» »

Mehanska tipkovnica

Mehanska tipkovnica

««
14 / 60
»»

r3dkv1c4 ::

issak> fora MX stikal je da se jih navadiš pritiskati samo do točke prijemanja

pri gamingu ga ni junaka, da jih pritiska samo do točke prijemanja.

issak>čeprav ne vem kje je razlika

ni razlike, razen v ceni.
Pri nas so take gumice tudi nekje med 15 in 20EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r3dkv1c4 ()

Dami ::

Torej vzamem mx-red z obročki? Kje se pa to pri nas dobi?
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

issak ::

r3dkv1c4 je izjavil:

issak> fora MX stikal je da se jih navadiš pritiskati samo do točke prijemanja

pri gamingu ga ni junaka, da jih pritiska samo do točke prijemanja.

hehe, pri gamingu res ne, ampak so mehanske tipkovnice odlične tudi za druge stvari, na primer tipkanje ;)

Dami je izjavil:

Torej vzamem mx-red z obročki? Kje se pa to pri nas dobi?

https://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=si...
Pri nas so cene kar navite, poglej malo po Nemčiji ali Angliji (za začetek lahko tudi amazon, čeprav ni med najcenejšimi)
Morda ti tole kaj pomaga: http://www.reddit.com/r/MechanicalKeybo...
Na sploh boš veliko informacij našel na http://www.reddit.com/r/MechanicalKeybo... so zelo prijazni tam (če le ne omenjaš Razer)

Obročke naroči ene tukaj: http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw=...
Namestiti jih boš moral pa kar sam (ni težko, le traja kakšne pol ure)

MStrix ::

Ko sem jaz kupuval K70 RGB, sem obrnil komplet tujino in na koncu kupil v SLO, ker bi me v tujini z poštnino prišla cca 3-5€ dražje, zato preden stisneš order in plačaš preveri koliko poštnine zaračunava kateri ponudnik.

MStrix je izjavil:

Ko sem jaz kupuval K70 RGB, sem obrnil komplet tujino in na koncu kupil v SLO, ker bi me v tujini z poštnino prišla cca 3-5€ dražje, zato preden stisneš order in plačaš preveri koliko poštnine zaračunava kateri ponudnik.

Ja poštnine v slovenijo znajo bit pretirane, jaz sem jo naročil v Avstrijo k družinskim prijateljem, pa so mi jo potem enkrat dostavili, ker so se itak vozili vsak teden sem in tja. Poštnine je bilo manj, cena pa bolj ugodna, seveda pa nima vsak kolega v Avstriji. Pač pogledaš kje se bolj splača, če je razlike 5€, seveda kupiš pri nas, če je pa 40 se pa že splača premislit.
Glede garancije jo pa uveljavljaš direktno pri Corsair, tako da s trgovino nimaš več stika.

Dami ::

Hvala, sem mislil sam za o-ringe kje pa katere kupit. Kar se računalniškega hardwera tiče (ko vem enkrat kaj kupit) znam poiskat sam :)
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Volta ::

V kratkem bom nabavljal novo (mehansko) tipkovnico, ki bo v osnovi namenjena za gaming, pa me zanimajo vaše izkušnje z Razer Blackwidow 2014? Pregledal sem kar nekaj reviewov pa en folk pravi da so zakon, drug pa da so nova stikala slabša in manj kvalitetna kot MX na 2013 verziji. Sam osebno dosti nimam izkušenj z mehanskimi tipkovnicami, si pa jo že lep čas želim, ker potrebujem res odzivno in natančno zadevo. Drugače pa je price range do 100eur.

Volta ::

Gledal sem seveda še druge tipkovnice in se mi recimo zelo dopade Ozone Strike Pro, pa tudi Cooler Master Quick Fire TK Stealth. Ostale ali mi niso vizualno všeč ali pa so predrage. Seveda sem prebral kr precej te teme, ampak vseeno bo vsak nasvet več kot dobrodošel :)

BigWhale ::

Ce bos gledal 'gaming' tipkovnice, potem bos dal vsaj 50 EUR vec, kot bi dal sicer. :)

nuclear ::

kupi quick fire tk ali k70. razer ma cudne karoserije.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

Insan3Lik3 ::

nuclear je izjavil:

kupi quick fire tk ali k70. razer ma cudne karoserije.

lih med temi dvemi izbiram, škoda ker ne delajo več gunmetal k70 z blue led ker se ledice hitro pokvarijo baje

kje bi lahko najceneje dobil quickfire tk (navadna ne stealth) al pa k70 z cherry mx-brown stikali?

