Forum » Problemi človeštva » The fail of (modern) feminism
The fail of (modern) feminism
Temo vidijo: vsi
arnecan1 ::
Nočem imeti nobenih administrativnih ovir za karkoli, ampak ker se moški na vodilnih položajih zaradi svojih predsodkov odločajo v korist moških, to pa predsodke samo poglablja, so te administrativne ovire trenutno najmanj nasilna možna oblika družbenega pritiska nanje.
Zatekaš se v filozofiranje in mešanje megle. Seveda, argumentov za dokazovanja po kmečki logiki je zmanjkalo.
Jaz ne vidim, da imajo moški prevladujoč vpliv v naši družbi. Mogoče pri islamu, samo tam pa ti ne vidiš problema. Torej, ženske močno prevladujejo v vrtcu in osnovnošolski vzgoji, v srednješolski pa je nekje izenačeno. Torej imajo velik vpliv na vzgojo mladih. Ženske prevladujejo na sodiščih v Sloveniji. Na manjših okrajnih sodiščih jih je tudi do 90%. A to ni velik vpliv? Praktično je treja veja oblasti feminizirana? Imamo premierko v Sloveniji, na Danskem, Argentini, Braziliji, malo je manjkalo, da bi bila izvoljena v ZDA. Zdaj pa, če je v srednji šoli več učiteljev fizike kot učiteljic, ali to pomeni, da je zadaj zarota? Ker npr. imamo tudi več učiteljic slovenščine in likovne vzgoje. A je tudi to zarota?
Torej, na nekaterih področjih imajo večji vpliv moški, na nekaterih pa ženske. A ti lahko nekaj zaupam? BIOLOGIJA JE PAČ JEBA, NA DOLGI ROK JE NE MOREŠ PREMAGATI, DO SEDAJ JE ŠE VEDNO NA KONCU ZMAGALA NARAVNA EVOLUCIJA.
Če nekje danes v Zahodni civilizaciji ženska hoče uspeti, so ji odprte vse poti. Tako kot moškemu. Od spola samega je odvisno, v kolikem procentu se bo usmeril v kakšno področje, potem bodo pa najbolj sposobni napredovali, ne glede na mednožje. Zato lahko s svojimi enovrstičnimi sofizmi in prirejenimi filmčki nehaš, ker lahko impresioniraš samo kakšnega 14 letnega smrkavca, ki še padajao na populizem. Namesto tega napiši kaj argumentiranega. Brez filozifiranja in sofizmov seveda.
Tako, sedaj pa zopet čakam tvoj filmček z He-Manom in kakšen enovrstični cinični sofizem.
Mipe> Kaj, ko mene klevetaš, ne lepiš linkov
https://slo-tech.com/forum/t504744/p425...
Glede na tole ti ne poznaš nobene feministke, sicer bi bil seznanjen s statistično skrajno očitno diskriminacijo zoper ženske - tudi v znanosti. K sreči je vedno več moških, ki se zavedajo škodljivosti te diskriminacije in o njej javno govorijo, kar je pomemben prvi korak:
Odgovor si že dobil https://slo-tech.com/forum/t504744/p425...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: arnecan1 ()
Mipe ::
Joj, jype, zdaj se mi pa že smiliš. Ti bom pomagal.
Preštudiraj naslednjo izjavo.
"Moški, ki ne dobi priznanja za svoje življenjsko delo, ni dovolj opazen.
Ženska, ne dobi priznanja za svoje življenjsko delo, je diskriminirana."
Jaz vidim samo poskus vsiljevanja spolne politike v resno znanstveno okolje. Znanstveniki se praviloma ne obremenjujejo s trivialnimi temami, vsaj dokler niso subjekt njihovega dela. Zgodovina pa je tako in tako nerelevantna; upošteva se samo sedanje stanje in kolikor vidim, se nagrajujejo tako znanstveniki kot znanstvenice. Še na glavo se je obrnilo: ženske dobijo več nagrad, ker obstajajo fundacije, ki nagrajujejo samo ženske. Takih fundacij za moške ni. Če to ni diskriminacija, ne vem, kaj je!
Sicer pa ne lepi videoposnetkov, ki niso podnaslovljeni. To je nesramna diskriminacija gluhih.
Preštudiraj naslednjo izjavo.
"Moški, ki ne dobi priznanja za svoje življenjsko delo, ni dovolj opazen.
Ženska, ne dobi priznanja za svoje življenjsko delo, je diskriminirana."
Jaz vidim samo poskus vsiljevanja spolne politike v resno znanstveno okolje. Znanstveniki se praviloma ne obremenjujejo s trivialnimi temami, vsaj dokler niso subjekt njihovega dela. Zgodovina pa je tako in tako nerelevantna; upošteva se samo sedanje stanje in kolikor vidim, se nagrajujejo tako znanstveniki kot znanstvenice. Še na glavo se je obrnilo: ženske dobijo več nagrad, ker obstajajo fundacije, ki nagrajujejo samo ženske. Takih fundacij za moške ni. Če to ni diskriminacija, ne vem, kaj je!
Sicer pa ne lepi videoposnetkov, ki niso podnaslovljeni. To je nesramna diskriminacija gluhih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mipe ()
jype ::
arnecan1> Jaz ne vidim, da imajo moški prevladujoč vpliv v naši družbi.
Who cares kaj ti vidiš in česa ne vidiš. Pomembni so izključno podatki in dejstva. Vse ostalo so predsodki.
Mipe> Preštudiraj naslednjo izjavo.
Izjava je nepomembna, ker pri diskriminaciji nikoli ne gre za posameznika.
Mipe> Jaz vidim samo poskus vsiljevanja spolne politike v resno znanstveno okolje.
Ja, kot velika večina tudi ti v resnici sploh ničesar ne vidiš - le domišljaš si.
Mipe> Sicer pa ne lepi videoposnetkov, ki niso podnaslovljeni. To je nesramna diskriminacija gluhih.
Jebiga, sam si si kriv, če si gluh, ampak lahko bi bilo slabše, lahko bi bil ženska.
arnecan1> Če nekje danes v Zahodni civilizaciji ženska hoče uspeti, so ji odprte vse poti. Tako kot moškemu.
Lažeš.
Who cares kaj ti vidiš in česa ne vidiš. Pomembni so izključno podatki in dejstva. Vse ostalo so predsodki.
Izjava je nepomembna, ker pri diskriminaciji nikoli ne gre za posameznika.
Mipe> Jaz vidim samo poskus vsiljevanja spolne politike v resno znanstveno okolje.
Ja, kot velika večina tudi ti v resnici sploh ničesar ne vidiš - le domišljaš si.
Mipe> Sicer pa ne lepi videoposnetkov, ki niso podnaslovljeni. To je nesramna diskriminacija gluhih.
Jebiga, sam si si kriv, če si gluh, ampak lahko bi bilo slabše, lahko bi bil ženska.
arnecan1> Če nekje danes v Zahodni civilizaciji ženska hoče uspeti, so ji odprte vse poti. Tako kot moškemu.
Lažeš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
arnecan1 ::
Jype> Izjava je nepomembna, ker pri diskriminaciji nikoli ne gre za posameznika.
