» »

Dobil kazen iz hrvaške po skoraj 2 letih?

Dobil kazen iz hrvaške po skoraj 2 letih?

Temo vidijo: vsi
««
12 / 20
»»

St235 ::

Poglej si pasivno in aktivno legitimacijo, ki jo omenjena terjatev IMO ne izpolnjuje in je tudi razlog, da se pritožiš. In ja, če sklep postane pravnomočen imaš lahko težave z lastnino na hrvaškem, kar sem napisal vsaj dvakrat v zadnjih dveh straneh. A ti ne znese prebrat?

Kako vezo ima slovenski OZ s tem? A ali lahko jamčiš, da je v hrvaškem enako?

Se pravi, dolžnik odloči, kaj plačuje.

Kako ti sploh pade pametovati takole, brez da bi zadeve preveril?


Sem preveril in za razliko od tvojega pametovanja mi je kristalno jasno kaj se zgodi, če posrednik (v tem primeru odvetnik) tega ne spoštuje in pokrije najprej svojo terjatev. Originalna terjatev ostane odprta in te lahko upnik dalje preganja, na tebi pa je da se potem tožiš z odvetnikom, da je neupravičeno zadržal denar. Ob enem pa s plačilom v skladu z izvršbo povsem po nepotrebnem pripoznaš dolg.

Vsemu temo se zelo enostavno izogneš s tem, da plačaš neposredno upniku.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

MadMicka ::

Dej razloži, kaj sploh hočeš povedati s to pasivno in aktivno legitimacijo? Pomoje ti stvar ni jasna.

To, glede tožbe z odvetnikom in neupravičeno zadržanim denarjem si seveda čisto falil. Če dolžnik plača odvetniku, ki je bil pooblaščen za sprejem denarja, potem lahko upnik ta denar terja le od tega svojega odvetnika, ki je to prejel. Ampak res ne razumem, od kje ti take pobiraš?

St235 ::

To, glede tožbe z odvetnikom in neupravičeno zadržanim denarjem si seveda čisto falil. Če dolžnik plača odvetniku, ki je bil pooblaščen za sprejem denarja, potem lahko upnik ta denar terja le od tega svojega odvetnika, ki je to prejel. Ampak res ne razumem, od kje ti take pobiraš?

In ko bo odvetnik denar porabil za plačilo svojih storitev boš kaj? Skliceval se na ugovor, ki je bil poslan tretji osebi (notarju)? In po vrhu pričakoval še avtomatizem, da tega ne boš rabil delat po sodni poti?

Dokazno breme, da je bila zadeva plačana in ustrezno skomunicirana je v civilno pravnem zahtevku na komu? Še posebej, bo to neumno izpadlo, če boš v ugovoru razlagal zakaj si denar nakazal odvetniku in koliko. A si si sploh razčistil komu pišeš ugovor? Odvetniku zagotovo ne. Zakaj bi si odpiral fronto kjer ni treba?

Dej razloži, kaj sploh hočeš povedati s to pasivno in aktivno legitimacijo? Pomoje ti stvar ni jasna.

Sem v točno tej temi to storil. Če si prelen, da bi prebral to ni moj problem. Kakor tudi ni moj problem, če ne veš kaj v obligacijskem pravu pomeni aktivna in kaj pasivna legitimacija.

Pa saj navsezadnje to ni moj problem, naj vsak nakazuje kar komur paše, dokler potem ne bo prišel jokat na ta forum, da je odvetniku nakazal 100 kun, v ugovoru sodišču pa pojasnil kaj naj odvetnik z tem denarjem stori, podjetje, ki upravlja parkirišča ga pa dalje terja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

MadMicka ::

"S tem ko plačaš zgolj priznaš tako pasivno kot aktivno legitimnost zahtevku. In če je enkrat nedvomno da si priznal, da si dolžan, kako boš potem oporekal stroškom, ki so priznani v uradnem postiopku?"

