Forum » Kaj kupiti » Mehanska tipkovnica
Mehanska tipkovnica

MStrix ::

Dejan99 ::
Če kdo išče ugodno k70 (brown) z uk layoutom (133 s poštnino): tukaj
Naročil v ponedeljek, danes prispela, vse ok.
Ugodno ja
Vidim, da se je nedavno cena spustila se za 10 funtov (89 -> 79, se pravi je zdaj okoli 120 s postnino vred). Ocitno sem bil malo prehiter

Brdi, glede na tvoje nedavne linke v tej temi predvidevam, da si narocil tipkovnico z nemskim layoutom, kar nekaterim morda ne ustreza.

brdi ::
Ja z nemskim layoutom.. ker v okolici us nisem najdo. Vse ostalo pa bi bilo drazje. Ce pa bi prej videl post za 89funtov bi pa tut sam tole narocil...

issak ::
Če kdo išče ugodno k70 (brown) z uk layoutom (133 s poštnino): tukaj
Naročil v ponedeljek, danes prispela, vse ok.
Ugodno ja
Vidim, da se je nedavno cena spustila se za 10 funtov (89 -> 79, se pravi je zdaj okoli 120 s postnino vred). Ocitno sem bil malo prehiter.
Brdi, glede na tvoje nedavne linke v tej temi predvidevam, da si narocil tipkovnico z nemskim layoutom, kar nekaterim morda ne ustreza.
Nemški layout je nekako najbližje slovenskemu, vsaj kar se posebnih znakov tiče. Pri ostalih evropskih so sicer minimalne razlike, ampak DE je nekako najbližje. US je pa čisto drugo potem zaradi entra, ž, tipke na desno od levega shifta...

BigWhale ::
ANSI oz US layout je problematicen predvsem zato, ker ti ob preklopu na ISO oz SLO layout zmanjka ena tipka zaradi daljsega levega shifta.
ANSI oz US tipkovnica je problematicen predvsem zato, ker ti ob preklopu na ISO oz SLO layout zmanjka ena tipka zaradi daljsega levega shifta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BigWhale ()

edi123 ::
Da ne odpiram nove teme
Pravkar mi je crknnila Logitech UltraX Premium. Je kakšna ki je vsaj prilbjižno podobna?
Sem že iskal pa nekak ni nadomestka.
Ta še mi nekak deluje najbolj podobna http://www.logitech.com/en-hk/product/w...
Pravkar mi je crknnila Logitech UltraX Premium. Je kakšna ki je vsaj prilbjižno podobna?
Sem že iskal pa nekak ni nadomestka.
Ta še mi nekak deluje najbolj podobna http://www.logitech.com/en-hk/product/w...

Roadkill ::
Morda bi moral novo temo odpret, ker je tale tipkovnica skoraj direktno nasprotje mehanskim tipkovnicam.
Ü

DarwiN ::
Cooler Master CM Storm Trigger Z (MX-red) za 70€ + ~18€ dostava (3€ + ~15€ mailboxDE)..
Pri nas 126€ (z dostavo).
Če kdo išče kaj takšnega. :)
Pri nas 126€ (z dostavo).
Če kdo išče kaj takšnega. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Infusion ::
Rabil bi mx-brown mehansko tipkovnico z green ledicami, katera bi bla taka? Aja, pa hočem standardno in ne TK.

drzni86 ::
Vidim, da ste kr aktivni v tej temi tako da boste verjetno znali dat kak pameten predlog... :)
Trenutno imam Razer Black Widow ultimate, ki bi jo zamenjal s kakšno bolj "tipkarsko" mehansko tipkovnico. Kaj bi mi priporočili? Rad bi nekaj s slovenskim naborom znakov in znosno ceno (trenutno ne poznam cen).
Hvala!
Trenutno imam Razer Black Widow ultimate, ki bi jo zamenjal s kakšno bolj "tipkarsko" mehansko tipkovnico. Kaj bi mi priporočili? Rad bi nekaj s slovenskim naborom znakov in znosno ceno (trenutno ne poznam cen).
Hvala!

