» »

Optimalna temperatura procesorja

Optimalna temperatura procesorja

Blup ::

Zanima me kakšna je optimalna temperatura procesorja ou ali je možno da je procesor "prehladen" za svoje optimalno delovanje?

Blup
:\

Zheegec ::

Od -85 pa do +85 je še vse v redu (sem vzel najnižje vrednosti, ker ne vem, kateri PC imaš).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Blup ::

A mi lohka točne poveš če ti povem ker PC mam? :D

OK, se prav procesor nima optimalne tempetrature.. sam da ni prevroč... se prav da ni tko k avto :)

Hvala..

Blup
:\

c3R4R ::

kakšna je optimalna temperatura, pri kateri procesor deluje nemoteno?:D

mam 1.7 Ghz intel box celeron

hvala

Malecky ::

Optimalna temperatura procesorja: -273°C....0 Kelvina

Blup ::

MAlecky: a si zihhr?!? Da nau pol kej narobe k ga bom dau na 0 K ... da se mi nau pol kej pokvarl? :D :D :D

Blup
:\

c3R4R ::

malecky- resno mislim...temperatura....>:D

Malecky ::

Ne prehladen ne bo nikoli, prevroč bo pa lahko. Lahko bi vedel da je elektromigracija povezana s temperaturo...pri -273°C jo je malo oz ni pri normalnih temperaturah pa je vendar za stock clockanga celerona ne pomeni nič posebnega..

ti lahko celerona furaš tja do 70°C ko da ti bo to sporočala plošča, kar boš pomoje težko dosegel ker se zelo malo segreva.

Procesor ne bo nikoli dovolj hlajen to je zagotovo:) Če ga pa hladiš pa ne povečuješ clocka pa tudi nič ne pridobiš, mogoče pri 10letih eno leto delovanja več:)

sidney ::

Ko smo ze pri segrevanju: Moj celi se je grel na cca 65°C navit na 44% 1.0G@1440M. Vse skupej se mi je zdelo precej prevec, pa sem sel zadevo mal poblize pogledat. In kwa najdem? Hladilnik je bil na sticni povrsini zvit ko svina. na sredini (po dolzini) je bil za cca 0.5mm ubocen. Rezultat: slab stik med procam in kulerjem;( . Pa sem se lotu smirglanja. Prvo procesor s 600 (granulacija) smirglnam, pol pa se hladilnik, prvo zelo grob, koncal sem na 600. Rezultat: procesor je za cca 20°C hladnejsi.
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

Tic ::

sidney: 20* je velik. Lepo
persona civitas ;>

Yacksy ::

Blup, a mogoče veš da je temperaturo -273 Stopinj celzija ali 0 K ne da doseč. Sodeč po tvojem neverjetnem OC znanju in tvoji skrbi, da ne bo celeronček dobil angine ali (bog ne daj) pljučnice ne. Pri 0 K naj bi se v teoriji atomi popolnoma ustavili. Zato se tej temperaturi tudi pravi absolutna ničla. Temperaturo so zbili do nekaj decimalk pred 0 K (okol -272.5 Stopinj celzija). Tako da tut tebi ne bo uspelo prit tako daleč. mogoče pa. Saj si itak nadarjen.
Pa zakaj si noben novinec pred kakšnimi podvigi ali pisanjem že 1000x prežvečenih tem ne prebere kakšen članek na medmrežju ali pa vsaj pregleda forum, ki je sedaj že zelo izčrpen?:)

Blup ::

Yacksy: ne mislt, da si najbl pametn... mam mal več znanja o termodinamiki k ti... no... sej mogoče pa res velik znaš... ampak gledat pa zihr ne znaš... tm uzadi je blo par smajlijev... pa brt tut ne... k nism jst sprašvou za celerona...

skratka... ne mislt, da si najbl pametn...

Blup
:\

Yacksy ::

Pa sej nisem reku, da sem najbolj pameten. Reku sem sam da mi gre na jetra, da se zmeraj odpirajo stalno ene in iste teme. Pa teme ko so Do kolk gre, Kakšno temperaturo imate, Optimalna temperatura,........ Pa ljudsvo božje. To je bilo že 100X prežvečeno in ispljuneno. Pa naj gre za Celerona, P4, Athlona,.....
Temperature so pač različne v vsakem sistemu. Navijanje pa je itak stvar zase. Mislim, da je vsak pogruntau, da ni nekih pravil, kar se tiče OC in temperatur. Človk mora probat. Nekaj je dogm v vsem tem, samo take osnovne stvari lahko človek dobi preko člankov, ki jih ni malo. Seveda pa je lažje napisat post, kot pa tistih par člankov prebrat.
Vse kar sem hotel povedat je, da bodimo konstruktivni pri pisanju tem. Če ni potrebe po pisanju nove teme, je ne odpirat. Forum je pač namenjen novim predlogom ter idejam ter novim vprašanjem in ne prvošolskemu izobražavanju.

Blup ::

Tkole ti povem, če smo že pr konstruktivnosti.... mal oceni kok je biu tvoj odgovor konstruktiven... je totalno destruktiven! :(

Pa še neki... prvi računalnik sm meu k si biu ti še v plenicah, članke glede OCjanje sm prebiru k ti še vedu nisi kaj je to... brt se pa še vedno nisi nauču, ker v tem postu ni nobenega pisanja glede OCjanja... tega ne počenjam več posledično zaradi tega, ker ne igrem več igre oz ne vidim več užitka v tem...

Moje vprašanje je bilo, če procesor pr nižji (okoli 20-30 C)temperaturi dela enako kot pri višjih (40 in dalje)... nč drucga ni blo omenjenega, nobenega spraševanja glede navijanja in do kok gre lahko procesor, zakaj imam tako temperaturo in podobno sranje... preprosto vprašanje... ali procesor deluje optimalno pri nižjih temperaturah...

.. če pa tega ne razumeš ti pa ne morem pomagat ;(( ... bi rd, ampak na žalost ne znam...


p.s. pa malce konstuktivnosti vnesi v svoje razmišlanje... sej veš... najprej pred svojim pragom bla bla bla..

Bup
:\

Yacksy ::

Pa v redu stari, dejva oba nehat bluzit, k to ne pelje nikamor.

Yacksy ::

Al pa še bolje. Priznajva, da imava oba prav. (kar je v bistvu res)

Pa sori zarad Celerona (sem pogruntau da ni tvoj post)
;(

Blup ::

Ma sej ni panike... sam me je pa čist šokiral k me je en kr neki za brezveze nadru?!? 8-O

Blup
:\

Yacksy ::

Pa sej to ni letelo le nate, ampak tako na splošno je veliko tem, ki delajo le gužvo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zmrznitev vode (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
555897 (3895) WarpedGone
»

freon

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
352623 (2060) frenk

Zakaj vodno hlajenje sploh bolše od zračnega?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
394027 (3193) morphling1
»

Ne vem več kako hladit...

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231320 (1021) segi
»

Superprevodnost

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
202262 (2078) TESKAn

Več podobnih tem