A tole si mislil? Najprej, narobe izraze uporabljaš. Mislim, če si pravnik, kako te ni sram, da prej stvari ne preveriš. Ni govora o neki pasivni in aktivni legitimnosti zahtevka, ampak je govora o aktivni legitimaciji, tj. da lahko tožnik toži, pri pasivni legitimaciji pa gre za vprašanje, ali je toženec dolžan plačati.

In nadalje, tudi ni res, da če plačaš, priznaš. Zato ni res, ker kot sem že zapisal, v "prigovoru", kot rečejo Hrvatje, zoper sklep o izvršbi na podlagi verodostojne listine izrecno zapišeš, da plačaš glavnico v izogib nadaljnjim postopkom in s tem nič ne priznavaš.

St235 ::

Niti pod razno ne mislim tega. Govorim sem o tem https://slo-tech.com/forum/t507769/p520...

S tem ko plačaš bistveno težje oporekaš tako aktivni legitimaciji (torej, da je bila sklenjena neka oblika pogodbe in je upnik na podlagi tega upravičen do plačila) kot pasivni legitimaciji (da si ti dolžnik).

Zakaj za vraga bi se šel to, če ni popolnoma nobene dodane vrednosti? Vidim, da imaš velike težave med ločevanjem kdo so pravzaprav stranke v postopku in kakšne so relacije.

Sodišča/notarja popolnoma nič ne zanima zakaj in komu ti plačuješ. Oni so tam da vodijo postopek v katerem stranka A dokazuje, da ji je stranka B nekaj dolžna. In kako točno naj presodijo, če stranka B trdi, da ni nič dolžna hrati pa to kar ni dolžna deloma plača? To, da stranka B poravna terjatev med postopkom za sodišče samo pomeni, da je dolg obstajal in nanj obesi stroške postopke. Vprašaj se kako bi šlo pri nas. Z nekom se tožiš in ko tožbo zgubiš sporočiš sodišču, da se sicer z njihovo odločitvijo ne strinjaš, da pa si glavnico plačal vseh drugih stroškov, ki so ti pa naloženi pa ne boš. Tako pač ne gre. Ko je izvršba enkrat vložena se s plačilom glavnice ne da enostransko prekinit postopka, niti plačilo glavnice ni nikakršna olajševalna okoliščina, da ne bi rabil plačat stroškov.

Bistveno bolj enostaven in logičen korak je, da ugovarjaš izvržbi, ker a. notar nima ustrezne prostojnosti (si ti linkal), b. je postopek neustrezno voden (EU uredbe, ki so omenjene v tožbi z linka barbarige) in da po vrhu ne obstaja ne aktivna (iz ničesar namreč ne izhaja na kakšen način je prišlo do sklenitve pogdobe in terjatve, ki jo je postavil upnik) niti pasivna (ni dokaza kdo konkretno je uporabljal vozilo). Dodatno pa povsem mimo tega pokriješ terjatev do parkirišč neposredo njim. Na ta način, ko dosežeš odpravo sklepa o izvršbi preprečiš, da bi se postopek lahko ponovno začel, ker trejatev ne obstaja več.

Če pa plačaš odvetniku, pa odpreš možnost, da denar ne bo šel do dejanskega upnika, ker a. ne veš kaj točno določa hrvaška zakonodaja pri takem poplačilu in b. ne veš ali bo odvetnik ravnal tako kot želiš. Dodatno je še toliko bolj verjetno, da bo kaj narobe če v ugovoru, ki ga nasloviš na izvršitelja razlagaš, kaj naj bi pomenilo nakazilo odvetniku, čeprav to nima nikakršne veze eno z drugim. Tako se lahko zgodi, da se sicer ustavi postopek izvršbe, vendar pa tožnik ker ni poplačan začne nov postopek in če bo ta ustrezno izpeljan se boš znašel v situaciji, ko bo treba pisat nove pritožbe in dokazovat v skladu z hrvaškim pravom ali je bil znesek poravnan.