Joj, joj, joooooooooj. Propad Zahodne civilizacije je že na vidiku.
arnecan1> Jaz ne vidim, da imajo moški prevladujoč vpliv v naši družbi.
Jype> Who cares kaj ti vidiš in česa ne vidiš. Pomembni so izključno podatki in dejstva. Vse ostalo so predsodki.
Saj sem ti napisal. Feminizirano sodstvo, izobraževanje, premierke, znanstvenice..... Procent na posameznem področju je odvisen od volje posameznika. Imaš ti druge podatke? Podatki iz islamskega sveta ne štejejo, tam so ženske resnično diskriminirane.
Jype> Jebiga, sam si si kriv, če si gluh, ampak lahko bi bilo slabše, lahko bi bil ženska.
Jebiga, sama si je kriva, če je ženska, ampak lahko bi bilo slabše, lahko bi bila ženska v islamskem svetu. Sarkazem on! Da vidiš, kakšne sekaš.
Jype> Lažeš.
Hudiča. Če ti tako praviš, potem imaš že prav.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: arnecan1 ()
vostok_1 ::
Meni sploh ni jasno kako lahko nekdo vrjame tem statističnim podatkom o diskriminaciji spolov pri plačilu. Kot, da bi statistično zajel vse živali v savani in skušal ugotovit kdo je nauspešnejši plenilec. Rezultati bi jasno pokazali diskriminacijo zeber napram levom. (primerjava z levi in zebrami je zgolj naključna in ne odseva prispodob za spol)
Se pa lepo vidi dvojne standarde feministk in feministov. Ko moški zaslužijo več je to pač diskriminacija žensk, ko so ženske v povprečju bolj izobražene in boljše v šoli je zato ker so bolj sposobne.
Seriously, kdor ki se vsaj malo intelektualno ceni kaj takega ne bi smel nikoli misliti, kaj šele javno govoriti. It's wrong on so many levels.
Se pa lepo vidi dvojne standarde feministk in feministov. Ko moški zaslužijo več je to pač diskriminacija žensk, ko so ženske v povprečju bolj izobražene in boljše v šoli je zato ker so bolj sposobne.
Seriously, kdor ki se vsaj malo intelektualno ceni kaj takega ne bi smel nikoli misliti, kaj šele javno govoriti. It's wrong on so many levels.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vostok_1 ()
technolog ::
Danes je problem obraten, moški so depriviligirani bolj kot ženske, le družba tega ne vidi.
Martin Krpan ::
Meni tu ni jasno kako bi sploh lahko ženske bile depriviligirane ?
Jype me je prepričal , da so ženske bolj pametne , izobražene , delovne , v povprečju enako fizično močne pa še več jih je kot moških.
Kdaj pa je kdo šibkejši vladal in izkoriščel močnejšega?
Tudi teoretično ne .
Jype me je prepričal , da so ženske bolj pametne , izobražene , delovne , v povprečju enako fizično močne pa še več jih je kot moških.
Tudi teoretično ne .
Neprecedenčne spremembe se dogajajo v moderni družbi. Moški bodo postali deprivilegirani, če bo tak trend vstrajal.
Sicer upam, da se bo turbolenca pomirila, saj menim da smo trenutno zgolj v prehodnem obdobju, ko padajo stare vloge in se ustvarjajo nove.
Ne zagovarjam trditve v postanem videu, bi pa skoraj roko v ogenj dal, da moderni feminizem je postal boj za privilegije žensk in ne enakopravnost. Vedno več man haterjev je na vodilnih položajih, ki se jim problemi moških ne zdijo omembe vredni.
Da ne bo tema samo o tarnanju pa bom predlagal še nekaj rešitev:
Idealno, bi sicer bilo, da tako moški kot ženska prideta na isti nivo čustvene zrelosti, samorefleksije, odgovornosti in empatije. Če se dva (ali več) taka najdeta pol ne bi smelo biti problemov. Razmerje bi moralo laufati v perfect harmony, kjer se drug drugega dopolnjujeta.
Ker pa here and now je realnost precej drugačna in vrjetnost, da se dve taki osebnosti srečata je skoraj loterija ali pa igra pokra. Svetujem slednje.
Za moške, ki se niso pripravljeni prilagodit novodobnim vzorcem...vam ne ostane drugega kot naval na vzhodnjakinje oz. tam kjer je tradicionalni duh še živ.
Za moške, ki vam teče ura pa si želite družino, a primerne partnerke ne najdete ali pa imate tako, ki vam ne vrača ustreznega spoštovanja in pozornosti. Zaplodite eno (ali več) in prevzamite celotno odgovornost za lastnoročno (ali vsaj delno lastnoročno) vzgojo otrok. To je recimo dokaj popularno pri ženskah trenutno. Sicer boste morali sodnemu sistemu skorajda felacijo opraviti, da vam da lastne otroke, saj mora biti moški izjemen, da mu jih dodelijo, kljub temu, da je lahko mati mnogo manj primerna.
Za tiste, ki mislite, da ste podrejeni v razmerju ali nimate uspeha pri iskanju partnerjev zaradi takšnih in drugačnih razlogov. Odjebite jo/jih: travel the world, odkrite zdravilo za raka, pomagajte vojnim žrtvam v afriki, izdelajte fuzijski reactor, get a dog, postanite prvak v plavanju ali starcraftu, filozof...or drugs, lot's of them (but just stay in your room).
Sicer nikakor to ne pomeni, da ljudje v razmerjih tega ne smejo, ampak tistih dodatnih 6 ur dnevno prostega časa vsekakor pomaga.
Za tiste, ki ne želite družine ali razmerja ali vas kratkomalo boli k za vse...sex n' drugs n' rock&roll
Za vse nasilneže, prepotentneže in zlobe pa
No, nenazadnje lahko vsega pomalo zmiksate. Sicer iskreno upam, da bo vsak pri sebi se trudil postati boljši in uspešnejši moški, ampak just in case.
Ženske te zadeve kar obvladajo, moški pa zgleda se še en zavedajo dobro kaj jih je/bo doletelo.
Pomankljivo, a duhovito opažanje.
Sicer upam, da se bo turbolenca pomirila, saj menim da smo trenutno zgolj v prehodnem obdobju, ko padajo stare vloge in se ustvarjajo nove.
Ne zagovarjam trditve v postanem videu, bi pa skoraj roko v ogenj dal, da moderni feminizem je postal boj za privilegije žensk in ne enakopravnost. Vedno več man haterjev je na vodilnih položajih, ki se jim problemi moških ne zdijo omembe vredni.
Da ne bo tema samo o tarnanju pa bom predlagal še nekaj rešitev:
Idealno, bi sicer bilo, da tako moški kot ženska prideta na isti nivo čustvene zrelosti, samorefleksije, odgovornosti in empatije. Če se dva (ali več) taka najdeta pol ne bi smelo biti problemov. Razmerje bi moralo laufati v perfect harmony, kjer se drug drugega dopolnjujeta.
Ker pa here and now je realnost precej drugačna in vrjetnost, da se dve taki osebnosti srečata je skoraj loterija ali pa igra pokra. Svetujem slednje.
