» »

Mehanska tipkovnica

Mehanska tipkovnica

««
9 / 60
»»

neboben ::

Black Widow Ultimate in Stealth imata SLO gravuro. Ozone pa mislim da ima tudi. Pozanimej se. Samoo mislim, da nima nobena Brown Switchev.
Ultimate ima green, stealth ima orange, ozone pa ima na voljo red switche. Samo men te tipkovnice niso ble všeč. Mislm, da bo problem, ker je težko dobit s slovensko gravuro.
Če želiš lahko daš dogravirat posamezne črke:
Povzetek:
Gravura in embaliranje: 4,9 EUR + DDV / tipkovnica
V kolikor nam tipkovnince oz. prenosnike dostavite v embalaži opravimo še de-embaliranje in embaliranje po gravuri.
Gravura brez embaliranja: 3,9 EUR + DDV / tipkovnica
V kolikor nam tipkovnince oz. prenosnike dostavite brez embalaže oz. samo v vrečkah.
Priprava laserja: 19,9 EUR + DDV
Kalibracija laserja za serije tipkovnic manjše od 10 kosov. Obračuna se za enkratno graviranje enake serije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: neboben ()

PNG ::

Blackwidow ne uporablja cherry switchov temveč Kailh, kitajske ponaredke. Videl sem že zlomljene Kailh switche, cherry pa še ne. Samo tako, v opozorilo.

demon#666 ::

Razer ne pride v poštev, ni cherry switch, kot je že PNG omenil.

Bom kar po Logitechovi posegel.

LP
Sabertooth Z87|4670K|8GB|840 PRO 256GB|
R9 270X WindForce|Seasonic 660|Define R3

spirit ::

od kje vam podatki da Razer ne uporablja Cherry stikal? jst povsod njadem da jih, oziroma jih je do sedaj ko so ''razvili'' svoja zelena stikala, BW 2013 ima modra Cherry stikala.

Ja o novih tipkovnicah se pogovarjamo, "njihovi" switchi niso njihovi, temveč Kailh ki obstajajo že LETA in so poceni kitajski ponaredek z namenom CENEJŠE proizvodnje. Razer ne skrbi za vaše zadovoljstvo in neke pičke materne iz promo videja da mi je šlo na bruhanje zraven kako so oni z mikroskopom merili skrajšan hod, ampak je to golo šparanje.

OK, torej je potrebno najdt BW z Blue stikali, jst ne trdim da je razer oh in sploh firma ki skrvi samo za potrošnike, bomo pa vidl kaj bo čs pokazu o novih stikalih, jat sm s svojo, ki ima modra happy in dokler bo delal bom vesel, potem pa... Kar sem hotel povedati je da meni 710+ ni všeč in to je to.

Meni nobene gamerske tipkovnice niso všeč, to je stvar osebnega okusa. Seveda si zadovoljen s svojo, če imaš originalna nemška cherry stikala noter :D Jaz samo opozarjam na to dejstvo pred nakupom nove BW.

O Kailh ne rabi čas nič pokazat, slika stara že par let:

OK, potem pa le stran od tega, sicer je res da Razer nikoli ni bil znan po kvaliteti, večina zadev zdrži ravno do okoli poteka garancije, nekatei imajo pač srečo in jim zdrži dlje, primer službene BW sem tudi omenil, ko je voda tekla po njej in vse to, no svoje niti v nočni mori ne bi polival, je pa res da pri njej marsikaj pogrešam, kot napirmer naslon za zapestja. te ducky in podobne mi že na videz niso všeč in imajo enako pomankljivost, sedaj bi se verjetno precej k Roccatu oziral. Sem pa imel K90 in K60 od Corsaira doma pa sta mi bili tako tako, rdeča stikala mi niso bila všeč,in pa morda čudno motil me je zvok tipkanja ki ga prenaša aluminij in pa pri K90 odboj osvetlitve od aluminija, morda je to pri črni izvedbi boljše a vseeno tisti zvok ki ga aluminij prenaša bi me motil, pa ni BW nič tišja, samo drugačen zvok je. K90 ima malo morje dodatnih tipk, ki jih ne potrebujem, pa bedasto mi je bilo da niso vse tipke mehanske.

Stara BW je pravzaprav za ta denar dobra mehanska tipkovnica. Čisto tako...

....kot napirmer naslon za zapestja. te ducky in podobne mi že na videz niso všeč....