N0t0ri0us ::

"Moje" tipkovnice spet niso dobili ob predvidenem roku. Od plačila je že mesec in pol ampak ni še vedno nič.

Glede na to, da je tipkovnica 80EUR (func kb-460) in ji po mojem okusu ni kake druge alternative kot k70, katera je pa 50EUR dražja. Vzel bi cherryjevo za 60EUR ampak mi je grda. Sploh ne vem kaj naj naredim :(

edit: vem da lahko zahtevam denar nazaj, ampak ne vem kaj naj naročim potem :P. nikjer v EU je ni na zalogi in vse imajo čakalno dobo več kot 1 teden. Sem vprašal še v par trgovin ampak so rekli da ne vedo kdaj bi jo lahko dobili.

Lahko jo pa naročim preko ebaya ampak bo 30EUR dražja kot tako -.-"

Zgodovina sprememb…

BorutK-73 ::

lušti;(

K70 TUKAJ je pa res da trenutno nimajo MX-Brown ampak samo RED, vendar sem jaz z svojo MX-Red zelo zadovoljen

MStrix je izjavil:

K70 TUKAJ je pa res da trenutno nimajo MX-Brown ampak samo RED, vendar sem jaz z svojo MX-Red zelo zadovoljen

ne iščem rgb verzije nebi dajal 100eur več sam zarad ledic ki menjajo barve, in definitivno ne mx-red :(

s1m0n ::

Iščem mehansko tipkovnico

Zahteve
-MX Brown
-Led osvetlitev
-Podstavek za roke
-Do 140EUR

Lepo bi tudi blo, da je osvetlitev čim bolj enakomerna ter po možnosti vsaj par makro gumbov.
Kakšni predlogi?

DarwiN ::

Z Logitech 710 boš težko zgrešil.. Ali pa CM Storm Trigger-Z
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

6151 ::

Jaz bi g710 odsvetoval. Glej CM ali corsair
7900X3D | 32GB | 6800 | 4 TB

Sem naročil CMjevo. Se mi prav dopade osvetlitev in oblika. Hvala.

Logitech sem imel v ožjem izboru ker mi njihova roba iz G serije dolgo drži ter tudi SW dela zelo dobro. Bo pa to moja prva tako, da upam, da bom zadovoljen :-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()

kaka je razlika med quickfire TK in tole gori trigger-z?

s1m0n je izjavil:

Iščem mehansko tipkovnico

Zahteve
-MX Brown
-Led osvetlitev
-Podstavek za roke
-Do 140EUR

Lepo bi tudi blo, da je osvetlitev čim bolj enakomerna ter po možnosti vsaj par makro gumbov.
Kakšni predlogi?

Podtavek za roke boš težko našel, K70 oz. K95 (makro gumbi) sta eni redkih ki ga imata, pa tudi ta ni neki baš. Priporočam da si poiščeš katerokoli tipkovnico ki ti je že všeč, in si naslon za roke narediš sam iz lesa: http://imgur.com/dlcBelS Jaz imam prilepljen magnetni trak na robu tipkovnice in na naslonu za roke, da ga lahko po volji odstranim, pa vendar je magnet dovolj močan, da ostane gor, če tipkovnico premikam (pri K70 se je 'povesil' dol med premikanjem, kar je bilo nemalokrat tečno).

Sicer je K70 super. Ostvetlitev je pa bolj odvisna od tipk (kot vidiš na moji so tipke svetle barve in zato ledice svetijo skoz, pri črnih tipkah se tega ne vidi tako)

Logitech G710+ ima makro tipke in MX Brown, pa še o-ringe ima nameščene že out-of-the-box, nežna bela osvetlitev, pa še v slovenski varianti jo dobiš v bigbangu

Ducky Zero so tudi super, ampak brez makro tipk in naslona za roke (kar boš itak težko dobil), pa imajo jih pri funtech za 140€.

Insan3Lik3 je izjavil:

Oblika, design, plastičen naslon za roke, velikost (trigger-z je fullsize, quickfire TK je nek kot nekakšen TKL, le da ima numerično tipkovnico vseeno noter, pozorno pogled layout, pa za primerjavo vzemi 'navaden' quickfire, glej desno stran. Če se ti dopade layout od TK, je to super izbira, ravno tako 'navaden' quickfire, in pa razlike je nekih 30€ (quickfire je cenješi). Na reddit je quickfire ena bolj priporočanih tipkovnic.