Za moške, ki se niso pripravljeni prilagodit novodobnim vzorcem...vam ne ostane drugega kot naval na vzhodnjakinje oz. tam kjer je tradicionalni duh še živ.
Za moške, ki vam teče ura pa si želite družino, a primerne partnerke ne najdete ali pa imate tako, ki vam ne vrača ustreznega spoštovanja in pozornosti. Zaplodite eno (ali več) in prevzamite celotno odgovornost za lastnoročno (ali vsaj delno lastnoročno) vzgojo otrok. To je recimo dokaj popularno pri ženskah trenutno. Sicer boste morali sodnemu sistemu skorajda felacijo opraviti, da vam da lastne otroke, saj mora biti moški izjemen, da mu jih dodelijo, kljub temu, da je lahko mati mnogo manj primerna.
Za tiste, ki mislite, da ste podrejeni v razmerju ali nimate uspeha pri iskanju partnerjev zaradi takšnih in drugačnih razlogov. Odjebite jo/jih: travel the world, odkrite zdravilo za raka, pomagajte vojnim žrtvam v afriki, izdelajte fuzijski reactor, get a dog, postanite prvak v plavanju ali starcraftu, filozof...or drugs, lot's of them (but just stay in your room).
Sicer nikakor to ne pomeni, da ljudje v razmerjih tega ne smejo, ampak tistih dodatnih 6 ur dnevno prostega časa vsekakor pomaga.
Za tiste, ki ne želite družine ali razmerja ali vas kratkomalo boli k za vse...sex n' drugs n' rock&roll
Za vse nasilneže, prepotentneže in zlobe pa
No, nenazadnje lahko vsega pomalo zmiksate. Sicer iskreno upam, da bo vsak pri sebi se trudil postati boljši in uspešnejši moški, ampak just in case.
Ženske te zadeve kar obvladajo, moški pa zgleda se še en zavedajo dobro kaj jih je/bo doletelo.
Martin Krpan je izjavil:
Meni tu ni jasno kako bi sploh lahko ženske bile depriviligirane ?
Tudi teoretično ne .
Pomankljivo, a duhovito opažanje.
Zgodovina sprememb…
http://www.stat.si/doc/pub/Ljudje_druzi...
Žensk je več, pa v povprečju skozi vsa starostna obdobja je manj samskih. Somebody's fucking somebody else and he or she's not telling.
Žensk je več, pa v povprečju skozi vsa starostna obdobja je manj samskih. Somebody's fucking somebody else and he or she's not telling.
Med drugim...ekonomija je pomagala ženskam na položaje in ne parade ali pamfleti.
Zgodovina sprememb…
vostok_1> Med drugim...ekonomija je pomagala ženskam na položaje in ne parade ali pamfleti.
So si morale kar same pomagat.
Še volilne pravice ne bi imele, če je ne bi nasilno zahtevale.
http://koper.planet-tus.si/sl/kino/2505...
Moški odvisniki od seksa, potrebni zdravljenja. Preventivno naj se evtanazira še vse moške v 400km radiju od okuženega...it's the only way to be sure.
Masculinitis, hujše od ptičje gripe in adisa skupaj.
/sarcasm
Pač ameriški mass mediji in njihova gonja proti Y-kromosomu. V zgodovini je hollywood morda res portreiral ženske kot plehaste princeske, a bolj redko kot degenerirane idjote.
But who cares right?
http://www.imdb.com/list/PWgB60-nipU/
16/75
Volilne pravice niso dobile zaradi protestov, ampak zato ker po 2SV so kapitalistični veljaki videli, da je tu mnogo neizkoriščenega potenciala. Vsaj za USA to velja. Žal drugje nisem preverjal. V socializmu je bila pač izvorna ideologija, same ženske pri tem niso ravno bistveno vplivale.
Moški odvisniki od seksa, potrebni zdravljenja. Preventivno naj se evtanazira še vse moške v 400km radiju od okuženega...it's the only way to be sure.
Masculinitis, hujše od ptičje gripe in adisa skupaj.
/sarcasm
Pač ameriški mass mediji in njihova gonja proti Y-kromosomu. V zgodovini je hollywood morda res portreiral ženske kot plehaste princeske, a bolj redko kot degenerirane idjote.
But who cares right?
http://www.imdb.com/list/PWgB60-nipU/
16/75
vostok_1> Med drugim...ekonomija je pomagala ženskam na položaje in ne parade ali pamfleti.
Volilne pravice niso dobile zaradi protestov, ampak zato ker po 2SV so kapitalistični veljaki videli, da je tu mnogo neizkoriščenega potenciala. Vsaj za USA to velja. Žal drugje nisem preverjal. V socializmu je bila pač izvorna ideologija, same ženske pri tem niso ravno bistveno vplivale.
vostok_1> Moški odvisniki od seksa, potrebni zdravljenja. Preventivno naj se evtanazira še vse moške v 400km radiju od okuženega...it's the only way to be sure.
Da ti spremljaš najslabše govno svetovne filmske produkcije pa res ne more biti moj problem, niti problem feminizma.
vostok_1> Pač ameriški mass mediji in njihova gonja proti Y-kromosomu.
O, ja, gonja: Legally blonde, pa to.
vostok_1> But who cares right?
Exactly:
http://vimeo.com/80071592
vostok_1> Volilne pravice niso dobile zaradi protestov, ampak zato ker po 2SV so kapitalistični veljaki videli, da je tu mnogo neizkoriščenega potenciala.
Ne.
vostok_1> Vsaj za USA to velja.
Ne, niti za Združene države ne.
vostok_1> V socializmu je bila pač izvorna ideologija, same ženske pri tem niso ravno bistveno vplivale.
Cel tvoj post je eno samo šovinistično nabijanje, revež si pa ti - pa ne zato, ker bi kdo diskriminiral zoper tebe, ampak ker si invalid sodobne družbe.
Da ti spremljaš najslabše govno svetovne filmske produkcije pa res ne more biti moj problem, niti problem feminizma.
vostok_1> Pač ameriški mass mediji in njihova gonja proti Y-kromosomu.
O, ja, gonja: Legally blonde, pa to.
vostok_1> But who cares right?
Exactly:
vostok_1> Volilne pravice niso dobile zaradi protestov, ampak zato ker po 2SV so kapitalistični veljaki videli, da je tu mnogo neizkoriščenega potenciala.
Ne.
vostok_1> Vsaj za USA to velja.
Ne, niti za Združene države ne.
vostok_1> V socializmu je bila pač izvorna ideologija, same ženske pri tem niso ravno bistveno vplivale.
Cel tvoj post je eno samo šovinistično nabijanje, revež si pa ti - pa ne zato, ker bi kdo diskriminiral zoper tebe, ampak ker si invalid sodobne družbe.
Zgodovina sprememb…
jype>Da ti spremljaš najslabše govno svetovne filmske produkcije pa res ne more biti moj problem, niti problem feminizma.
Jaz ne spremljam, miljoni naivnih glav pa ja.
jype>O, ja, gonja: Legally blonde, pa to.
