» »

The fail of (modern) feminism

The fail of (modern) feminism

Temo vidijo: vsi
««
7 / 10
»»

BigWhale ::

first_line je izjavil:

Ragini Verma, a researcher at the University of Pennsylvania, said the greatest surprise was how much the findings supported old stereotypes, with men's brains apparently wired more for perception and co-ordinated actions, and women's for social skills and memory, making them better equipped for multitasking.

Ziher so seksistični naciji delali raziskave, ker to pa že ne more biti res?

Vendar te raziskave NIKJER ne pravijo, da moski katerokoli delo ali opravilo v resnici bolje opravljajo.

Mipe ::

Nepomembno. Raziskave potrjujejo, da SO razlike.

arnecan1 ::

BigWhale je izjavil:

He-Man je super junak. To je nekaj povsem drugega. Na zalost si izbral povsem napacno primerjavo.

A je to bolje?

arnecan1 ::

jype je izjavil:

A se ti zdi, da oblika genitalij bistveno in enoznačno vpliva na sposobnost vožnje?

Mati narava je pač naredila tako, da smo si biološko in razumstveno podobni na nekaterih področjih, na nekaterih pa pač različni.

In sedaj kakor se ti in Pithlit zaradi tega razburjata, jočeta in dokazujeta nasprotno, proti biologiji pač ne moreta. Se bo treba zateči k genetiki.:D

Eh, samo ena rešitev je. Roke proč od volana, naj vozi umetna inteligenca. Potem nimajo zavarovalnice kaj gledat v mednožje.

jype ::

Mipe> Nepomembno. Raziskave potrjujejo, da SO razlike.

Kdo pa pravi, da ni razlik?

Vprašanje, ki ga linkane raziskave ne obravnavajo je, ali so razlike posledica ali vzrok diskriminacije, ali pa nemara kar oboje (kar je tisto, kar nevroznanost danes lahko zelo natančno potrdi - če otroke vzgajaš kot "punčke", bodo njihove sposobnosti drugačne kot če jih vzgajaš kot "fantke").

jype je izjavil:

jype je izjavil:

A se ti zdi, da oblika genitalij bistveno in enoznačno vpliva na sposobnost vožnje?

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: solatko ()

goldenratio ::

RAZLIKA MOŠKI ŽENSKE

MOŠKI

-imamo boljše abstraktno in logično razmišljanje, ter bolje povezujemo informacije ki jih imamo. To nam je v preteklosti omogočalo, večje možnosti v lovu na velike in majhne živali ter preživetje v "neznanem"
PREDNOSTI
- vojaške strategije
-znanstveni dosežki
-odkrivanju neodkritega
-razvijamo prihodnost

SLABOSTI
-povprečno smo v šoli slabši, ker nismo narejeni za "indoktrinacijo" ampak za "pravo učenje"

ŽENSKE

-so bolj zbrane in imajo boljši spomin za majhne reči (štetje semenov..itd) so bolje multipraktične (dojenje otroka,hranjenje..itd).
Bolje berejo obraze in ČUTIJO...ker morajo imeti ta čut za otroka, ki je prišel na svet

PREDNOSTI
-so odlične v službah, v katerih je delo ponavljanje, ponavljanje..(tajnice, urad, javni sektor) tam, kjer je misliti z "svojo glavo" tabu
-so boljše v šoli, ker ne mislijo z svojo glavo ampak ODLIČNO ponavljajo že slišano, brez kritik
-so v šoli, službi,...bolj "pridne", ker uživajo ob lepem pisanju, urejanju zveskov, učenju na "pamet"

Skozi 100.000 let smo delali in se razvijali za svoje naloge sedaj pa kar naenkrat/zadnjih 50 let hočejo voditi svet brez nas moških, to ne gre.

P.S..... v naravo(brez stika z zunanjim svetom) vrzi 100 dečkov in 100 deklic in čez 5 let poglej, kateremu gre bolje;)

goldenratio> RAZLIKA MOŠKI ŽENSKE

Jaz vidim naštete samo predsodke.

Mipe>

Moje vprašanje je jasno: Ali se ti zdi, da je oblika genitalij tista, ki vpliva na sposobnost vožnje?

Ker jaz sem moški in očitno nisem ravno zadržan, ko je treba sprejemati tveganje, kljub temu pa motorna vozila vozim več kot skrajno previdno, tako kot si mnoge zavarovalnice umišljajo, da jih povprečna ženska.

Se ti zdi, da genitalije vplivajo na to?