54j0 ::

Preizkušal že marsikaj "custom" in do sedaj je najboljša in obenem preprosta opcija - prepognjen bambusov pogrinjek. Je relativno mehko, koža "diha" in lahko si brez orodja narediš sam, po lastni želji (višina, širina).

badass

badass

issak je izjavil:

Insan3Lik3 je izjavil:

Oblika, design, plastičen naslon za roke, velikost (trigger-z je fullsize, quickfire TK je nek kot nekakšen TKL, le da ima numerično tipkovnico vseeno noter, pozorno pogled layout, pa za primerjavo vzemi 'navaden' quickfire, glej desno stran. Če se ti dopade layout od TK, je to super izbira, ravno tako 'navaden' quickfire, in pa razlike je nekih 30€ (quickfire je cenješi). Na reddit je quickfire ena bolj priporočanih tipkovnic.

hvala

GPUpoweR ::

Katera je najcenejša mehanska tipkovnica?
In kakšna prednost je pri uporabi mehanske napram ostalim?

Lp

GPUpoweR je izjavil:

Lp

http://lmgtfy.com/?q=mechanical+keyboar...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: KuhaR ()

GPUpoweR je izjavil:

Lp

Cherry G81 je po mojem najcenejša, če želiš Cherry stikala, imaš pa kitajske tipkovnice s Kailh stikali za še manj denarja, samo ne pri nas (probaj ebay, aliexpress ipd.)

Prednosti je veliko. https://www.google.com/search?q=why+mec...

tony1 ::

Pazi, Cherry G81 nima mehanskih stikal (čeprav so precej boljša od G83), mehanska so šele na G80.

GPUpoweR ::

issak je izjavil:

GPUpoweR je izjavil:

Lp

Cherry G81 je po mojem najcenejša, če želiš Cherry stikala, imaš pa kitajske tipkovnice s Kailh stikali za še manj denarja, samo ne pri nas (probaj ebay, aliexpress ipd.)

Prednosti je veliko. https://www.google.com/search?q=why+mec...

Daš link od kakšne takšne iz ebay-a?

Lp

Ganon ::

Še vedno čakam, da dobijo zalogo Filco tipkovnic. :(

Shkorc ::

Kje to Ganon? Jaz sem mislil naročit iz keyboardco.com.

Ganon ::

Jaz tudi. Tole bom kupil:

http://www.keyboardco.com/keyboard/uk-f...

Problem je, ker že več mesecev ni zaloge. Kontaktiral sem jih novembra in so mi napisali, da ne bo prej kot v januarju/februarju. Sem jim pisal še enkrat konec decembra in so potrdili, da so tipkovnice že skoraj pripravljene v tovarni in da bodo skoraj zagotovo pri njih v februarju. Dolga je še.

tony1 je izjavil:

Pazi, Cherry G81 nima mehanskih stikal (čeprav so precej boljša od G83), mehanska so šele na G80.

Opa, pa res, sem mislil da je to samo kakšna novejša verzija G80. Hvala za opozorilo.

Kingster ::

Ker nima smisla odpirati nove teme bom vprašal kar tule. Pred letom dni sem kupil Ducky shine 3 keyboard. Sedaj določene tipke ne registrirajo več pravilno, prav tako tudi nekatere led lučke ne delujejo več. Zanima me možnost popravila.

Naj še dodam da je tipkovnica bila kupljena na massdropu. Ko sem jim sporočil napako so mi takoj ponudili vračilo denarja, ni bilo potrebno niti dokazovati da je tipkovnica poškodovana. Tole dodajam zgolj zato, da pohvalim odnos massdropo.

na computeruniversu so mi danes vrnili denar. Dobavni rok so 3x prestavili in sedaj - četrtič so mi ga dali na sredo februarja ampak so še vedno dopisali da ne morejo garantirati dobave.

Denar so vrnili brez problema, najbolj mi je pa žal tipkovnice katere se zaenkrat ne dobi nikjer v EU. Upam da jo dobijo čim prej pa čeprav kak € dražje

Kingster je izjavil:

Ker nima smisla odpirati nove teme bom vprašal kar tule. Pred letom dni sem kupil Ducky shine 3 keyboard. Sedaj določene tipke ne registrirajo več pravilno, prav tako tudi nekatere led lučke ne delujejo več. Zanima me možnost popravila.