So? I don't agree with it. Sem pa vseeno raje legally blonde kot protagonist vseh snuff filmov.
jype>Exactly:
So? Imam v planu gledat film. Poleg tega da bo film malo nič ljudi gledalo, se mi zdi, da gre bolj za nek samorefleksivni princip kot pa neko blatenje.
Sicer težko komentiram brez, da bi ga pogledal.
jype>Ne.
Da.
Najbrž se je miljone žensk prostovoljno javilo za delo v tovarnah municije. Takratne potrebe države/industrije in velika propaganda, ki je spadala zraven zagotovo ni imela nobene vloge.
jype>Ne, niti za Združene države ne.
Well, an argument would be nice.
jype>Cel tvoj post je eno samo šovinistično nabijanje, revež si pa ti - pa ne zato, ker bi kdo diskriminiral zoper tebe, ampak ker si invalid sodobne družbe.
Torej izpostavljanje težav moških in razkrivanje haterjev moških je sedaj šovinistično nabijanje. That's not very nice of you.
Sem kje pisal kolektivno proti ženskam čist slučajno? Veš dobro, da bi se boril proti komurkoli, ki bi želel ženskam vzeti pravice. Grem na fronto, če/ko bo potrebno.
Zanemarjanje problematike moških v sodobnem svetu pa ne prenesem.
Dobremu moškemu vzamejo otroke...nobody gives a fuck. Statistika, ki pokaže, da nevro-kirurg v povprečju zasluži več od pomivalke posode...apokalipsa. Apparently.
Jaz ne spremljam, miljoni naivnih glav pa ja.
jype>O, ja, gonja: Legally blonde, pa to.
So? I don't agree with it. Sem pa vseeno raje legally blonde kot protagonist vseh snuff filmov.
jype>Exactly:
So? Imam v planu gledat film. Poleg tega da bo film malo nič ljudi gledalo, se mi zdi, da gre bolj za nek samorefleksivni princip kot pa neko blatenje.
Sicer težko komentiram brez, da bi ga pogledal.
jype>Ne.
Da.
Najbrž se je miljone žensk prostovoljno javilo za delo v tovarnah municije. Takratne potrebe države/industrije in velika propaganda, ki je spadala zraven zagotovo ni imela nobene vloge.
jype>Ne, niti za Združene države ne.
Well, an argument would be nice.
jype>Cel tvoj post je eno samo šovinistično nabijanje, revež si pa ti - pa ne zato, ker bi kdo diskriminiral zoper tebe, ampak ker si invalid sodobne družbe.
Torej izpostavljanje težav moških in razkrivanje haterjev moških je sedaj šovinistično nabijanje. That's not very nice of you.
Sem kje pisal kolektivno proti ženskam čist slučajno? Veš dobro, da bi se boril proti komurkoli, ki bi želel ženskam vzeti pravice. Grem na fronto, če/ko bo potrebno.
Zanemarjanje problematike moških v sodobnem svetu pa ne prenesem.
Dobremu moškemu vzamejo otroke...nobody gives a fuck. Statistika, ki pokaže, da nevro-kirurg v povprečju zasluži več od pomivalke posode...apokalipsa. Apparently.
Zgodovina sprememb…
P.S. No en pomenski lapsus sem tam naredu...miljone žensk se je prostovoljno javilo, a šele potem ko so jih zmotiviral.
vostok_1> Torej izpostavljanje težav moških in razkrivanje haterjev moških je sedaj šovinistično nabijanje. That's not very nice of you.
Nice doesn't enter into it. I'm telling the truth. Nobenih haterjev moških ni, moški so pizde.
Nice doesn't enter into it. I'm telling the truth. Nobenih haterjev moških ni, moški so pizde.
Najvrjetneje smo spet se zakačili pri semantiki. Ti vrjetno pojmuješ "moške" kot tisti, ki se označujejo kot moški in imajo tipično moške vrednote. Pač...gender, najbrž?
Ali misliš splošno na vse tiste, ki imajo Y kromosom?
Ali misliš splošno na vse tiste, ki imajo Y kromosom?
Nič kaj dosti ne mislim, po liniji najmanjšega odpora poskušam vesolje pojasniti tako, da bi bil jaz videti kot žrtev, ki si zasluži še več privilegijev, kot jih že itak uživa.
(Tako nekako si predstavljam tiste, ki trobijo o tem, da so moški diskriminirani.)
Diskriminacija je vedno sistematična. Razlike med ljudmi delamo zato, ker so ljudje različni. Diskriminacija je tisto, zaradi česar enačimo različne ljudi in razlikujemo enake ljudi.
Problem žensk ni ta, da jih obravnavajo drugače, kadar so drugačne, temveč v tem, da jih obravnavajo drugače, ker jim namišljena povprečna ženska ni všeč.
(Tako nekako si predstavljam tiste, ki trobijo o tem, da so moški diskriminirani.)
Diskriminacija je vedno sistematična. Razlike med ljudmi delamo zato, ker so ljudje različni. Diskriminacija je tisto, zaradi česar enačimo različne ljudi in razlikujemo enake ljudi.
Problem žensk ni ta, da jih obravnavajo drugače, kadar so drugačne, temveč v tem, da jih obravnavajo drugače, ker jim namišljena povprečna ženska ni všeč.
Sej ne trdim, da se jih sistematično diskriminira, kljub temu, da bi pri dodelitvi starševstva lahko našli vrjetno kr dobre argumente.
Pravno-formalno so zadeve v modernem svetu dokaj poštimane za oba spola.
Gre bolj za neformalno zaničevanje moškega spola. Nisem čist prepričan zakaj se je to začelo.
Razmišljam zakaj se je recimo tipično moške "privilegije" tako hitro porezalo, ženski privilegiji (da, tudi to obstaja) pa še kar vstrajajo.
Še ti kot vrjetno eden naj ozaveščenejših oseb bi (IMO) vrjetno prej dal prednost ženski kot moškemu. Why so? (tisto o potabljajoči se ladji)
Zakaj dvojna merila itd.
Zakaj je nasilje nad enim zaničevano, nad drugim pa...no big deal.
Zakaj se probleme moških zanemarja.
In seveda stanje feminizma dandanes, ki je bolj kot ne bleda senca pravega feminizma. Ostale so bolj neke militantne grupe, ki z borbo za pravice sploh nimajo več navezave. Sedaj se gredo zaničevanja moških in privilegiranja žensk. (Govorim za zahodni svet, v nerazvitem svetu je feminizem še kako potreben).
I nenazadnje govorim tudi o vlogah moškega v modernih časih, ki je skrajno zanemarjeno področje.
Sicer sem bil deležen neformalne diskriminacije napram ženski sodelavki, ki so jo izvajali predvsem moški, tko da ni njena krivda...a brez skrbi je to znala dobro vnovčit. Pa to ne vpliva na moja razmišljanja, češ da bi bil zagrenjen zaradi tega. Je pa lep primer še nerazčiščenih računov.