Double_J ::

jype je izjavil:

Mipe> Nepomembno. Raziskave potrjujejo, da SO razlike.

Vprašanje, ki ga linkane raziskave ne obravnavajo je, ali so razlike posledica ali vzrok diskriminacije, ali pa nemara kar oboje (kar je tisto, kar nevroznanost danes lahko zelo natančno potrdi - če otroke vzgajaš kot "punčke", bodo njihove sposobnosti drugačne kot če jih vzgajaš kot "fantke").

Kaj ima kultura s tem, da imajo ženske manjše možgane kot moški?
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Double_J> Kaj ima kultura s tem, da imajo ženske manjše možgane kot moški?

Slon ima tri do štirikrat večje možgane kot ti.

Kako je slon inteligenten v primerjavi s tabo pa veliko pove o tem, kako si ti inteligenten v primerjavi z ženskami.

poweroff ::

Saj imajo tudi nekateri moški podpovprečno majhne možgane. Vsaj en tak primerek imamo tudi v tej debati. :))
sudo poweroff

vostok_1 ::

Hey, nehajte smetit z žaljivkami.

vostok_1> Hey, nehajte smetit z žaljivkami.

Saj jaz le v obče namigujem, tovariš.

V tej temi je to itak neke vrste zapovedan modus operandi.

Zdaj ne. So pa diskriminirale. In še vedno diskriminirajo drugod po svetu. Izvijaš se kot kak jype.

Pithlit ::

Aha, zdaj ne.

Ženske se pa še vedno diskriminira. Pa ne le drugod po svetu. Ampak tudi tukaj. Danes.

Ampak ja. Uradne statistike seveda lažejo. Itak so moški tisti ki so v resnici diskriminirani. Tudi s strani zavarovalnic, ane (quadruple ups)?

Jeba je ko se diskriminacja moških tako aktivno odpravlja da ti sproti izgubljaš argumente...
Life is as complicated as we make it...

Mipe> Zdaj ne. So pa diskriminirale. In še vedno diskriminirajo drugod po svetu. Izvijaš se kot kak jype.

Jegulje smo pametnejše od moških, to drži.

Kinda, ja. Če podatki kažejo, da je 1000 mrožev in 3000 pingvinov, to ne pomeni, da pingvini izvajajo sistematični genocid nad mroži. Pomeni, da je zgolj pingvinov za 2000 glav več.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vostok_1 ()

vostok_1> Kinda, ja. Če podatki kažejo, da je 1000 mrožev in 3000 pingvinov, to ne pomeni, da pingvini izvajajo sistematični genocid nad mroži. Pomeni, da je zgolj pingvinov za 2000 glav več.

Ja, saj zato je absurdno trditi, da fizične razlike med ženskami in moškimi lahko pojasnijo societalne razlike.

Vem kaj hočeš povedat, in se strinjam, zato pa nisem nikoli uporabil tega argumenta.
Tehnično ni pa čisto res. Če šteješ fizične razlike recimo hormone, po tem lahko je. Visok nivo testosterona je precej zanesljiv indikator za nasilno obnašanje.
Kljub temu, da v povprečju imajo moški višji nivo...i won't go down that road. Mislim, da se razumemo.

Zgodovina sprememb…

vostok_1> Visok nivo testosterona je precej zanesljiv indikator za nasilno obnašanje.

Je. Ampak visok nivo testosterona imajo tudi nekatere ženske. Sicer jih je manj kot moških, nikakor pa niso dovolj redke, da bi lahko rekel, da ženske niso nasilne.

vostok_1> Kljub temu, da v povprečju imajo moški višji nivo...i won't go down that road. Mislim, da se razumemo.

Povprečje ti nič ne pomaga, ko se odločaš o posamezniku.

vostok_1 je izjavil:

Visok nivo testosterona je precej zanesljiv indikator za nasilno obnašanje.

Mhm. Smo že ugotovili da te futrajo predvsem mediji:
Testosterone Does Not Induce Aggression, Study Shows
Strange but True: Testosterone Alone Does Not Cause Violence

Saj ni napisal, da ga povzroča.

Tudi "zanesljiv indikator" ni.

Korelacija v resnici zagotovo obstaja, ker je visok nivo testosterona običajno posledica tega, da ima človek moda, agresivnega vedenja pa učimo predvsem fante.

Tako je.