Mehanska tipkovnica s slovenskim naborom ne obstaja, oziroma vsaj jaz še je nisem videl (razen starih z YU naborom). Lahko kupiš SLO nalepke, kar je daleč od optimalne rešitve, ali pa naročiš blank kapice iz tujine in jih daš pri nas lasersko gravirat (pri tem so kvalitetne PBT kapice ~50€ in gravura ~20€).

AaBoy ::
Obstaja še ena rešite, na strani WASDKeyboards lahko narediš svojo barvo in svoj napis. Problem je v tem, da ne moreš meti osvetljene tipkovnice, pač ni učinka.

MStrix ::
Vidim, da ste kr aktivni v tej temi tako da boste verjetno znali dat kak pameten predlog... :)
Hvala!
Najcenejša varianta so nalepke, malo dražja pa gravura na obstoječo tipkovnico. Vem da je kolega kupil Razer Black Widow, ne vem kje vendar z UK postavitvijo in je dal gravirat k blinkcomp-u, mislim da je dal cca 20€ kakšen gor dol.

brdi ::
Tako da še jaz tukaj napišem, da slaba 2 tedna uporabljam Corsair K70 tipkovnico. Kot napisano, nekaj postov više z nekmškim layoutom in modlimi mx stikali. Tipkovnica se obnese več kot odlično ni mi žau pripomore k hitrejšemu in udobnejšemu tipkanju in še ta odličen povratni sunek in zvok doda tisto piko na i k sami udobnosti. Tako da vsi, katere ne moti glasnost, je tipkovnica odlična tut za igranje.
Vredna vsakega € čeprau tut tipkovnica z mx stikali za 60€ vrjetno opravi isto fukncijo kot tale za precej več moje mnenje.
Vredna vsakega € čeprau tut tipkovnica z mx stikali za 60€ vrjetno opravi isto fukncijo kot tale za precej več moje mnenje.

nuclear ::
Ka zaj momci. Prodajam blue cherry tipkovnico Vortex Poker II:
- pcb poker II
- tex alu 60% case
- pbt keycaps - bele in crne
- alu red death esc keycap
- 2 soviet union keycapa
cena: 270e
slike:
http://imgur.com/a/gooVP
tipkovnica tretja s soviet union keycapi.
- pcb poker II
- tex alu 60% case
- pbt keycaps - bele in crne
- alu red death esc keycap
- 2 soviet union keycapa
cena: 270e
slike:
http://imgur.com/a/gooVP
tipkovnica tretja s soviet union keycapi.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

mihor ::
Malo divja cena.
Nabavna cena je bila najbrž še kakih 100 € višja. Že sam board pride tam okoli 100 €, TeX alu case ni poceni (tudi tam nekje 100 €), dva seta kapic PBT sta tam nekje okoli 80 €. Prišteješ še poštnino in si že krepko čez 300...
Osebno bi me zanimal alu case. :) Je dobro ohranjen?

nuclear ::
Pozabil sem dodat, da je ima tipkovnica custom nasoldane ledike, retail Vortex Poker II je brez.
Prodam samo celo tipkovnico.
Nocm bit devil, ampak vem da je za slovenske standarde visoka cena za tipkovnico.. Prodal bom verjetno na geekhack, ampak sem mislil, ce koga zanima..
Prodajam, ker sem nabavil HHKB2 Pro (250e retail, brez customizacije, direkt iz japonske). Slike kmalu.
Prodam samo celo tipkovnico.
Nocm bit devil, ampak vem da je za slovenske standarde visoka cena za tipkovnico.. Prodal bom verjetno na geekhack, ampak sem mislil, ce koga zanima..
Prodajam, ker sem nabavil HHKB2 Pro (250e retail, brez customizacije, direkt iz japonske). Slike kmalu.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nuclear ()