Vsemu temu pa se elegantno izogneš, če plačaš direktno upniku in vse ceremonije in stroškov odvetnika v nobeni fazi ne pripoznaš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

MadMicka ::

Človek, v konkretnem primeru bo sklep o izvršbi na podlagi verodostojne listine padel na hrvaškem sodišču, zato ker za izdajo ni bil pristojen hrvaški notar, glej 3. odstavek 279. člena Ovršnog zakona http://www.zakon.hr/z/74/Ovr%C5%A1ni-za....

Če sklep pade, ni stroškov. Tudi obresti ni, ker pač dolžnik trdi, da do prejema sklepa niti ni vedel, da je karkoli dolžan.

S plačilom glavnice pa se izogneš morebitni tožbi ali pa novemu predlogu za izvršbo.

St235 ::

Človek, v konkretnem primeru bo sklep o izvršbi na podlagi verodostojne listine padel na hrvaškem sodišču, zato ker za izdajo ni bil pristojen hrvaški notar, glej 3. odstavek 279. člena Ovršnog zakona

Se strinjava, ampak samo bedak v prtožbi navede samo en razlog pa naj mu bo še tako očiten. Osebno vem, da ne bi tvegal, da je nekje nek loop (in se bojim, da je), ki določa pristojnost kadar dolžnik nima stalnega bivališča.

S plačilom glavnice pa se izogneš morebitni tožbi ali pa novemu predlogu za izvršbo.

In zakaj bi to ogrozil z nakazilom nekemu odvetniški mutivodi, če lahko plačaš neposredno upniku? Če se je odvetnik spravil na tako glup način terjat parkirnino (bodimo pošteni; vsi vpeleteni računajo na čoveško naivnost in strah), kje piše da ne bo preprosto poknjižil denarja kot svoj strošek in se boš potem zajebaval še s tem?

Matako ::

Zadeva je pricapljala tudi do mainstream medijev...

http://www.rtvslo.si/crna-kronika/spet-...
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

St235 ::

Notarja in odvetnika, podpisana pod sklep, ki ga je prejela naša sogovornica, nam ni uspelo priklicati. Po poročanju hrvaškega medija Telegram pa sta oba take sklepe pošiljala celo italijanskim voznikom, ki Hrvaške niso nikoli obiskali.


Kakor vem Nemškim, Avstrijskim in Švicarskim tudi. In zaradi tega sem nekje zasledil, da pred evropsko komisijo tudi že teče postopek.

5r_prizma ::

Lep pozdrav.

Če povzamem, plačam globo in obresti upniku (ne odvetniku) na račun. Napišem ugovor v 4ih izvodih v hrvaškem jeziku in ga pošljem notarju od katerega sem pošto prejel, kjer se skicujem, da na avtu ni bilo opozorila in da plačujem v izogib nadaljnemu pravdanju, ter na 3. odstavek 279. člena (ki pravi da notar ni pristojen) Ovršnog zakona http://www.zakon.hr/z/74/Ovr%C5%A1ni-za....
- dodam kopijo plačila

Zanima me, kako sta 279.člen 3 odstavek in 39.člen 6 odstavek, po katerem me bremenijo, v odnosu?

5r_prizma ::

Ali priporočate, da se sklicujem tudi na nepravno pridobivanje osebnih podatkov?

Hvala in l.p. 5'r

TOP ::

Naj nekdo razloži pa kaj misliste,da bodo prišli Hrvati k vam im vam iterjali na domu ali kaj.Jaz sem tud v Trstu narobe parkiral,dobil tud domov kazen in grožnje za izterjatve in po nasvetu odvetnika sem vse skup ignoriral gledav sem le,da ko sem šel spet v Trst sem vzel drug avto in to je to.Problem edino bi nastaval,če te bi Policija ustavila in preverjala in ugotovila ,da si dolžan denar potem je pa druga pesem.