Hell...nisem še srečal ene ženske, ki bi se uprla privilegijem. Makes sense of course, redko kdo bi se jim ne glede na spol, ampak to je recimo lep dokaz, da ženske so lahko tako slabe kot slabi moški in nič manj. Oportunizem, zloba in pomanjkanje empatije...je IMO kar enakomerno porazdeljeno. Da so ženske superiorne je pač seksistična izjava, ob katero se le redko kdo dregne. Most just look away and pretend nothing's wrong. Osebno sem videl več komolcanja žensk v poslovnem okolju kot moških. Marsikatera bi kar čez trupla hodila.
Pravno-formalno so zadeve v modernem svetu dokaj poštimane za oba spola.
Gre bolj za neformalno zaničevanje moškega spola. Nisem čist prepričan zakaj se je to začelo.
Razmišljam zakaj se je recimo tipično moške "privilegije" tako hitro porezalo, ženski privilegiji (da, tudi to obstaja) pa še kar vstrajajo.
Še ti kot vrjetno eden naj ozaveščenejših oseb bi (IMO) vrjetno prej dal prednost ženski kot moškemu. Why so? (tisto o potabljajoči se ladji)
Zakaj dvojna merila itd.
Zakaj je nasilje nad enim zaničevano, nad drugim pa...no big deal.
Zakaj se probleme moških zanemarja.
In seveda stanje feminizma dandanes, ki je bolj kot ne bleda senca pravega feminizma. Ostale so bolj neke militantne grupe, ki z borbo za pravice sploh nimajo več navezave. Sedaj se gredo zaničevanja moških in privilegiranja žensk. (Govorim za zahodni svet, v nerazvitem svetu je feminizem še kako potreben).
I nenazadnje govorim tudi o vlogah moškega v modernih časih, ki je skrajno zanemarjeno področje.
Sicer sem bil deležen neformalne diskriminacije napram ženski sodelavki, ki so jo izvajali predvsem moški, tko da ni njena krivda...a brez skrbi je to znala dobro vnovčit. Pa to ne vpliva na moja razmišljanja, češ da bi bil zagrenjen zaradi tega. Je pa lep primer še nerazčiščenih računov.
Hell...nisem še srečal ene ženske, ki bi se uprla privilegijem. Makes sense of course, redko kdo bi se jim ne glede na spol, ampak to je recimo lep dokaz, da ženske so lahko tako slabe kot slabi moški in nič manj. Oportunizem, zloba in pomanjkanje empatije...je IMO kar enakomerno porazdeljeno. Da so ženske superiorne je pač seksistična izjava, ob katero se le redko kdo dregne. Most just look away and pretend nothing's wrong. Osebno sem videl več komolcanja žensk v poslovnem okolju kot moških. Marsikatera bi kar čez trupla hodila.
vostok_1> Gre bolj za neformalno zaničevanje moškega spola.
Res? Kako se pa to zaničevanje manifestira? Tako da otroke praviloma prisodijo njihovim mamam?
vostok_1> Sicer sem bil deležen neformalne diskriminacije napram ženski sodelavki, ki so jo izvajali predvsem moški, tko da ni njena krivda...a brez skrbi je to znala dobro vnovčit. Pa to ne vpliva na moja razmišljanja, češ da bi bil zagrenjen zaradi tega. Je pa lep primer še nerazčiščenih računov.
To se ti samo zdi. Za diskriminacijo bi šlo, če bi vaju različno obravnavali zaradi spola, pa vaju niso.
Res? Kako se pa to zaničevanje manifestira? Tako da otroke praviloma prisodijo njihovim mamam?
vostok_1> Sicer sem bil deležen neformalne diskriminacije napram ženski sodelavki, ki so jo izvajali predvsem moški, tko da ni njena krivda...a brez skrbi je to znala dobro vnovčit. Pa to ne vpliva na moja razmišljanja, češ da bi bil zagrenjen zaradi tega. Je pa lep primer še nerazčiščenih računov.
To se ti samo zdi. Za diskriminacijo bi šlo, če bi vaju različno obravnavali zaradi spola, pa vaju niso.
Zgodovina sprememb…
jype>Res? Kako se pa to zaničevanje manifestira? Tako da otroke praviloma prisodijo njihovim mamam?
Kaj nisem dal že dovolj primerov?
Presenetljivo je, da to počne tudi marsikateri moški. Fucked up situation, i tell ya.
Sem pa že videl primere ko se je moški hotel prikupit ženski/am in je sodeloval pri njihovem pljuvanju.
jype>To se ti samo zdi. Za diskriminacijo bi šlo, če bi vaju različno obravnavali zaradi spola, pa vaju niso.
Pa saj so me. Moje delo je načeloma bilo manj cenjeno oz. rekognizirano. Pa slišal sem prav tako dvakrat več ko je šlo kaj narobe.
Sej pravim, ne zamerim, se niti ne sekiram preveč. Je pa dobra municija za debate.
Kaj nisem dal že dovolj primerov?
Presenetljivo je, da to počne tudi marsikateri moški. Fucked up situation, i tell ya.
Sem pa že videl primere ko se je moški hotel prikupit ženski/am in je sodeloval pri njihovem pljuvanju.
jype>To se ti samo zdi. Za diskriminacijo bi šlo, če bi vaju različno obravnavali zaradi spola, pa vaju niso.
Pa saj so me. Moje delo je načeloma bilo manj cenjeno oz. rekognizirano. Pa slišal sem prav tako dvakrat več ko je šlo kaj narobe.
Sej pravim, ne zamerim, se niti ne sekiram preveč. Je pa dobra municija za debate.
aerie ::
Sem mal brala tole... odkrivanje tople vode. V bistvu je problematično le to, da kronično primanjkuje ženstvenih žensk in pa možatih moških. Razlik med spoloma je vse manj. Žalost.
And there you have it, folks.
Žal je to za ene žalost in za druge ekstaza. Govorijo o raznolikosti, hkrati pa jo radirajo...
Žal je to za ene žalost in za druge ekstaza. Govorijo o raznolikosti, hkrati pa jo radirajo...
vostok_1> Pa saj so me.
Res? Da ni šlo za kakšno drugo reč? Bi se do tebe obnašali drugače kot do sodelavke, če bi imel podobno obliko telesa, glas, značaj in garderobo kot sodelavka?
aerie> V bistvu je problematično le to, da kronično primanjkuje ženstvenih žensk in pa možatih moških. Razlik med spoloma je vse manj. Žalost.
Katerih razlik, ki so včasih bile, pa danes med spoloma ni?
Res? Da ni šlo za kakšno drugo reč? Bi se do tebe obnašali drugače kot do sodelavke, če bi imel podobno obliko telesa, glas, značaj in garderobo kot sodelavka?
aerie> V bistvu je problematično le to, da kronično primanjkuje ženstvenih žensk in pa možatih moških. Razlik med spoloma je vse manj. Žalost.
vostok_1> Pa saj so me.
No doubt about it...pod predpostavko, da bi pač izkoristu ta privilegij. Če bi se obnašal kot stuck up bitch, ki sovraži vse moške povrsti...najbrž mi joške ne bi pomagale tolk.
Sicer pa nevem zakaj ti je tolk čudno...mnogo žensk izkorišča ostaline družbenih norm dnevno. Pa to res ne bi smelo biti presenečenje.
