Forum » Kaj kupiti » Mehanska tipkovnica
Mehanska tipkovnica

s1m0n ::
@Insan3Lik3, sem preizkusil vsa stikala pred nakupom tudi s temi O-ring obročki.
Najbolj se mi je dopadel MX Brown brez teh gumic saj je bil občutek kot, da imaš membransko česar pa nisem hotel.
Najbolj se mi je dopadel MX Brown brez teh gumic saj je bil občutek kot, da imaš membransko česar pa nisem hotel.

Insan3Lik3 ::
Insan3Lik3 je izjavil:
kko pa to, da pri ducky 4, ko jo daš v košarico piše 179,90 EUR namesto 111,11? al se popust kasneje obračunava
Kasneje pri postopku nakupa ja... Ko dodaš v košarico, mora pisat "Ihr Coupon wurde erfolgreich eingebucht und wird bei Ihrer Bestellung berücksichtigt." Ker če si kaj osveževal košarico, potem ta stavek izgine in koda ni upoštevana..
In potem bo 129€ total.
super, hvala. to se danes/jutri naroci

Kingster ::

usurp3r ::
Ali obstaja kakšna vredu mehanska tipkovnica cenovnega razreda 50-70EUR? V tem rangu sem našel samo Cherry g81-3000.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: usurp3r ()

Okapi ::
80 evrov + poštnina.
http://www.ebay.de/itm/IBM-Model-M-Tast...
http://www.ebay.de/itm/IBM-PS-2-Klick-T...
2 sta trenutno tudi na Bolhi (za 80 in 90 evrov).
O.
http://www.ebay.de/itm/IBM-Model-M-Tast...
http://www.ebay.de/itm/IBM-PS-2-Klick-T...
2 sta trenutno tudi na Bolhi (za 80 in 90 evrov).
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

r3dkv1c4 ::
issak> fora MX stikal je da se jih navadiš pritiskati samo do točke prijemanja
pri gamingu ga ni junaka, da jih pritiska samo do točke prijemanja.
hehe, pri gamingu res ne, ampak so mehanske tipkovnice odlične tudi za druge stvari, na primer tipkanje ;)
torej, razlika z o-ringi je neverjetna, ne sama glasnost tipk ampak tudi mehkoba tipkanja je drugačna.(občutek)
Kar se tiče tipkanja po mehanskih tipkovnicah, verjemi, da imam ogromno izkušenj s tipkanjem, ker mi, stara generacija učenja slepega tipkanja, smo se učili še na pisalnih strojih, od tam nam tudi izkušnje z enakomernim udarjanjem po tipkah.
Skratka, ravno zato imamo več vrst stikal, nekatera so namenjena za tipkanje, druga za gaming, itd...
Moja tipkovnica se po večini uporablja za gaming v prostem času, ostalo delam na prenosniku.
Tistim, ki imajo občutek, da je njihova mehanska tipkovnica preglasna, toplo priporočam o-ringe.

Volta ::
"Moja tipkovnica se po večini uporablja za gaming v prostem času, ostalo delam na prenosniku."
Katero tipkovnico pa imaš? in s katerimi stikali?
Katero tipkovnico pa imaš? in s katerimi stikali?

r3dkv1c4 ::
"Moja tipkovnica se po večini uporablja za gaming v prostem času, ostalo delam na prenosniku."
Katero tipkovnico pa imaš? in s katerimi stikali?![]()
CM storm quick fire rapid TK z rdečimi češnjami
Zgodovina sprememb…
- spremenil: r3dkv1c4 ()

issak ::

čuhalev ::
Hum, a obstajajo tipkovnice, ki imajo kombinacijo stikal, torej manjše modre, večje pa zelene (ne samo presledek)? Ker je tipka večja in zato težja in sama po sebi doda nekaj sile.

Infusion ::
En teden si lastim Ducky Shine 3 MX-Red z zelenimi ledicami in sem neverjetno zadovoljen s tipkovnico, pravi užitek je tipkat po njej. Prvo sem hotel MX-Brown, vendar sem zaradi pomanjkanja zaloge vzel Red in sem še vedno zadovoljen. Od začetka sem po nesreči pritiskal po drugih tipkah a sem se zdaj tega že odvadil. Pri redkah namreč rabiš zelo malo da apliciraš znak, skoraj nežen dotik z robom prsta pa ti jo zazna.