5r_prizma ::

Kaj pa tožba zaradi pridobljenih osebnih podatkov o tujem državljanu! Verjetno lahko plačam parkirnino z vsemi dajatvami, pa mislim, da bi še ostalo vsaj za teden dni morja :)

Šala;
samo da se pošteno rešim parkirnine pa bo dovolj.

MrStein ::

O zadevi piše aktualen izvod motorevije AMSZ: https://www.amzs.si/motorevija/v-zarome...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Machete ::

Nekaj dni nazaj je tudi sodelovec dobil iz Beograda sliko, podatke in navodila (v Slovenščini) od podjetja Euro parking collection, v imenu javnega podjetja xyx Beograd.
Kazen je datumsko za parekršek (neko kršenje pogojev uporabe, pomoje pretečen čas parkirnega listka) z 30.4.2014!
Torej dve leti in pol so rabili za to poslat? :D
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

St235 ::

Očitno je ta praksa rabila nekaj časa, da je prišla do srbije :)

samo_b ::

Živjo,

potreboval bi vaše mnenje in pomoč. Tudi jaz sem dobil pošto iz Hrvaške (prevzel včeraj, 19. 12. 2016), situacija pa je sledeča:

- Baje za napačno parkiranje v Dubrovniku, ko sem bil na izletu za prvomajske praznike leta 2012.
- Nikoli v tistem dvodnevnem obdobju obiska mesta nisem dobil nobenega obvestila/listka/kazni za steklo. Če bi karkoli bilo bi že plačal, ampak ni pomembno sedaj.
- (pred?)lani je že prišlo znano izsiljevalsko pismo izpod rok slovenskega odvetnika, nobene slike ali informacije, kje sploh sem napačno parkiral, plačal nisem.
- Na spodnjem linku vam pripenjam prvo prevedeno stran in zadnjo stran, kjer je vidna slika napačno parkiranega avta, izgleda imajo smisel za humor, slika je popolnoma črna.
- Dejansko moj primer izgleda, kot da bi si nekdo v Dubrovniku zapisal mojo registrsko tablico in me dal v evidenco neplačnikov.

https://www.dropbox.com/sh/ingoye7vtl3i...

Kaj mi konkretno predlagate? Po sedaj prebranem je najcenejša opcija pisna pritožba notarju, ki mi je pismo poslal, pošljem nazaj priporočeno, pritožba spisana v hrvaškem jeziku. Omenjate neko točko zakona, po kateri notar ni pristojen za izdajo izvršbe (3. odstavek 279. člena Ovršnog zakona )? Naj omenim tudi to, da dejansko ni dokaza, da sem napačno parkiral (črna slika?). Eno stran nazaj je nekdo omenjal plačilo takse, 100 HRK, kako je s tem? Ne bi mi bil problem zaključiti zadevo s plačilom 85 HRK (+ obresti, koliko sploh je skupen znesek?), če bi bil prepričan, da bo zadeva s tem rešena.

Hvala za pomoč,
Samo

St235 ::

Kaj mi konkretno predlagate?


Preberi temo. Smo bolj kot ne že vse predebatirali kar je laično mogoče povedat na to temo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

samo_b ::

Seveda bom, oziroma sem že. Zanimalo me je, kako se je stvar razpletla za ostale in kako najhitreje in najceneje postopati. Dejansko pa nikoli nisem dobil listka za brisalec, pošiljajo črno sliko, na kateri naj bi bil avtomobil v času prekrška, gre za čisto izsiljevanje.

Aston_11 ::

samo_b je izjavil:

Omenjate neko točko zakona, po kateri notar ni pristojen za izdajo izvršbe (3. odstavek 279. člena Ovršnog zakona )?
Ne vem, kdo je to zakuhal, vendar tale člen pravi, da je pristojen, pod točko 1., da je potrebno predlog poslati krajevno pristojnemu notarju, pod točko 3., da sodišče predlog zavrže, če je poslan sodišču in da sodišče predlog zavrže, če je poslan nepristojnemu notarju (v nadalnjem postopku).

http://www.zakon.hr/z/74/Ovršni-zakon

St235 ::

Ni pa pristojen za mednarodno vročanje. Tukaj imajo Hrvati očitno nesmiselno ureditev. Po eni strani ima notar pooblastila, da izstavlja izvržbe, po drugi strani pa tega niso predvideli v dogovorih o čezmejem pošiljanju izvržb.