Večina moški danes nima pojma kaj in kako. Nekateri se držijo starih vzorcev, drugi tavajo malo tu malo tja. Eni skušajo ženskam postreči v vsem možnem, a v zameno dobijo sredinca, pol pa se čudijo kaj za vraga se je zgodilo.
Moderni moški je as lost as ever.
Da ne bo pomote...veliko kritike gre tudi na račun moških, ker they just can't grow the fuck up, at least not quick enough.
Ko so v najbolj ranljivem obdobju, daš zraven še masovne medije in imaš complete mindfuck.
Poslušal sem avtorje, ki so postavljali tezo, da fantke v šolah sploh ne vedo več kam postavit in kaj z njimi počet.
True or not, fantki danes vsekakor ne doživljajo tega kar so fantki pred 50 leti.
Sure, nekateri so poštekali igro, večina pa dam roko v ogenj da ne. Pol pa bereš razne "ženske so kače/kurbe/prasice/...". Nekatere se zagotovo trudijo bit take, morda. Menim, da se bo moški moral prilagodit novim razmeram in vsekakor ne bi rad videl naslednjih tisoč let, kot prezrcaljeno sliko prejšnjih tisoč let.
Jaz ne vidim, da se bo masa žensk odrekle temu valu subtilnega privilegiranja. Za njih je super, zakaj bi se?
No, nekatere stvari malo dramatiziram, ampak zametki so vidni. Seveda snega v nekem selu, ki je dobilo internet šele 5 let nazaj, ni. To selo je Slovenija.
Včasih so moški bli kosmati. Zdej opažam, da se brijejo oz. celo depilirajo. Grozno za moje pojme. Včasih sem pogosteje naletela na moške, ki so me znali zrajcat s svojo inteligenco, duhovitostjo in humorjem. Znali so prisluhnit ženski in se ustrezno odzvati. Danes srečujem vse več ali vase zagledanih fantov, ki mislijo da vse vedo in da imajo samo oni prav, v bistvu pa jih hitro porajtaš, da so milo rečeno omejeni, ali pa popolnoma nesamozavestne fante, ki te namesto v oči gledajo v čevlje.
O novodobnih ženskah pa raje ne bi ;)
Kaj priporočaš?
Disconnect.
aerie> Včasih so moški bli kosmati.
Še vedno smo kosmati.
aerie> Zdej opažam, da se brijejo oz. celo depilirajo.
Včasih si obrijem brado in brke, drži. To počnem že od približno 3000 pr.n.š., tako da to verjetno ni vir tvojih frustracij.
aerie> Včasih sem pogosteje naletela na moške, ki so me znali zrajcat s svojo inteligenco, duhovitostjo in humorjem.
Ah, kako skrajno _ženske_ lastnosti so to. Pravi moški je robat, neotesan in redkobeseden.
aerie> ali pa popolnoma nesamozavestne fante, ki te namesto v oči gledajo v čevlje.
Joj, ne skrbi! Gre le za glasbeni okus.
aerie> O novodobnih ženskah pa raje ne bi ;)
Super so.
Ne vse, jasno, ampak tudi niso vse sodobne.
Še vedno smo kosmati.
aerie> Zdej opažam, da se brijejo oz. celo depilirajo.
Včasih si obrijem brado in brke, drži. To počnem že od približno 3000 pr.n.š., tako da to verjetno ni vir tvojih frustracij.
aerie> Včasih sem pogosteje naletela na moške, ki so me znali zrajcat s svojo inteligenco, duhovitostjo in humorjem.
Ah, kako skrajno _ženske_ lastnosti so to. Pravi moški je robat, neotesan in redkobeseden.
aerie> ali pa popolnoma nesamozavestne fante, ki te namesto v oči gledajo v čevlje.
Joj, ne skrbi! Gre le za glasbeni okus.
aerie> O novodobnih ženskah pa raje ne bi ;)
Super so.
Ne vse, jasno, ampak tudi niso vse sodobne.
@aerie
Sem gledal disconnect, ampak žal te ne razumem. Please elaborate?
@jype
Ne jype. Inteligenca, duhovitost in humor niso skrajno ženske lastnosti. Od kje ti ta seksistična ideja?
@jype
Ne jype. Inteligenca, duhovitost in humor niso skrajno ženske lastnosti. Od kje ti ta seksistična ideja?
Pithlit ::
Danes je problem obraten, moški so depriviligirani bolj kot ženske, le družba tega ne vidi.
Zanimivo je to da najdete neke obrobne primere in zadevo lepo razširite na celotno populacijo zato da se vam stvari poklapajo.
Uradne statistike seveda lažejo (ker se ne poklapajo z vašimi predstavami).
In to izjavi nekdo ki je mene obtoževal da ignoriram njegovo statistiko... ki je, povrhu vsega, niti pokazati ne more.
Hja... ubogi moški. Bo le treba ženske nazaj v kuhinjo pregnat da se vam slučajno ne bodo hlače tresele zato ker ne morete biti hostese.
V bistvu... za tem jamranjem kolk so moški v resnici bolj ubogi se sklriva le lastna nesigurnost. Namreč, samozavestnim moškim ni treba jamrat kako so diskriminirani. To pa zato ker precej dobro vedo da v resnici niso.
Life is as complicated as we make it...
@Pit (pa odgovarjam ti neodvisno, brez obzira na Technolog-a)
Tisto o hostesi uporabljaj, šele ko boš dejansko razumela kaj je bil point.
Nesigurnost ne igra vloge tu. Nasprotujem kakršnimkoli manipulativnim oblikam zaničevanja moških. Še posebej nasprotujem tistim z dvojnimi merili.
Samozavestni moški so poštekali igro. Je pa tu veliko zmedenih, ki si jih takšne ali drugačne sile rade privoščijo, and somebody needs to stand up.
Tvoje prepričanje mi bolj deluje, da men should just shut the fuck up and go cry in the corner, če jih pesti kak problem.
In ja, statistike recimo na področju income po spolou so nesramno zavajujoče, praktično lažnjive.
Še pri dveh zaposlenih z istim delovnim mestom je skoraj nemogoče določit efektivnost in vrednost dela, začuda pa lahko iz skupaj posiljenih podatkov razberemo, da se ženske (v zahodnem svetu) sistematično zatira. Yeah right.
Nesigurnost ne igra vloge tu. Nasprotujem kakršnimkoli manipulativnim oblikam zaničevanja moških. Še posebej nasprotujem tistim z dvojnimi merili.
Samozavestni moški so poštekali igro. Je pa tu veliko zmedenih, ki si jih takšne ali drugačne sile rade privoščijo, and somebody needs to stand up.
Tvoje prepričanje mi bolj deluje, da men should just shut the fuck up and go cry in the corner, če jih pesti kak problem.
In ja, statistike recimo na področju income po spolou so nesramno zavajujoče, praktično lažnjive.
Še pri dveh zaposlenih z istim delovnim mestom je skoraj nemogoče določit efektivnost in vrednost dela, začuda pa lahko iz skupaj posiljenih podatkov razberemo, da se ženske (v zahodnem svetu) sistematično zatira. Yeah right.
Pithlit ::
Brez skrbi.