Hočem le povedat da visok nivo testosterona ni noben zanesljiv indikator nasilnega vedenja. Človek je lahko do vrha nafilan s testosteronom pa ne bo nasilen. Je pa res da obstaja velika verjetnost da imajo nasilneži visok nivo testosterona. Torej je nasilno vedenje dokaj zanesljiv indikator visokega nivoja testosterona.

Ni vsak vernik katolik, je pa vsak katolik vernik...

So pa hormoni taka smešna zadeva - vsaj kar se tiče nekega popularnega dojemanja. 'Povprečen moški', recimo, sproducira več estrogena kot 'povprečna ženska po meni'. Ženske imajo tudi višji nivo testosterona kot estrogenov.

Kicker: jaz, osebno, imam testosteron "nemerljivo nizek"... pa fantje tukaj vseeno vedo povedati da sem agresivna. Tolk o zanesljivosti.

BigWhale ::

arnecan1 je izjavil:

BigWhale je izjavil:

He-Man je super junak. To je nekaj povsem drugega. Na zalost si izbral povsem napacno primerjavo.

A je to bolje?

Vsekakor, taksnih moskih, kot sta Mario in Luigi, je polno. Poleg tega sta oba drugacnih 'oblik' in nobeden nima neke 'idealne postave', ki jo vsiljuje industrija.

Barbike pa so prakticno vse enake. Razlikujejo se po barvi las in zadnjih nekaj let tudi po barvi koze.

BigWhale> Barbike pa so prakticno vse enake. Razlikujejo se po barvi las in zadnjih nekaj let tudi po barvi koze.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

[D]emon ::

I'll just leave this here.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

[D]emon> I'll just leave this here.

I'll just leave this here:

Na žurnalu: "Tega žensk brez otrok ne sprašujte"

Očitno sta novinar, ki je to napisal, in urednik, ki je to objavil, tako zakompleksana, da vidita samo ženske. Vsa ta vprašanja namreč vznemirijo tudi moškega brez otrok.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

http://www.wisegeek.org/what-is-roid-ra...

Sicer pa iz tvojega linka Pit:

Castration experiments demonstrate that testosterone is necessary for violence, but other research has shown that testosterone is not, on its own, sufficient. In this way, testosterone is less a perpetrator and more an accomplice--one that's sometimes not too far from the scene of the crime.

Well enough for me.
Pač ima nezanemarljiv vpliv na nasilno vedenje. Hitro vzkipenje itd. Vsekakor neprimerno več kot inzulin.

technolog ::

Reklama za tole spletno stran sem videl danes, ko sem se vozil na šiht. Pisalo je:

"Nočem biti posiljena"

http://www.podpisem.org/slo/

Konvencija proti nasilju nad ženskami. In to sofinancira Eu, občina ljubljana in ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve. Opice nevzgojene, kako si upajo sofinancirat tako seksistično kampanijo!

A ne bi mel rajš konvencijo proti nasilju nad sočlovekom? Že miljonkrat je blo dokazan, da je tud nasilja nad moškimi ogromno, sam si noben ne upa o tem govorit. Vsi telefoni 080 za pomoč so "za ženske in otroke".

Ženske so s takimi kampanjami hrakti priviligirane, ker se imajo kam obrnit v takih situacijah in uživajo široko družbeno podporo, po drugi strani pa depriviligirane, ker se ji s tem prikazuje kot šibke.

Če vs nisem prepričal, si poglejte tale kratek posnetek, je iz zelo zannega šova "What would you do?" oz. "Kaj bi naredil pa ti?"

Zgodovina sprememb…

Aston_11 ::

Nič ni narobe s tem, razen, da ne zaobjema vseh nasilij. Komot se rešuje eno nasilje za drugo ali poleg drugega ali na kakšen tretji način.

technolog> sam si noben ne upa o tem govorit.

Hočeš rečt, da se nihče ne sekira, ker je nasilje nad moškimi tako redko?

Saj veš kaj pravijo konzervativci: "He was probably cheating on her."

Moški se lahko v primeru problemov obrne vase (ne nase, vase), kar pomeni, da se zadepresira, globoko zamisli, (fenta?) To je na splošno, se mi zdi moški način reševanja problemov, torej to, da odide "na skalo" in ne pride dol živ, dokler stvar ni rešena.

Ženske imajo podporo povsod in kjerkoli, na neštetih brezplačnih telefonih, forumih, skupniah.

Nič ni narobe s tem, razen, da ne zaobjema vseh nasilij. Komot se rešuje eno nasilje za drugo ali poleg drugega ali na kakšen tretji način.