Je bila v tej temi že linkana odločba, ki jasno izpostavi te stvari. Za kaj več od tega, pa je minilo preprosto premalo časa. Ob enem pa tečejo in so za številne že potekli absolutni zastaralni roki.

samo_b ::

Absolutni zastaralni rok pa je za tako zadevo 5 let?

Ja, vidim da je, ok.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: samo_b ()

samo_b ::

Samo še tole vprašanje, ali bo dovolj, da spesnim pritožbo in jo v štirih izvodih pošljem notarki v Pulo ali pa je tu nek drug postopek, ki ga ne poznam.

St235 ::

samo_b je izjavil:

Samo še tole vprašanje, ali bo dovolj, da spesnim pritožbo in jo v štirih izvodih pošljem notarki v Pulo ali pa je tu nek drug postopek, ki ga ne poznam.


Dovolj za kaj?

samo_b ::

Dovolj, da se moj dopis smatra kot uradni ugovor na sklep o izvršbi, ki sem ga dobil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: samo_b ()

St235 ::

Da, to ja.

perci ::

Če se gre za problem vročanja, si s tem, ko si vložil ugovor, tudi pripoznal vročitev.

St235 ::

Ni samo problem vročanja, notar kot takšen nima nikakršnega pooblastila za čezmejno vročanje.

perci ::

Evo, dva dni nazaj sem tudi jaz dobil tole notarsko pesnitev.

Zdaj se pa še nisem odločil, kaj je bolj pametno:
- zadevo v celoti ignorirat in čakat, da mi dokument pravilno vročijo (vmes bi znal miniti 5-letni zastaralni rok - parkiranje je z dne 27.9.2012)
- napisat ugovor, kar jih zna spodbosti, da bodo hitreje šli v pravilno vročanje?

Mnenja?

St235 ::

Glede na sodbo linkano na prejšnji strani vročitev kot takšna ni ustrezna in se na njo ne bo možno sklicevat v morebitnem sodnem postopku. Glede na to, da zadeva zastara čez devet mesecev ni praktično nikakršne možnosti, da bi ustrezno izpeljali postopek v danem času.

Težava se zna pojavit edino, če imaš na hrvašem premoženje.

perci ::

Zakaj misliš? Saj mi ne morejo rubit niti vpisat zastavne pravice, če mi niso vročili sklepa? Oziroma lahko probajo, ampak bi tak rubež izpodbijal na hrvaškem sodišču (najbrž uspešno) zaradi nevročitve?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

luli ::

perci je izjavil:

Zakaj misliš? Saj mi ne morejo rubit niti vpisat zastavne pravice, če mi niso vročili sklepa? Oziroma lahko probajo, ampak bi tak rubež izpodbijal na hrvaškem sodišču (najbrž uspešno) zaradi nevročitve?

Po moje je najbolje, da se delaš balkanca. Navsezadnje gre to skupaj s tvojo mentaliteto, kjer od drugih zahtevaš, da spoštujejo pravila in jih brez možnosti debate sankcioniraš, sam pa hvataš krivine. Mimogrede upam, da te kroati pošteno penalizirajo in te naučijo evropskosti, od tebe pa pričakujem da čim prej brišeš ta komentar, saj sklepam, da ti ni ravno najbolj pri srcu.

perci ::

Kje točno hvatam krivine?

A ti, ko parkiraš na popolnoma praznem makadamskem parkirišču, ki ima dvignjene zapornice (ker je očitno izven sezone), pričakuješ, da boš čez 4 leta dobil domov notarsko izvršbo?