N0t0ri0us ::
Kaj pa pravite na Trope vs cherry ?
http://www.elitekeyboards.com/products....
p.s. na svojo Func KB-460 čakam že več kot 1 mesec -.-". Nikjer v EU je ni z rjavimi stikali za zmerno ceno. Za dodatnih 30EUR bi jo dobil iz ebaya, ampak ne dam ! Raje čakam ker se mi ne mudi :). Na computeruniversu so rekli, da pričakujejo dobavo 2.1.2015
http://www.elitekeyboards.com/products....
p.s. na svojo Func KB-460 čakam že več kot 1 mesec -.-". Nikjer v EU je ni z rjavimi stikali za zmerno ceno. Za dodatnih 30EUR bi jo dobil iz ebaya, ampak ne dam ! Raje čakam ker se mi ne mudi :). Na computeruniversu so rekli, da pričakujejo dobavo 2.1.2015
Zgodovina sprememb…
- spremenil: N0t0ri0us ()

čuhalev ::
Čemu je sedaj večina tipkovnic temnih? Katere bi bile svetle že ob nakupu (pač mal sem mahjen na 80s look)

Zgodovina sprememb…
- spremenil: čuhalev ()

Čemu je sedaj večina tipkovnic temnih? Katere bi bile svetle že ob nakupu (pač mal sem mahjen na 80s look)![]()
Sej dobiš še vedno za kupit dobro staro Cherry G80-3000.
Ali pa svetlo modra Zowie za dobrih 100€:

cesnja ::

BigWhale ::

54j0 ::
Za kakšnih 70 evrov dobiš na ebayu iz Nemčije lepo ohranjen model M, s poštnino vred.
Ce bi vsaj imel USB hub, volume kontrole in jack za slusalke/mikrofon. :(
V praksi se, vsaj meni, ti dodatki niso ravno dobro obnesli, niti niso nepogrešljivi. Ponavadi hoče kabel od slušalk plesati po tipkovnici (razen če nima dobro speljanih spodnjih kanalov), ali pa je na desni strani, kar je še huje (štrli na miškino podlago). Bolje imeti kar meter podaljška za in/out bananci. USB hub tudi ni nek blazen bonus, ker za malo denarja dobiš namenskega in ga pač nalepiš pod mizo z ježki. Tako imaš več vtičnic in še zagotovo bodo usb 3.0 (ker boš pač izbral tak hub) in ne boš vezan na izbiro tipkovnice, od katerih ima marsikatera z hub-om, le-tega komaj verzijo 2.0...

Dami ::
Zanimam se za K70 in imam par vprašanj.
-So mx-red najtišji switchi ali kateri drugi (uporaba bo večinoma gaming)?
-Bral sem da so blue led backlight problemi izginili z red backlight. Kako je pa z RGB verzijo in ali se razen v ledicah še v čem drugem razlikuje od stare navadne red?
-Ne vem tudi kateri layout vzet. DE ima najbolj podobne znake vendar me motijo prevodi (instert, home, ctrl itd...). Tako bi verjetno rabil vgravirati prave, vendar bi pri DE potreboval nove tipke, pri UK pa bi šlo kar na obstoječe? Trenutno imam MS natural ergonomic keyb 4000 (UK layout z dopolnjenimi SLO znaki).
-Bral sem da so blue led backlight problemi izginili z red backlight. Kako je pa z RGB verzijo in ali se razen v ledicah še v čem drugem razlikuje od stare navadne red?
-Ne vem tudi kateri layout vzet. DE ima najbolj podobne znake vendar me motijo prevodi (instert, home, ctrl itd...). Tako bi verjetno rabil vgravirati prave, vendar bi pri DE potreboval nove tipke, pri UK pa bi šlo kar na obstoječe? Trenutno imam MS natural ergonomic keyb 4000 (UK layout z dopolnjenimi SLO znaki).
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Insan3Lik3 ::
je kdo že imel "Tt eSports (Thermaltake) Poseidon" ? zgleda več kot odlična za svojo ceno
na nemškem ebayu so tam 60-80eur
tuki je pa review
na nemškem ebayu so tam 60-80eur
tuki je pa review