Hum, a obstajajo tipkovnice, ki imajo kombinacijo stikal, torej manjše modre, večje pa zelene (ne samo presledek)? Ker je tipka večja in zato težja in sama po sebi doda nekaj sile.
Imaš cel kup čisto custom made tipkovnic, samo tiste so potem 300€+. Z nekaj znanja elektronike in lotanja si jo pa lahko sestaviš sam čisto po želji. 'Navadne' mehanske tipkovnice do 150€ so večinoma samo 'enobarvne' (en tip stikal)
Sicer pa je razlika med tršimi in mehkejšimi stikali le vzmet, ki jo lahko tudi sam zamenjaš, vzameš stikalo ven, zamenjaš vzmet, daš nazaj noter. Ljudje so to že vse počeli, tko da malo pogooglaj, pa se hitro kaj najde, samo ne za majhne denarje, ponavadi so čisto custom made tipkovnice, ki jo narediš sam, dražje kot že narejene.

worteleven ::
jaz sem kupil TT esports MEKA pri e-igre za okoli 55€. Ima cherry black switche in mi res ni žal da sem jo kupil.

N0t0ri0us ::
Eno vprašanje.
že 2 meseca sem zaljubljen v tipkonvico kb-460, ampak je nikjer v EU nimajo v navezi z rjavimi stikali ! zanima me, če bi z nakupom modrih stikaj kaj zgrešil, saj to pa ima večina trgovin na zalogi.
Uporabljal bi jo večino za chat, web browsing in za kako uro igranja iger na mesec.
Nekako me skrbi, da je preveč izrazit klik in nisem prepričan če mi bo všeč. kak predlog ? :D
že 2 meseca sem zaljubljen v tipkonvico kb-460, ampak je nikjer v EU nimajo v navezi z rjavimi stikali ! zanima me, če bi z nakupom modrih stikaj kaj zgrešil, saj to pa ima večina trgovin na zalogi.
Uporabljal bi jo večino za chat, web browsing in za kako uro igranja iger na mesec.
Nekako me skrbi, da je preveč izrazit klik in nisem prepričan če mi bo všeč. kak predlog ? :D

Eno vprašanje.
teško verjamem da si preveril vse eu trgovine da si pršu do zaključka da nikjer nimajo :P
http://www.computeruniverse.net/product...
Edit: Poštnina v slo je pa 12EUR
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Insan3Lik3 ()

teško vrjamem da si ti pogledal delivery date :D
imajo jo že, ampak je povsod neznan datud dobave oziroma piše več kot 7 dni..
Naročil sem jo prav v tej trgovini in mi je v skoraj dveh mesecih niso dobavili. začetek januarja so reki da predvidevajo da jo dobijo sredi februarja. plačal sem pa 18.11
imajo jo že, ampak je povsod neznan datud dobave oziroma piše več kot 7 dni..
Naročil sem jo prav v tej trgovini in mi je v skoraj dveh mesecih niso dobavili. začetek januarja so reki da predvidevajo da jo dobijo sredi februarja. plačal sem pa 18.11

aja opala

Eno vprašanje.
MX Blue so zakon! Nimaš kaj falit. Če te le zvok ne bo motil (je zelo prijeten) Priporočam da si o-ringe namontiraš pod tipke, zmanjšaš glasnost tipke, če jih pritiskaš do dna.