Da bi bila zgodba še lepša, sem (ko sem prišel po avto) srečal redarja iz tega parkirišča, ki mi je rekel, da naj vržem stran listek in naslednjič raje njega pokličem (mi je dal GSM), da mi bo zrihtal normalen parking. Skratka, takrat sem mu želel plačati, pa se mu ni dalo s tem ukvarjati.

MrStein ::

Torej si imel listek in nisi plačal?
(ne rečem, da si česarkoli kriv, ampak da ima druga stran dobre argumente - razen če lahko dokažeš zgodbo, kar po opisu zgleda težko).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

St235 ::

perci je izjavil:

Zakaj misliš? Saj mi ne morejo rubit niti vpisat zastavne pravice, če mi niso vročili sklepa? Oziroma lahko probajo, ampak bi tak rubež izpodbijal na hrvaškem sodišču (najbrž uspešno) zaradi nevročitve?


Na Hrvaškem veljajo hrvaška pravila, kar pomeni da takšno vročitev lahko priznajo. Oziroma najmanj kar se zgodi je da steče rubez in potem naslednjih 10 let dokazuješ da je bil neupravičen. Seveda govorimo o lastnini ki jo hipotetično imaš na Hrvaškem.

perci ::

Ja, ko sem prišel nazaj me je čakal listek...mislim pa, da ni blo tko simpl plačat - ni bilo položnice zraven

Je pa to precej nerelevantno za temo, v kateri se pogovarjamo o postopku, ne o vsebini. Verjamem pa, da je to osebam, ki so nesposobne abstraktnega razmišljanja, to težko razumet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

perci ::

St235 je izjavil:

perci je izjavil:

Zakaj misliš? Saj mi ne morejo rubit niti vpisat zastavne pravice, če mi niso vročili sklepa? Oziroma lahko probajo, ampak bi tak rubež izpodbijal na hrvaškem sodišču (najbrž uspešno) zaradi nevročitve?


Na Hrvaškem veljajo hrvaška pravila, kar pomeni da takšno vročitev lahko priznajo. Oziroma najmanj kar se zgodi je da steče rubez in potem naslednjih 10 let dokazuješ da je bil neupravičen. Seveda govorimo o lastnini ki jo hipotetično imaš na Hrvaškem.

Ne vem, če res. Oziroma drugače - evropska uredba je del aquis-a, ki se avtomatično šteje za del hrvaškega pravnega reda (za razliko od direktiv). Torej, po tej logiki, bi moral biti rubež neveljaven tudi na hrvaškem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Telbanc ::

Oberyn je izjavil:

Včasih, ko sem bil še mlad in bolj pustolovski, smo imeli za take primere svojo proceduro. Na parkirišču si stopil malo okoli, poiskal avto, ki je za brisalci že imel obvestilo in ga preselil na svoj avto. Redarji pri naslednjem obhodu niso preverjali, ali so obstoječi listki na pravih avtomobilih, ampak so onemu revežu napisali še en listek, ti si ga pa kao že imel. Tako si enega pač dvojno namočil, ampak smo rekli, život je borba, a u borbi se gubi. Ampak danes so drugi časi, kamere pa fotoaparati, sploh pa zdaj nimamo več kronično praznih žepov, zlahka daš 5EUR za parking pa 300 za kurbo (teoretično, če bi še vedel, kaj z njo počet...). Zdaj je celo obratno: parkirni sistem v tehnološkem parku na Brdu v Lj mi že večkrat ni odprl rampe, čeprav sem plačal in sem plačal še enkrat. Nazadnje točno včeraj. Bil sem na sestanku 3 ure in sem vrgel v avtomat 3EUR, na rampi pa 'parkirnina ni bila plačana', na info gumbek se ni nihče odzval in sem plačal še enkrat 3EUR, ker se mi je mudilo. Potem sem se pa uspel prebiti na prostost. To se mi je zgodilo že tretjič na tem projektu, ko hodim tja na sestanke. Mladostna objestnost se mi vrača, vesolje je tako ustvarjeno, pomirjen sem s tem.