Zanimivo mene naslon za zapestje ni prepričal. 15 sem uporabljal Cherry G83 membransko, ki nima naslona. Corsair K95 al pa K70 po izgledu zgledata bolj moderno kot Ducky. Recimo kolešček za nastavitev glasnosti mi je bil zlo všeč. Mene pri Ducky malce skrbi, da nima gume na nogicah. Moram še enkrat review pogledat.

z gumo na nogicah misiš o-ringe? redko katera jih ima, jih pa lahko na vsako tipkovnico daš naknadno. volume kolešček je pa res ok zadeva.

Najbrž misli nogice proti drsenju...

Nene, mislm na te nogice, ki so na zadnjem delu tipkovnice (ponavad so zložene). Njihov namen je da ti zadnji del tipkovnice dvignejo malce višje. In ja Ducky na nogicah nima gume. Eh, to sm pa spregledu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: neboben ()

Maximus ::

Kaj menite o Cherry G81-3000? Ali je to vredu tipkovnica?

Ne. Preglej temo, sem ze napisal zakaj.

54j0 ::

Corsair K95 se mi zdi super in tudi tišja je od Ducky Zero (pinganja NI). Za razliko od k90 ima belo osvetlitev. Ta je, roko na srce, prebavljiva le na najnižji svetlosti, vendar je v tem stanju zelo simpatična. Če te moti, jo lahko izklopiš, ali nastaviš na katerikoli tipki posebej (tudi ta možnost manjka na k90). Nad makro tipkami nisem navdušen, ker jih ne uporabljam in je del tipkovnice, na katerih so te tipke, pritrjen naknadno in PLASTIČEN. Sicer mi je oblika všeč. In tudi to, da nima pokrova in je tako lažje izpihati hrano, mamila in podobno izza tipk. Če obstaja črna, belo osvetljena verzija brez makro tipko, dobi od mene +1... Morda se jo nekega dne spravim predelati, kot je ta tip k90 . Podloga za zapestje je čisti kič (prekratka, da bi zapestje sploh ležalo na njej) in je ne uporabljam. Btw, tipke so za malenkost višje in ožje od tistih, ki so na Ducky Zero, torej najbrž niso popolnoma standarnde. Bom naredil par fotografij, na katerih so štiri rdeče tipke z race.

Rdeča v živo deluje bolj žareča ferrari, kot annoying orange ;) Pač telefon...

1

1

2

2

3

3

DarwiN ::

Evo zadnja (?najbrž končna?) iteracija mojega Duckyja:

Dodal Arrow in ESC tipke iz cinka, ter po naročilu narejen prepleten "blue snake" USB kabel:

Here comes Ducky. :P

You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Kabel mi je všeč, čigav je? Pexon? Deluje kot mora? Kolikor sem slišal ti custom kabli niso ravno znani po zanesljivosti.

Beh, kakšne težave.. Vse špila kot v Nemčiji. :P

Pexon, ja... Pravzaprav sem naročil dvojno prepleten kabel, ampak sjebal in izbral temno modro sekundarno plast, ki pa mi že takoj po pexonovih slikah ni ustrezala... Želel sem namreč svetlo modro, kjer bi prišla "kača" bolj do izraza... Nazadnje pa butl napačno izbral.. :(

Tko sem žal moral vrhnjo plast techflexa odstranit.. Ampak it's all cool..

Tukaj lahko vidiš, kakšen je bil kabel v prvotnem stanju.... Najprej je na sliki kabel s svelo modrim techflexom (4 slike), takšnega kot sem jaz želel.... Takoj zatem pa sledijo 3 slike mojega kabla, preden mi ga je poslal..

matejzima ::

Zdravo,
iščem mehansko tipkovnico, v večji meri za pisanje, delno za uporabo v UNIX okolju, nikakor pa ne za gaming. Kolikor mi je poznano bi prišli v poštev Cherry Blue ali Brown. Najraje bi videl da gre za "plain" tipkovnico brez označenih črk, brez LED osvetlitve in s 60% layoutom za večji prihranek pri prostoru. Se najde kaj primernega za cca 100€ v Sloveniji ali bom moral za moje preference naročati iz tujine?

mihor ::

matejzima je izjavil:

Zdravo,
iščem mehansko tipkovnico, v večji meri za pisanje, delno za uporabo v UNIX okolju, nikakor pa ne za gaming. Kolikor mi je poznano bi prišli v poštev Cherry Blue ali Brown. Najraje bi videl da gre za "plain" tipkovnico brez označenih črk, brez LED osvetlitve in s 60% layoutom za večji prihranek pri prostoru. Se najde kaj primernega za cca 100€ v Sloveniji ali bom moral za moje preference naročati iz tujine?