glasnost mi ni problem :D za o-ringe pa mislim da bi uničili občutek in ne bi bilo več to to :D

glasnost mi ni problem :D za o-ringe pa mislim da bi uničili občutek in ne bi bilo več to to :D
ne ne, klikanje ostane, o-ringi olajšajo tisti tlesk, ko do konca pritisneš tipko. Naroči ene poceni z ebaya (2$), pa probaj, če ti ni všeč jih lahko vržeš v koš. Če si pa navajen tipko spustiti ko prime (tako kot naj bi se tipkalo na mehanskih tipkovnica), ti pa o-ringi res nič ne koristijo.
Če glasnost ni problem, potem pa sploh ne vidim razloga za MX Brown ;)

nisem povsem prepričan da mi bo všeč :D sodeč po reviewih se mi bolj dopadejo rjava stikala :D
Mislim da bom počakal do sredine februarja in če do takrat ne bodo dobili rjavih, bom pa naročil modre :)
Mislim da bom počakal do sredine februarja in če do takrat ne bodo dobili rjavih, bom pa naročil modre :)

nisem povsem prepričan da mi bo všeč :D sodeč po reviewih se mi bolj dopadejo rjava stikala :D
Občutek je zelo subjektiven, ne moreš brati o tem, kako se nekomu počutijo prsti. Pojdi probat v big bang, tam imajo Logitech G710+, ki ima MX Brown z o-ringi že nameščenimi, in Razer z razer zelenimi stikali, ki so kopija MX Blue. Pa se sam prepričaj kateri so ti bolj všeč. Mogoče so razer zelena stikala malo mehkejša kot MX Blue tako po občutku, imajo malo krajši hod do točke prijemanja. Tudi sam sem se odločal med Brown in Blue, pa sem na koncu vzel Blue, in ko sem iskal drugo tipkovnico, sem spet razmišljal med brown in blue, pa sem se spet za Blue odločil, in mi ni nič žal.
MX Blue dajo boljši občutek, da imaš res orenk tipkovnico :D

nisem vedel, da imajo kje tipkovnice za testirat :D.. Se bom jutri oglasil malo v BTCju da vidim :D
Sporočim svoje občutke
Sporočim svoje občutke

compgeek ::
Razmišljal sem o nakupu mehanske tipkovnice (pod 140EUR) in me zanima, če bi kje lahko dobil logitech 710+ ali Razer blackwidow 2014 v ISO 105 verziji (polna tipkovnica + visok enter). Zanima me tudi če kdo ve kje bi se dalo dobiti Das keyboard 4 professional po nižji ceni (pod 160EUR) se mi zdi boljša izbira od Corsair K70. Osvetlitev tipk mi ni pomembna.
V naprej se zahvaljujem za pomoč.
LP Compgeek
LP Compgeek
|FX 8320 3,7GHz |Corsair RM 750W |Samsung 840 EVO 120GB
|Asus M5A97 EVO R2.0 |Crucial Balistix Tactical 2x4Gb |WD Caviar Blue 1TB
|Asus R9 280X TOP |Fractal Design Define R5 |Cooler Master hyper 212 EVO
|Asus M5A97 EVO R2.0 |Crucial Balistix Tactical 2x4Gb |WD Caviar Blue 1TB
|Asus R9 280X TOP |Fractal Design Define R5 |Cooler Master hyper 212 EVO