Narobe je, da rečemo, da se borimo sam prot nasilju nad ženskami, če bi se lahko z isto kampanijo in istim številom (denarnih) sredstev borilo proti nasilju nad obema spoloma, le besedo "ženskami" bi bilo treba zamenjat "sočlovekom". Zakaj torej ne? Seveda, če se ista stvar dogaja ženski, je stokrat bolj pomembno, kot če je obratno. Also, si že videl tako kampanjo za moške? Ne si lagat, proti nasilju nad moškim se ne bori, sploh.

Če bo ženska v javnosti udarila moškega, ker je nekaj neprimernega rekel, bo to navadn. Če to nardi moški, si ne morm znat predstavljat. Prot kermu tipu nasilja se je treba torej borit?

Da ne govorim, da fizično nasilje ni edino možno. Ne boste verjel, kok je ženska sposobna psihično dotolčt svojga moža. Nekatere so res umetnice v tem.

Zgodovina sprememb…

Samo ženske so lahko žrtve. Pogojno tudi otroci, pa še takrat so deklice bolj uboge žrtve kot fantki. Tako je sporočilo feminizma.

Tako kot črnci pravijo, da črnci ne morejo biti racisti.

Zgodovina sprememb…

technolog> Moški se lahko v primeru problemov obrne vase (ne nase, vase), kar pomeni, da se zadepresira, globoko zamisli, (fenta?)

Drži. Po samomorih vsekakor izrazito vodimo moški, ker smo vsi po vrsti večji pussyji od žensk - razen v Hong Kongu, verjetno zaradi kung-fuja.

Mipe> Tako je sporočilo feminizma.

Ne, ni, ampak ti o feminizmu itak ne veš ničesar.

Mipe> Tako kot črnci pravijo, da črnci ne morejo biti racisti.

Tega črnci ne pravijo.

jype je izjavil:

Mipe> Tako je sporočilo feminizma.

Ne, ni, ampak ti o feminizmu itak ne veš ničesar.

Feminists define rape to exclude male victims
Očitno vem o feminizmu več kot ti.

jype je izjavil:

Mipe> Tako kot črnci pravijo, da črnci ne morejo biti racisti.

Tega črnci ne pravijo.

Mipe> Očitno vem o feminizmu več kot ti.

avoiceformen.com

Videti je, da ne.

Mipe> [video stand up komika]

Dyson ni črnc.

V linkanem prispevku imaš navedene vire, pa jih sam preštudiraj.

In Dyson je toliko črnca kot Obama, le-tega pa imajo za črnskega predsednika.

Zgodovina sprememb…

Mipe> V linkanem prispevku imaš navedene vire, pa jih sam preštudiraj.

Hvala, ni mi za študirat šovinističnega sranja.

Jebiga, znanost je ženska.

vostok_1 je izjavil:

Pač ima nezanemarljiv vpliv na nasilno vedenje. Hitro vzkipenje itd. Vsekakor neprimerno več kot inzulin.

A je kdo rekel da ima zanemarljiv vpliv? Govorimo o tem da ni niti zanesljiv indikator (kar si ti trdil - in kar trdi pseudo znanost, pa vsi tisti ki ne znajo mal prek nosa pogledat... brez skrbi, tudi sama sem bila tam še par let nazaj).

technolog je izjavil:

Konvencija proti nasilju nad ženskami.

Tole je moj komentar na to 'pobudo' (FB 27.11.2013 - da ne bo kdo rekel da se po vetru obračam ker je pač komentar v tej temi na to nanesel):
No, pa gledam te reklame proti nasilju nad ženskami. In si, kot ponavadi, mislim svoje:
Ne dam podpisa!

Pa preden me na križ pribijete... ta pobuda je hinavska. Takoj podpišem pobudo proti nasilju. Brez razmišljanja. Tole proti nasilju nad ženskami je pa... hja... namiguje na to da obstajajo različne vrste nasilja. Ljudem ponuja izbiro da so proti nasilju nad ženskami, niso pa proti nasilju nad moškimi. Ali pa nad otroci, če se komu 'nasilje nad moškimi' zdi smešno (pa ni). Ali pa nad Romi.

Torej dajte mi za podpisat pobudo proti nasilju. Ne me pa farbat s pretvarjanjem da je ena vrsta nasilja hujša od druge.

Mipe je izjavil:

Samo ženske so lahko žrtve. Pogojno tudi otroci, pa še takrat so deklice bolj uboge žrtve kot fantki. Tako je sporočilo feminizma.