60% layout (da se razumemo, to ni tenkeyless, kjer manjka samo numpad) dobiš pomojem samo v tujini. Lahko si omisliš Poker II (dobi se tudi v ISO) ali pa novi Ducky Mini, koštajo približno 130 € brez poštnine, prištet moraš pa še par 10 € za blank tipke (po defaultu boš namreč izredno težko dobil poker brez znakov). Če boš pa morda še bolj odprl malho, pa lahko gledaš tudi za HHKB.

tony1 ::

matejzima je izjavil:

Zdravo,

Če pride v poštev standardni qwertz layout, potem je najcenejša varianta cherry g-80 na amazon.de z nemškim layoutom (po njem se je delalo yu razpored), dobrih 50 eur.

Ganon ::

Katera tipkovnica pride v postev, ce nocem, da so stikala prevec glasna? Uporabljal bi jo pa za vse, razen iger.

Vse, razen MX-blue stikala...

Mimogrede, Caseking ima ob praznovanju 11. obletnice akcijo, v kateri se bohoti tudi Ducky Zero s črnimi switchi.... Poštnina je sicer 17.9EUR, ampak še vedno skupaj znese 82EUR, kar je precej poceni...

Edit: Akcija traja samo ta vikend.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

kuglvinkl ::

zgoogli moje teme za caseking, je ena firma pri nas in ji kar pošlješ link do casekinga, plačaš poštnino samo od te firme do doma, ne pa iz nemčije. Zdej mi je ušlo iz glave, katera firma pri nas je to...
Your focus determines your reallity

6151 ::

7900X3D | 32GB | 6800 | 4 TB

kuglvinkl ::

jap.
Your focus determines your reallity

BigWhale ::

Jaz od tipkovnice pricakujem tole:

- nastavljivo osvetlitev tipkovnice
- vsaj en USB vtic, za misko
- mic + phones
- mute + volume knofa, slednji po moznosti kolescek

Trenutno se se odlocam med Cherry MX Brown in Blue switchi.

Je kaj kar priporocate in kje se splaca nabaviti?

Efodx ::

Ali se da kje v sloveniji dobiti 60% layout mehansko tipkovnico s switchi ki niso crni?
Oziroma, ali ima kdo kak nasvet, kje naročit v tujini da nebo cena+postnina predraga.
hvala :)

AjgaBidona ::

mene pa zanima katero mehansko (po možnosti backlit) tipkovnico bi se splačalo tukaj nabavit: http://www.funtech.si/si (cena - čim manj;))

Sem malo gledal tipkovnice pri funtechu in na koncu ugotovil ,da je večinoma njihovih mehanskih tipkovnic na voljo samo podjetjem:(
Vem, da ne sodi to v to temo ampak.. katero backlit tipkovnico bi priporočali iz funtech-a?
verjetno bom moral vzet membransko-.-
kaj predlagate?

Predlagam, da kontaktiraš znanca s firmo in ga prosiš, naj naroči tipkovnico zate. Če to odpade, pa kaj od corsair (sicer stvar okusa, a se mi zdijo k70/k95 boljše od logitech g710+).

ja sej tudi corsair-jeve so na podjetja-.-

Če ni funtech edina opcija, sem jih videl tudi drugod, po podobni ceni. Pozneje bom preveril račun, kje sem kupil jaz in ti povem (če me kdo ne prehiti).

do takrat pa tale oglas: http://www.bolha.com/racunalnistvo/tipk...

Ima mx blue stikala, ki naj bi bila "optimalna" za pisanje in malo manj za gaming. Ne morem potrditi, kako je s tem, ker imam zaenkrat samo red in brown stikala..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 54j0 ()

ravno pri funtechu hočem nabavit to tipkovnico, ker bom nabavil tam komp in monitor.. sicer kupoval bom šele čez en mesec, tako da upam da bojo do takrat še kej dobili;))

kaj pa tole..
http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ti...

Zgodovina sprememb…

Aha, potem pa žal...

-razer ima po novem lastna mehanska stikala, o katerih ne vem kaj dosti (sicer so v preteklosti uporabniki grajali razer tipkovnice na račun slabe kvalitete izdelave)

-logitech ima samo g710+, ta je sicer dobra, a predraga, glede na to kar ponuja (še posebej, če jo primerjaš s corsair k95)

-gigabyte ima Aivia Osmium tipkovnice, ki jih ne bi ravno priporočal. Imel sem cherry red izvedbo in ta je imela grozne probleme. Znaki so se naključno lahko ponovili dva do x-krat (recimo: pišeš običajen tekst, na običajen način in naenkrat se ti pojavi nekaj takkkkkega). V bistvu škoda, ker mi je bila po obliki zelo všeč, počivalnik za zapestje pa je naravnost odličen (na njem sem lahko imel celotne dlani, za razliko corsair k95, kjer je za moje pojme bolj za okras in sploh ne uporabljam).