Naj še dodam da je tipkovnica bila kupljena na massdropu. Ko sem jim sporočil napako so mi takoj ponudili vračilo denarja, ni bilo potrebno niti dokazovati da je tipkovnica poškodovana. Tole dodajam zgolj zato, da pohvalim odnos massdropo.

Koliko si jo dobil ceneje na massdropu, če ni skrivnost ?

Kingster ::

N0t0ri0us je izjavil:

Kingster je izjavil:

Koliko si jo dobil ceneje na massdropu, če ni skrivnost ?

Vse skupaj je prišlo 134 usd. Poštnina je bila bornih 7 usd s tem da pač traja mesec dni minimalno da stvar dobiš. Je pa tenkeyless verzija z rdečimi switchi.

račke imajo zadnje čase ogromno problemov s stikali in ledicami,
skratka niso vredne svojega denarja....CM je ravno tako robusten in zanesljiv....pa še cenejši.

Če smo že pri račkah.

Caseking ima ob svoji 12-letnici akcijo, ki traja med 15. in 18. januarjem..

Povsem sveža, izšla januarja, Ducky Shine 4, za đabe (redna cena 175EUR).. Shine 3 mini,, ali pa r9 285, če kdo nuca... Dostava je 17.9EUR... Navali narode:!!! :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

DarwiN je izjavil:

Če smo že pri račkah.

Caseking ima ob svoji 12-letnici akcijo, ki traja med 15. in 18. januarjem..

Povsem sveža, izšla januarja, Ducky Shine 4, za đabe (redna cena 175EUR).. Shine 3 mini,, ali pa r9 285, če kdo nuca... Dostava je 17.9EUR... Navali narode:!!! :P

nice hvala

Ampak hitro pograbi, sploh ducky 4, ker imam občutek, da bo še danes zmanjkalo zaloge..Pri nas jih pa itak sploh ni za dobit, ko pa bodo, bo cena ~200€.. Še mene mika, čeprav že imam duckyja, ampak kdo rabi dve tipkovnici? Samo največji geeki, in doslej sem se uspešno upiral, ampak zdaj me srbijo prsti. ;)

Ducky ima pri nas samo Blinkcomp da te popravim, cena pa določenim ustreza spet drugim ne. Odločite se sami

Danes dobil Trigger Z od Cooler Masterja kaj naj rečem nisem vedo, da se s tem, da tak hitro pisat :)

Zaenkrat super, pa brown stikala niso slaba, če keycap udari do konca niso nič kaj manj glasna od MX Blue.

Edit: Drugače je to moja prva mehanska tipkovnica and I like it!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()

s1m0n je izjavil:

Danes dobil Trigger Z od Cooler Masterja kaj naj rečem nisem vedo, da se s tem, da tak hitro pisat :)

Zaenkrat super, pa brown stikala niso slaba, če keycap udari do konca niso nič kaj manj glasna od MX Blue.

Edit: Drugače je to moja prva mehanska tipkovnica and I like it!

lahko kupis obročke :D

Shkorc ::

Hmm kaj sedaj, se splača vzet te Ducky, če imajo težave z ledicami?

Katera naj bi bila boljša, Majestouch Filco ali Ducky 3?

Ducky je zakon, in ni je stvari, ki nima težav z nečim.

kko pa to, da pri ducky 4, ko jo daš v košarico piše 179,90 EUR namesto 111,11? al se popust kasneje obračunava

Insan3Lik3 je izjavil:

kko pa to, da pri ducky 4, ko jo daš v košarico piše 179,90 EUR namesto 111,11? al se popust kasneje obračunava

Kasneje pri postopku nakupa ja... Ko dodaš v košarico, mora pisat "Ihr Coupon wurde erfolgreich eingebucht und wird bei Ihrer Bestellung berücksichtigt." Ker če si kaj osveževal košarico, potem ta stavek izgine in koda ni upoštevana..

In potem bo 129€ total.
««
14 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero tipkovnico kupiti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
14130530 (2681) Han
»

Nova tipkovnica - kaj in kje kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5214329 (11987) zhigatsey
»

Katera tipkovnica?

306374 (2880) Pat_MaGroin
»

Gamer tipkovnica (strani: 1 2 3 4 )

16052782 (47392) LordPero

Več podobnih tem