r3dkv1c4 ::
http://www.ebay.com/itm/120pcs-Keycap-R...
je kdo uporabljal kaj podobnega?
zanima me kako se obnesejo in če dejansko utišajo klikanje tipk?
je kdo uporabljal kaj podobnega?
zanima me kako se obnesejo in če dejansko utišajo klikanje tipk?

spirit ::
Red niso najtišji, nimajo feedbacka to je pa to, Brown so tišji, če daš pa o-ringe gor da tipke ne spraviš do tal si pa najtišji, čeprav Brown z o-ringi je meni osebno že enak občutek kot dobra membranska tipkovnica kar nekako izgubi pomen.
Imam BW z o-ringi in mi je super, ker imam preskok tipke ki ga rahlo slišim in ga čutim ne morem pa tipke nabit do podna kar je bilot tisto kar je povzročalo največ hrupa in meni je to fenomenalna kombinacija blue stikala in o-ringi.
Imam BW z o-ringi in mi je super, ker imam preskok tipke ki ga rahlo slišim in ga čutim ne morem pa tipke nabit do podna kar je bilot tisto kar je povzročalo največ hrupa in meni je to fenomenalna kombinacija blue stikala in o-ringi.

vilonja ::
Katero mehansko tipkovnico do 40 eur pa se predlaga in kaj je mehanska toliko boljša kot navadna.

Do 40? ne vem če se sploh kaj dobi, razen morda kaj no name kitajskega,.. boljša pa kakor komu, gre za občutek tipkanja, ker dobiš pri mehanski povratno informacijo kdaj je tipka prijela (če je mehanska s force feedbackom)pač gre za stikala in ne membrane, kaj je pa boljše je pa bolj od posameznika odvisno. Nekateri trdijo da dlje zdržijo čeprav se meni ne zdi da bi to držalo. Kaj več ti bo pa kdo drug mogoče povedal.

Cherry 3000 dobiš za ~58€ (z dostavo)... MX-blue stikala, ki glasno klikajo.
Oziroma MX-clear, ki so bolj tiha.
Oziroma novejša cherry z MX-brown stikali.
Oziroma MX-clear, ki so bolj tiha.
Oziroma novejša cherry z MX-brown stikali.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()

+ zakaj kaj takega iskati v tujini, ko pa je TU CENEJE
G81 ima MY stikala, ki so nekak semi-mehanska.. Skratka, to ni to..
Drugač pa ravno gledam, da dejansko obstaja ena brezžična mehanska tipkovnica, z rumenimi kalith stikali, ki so nekak ekvivalentni MX-black.. Je pa mini in stane ~80€.

Shkorc ::
Filco tudi proizvaja BT tipkovnice, ki so seveda dražje: http://www.keyboardco.com/keyboard/usa-...

spirit...sam sem namensko kupil rdeče češnje in me niti ne moti sama glasnost, to klikanje je pravi gušt poslušat. Poznam zelo dobro posamezne tipe češenj.
So določeni momenti, ko imam čas za igranje iger, žal pa moram počet to zelo potiho, kar pa z mehansko tipkovnico ni lahko.
Čisto iz firbca sem vprašal, kako kaj zadušijo zvok tile o-ringi, ker nikoli še nisem imel prilike preizkusit kaj podobnega.
Jih bom kar kupil, namestil, če mi bo čas dopuščal, bom še kakšno primerjavo naredil.
So določeni momenti, ko imam čas za igranje iger, žal pa moram počet to zelo potiho, kar pa z mehansko tipkovnico ni lahko.
Čisto iz firbca sem vprašal, kako kaj zadušijo zvok tile o-ringi, ker nikoli še nisem imel prilike preizkusit kaj podobnega.
Jih bom kar kupil, namestil, če mi bo čas dopuščal, bom še kakšno primerjavo naredil.