Še posebej nasprotujem tistim z dvojnimi merili.
Špegu's a bitch, huh?
Dvojna merila imaš seveda ti... ker trdiš da moram(o) upoštevat statistiko (še posebej tisto ki je ni), hkrati jo pa ti gladko ignoriraš oz. trdiš da laže (tisto... uradno... večkrat linkano).
Nikakor. Se mi pa zdi že žalostno kako jokate o tem kako zelo ste diskriminirani. Zaradi upokojevanja (ups, rešeno), zaradi porodniške (double ups), zaradi skrbništva nad otroki (tripple ups), zaradi hostes (no ja, ta mi ni žalostna... ta mi je huronsko smešna)...
Ja sej... velja tista statistika ki obstaja le v tvoji glavi (verjetno zato ker je v realnem svetu ni mogoče potrditi).
začuda pa lahko iz skupaj posiljenih podatkov razberemo, da se ženske (v zahodnem svetu) sistematično zatira.
Zatira? Res? Bomo citirali? Nekateri namreč govorimo o diskriminaciji... zatiranje je nekaj drugega.
Se bom kar zopet potuhnila, ne da se mi kar naprej ponavljat enih in istih stvari...
Life is as complicated as we make it...
Pithlit> Hja... ubogi moški. Bo le treba ženske nazaj v kuhinjo pregnat da se vam slučajno ne bodo hlače tresele zato ker ne morete biti hostese.
Moj sodelavec je lahko hostesa.
aerie> Sej ga ne moreš gledat. Mišljeno je, da izključiš iz svojega življenja "rumeni tisk". Torej se ne oziraš na mnenja marginalnih skupin ljudi, ki so prepričani, da samo oni vse in prav vedo.
Skratka, zanimive ljudi ignoriraš in se ukvarjaš z mainstreamom, ki ti pravi, da morajo moški biti depilirani, ženske pa zabite?
The truth is never hidden, people just prefer not to talk about it.
vostok_1> Nasprotujem kakršnimkoli manipulativnim oblikam zaničevanja moških.
Dej ne bot baba no.
vostok_1> Ne jype. Inteligenca, duhovitost in humor niso skrajno ženske lastnosti. Od kje ti ta seksistična ideja?
Na Discovery Channel je blo.
Moj sodelavec je lahko hostesa.
aerie> Sej ga ne moreš gledat. Mišljeno je, da izključiš iz svojega življenja "rumeni tisk". Torej se ne oziraš na mnenja marginalnih skupin ljudi, ki so prepričani, da samo oni vse in prav vedo.
Skratka, zanimive ljudi ignoriraš in se ukvarjaš z mainstreamom, ki ti pravi, da morajo moški biti depilirani, ženske pa zabite?
The truth is never hidden, people just prefer not to talk about it.
vostok_1> Nasprotujem kakršnimkoli manipulativnim oblikam zaničevanja moških.
Dej ne bot baba no.
vostok_1> Ne jype. Inteligenca, duhovitost in humor niso skrajno ženske lastnosti. Od kje ti ta seksistična ideja?
Na Discovery Channel je blo.
Kok nesramn, pa še ženska poje komad k ga je tip napisu (k je revež sicer zlo girly pa še intelektualc za povrh, ampak vseen z jajci).
BigWhale ::
Kdor čuti potrebo po feminizmu v času, ko se moški sprehajajo okol napol pobruhani z vozički in ob dejstvu, da eno najmočnejših držav vodi ženska ima v življenju preveč časa oziroma išče izgovor za neuspehe v življenju tam kjer jih ni namesto tam, kjer bi jih moral....pri sebi.
Dokler je "vozis k baba" druzbeno sprejemljiva zaljivka, potrebujemo feminizem. Kdor tega ne vidi je bil verjetno vzgojen v pretezno patriarhalnem okolju, kjer mu je bilo povedano, da zenska sodi za stedilnik ampak da moski vseeno bolje kuhajo.
Cas, ko je bilo mesto zenske 'ob ognjiscu' je pac mimo. Dandanes ni potrebe po tem, da bi zenska ostajala doma in bi se ji dodeljevalo druga opravila kot moskim. Vsaka zenska je sposobna opravljati popolnoma vsa moska dela. In obratno.
Pri celi situaciji je pa nadvse bizarno predvsem to, da se dandanes 'tapravi desci' usajajo po forumih in se pocutijo ogrozene zaradi feministk, copat in pozenscenih pedrov in moskih.
Jebemti, a ste desci al babe?!
Barbiko skrajne feministke zelo grajajo, ker bi naj podajala nerealistično sliko povprečne ženske. To je danes celo bolj pomembno, kot vožnja žensk v Savdki Arabiji. Torej, ker se nihče ne oglasi proti He-manu. le-ta torej predstavlja povprečnega moškega?
He-Man je super junak. To je nekaj povsem drugega. Na zalost si izbral povsem napacno primerjavo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()
Dokler je "vozis k baba" druzbeno sprejemljiva zaljivka, potrebujemo feminizem.
Zanimivo, bi me danes ena baba skoraj povozila. Taka starejša poslovna ženska, kar divja po starem mestnem jedru v Novem mestu in niti upočasni ne, ko že prečkam prehod. Tako sem bil prisiljen ustaviti se sredi prehoda, da je zapeljala mimo...
Kaj naj rečem, vozi kot prepotenten babjek?
first_line ::
Tudi znanost priča o različnosti in posledično neenakih sposobnosti:
http://www.theguardian.com/science/2013...
Ragini Verma, a researcher at the University of Pennsylvania, said the greatest surprise was how much the findings supported old stereotypes, with men's brains apparently wired more for perception and co-ordinated actions, and women's for social skills and memory, making them better equipped for multitasking.
Ziher so seksistični naciji delali raziskave, ker to pa že ne more biti res?
http://www.theguardian.com/science/2013...
Ragini Verma, a researcher at the University of Pennsylvania, said the greatest surprise was how much the findings supported old stereotypes, with men's brains apparently wired more for perception and co-ordinated actions, and women's for social skills and memory, making them better equipped for multitasking.
Ziher so seksistični naciji delali raziskave, ker to pa že ne more biti res?
By many objective measures the lives of women in the United States have improved over the past 35 years, yet we show that measures of subjective well-being indicate that women's happiness has declined both absolutely and relative to men. The paradox of women's declining relative well-being is found across various datasets, measures of subjective well-being, and is pervasive across demographic groups and industrialized countries. Relative declines in female happiness have eroded a gender gap in happiness in which women in the 1970s typically reported higher subjective well-being than did men. These declines have continued and a new gender gap is emerging -- one with higher subjective well-being for men.
The Paradox of Declining Female Happiness
Ženske so nesrečnejše kljub temu, da so v boljšem položaju kot 35 let nazaj. Khm. Does not compute.
matobeli ::
first line->
To je samo posledica tega da smo jim moški naložili tri vogale hiše. Logičen evolucijski korak v smer prilagoditve.
V resnici, če bi ženske takrat lahko izbirale, bi izbrale smer rudnikov, dry martinija, vojskovanja in upravljanja multinacionalk.
