» »

Switch in Unidentified network

Switch in Unidentified network

ravior ::

Pozdravljeni!

Imam omrežje z siolovim modemom ganymede882+ router in imam na njega direktno povezane 4 računalnike. Ganymede se sam poveže v omrežje....se pravi uporabniško ime in geslo sta zapisana v njem, tako da se nič ne povezujem z računalnikov. Ganymede ima 4 porte in na vsakem imam direktno povezan PC.

Sedaj pa imam problem ko na en kabel dam vmes gigabitni switch in prek njega povežem računalnik...napiše mi Unidentified Network(IP ki mi ga imam ob tem je kr neki - ni pravi, gatewaya pa sploh ne dodeli)...če pa računalnik povežem direktno povezava dela.
Na ganymedetu imam tudi naštiman DHCP, da bi sključil DHCP in sam dodeliv IPje vsakemu posebej še nisem probal...čeprav se mi zdi da napaka nebi smela biti v tem...saj bi mogu on sam dodelit IP če je DHCP vključen. Ima mogoče kdo kako idejo kaj bi bilo narobe?

Switch pa je TP-link TL-SG1008D gigabitni

Letalec ::

Ideje, kaj bi bilo lahko narobe nimam. Poizkusi ročno dodeliti IP,gateway,DNS (za to ne rabiš izklapljat DHCP) in poročaj. Aja, gre to za nov switch ali je to kakšna rabljena roba?

ravior ::

Gre za nov switch...na računalniku sem že ročno dodeliv IP, gateway in vse ampak še vedno isto. Jutri oz. danes ko se zbudim bom verjetno probal še tako da DHCP sklopim na roterju in sam dodelim vsem ipje in ostale nastavitve, čeprav ne vem če bo kaj pomagalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ravior ()

ravior ::

Nič...še vedno isto. Povezava dela normalno ko dam vmes switch piše unidentified. :| Bi blo lahko krivo ker router podpira sam do 100mbitov switch je pa gigabitni?

Tim55 ::

ne to pomoje ni krivo...

pri meni je pomagalo da sem vse dal iz elektrike, nato pa vklapljal najprej modem+router, nato switch, na koncu še računalnik/-e, ampak najbrž si to že probal?

ravior ::

Sem našel napako....vsaj delno. To se dogaja samo na mojem računalniku....sem probal na drugih in je vse delovalo ok. Tako da je očitno napaka na moji mrežni oz. računalniku. Sedaj moram še odkriti kaj točno je ta napaka.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1788562657 (1617) vres.ales
»

Kako povezat dva routerja?

Oddelek: Omrežja in internet
74466 (4243) Piqui
»

Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5623023 (21939) MTB
»

Nastavitev modema za vidnost računalnikov povezanih v router?!

Oddelek: Omrežja in internet
169574 (9243) Hanzek
»

internet ne deluje

Oddelek: Pomoč in nasveti
12930 (779) primmy

Več podobnih tem