Danes sem bil b BTCju.
Dejansko so imeli rjava in modra stikala. Kolikor je meni znano ima razer že 2 leti svoja stikala ampak razstavni model je imel mx-blue. No imeli so še 2 razerki - zeleno in oranžno.
Občtutki:
mx-blue: s prva se mi je zdelo cheap. ampak sem ugotovil da zato, ker so tipke mehke pričakoval sem mnogo trše :D, sam pa tipkam na logitechovem k270 shitu kjer so tipke trde kot kamen :P s časom mi je postajala vedno bolj všeč. Tipke so pa zelo glasne ampak me to ne moti.
mx-brown na začetku mi je bila všeč ampak sem mislil da bo imela več feedbacka. Ob primerjavi z modrimi stikali mi je postajala vedno manj všeč. Ni bilo tistega pravega občutka in v primerjavi z mx-blue se mi ni zdelo to to. 1 o-ring sem vzel dol in poskusil brez njega. bilo je malenkost boljše, ampak še vedno mi je bila blue bolša.
Testiral tudi razerjeva stikala.
zelena se mi je zdela slaba kopija modrih, kar tudi je :P no če ne bi imel zraven modrih bi vrjetno bila tudi kul, za oranžna sem pa bil mnenja da so kopija mx-red ampak na internetu vidim, da je kopija mx-brown.
Lahko rečem samo, da razer lahko skrije, čeprav je še vedno solidna tipkovnica :)
Sedaj bom pa vrjetno počakal na 20.2, ko trgovine spet dobijo zalogo func tipkovnic :D.
issak hvala ti :D
Dejansko so imeli rjava in modra stikala. Kolikor je meni znano ima razer že 2 leti svoja stikala ampak razstavni model je imel mx-blue. No imeli so še 2 razerki - zeleno in oranžno.
Občtutki:
mx-blue: s prva se mi je zdelo cheap. ampak sem ugotovil da zato, ker so tipke mehke pričakoval sem mnogo trše :D, sam pa tipkam na logitechovem k270 shitu kjer so tipke trde kot kamen :P s časom mi je postajala vedno bolj všeč. Tipke so pa zelo glasne ampak me to ne moti.
mx-brown na začetku mi je bila všeč ampak sem mislil da bo imela več feedbacka. Ob primerjavi z modrimi stikali mi je postajala vedno manj všeč. Ni bilo tistega pravega občutka in v primerjavi z mx-blue se mi ni zdelo to to. 1 o-ring sem vzel dol in poskusil brez njega. bilo je malenkost boljše, ampak še vedno mi je bila blue bolša.
Testiral tudi razerjeva stikala.
zelena se mi je zdela slaba kopija modrih, kar tudi je :P no če ne bi imel zraven modrih bi vrjetno bila tudi kul, za oranžna sem pa bil mnenja da so kopija mx-red ampak na internetu vidim, da je kopija mx-brown.
Lahko rečem samo, da razer lahko skrije, čeprav je še vedno solidna tipkovnica :)
Sedaj bom pa vrjetno počakal na 20.2, ko trgovine spet dobijo zalogo func tipkovnic :D.

Hehe, malenkost. Zanimivo da si našel razer z MX blue, tisto potem sploh nebi bil napačen nakup, meni je po obliki precej všeč.
No, zdaj si videl razliko, pa boš verjetno kar MB blue vzel, kaj ne? :D Pa le objavi kakšno fotko ko boš kaj nabavil!
Za tele Func tipkovnice še nisem kaj veliko slišal, ampak tako na prvi pogled izgleda podobna CM storm.

Razmišljal sem o nakupu mehanske tipkovnice (pod 140EUR) in me zanima, če bi kje lahko dobil logitech 710+ ali Razer blackwidow 2014 v ISO 105 verziji (polna tipkovnica + visok enter). Zanima me tudi če kdo ve kje bi se dalo dobiti Das keyboard 4 professional po nižji ceni (pod 160EUR) se mi zdi boljša izbira od Corsair K70. Osvetlitev tipk mi ni pomembna.
LP Compgeek
K70 je super tipkovnica, build quality je dober, izgled tudi. Das še nisem videl/sprobal v živo, tako da ne morem reči če je res toliko boljša kot K70, je pa pod 160€ nisem nikjer našel, tudi v tujini ne, takšna je pač cena. Mogoče bo nova Das TKL kaj ceneje, če ti paše TKL, lahko pa probaš če kdo rabljeno prodaja kje (reddit.com/r/mechanicalkeyboards), ampak bodi pripravljen na 30€+ poštnine
G710+ in Razer imajo v Bigbangu, Leclerc ima veliko Razerja, oboje so bodisi slovenski layout, bodisi UK layout s slovensko gravuro, če pa gledaš po tujini, je pa katerikoli evropski layout v redu (DE se meni zdi najbližje našemu glede na znake na tipkah, potem imaš še UK, nordic. FR ima pa mislim da azerty, tako da je še malo več razlike.)

