisiranjem izvršb za družbe, ki so po prejšnji krizi masovno odkupovali slabe terjatve bank. Pač stvar se avtomatizira in posledično ti je povsem vseeno ali gre za 5 EUR ali pa za 1000 EUR.

Nikonja ::

Zakj je kriv, kdo od nas se ne nebi zapeljal čez če vidi da je rampa gor? Dobesedno nikoli mi ni padlo na pamet se ustavljat in tlačit tisto kartico not! Najbolj smešno je da se mi to največ dogaja glih v Tivoliju ker je tista rampa konstantno pokvarjena.

Sheteentz ::

Recimo, da gre stvar na sodišče. Kako dejansko bo JP LPT dokazoval, da sem mu povzročil škodo, ki jo predstavljajo stroški dela v vrednosti 86,75 EUR? Zakaj ravno ta znesek, zakaj niso napisali, da jim moram plačati z ledvico? Kako sodišča odločajo v takih primerih?

Miki N ::

Ma glede na to, kakšna "shema" je tale fora z rampo bi mene že počasi bolj skrbelo, da se mi ne bi kak odvetnikov "Veso" povabil na kavico. 8-O

stara mama ::

Groot je izjavil:

Prvo kot prvo si stroške gladko napihnil, zadeve kot OP-jeva se delajo masovno,

Stroški (s katerimi imam izkušnje) niso čist nič napihnjeni, res pa da ne spadajo v OPjevo masovno kategorijo.

mertseger ::

Sheteentz je izjavil:

Recimo, da gre stvar na sodišče. Kako dejansko bo JP LPT dokazoval, da sem mu povzročil škodo, ki jo predstavljajo stroški dela v vrednosti 86,75 EUR? Zakaj ravno ta znesek, zakaj niso napisali, da jim moram plačati z ledvico? Kako sodišča odločajo v takih primerih?


Na sodišču bo LPT glatko popušil samo se s takimi zahtevki zanašajo na to, da se ljudem ne bo dalo ukvarjati s sodišči in bodo plačali.

Naj raje tu vpraša preden gre na sodišče, ker so že dajali podobna mnenja glede kazni na hrvaškem

Za pravno pomoč in svetovanje smo vam na voljo preko info@pravnisos.si ali po telefonu 051 368 812, preverite pa tudi ostale storitve pravnega ali davčnega svetovanja, ki vam jih nudimo znotraj našega omrežja Pravni SOS.

https://www.pravnisos.si/objava/pozivi-...

AgJ1 ::

To se zavrne, če je res tako, kot je OP napisal. In naj tožijo in dokažejo, drugače si lahko vsak izmišljuje neke eule, ki jih nihče ne bere, lahko tudi s povsem norimi pogoji.
Pa če pride do tožbe se objavi poziv za prostovoljne prispevke, ker take je vredno prizemljit.


In 2017, 22,000 people who signed up for free public Wi-Fi inadvertently agreed to 1,000 hours of community service — including cleaning toilets and "relieving sewer blockages," the Guardian reported. The company, Manchester-based Purple, said it inserted the clause in its agreement "to illustrate the lack of consumer awareness of what they are signing up to when they access free wifi."

A few years earlier, several Londoners agreed (presumably inadvertently) to give away their oldest child in exchange for Wi-Fi access. Before they could get on the Internet, users had to check a box agreeing to "assign their first born child to us for the duration of eternity." According to the Guardian, six people signed up, but the company providing the Wi-Fi said the clause likely wouldn't be enforceable in a court of law. "It is contrary to public policy to sell children in return for free services," the company explained.

Invictus ::

Lahko vprašam enega na VOKI kako sranje se gredo :).

Poznam tipa, ki je odgovoren za parkomate.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Vice ::

Nekaj manjka v tej zgodbi. Po njihovih informacijah hranijo posnetke 3 mesece (osebni podatki, GDPR itd... ). Če v tem času ugotovijo nepravilnosti za potrebe "pravnega spora" podatke hranijo dlje časa.
Ko po običajnih poteh ne moreš izterjati dolga upaš, da ti to uspe preko "pravne poti". Tebi naj bi poslali plačilo šele po enem letu in še to preko odvetnika. Nekaj ne štima...
In pri vsej tej avtomatiki se lahko poglobiš tudi v pravilnik uporabe storitev. A kje piše, da moraš ne glede na stanje rampe uporabiti listič? Seveda, če je res vse to kar si napisal.....
«
1
2 3
...
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plačilo parkirnine in kazen za parkiranje (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
592314 (688) St235
»

Mestno redarstvo (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
59397559 (15425) UganiKdo
»

Parkiranje LJ?

Oddelek: Loža
399755 (2106) MadMicka

Več podobnih tem