Bi pa po drugi strani morda tudi nekateri moški takrat raje izbrali "žensko pot".
In veliko jih tudi je.
Pa so bili v tem slabši od žensk in jih je evolucija izločila...
mipe-> še en stereotipni primer da ženske ne vedo kaj hočejo. Moški smo sigurno nesrečnejši kot pa 35let nazaj.
Le kdo nam je pobral vse igrače?
To je samo posledica tega da smo jim moški naložili tri vogale hiše. Logičen evolucijski korak v smer prilagoditve.
V resnici, če bi ženske takrat lahko izbirale, bi izbrale smer rudnikov, dry martinija, vojskovanja in upravljanja multinacionalk.
Bi pa po drugi strani morda tudi nekateri moški takrat raje izbrali "žensko pot".
In veliko jih tudi je.
Pa so bili v tem slabši od žensk in jih je evolucija izločila...
mipe-> še en stereotipni primer da ženske ne vedo kaj hočejo. Moški smo sigurno nesrečnejši kot pa 35let nazaj.
Le kdo nam je pobral vse igrače?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Pit>Brez skrbi.
Nope. Still not working.
Pit>Špegu's a bitch, huh?
Dvojna merila imaš seveda ti... ker trdiš da moram(o) upoštevat statistiko (še posebej tisto ki je ni), hkrati jo pa ti gladko ignoriraš oz. trdiš da laže (tisto... uradno... večkrat linkano).
Kje pa sem sem se naslanjal na neobstoječe statistike?
Sicer pa se smešiš, če vrjameš tistim statistikam. Pretty much useless za določevanje diskriminacije, so pa morda uporabne za nek splošen pregled ekonomskega stanja.
Pit>Nikakor. Se mi pa zdi že žalostno kako jokate o tem kako zelo ste diskriminirani. Zaradi upokojevanja (ups, rešeno), zaradi porodniške (double ups), zaradi skrbništva nad otroki (tripple ups), zaradi hostes (no ja, ta mi ni žalostna... ta mi je huronsko smešna)...
Najbrž ni vse meni namenjeno, saj nisem se zarad tega pritoževal. Morda le skrbništva.
http://www.divorcesource.com/ds/main/di...
Pit>Zatira? Res? Bomo citirali? Nekateri namreč govorimo o diskriminaciji... zatiranje je nekaj drugega.
No, tu ti dam prav. Sem se malce nerodno izrazu. Čeprav zavestna diskriminacija je precej blizu zatiranja.
Pit>Se bom kar zopet potuhnila, ne da se mi kar naprej ponavljat enih in istih stvari...
Kot želiš, si pa vedno vabljena, da podaš tvoje mnenje.
Oprosti, ampak i'm still not following you. Dodelaj malo to misel.
Mi boš kril hrbet, če rečem to babam?
Sicer pa vem, da lažeš. Rekel si da nimaš TVja, Discoveryja pa drugje nekako ne morš gledat v slo, no razen, če se greš kakih črnih zadev.
Je pa DC zadnja leta kr nizko padel s kvaliteto vsebine...
tsk tsk jype.
Nope. Still not working.
Pit>Špegu's a bitch, huh?
Kje pa sem sem se naslanjal na neobstoječe statistike?
Sicer pa se smešiš, če vrjameš tistim statistikam. Pretty much useless za določevanje diskriminacije, so pa morda uporabne za nek splošen pregled ekonomskega stanja.
Pit>Nikakor. Se mi pa zdi že žalostno kako jokate o tem kako zelo ste diskriminirani. Zaradi upokojevanja (ups, rešeno), zaradi porodniške (double ups), zaradi skrbništva nad otroki (tripple ups), zaradi hostes (no ja, ta mi ni žalostna... ta mi je huronsko smešna)...
Najbrž ni vse meni namenjeno, saj nisem se zarad tega pritoževal. Morda le skrbništva.
False. Mom does not automatically get the kids, but in 80 percent of the divorces, the mother ends up the custodial parent, and the father pays child support. In many cases, the divorcing spouses agree the children's best interest is with the mother. In contested cases, where both parents seek custody, the court refracts the question through the prism called the best interests of the child. That phrase means what a judge says it means. Despite enormous cultural changes, many judges remain in the sway of what is called Tender Years Presumption and the Maternal Preference, both of which work in favor of the mother.
Child custody disputes invite warfare between divorcing spouses. To win, one spouse must prove the other an "unfit parent." The contest becomes a zero-sum game, where the winner takes all.
http://www.divorcesource.com/ds/main/di...
Pit>Zatira? Res? Bomo citirali? Nekateri namreč govorimo o diskriminaciji... zatiranje je nekaj drugega.
No, tu ti dam prav. Sem se malce nerodno izrazu. Čeprav zavestna diskriminacija je precej blizu zatiranja.
Pit>Se bom kar zopet potuhnila, ne da se mi kar naprej ponavljat enih in istih stvari...
Kot želiš, si pa vedno vabljena, da podaš tvoje mnenje.
@aerie
Sej ga ne moreš gledat. Mišljeno je, da izključiš iz svojega življenja "rumeni tisk". Torej se ne oziraš na mnenja marginalnih skupin ljudi, ki so prepričani, da samo oni vse in prav vedo.
Oprosti, ampak i'm still not following you. Dodelaj malo to misel.
Dej ne bot baba no.
Mi boš kril hrbet, če rečem to babam?
Sicer pa vem, da lažeš. Rekel si da nimaš TVja, Discoveryja pa drugje nekako ne morš gledat v slo, no razen, če se greš kakih črnih zadev.
Je pa DC zadnja leta kr nizko padel s kvaliteto vsebine...
tsk tsk jype.
Bi pa dal eno osebno izkušnjo. Zakaj nekateri smatrajo overachiving žensko za pushy/naduto/...
From what i've seen...je tista ženska to počela predvsem iz prezira do moških in je hotela "to prove a point". Pri (takih) moških pa je IMO zgolj želja po nadvladi...nad vsemi, ne glede kdo je spodaj.
From what i've seen...je tista ženska to počela predvsem iz prezira do moških in je hotela "to prove a point". Pri (takih) moških pa je IMO zgolj želja po nadvladi...nad vsemi, ne glede kdo je spodaj.
BigWhale ::
Daj puste to kdo boljše vozi. Najslabše vozijo primitivci z majhnim penisom in velikim avtom, pa tupaste dečve, ki jim je bolj pomemben telefon kot življenje peščca.
Da pa se nekaj vrnem. Tisti video ko ženska pretepa moškega zaradi, ker ji je strgal oblačilo.
Si ne predstavljam (zahodni) svet v katerem bi ta oglas šel gladko skozi vendar z obrnjenimi vlogami. But strangely nobody seems to care.
That's what i call double standards.
Da pa se nekaj vrnem. Tisti video ko ženska pretepa moškega zaradi, ker ji je strgal oblačilo.
Si ne predstavljam (zahodni) svet v katerem bi ta oglas šel gladko skozi vendar z obrnjenimi vlogami. But strangely nobody seems to care.
That's what i call double standards.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Razlika med spoloma v genih (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Problemi človeštva | 58294 (52586) | BigWhale |