nuclear ::
N0t0ri0us kupi hhkb za $250
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

posvečen ? :D s čim/glede česa ?
issak primerjava med mehanskimi tipkovnicami bi bila buggati vs lamborghini (ne traktor :P)
Če pa primerjaš čip šit tipkovnico za 10€ ali pa tisto od HHKB, je pa primerjava z dacio vrjetno na mestu :D
katero tipkovnico furate vi ? :D
p.s. pol ure nazaj sem plačal kb-460 mx blue. 85€ na hardwareversandu + ppt.
se komu sanja v koliko časa jo bom dobil, glede na to da piše: ready for dispatch from 2015-01-30?
issak primerjava med mehanskimi tipkovnicami bi bila buggati vs lamborghini (ne traktor :P)
Če pa primerjaš čip šit tipkovnico za 10€ ali pa tisto od HHKB, je pa primerjava z dacio vrjetno na mestu :D
se komu sanja v koliko časa jo bom dobil, glede na to da piše: ready for dispatch from 2015-01-30?

Torej če bo vse po sreči bom v začetku drugega tedna lahko odvrgel shitty k270. K sreči sem jo kupil za celih15€ ("rabljeno" a hkrati novo), ampak je še to preveč

Volta ::
Yo fantje. Mene pa zanima koliko občutljivi so dejansko MX Red switchi. Ravno danes sem tipkal na novega HP-ja od bratranca in je bla tipkovnica ultra odzivna, veliko preveč za moj okus. Vem da to nima nobene veze s tem kar sprašujem, me je pa stisnilo da ne bi slučajno bili MX Red kaj podobnega, čeprav vem da potrebujejo zelo malo pritiska da primejo.

Če ti RED ni cool potem vprašanje če ti bo Brown odgovarjal, zato si raje oglej Blue
nisi razumel njegovega uprašanja, ni še probal red switchov

Infusion ::
Če nisi navajen natančno tipkat že vnaprej, boš sprva delal z MX-RED zelo veliko napak, to pa zato ker zlahka apliciraš črko. Če se le z robom prsta dotakneš ene sosednje tipke, ti jo bo prijelo.
Z redkami se na nek način učiš znova (bolj natančno) tipkat :)
Z redkami se na nek način učiš znova (bolj natančno) tipkat :)

MStrix ::
Insan3Lik3 je izjavil:
Če ti RED ni cool potem vprašanje če ti bo Brown odgovarjal, zato si raje oglej Blue
nisi razumel njegovega uprašanja, ni še probal red switchov
Aja, sorry ;). Drugače pa ja MX-Red ali MX-Brown zelo odzivne tipke in ko se enkrat navadiš ni poti nazaj.

brown je best overall

MStrix ::

posvečen ? :D s čim/glede česa ?
Hehe, imaš čisto prav :P
Jaz imam Ducky Shine 3 TKL yellow special edition, MX Blue stikala. Pred to sem imel pa K70 MX blue, ampak so crkovale (modre) ledice, pa sem jo poslal nazaj (corsair customer support je super, vrnili so mi polno vsoto, pa še malo več za stroške vnovčevanja čeka - ja, ček so mi poslali iz ZDA), razen ledic je K70 super (tiste z rdečimi ali RGB ledicami ne crkujejo, modre so imele neko serijsko napako)
No, si se le za blue odločil, boš videl da boš zadovoljen. Če jo bodo poslali danes, jo boš imel najbrž v prvi polovici naslednjega tedna najbrž že pri sebi, sama pošta ne traja dolgo.

odkar sem poizkusil blue, dvomim da bi želel imeti kaj drugega :D
V bigbangu v btcju imajo za testirat modre in rjave in pa od razerja zelene in oranžne.
V bigbangu v btcju imajo za testirat modre in rjave in pa od razerja zelene in oranžne.

odkar sem poizkusil blue, dvomim da bi želel imeti kaj drugega :D
Ki so kopije MX Blue in MX Brown, dela jih pa Kailh za Razer. Mogoče niso niti zanič stikala, problem je samo, ker so stikala bistveno cenejša, cena tipkovnice je pa enaka kot prej (s Cherry stikali)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero tipkovnico kupiti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 30550 (2701) | Han |
» | Nova tipkovnica - kaj in kje kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 14340 (11998) | zhigatsey |
» | Katera tipkovnica?Oddelek: Kaj kupiti | 6378 (2884) | Pat_MaGroin |
» | Gamer tipkovnica (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 52824 (47434) | LordPero |