AjgaBidona je izjavil:

kaj pa tole..

Odgovor je zgoraj :).

Se popravljam glede logitech g710+, vidim da je cena bistveno nižja, kot je bila takrat, ko sem gledal nazadnje (cca 160EUR). Za dobrih 130 bi že bila opcija... Meni se vizualno sicer ne dopadejo, a vsake oči imajo svojega "malerja". Za info: ta tipkovnica ima na tipkah že prednameščene o-ringe, ki jih lahko pustiš za tišje tipkanje, ali pa odstraniš za bolj "pristno" izkušnjo mehanske tipkovnice (sicer je cena o-ringov za 100 tipk blizu 30EUR).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 54j0 ()

aha, pa res.. vidim da ima folk kar probleme s to tipkovnico: http://www.newegg.com/Product/Product.a...
škoda, ker zgleda dobro in še cena ni visoka:/
se bom malo pozanimal za razer blackwidow in za njihova stikala, ker zgleda da je to edina opcija pri funtechu glede na moj budget.

mihor ::

Glede razerja še ena graja... Uporablja namreč stikala, ki jih sami proizvedejo, cena tipkovnic pa ostaja na ravni tistih s cherry-mx. Ta svoja stikala pa reklamirajo kot boljša (LOL!), čeprav so vsaj isti šmorn, če ne celo slabša. Cena je pa, seveda, enaka kot pri original cherry mx. ;)

Matek ::

Če kdo slučajno išče dobre tenkeyless rešitve - z ameriškega amazona se dobi CM Storm QuickFire Rapid. Cherry MX Blue verzija je z vsemi poštninami in carino in tem okrog 100 EUR, če pljunete malce več, imajo celo Limited Edition z Green switchi (že čakam paket! :]).

Sicer se v EU dobijo novejše verzije te tipkovnice po primerljivih cenah, ampak imajo tisto zmaličeno kombinacijo, kjer so arrow keys in insert-home-... združeni z numpadom, kar meni sploh ne odgovarja.

Seveda vse pod pogojem, da vam ustreza US layout.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Kje bi lahko kupil takšno podlogo?

js osebno ::

Ganon je izjavil:

Kje bi lahko kupil takšno podlogo?

Na hitro: tukaj
Sem pa preprican, da bi se nasla tudi kje drugje.

Vrhunsko, hvala.

helsing ::

Pozdravljeni,

Malo brskam po spletu in me je začelo mikati, da bi zamenjal mojega že zelo starega HPja, ki še ma ps2 priključek.

Vsi zelo hvalijo mehanske tipkovnice zato bi jih tudi sam rad preiskusil. Računalnik uporabljam za fax, občasno delo in seveda igranje iger, vendar nimam posebne želje po "gamer" tipkovnicah, saj mi je HP do zdaj čisto zadoščal in ne potrebujem nič tako "fancy". Iščem relativno poceni zadevo in ne potrebujem dodatnih funkcionalnosti kot so display, usb porti ali osvetlitev tipk. Prav tako bi želel da tipkovnica ne bi bila preveč glasna, da ne zbudim koga, če se kaj zavleče pozno v noč.

Budget je čim manj. Nikakor ne čez 50€ (saj se mi zdi malo škoda denarja), oziroma če ga preseže bi za to moral obstajati tehten razlog. Mi lahko morda kaj svetujete?

Z odgovore se že v naprej zahvaljujem.

helsing ::

Ugotovil sem, da je zelo težko najti kakršno koli mehansko tipkovnivco za pod 50€. Zato je kakršn koli nasvet dobrodošel :)

Urejanje postov ne deluje... ne vem zakaj... hmm

Cherry MX-Black dobiš.. 57€, skupaj s poštnino.

Ali pa malo novejšo in bolj fancy Cherry 3850 za 66€.

Cooler master CM Storm MX-red..

To je to. Vse so kul.:)

tony1 ::

DarwiN je izjavil:

Cherry MX-Black dobiš.. 57€, skupaj s poštnino.

Zanimivo, ima mehanska stikala?

Yep tony1, Cherry MX-Black mehanska stikala.
««
9 / 60
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero tipkovnico kupiti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
14128789 (940) Han
»

Nova tipkovnica - kaj in kje kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5213751 (11409) zhigatsey
»

Katera tipkovnica?

306089 (2595) Pat_MaGroin
»

Gamer tipkovnica (strani: 1 2 3 4 )

16050797 (45407) LordPero

Več podobnih tem