Saj rdeče niso tako glasne, mene je pri Corsairovi K60 motilo to da ko si tipko zabil do konca, kar jaz pač jih je aluminj zvok prenašal tako kot bi po gongu tolkel (malo pretiravam), jaz imam v tipkovnici modra stikala pa me glasnost klika stikal nemoti, mi je všeč mi je pa sedaj boljše ko se tipka ustavi pred tlemi in ne udari v tla, to je bilo tiso kar je bilo vedno hrupno, jaz sem s svojimi zadovoljen, pa še fino je ker ko jih nameščaš še fajn tipkovnico spucaš (če jo imaš dlje časa). veselo klikanje ti želim :)

mihor ::

O-ringi uspešno zmanjšajo glasnost, tako da se da modra stikalca brez negodovalnih komentarjev uporabljat tudi v odprti pisarni. Preizkušeno! :)
Super, hvala za odgovor...

issak ::
Zanimam se za K70 in imam par vprašanj.
-mx red so linerani, kar pomeni da jih nič ne ustavi na poti, kot naprimer brown, ki imajo noter majhn hakelc in blue, ki so itak ful glasni (super sooo :D). Če jih ne pritiskaš to dna (bottom out), se jih nebi smelo slišat.
- Da z modrimi ledicami imajo težave, mislim da se jih sploh ne dobi več. Jaz sem svojo K70 poslal nazaj, ker mi je crknilo 15 ledic po dveh mesecih uporabe. Sem kontaktiral corsair direkt, tipkovnico sem moral poslati na nizozemsko, dobil pa sem ček iz amerike čez 2 meseca. Tekoče, prijazno, edino stroške imaš s poštnino in čekom (15€ za unovčitev, ampak mi je corsair to dodal zraven, 181$ sem dobil nazaj, za tipkovnico sem dal pa nekje okoli 130€ ali malo manj). Zdaj imajo RGB varianto, ki je le malo dražja od enobarvne
- DE layout ima oklepaje na istem mestu, ampak samo ( ). zavite in oglate ima drugje, pri nas so na FG in BN, na nemški so FGBN tipke prazne. Se pač navadiš. Glede home, insert ipd se pa tudi hitro navadiš: drucken=print (screen), pos1 = position 1 (prva pozicija, home), ende je end, page up in down sta ena gor, druga dol, tako da to nebi smela biti težava, entf je entfwerven (izbrisati, werv se sliši podobno kot vržeš, če imaš dovolj domišljije), einfg = insert. Ni veliko tipk ki se jih moraš navaditi, šumniki pa itak niso na nobeni tipkovnici. Če si zdaj navajen UK layouta pač vzami UK, edino ne tistih poceni nalepk limat na super tipke od K70, je kar škoda tipkovnice, dodatne gravure pa znižajo prodajno ceno tipkovnice, če bi se jo odločil prodajat.
Jaz imam zdaj nordijski layout, samo gravura brez tiska, pa je čisto vseeno, ker so tipke vse na istih mestih kot pri nas.
spirit...sam sem namensko kupil rdeče češnje in me niti ne moti sama glasnost, to klikanje je pravi gušt poslušat. Poznam zelo dobro posamezne tipe češenj.
Se kar pozna razlika, predvsem za začetnike (ko tipke še vedno pritiskaš do konca dol, fora MX stikal je da se jih navadiš pritiskati samo do točke prijemanja). Jaz sem kupil neke poceni iz ebaya za 3€, pa so čisto OK, nisem pa še probal tistih modrih in rdečih za 20€, tako da ne morem primerjati. Za začetek si kupi tiste poceni, da vidiš če ti odgovarja, pa si še vedno lahko kasneje kupiš one drage (čeprav ne vem kje je razlika)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: issak ()