Zakon karme.

V bistvu od cele teme malo uporabnega. Neko čudno izvijanje, da je treba dokazat kdo je avto parkiral, ko daje to pri nas potrebno.

Slikajo ti avto in pol se lah slikaš. Mislim plačaš. In zdej naj bi šle te otročarije skoz na hrvaškem.

Varstvo osebnih podatkov, v zvezi z tem 6 forumskih pravnikov ni pogruntalo nič pametnega 5 letih, kaj se vleče ta zadeva. Prav tako naj bi bili vsi študenti, ki parkirnino pobirajo ...nepošteni in bi si naj izmišljali...

Hrvaška je v evropi, torej lahko enako kot čehi in ostali terjajo svoje parkirnine in druge kazni, tudi z izvšbo.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Telbanc ()

MrStein ::

Novosti: Parkirnine spet polnijo žepe odvetnikov?(RTV slo)

- osebne podatke jim posreduje ena odvetniška pisarna iz Ljubljane
- en Nemec je tožil v Zagrebu proti takemu postopku in zmagal
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

itkalec ::

Pozdravljena draga družba!

Pred mesecem dni sem po pošti dobil kazen (iz Hrvaške) za nepravilno parkiranje, ki se je zgodilo januarja 2012 (pred petimi leti). Položnico za 65€ naj bi plačal preko EPC (Euro Parking Collection), ki imajo sedež v Londonu menda. Malo sem se pozanimal naokoli in položnico ne-plačal nakar je včeraj prišla nova za 85€ (verjetno dodaten opomin).

Vem, da so krožile te položnice naokoli in me zanima, če je to za plačati in ali je potem mir? :)

Hvala za info! :D

lp, Vesoljec

Gambino ::

Plači pa boš imel mir. Kaj pa je to 65E. Drugič pa plači parkirnino. To je to.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gambino ()

perci ::

Veliko teh parkirnin je bilo zaračunanih v sumljivih okoliščinah. Poleg tega terjajo od tebe par EUR parkirnine (ni sporno) in več desetkratnike odvetniških stroškov. To pa je sporno.

Gavran ::

Gambino je izjavil:

Plači pa boš imel mir. Kaj pa je to 65E. Drugič pa plači parkirnino. To je to.


A ti hraniš parkirne listke pet let?
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

fikus_ ::

Očitno bo potrebno, če/ko boš na Hrvaškem parkiral, voditi dnevnik parkiranja, po možnosti poslikati parkirno mesto, plačane parkirne listke kopirati in shraniti za vsaj 10 let!:))

MrStein ::

Končno dober razlog za Google glass. :P
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

itkalec ::

Hvala za odgovore, super bi bilo ce pozna kdo koga ali podbno zgodbo?

St235 ::

Poznam vsaj 10 takih. Ti je sedaj kaj lažje?

itkalec ::

Dragi Lakotnik,

sedaj mi je mnogo lazje. Mi morda lahko podelil njihove izkusnje in rezultate da se popolnoma olajsam? :)

St235 ::

Si prebral temo? Ker smo že po dolgem in počez predebatirali kako in kaj je z zadevo.

kuvanasarma ::

Meni je pa septembra lani, avtomat v puli požrl 2 kuni.
Razmišljam da pošljem dopis prek odvetnika, ali vsaj sam, pa terjam še neke "stroške".

Bi šlo?
««
12 / 20
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kazen za parkirnino na Hrvaškem - odv. Gregor Bakija in Marko Kuzmanović

Oddelek: Loža
204724 (1991) PINki
»

Kazen iz Italije po enem letu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6912168 (2959) M-XXXX
»

"Pravni" nasvet (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
578799 (6420) miki2019
»

Predračun parkirne hiše

Oddelek: Na cesti
243466 (1950) LeQuack

kazen za parkiranje na hrvaškem 2015 shain pacheco vinković

Oddelek: Na cesti
328211 (5879) AndrejO

Več podobnih tem