Torej... ali jaz nisem feministka... ali pa ti res nimaš pojma kaj feminizem je. In, glede na to da se feminizem zavzema za enakopravnost med spoli, se bom nagnila predvsem na tisto drugo (torej to da pojma nimaš).

Feminizem se osredotoča na pravice žensk brez obzira do pravic drugih. Najbrž misliš humanizem, ki se zavzema za pravice VSEH ljudi.

Ne. Feminizem ni in nikoli ne bo zahteval kratenja pravic komurkoli drugemu.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Kaj pa to, da so vsi telefoni za klic v stiski "za ženske in otroke"?

A ni tud to zlo grdo po eni strani? Zakaj kot družba dovolimo take stvari?

Zgodovina sprememb…

Pithlit je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

A je kdo rekel da ima zanemarljiv vpliv? Govorimo o tem da ni niti zanesljiv indikator (kar si ti trdil - in kar trdi pseudo znanost, pa vsi tisti ki ne znajo mal prek nosa pogledat... brez skrbi, tudi sama sem bila tam še par let nazaj).

What can i say, you totally destroyed me. Not

Hormones are chemicals that circulate in the body affecting cells and the nervous system, including the brain. Testosterone is a steroid hormone from the androgen group, which is most linked to the prenatal and postnatal development of the male gender and physique, which in turn has been linked on average to more physical aggression in many species. Testosterone is present to a lesser extent in females, who may be more sensitive to its effects. Animal studies have also indicated a link between incidents of aggression and the individual level of circulating testosterone. However, results in relation to primates, particularly humans, are less clear cut and are at best only suggestive of a positive association in some contexts.[63]

Kvečjemu lahko rečemo, da ni še čista slika. Ampak vse lepo kaže, da je izjemno pomemben del pri nasilju.
Ti si pač postala tiste 1,5 študije, ki pravi nasprotno. Ajde, naj ti bo.
Lahko pa poskusiš sama. Vbrizgaj si redno prekomerne doze steroidov pa da vidmo.
Dam 100€ če se ne uzkaše da boš postala fizično agresivnejša.

Pithlit je izjavil:

Ne. Feminizem ni in nikoli ne bo zahteval kratenja pravic komurkoli drugemu.

Svoboda govora.

Zgodovina sprememb…

vostok_1 je izjavil:

Kvečjemu lahko rečemo, da ni še čista slika. Ampak vse lepo kaže, da je izjemno pomemben del pri nasilju.

Zopet se izvijaš. Kot pri tvojih trditvah o neki statistiki.

Oporekam le tvoji trditvi da je "testosteron zanesljiv indikator za nasilno vedenje". Toliko pa vemo o tem da lahko povsem jasno trdimo da to nikakor ne drži.

Temu, da slika ni čista, pa nihče ne oporeka. Niti moji linki. Niti jaz. Niti jype.

technolog je izjavil:

A ni tud to zlo grdo po eni strani? Zakaj kot družba dovolimo take grdobije?

Je ja. Ampak nihče nikomur ne brani ustanoviti SOS telefona za moške. Ali pa varne hiše za moške (nekje že obstajajo).

Verjamem pa da se to marsikomu sliši smešno. Pa ni. Tudi moški so lahko (ne samo lahko, kar so - dejstvo pač) žrtve nasilja. Tudi s strani žensk.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Pithlit je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Zopet se izvijaš. Kot pri tvojih trditvah o neki statistiki.

Oporekam le tvoji trditvi da je "testosteron zanesljiv indikator za nasilno vedenje". Toliko pa vemo o tem da lahko povsem jasno trdimo da to nikakor ne drži.

Temu, da slika ni čista, pa nihče ne oporeka. Niti moji linki. Niti jaz. Niti jype.

technolog je izjavil:

A ni tud to zlo grdo po eni strani? Zakaj kot družba dovolimo take grdobije?

Je ja. Ampak nihče nikomur ne brani ustanoviti SOS telefona za moške. Ali pa varne hiše za moške (nekje že obstajajo).

Verjamem pa da se to marsikomu sliši smešno. Pa ni. Tudi moški so lahko (ne samo lahko, kar so - dejstvo pač) žrtve nasilja. Tudi s strani žensk.

Pri ljudeh ki zlorabljajo stereoide očitno je dober indikator. Zdej pa si interpretiraj kot želiš.

Zgodovina sprememb…

««
7 / 10
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Razlika med spoloma v genih (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
42658570 (52862) BigWhale

Več podobnih tem