Forum » Kaj kupiti » Mehanska tipkovnica
Mehanska tipkovnica
DarwiN ::
https://www.massdrop.com/buy/topre-real...
13 komadov na voljo, navali narode.
260€ z davkom... Navali?
A ti si/boš navalil?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
PNG ::
https://www.massdrop.com/buy/topre-real...
13 komadov na voljo, navali narode.
260€ z davkom... Navali?
A ti si/boš navalil?
Ceneje se je ne da dobiti, razen če proxijaš iz JP. Dal sem link, če bi slučajno koga zanimalo. Mene bi kvečjemu rf55 zanimala, ta pak ne.
Duckys' in da house!!!!
Slike so z neta, ampak dejansko je takšna, le da ima velik enter in da v živo izgleda še veliko bolj awesome.. Bi poslikal svojo, ampak ji ne bi storil pravice s svojim fotoaparatom... Še te zgornje slike kot rečeno niso dovolj dobre. V živo je še precej bolj sexy.. Vedno ko stopim v sobo, rečem "Oh my fuc***g Gawd".. :)
Še neuničljive in "nezbledljive" PBT kapice, ki jih ima le redko katera mehanska tipkovnica in ki so že same po sebi vredne ~50EUR:
In še pinga precej manj kot tisti moj prejšnji Ducky.:)
Tipke ASWD imajo modro LED osvetlitev.. Prav tako tipke caps lock, scroll lock, esc, num lock in še kakšna... Če sploh, bom imel prižgane samo tipke ASWD. USB kabel je snemljiv oz. ni fiksno pritrjen, ampak je ločen.
Cherry MX Brown stikala, dizajn pa ? Takšen kot mora biti.. Kakovost in minimalizem.. Brez kiča, kot ga imajo razni Corsairji, Razerji in druge "gaming" zadeve..
Cena pa (če bo koga zanimalo) 125EUR + 20EUR poštnine. Ampak glede na to, da takšna tipkovnica drži 50 let, in glede na to, da je že samo njen videz vreden 100EUR, je zadeva praktično zastonj... ;)
Slike so z neta, ampak dejansko je takšna, le da ima velik enter in da v živo izgleda še veliko bolj awesome.. Bi poslikal svojo, ampak ji ne bi storil pravice s svojim fotoaparatom... Še te zgornje slike kot rečeno niso dovolj dobre. V živo je še precej bolj sexy.. Vedno ko stopim v sobo, rečem "Oh my fuc***g Gawd".. :)
Še neuničljive in "nezbledljive" PBT kapice, ki jih ima le redko katera mehanska tipkovnica in ki so že same po sebi vredne ~50EUR:
In še pinga precej manj kot tisti moj prejšnji Ducky.:)
Tipke ASWD imajo modro LED osvetlitev.. Prav tako tipke caps lock, scroll lock, esc, num lock in še kakšna... Če sploh, bom imel prižgane samo tipke ASWD. USB kabel je snemljiv oz. ni fiksno pritrjen, ampak je ločen.
Cherry MX Brown stikala, dizajn pa ? Takšen kot mora biti.. Kakovost in minimalizem.. Brez kiča, kot ga imajo razni Corsairji, Razerji in druge "gaming" zadeve..
Cena pa (če bo koga zanimalo) 125EUR + 20EUR poštnine. Ampak glede na to, da takšna tipkovnica drži 50 let, in glede na to, da je že samo njen videz vreden 100EUR, je zadeva praktično zastonj... ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
Zelo realforceovski izgled. I approve. Thick PBT je res užitek za tipkat, sploh Cherry so občutljive na debelino tipk. Dobra tipkovnica, gratz za nakup! Kakšno svojo slikico pa nam vseeno lahko privoščiš! Zelo, zelo lep font na capih. Nimam pripomb :)
There u go..:) Slikano s telefonom, tko da so barve videti preveč blede... Dejansko je zadeva bolj temna in z več kontrasta..
BTW, pivo ni prišlo v paketu.. ;)
Edino space je ABS, ne?
Predvidevam.. Saj vendar PBT space ne obstaja, a ne?
Sicer podobno debel kot ostale tipke.
OK, meta tipke mi niso všeč...si dobil kakšne blank poleg?
Windows tipka je račka, ducky..Ni blank tipke zraven..
Edino lučke so kr nekaj in bom jih verjetno prej ko slej izklopil... Zato tudi nisem kupil Shine 3, ker mi ni mar za osvetljene tipke..
Zgodovina sprememb…
Ja, hvala enako kar se tiče osvetlitve. Mnja, te meta tipke mi niso najbolj všeč, samo jih res ni težko nadomestiti. Signature plastics pa ducky nekaj eksperimentirajo z PBT spacei, zato sem mislo če si slučajno dobil kakšnega poleg :) se pa ukrivljajo sčasoma, tako da še niso glih bogvekaj.
Signature plastics pa ducky nekaj eksperimentirajo z PBT spacei, zato sem mislo če si slučajno dobil kakšnega poleg :)
Očigledno je res PBT!! Ker na dotik ne čutim nobene razlike napram ostalim tipkam... Prav tako ima tak rahel hrapav občutek. In identičen je kot tale rumen v tem postu...
Sej pravim, najboljša tipkovnica vseh časov ;)
Zdaj me res zanima...a ga lahko prosim potopiš v vodo? Če potone je PBT, če plava je ABS. Edino dobro ga posuši preden ga daš nazaj. Plis, pretty plis, for keyboard science?
And the answer is:
It sank like Titanic !!!!!!!
Tista bela kapica je od moje stare g80-1000...Sem jo dodal za test tvoje metodologije..:P
It sank like Titanic !!!!!!!
Tista bela kapica je od moje stare g80-1000...Sem jo dodal za test tvoje metodologije..:P
No, pol pa imaš tudi space PBT. Če se ti ukrivi, da veš zakaj :P Ne resno, če se ti skrivi ga malo "pofenaš" pa se bo nazaj zravnal. Zakon!
V kolkem času misliš nabaviti druge meta keye? :P
Aja pa dobro posuši space...pusti ga čez noč zunaj recimo sedaj, ta čas pa daj gor eno 1U tipko gor da lahko tipkaš dokler ne greš spat. To je moj predlog.
V kolkem času misliš nabaviti druge meta keye? :P
Aja pa dobro posuši space...pusti ga čez noč zunaj recimo sedaj, ta čas pa daj gor eno 1U tipko gor da lahko tipkaš dokler ne greš spat. To je moj predlog.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PNG ()
You don't try to change the perfect woman!.:)
Edino kak fancy escape cap bi mogoče imel.. Da bi se malo afnal. ;)
Kje bi lahko dobil kakšen tak poceni pbt key cap?
Kaj takšega:
Kaj takšega:
nuclear ::
Evo sinovi slovenske matere.. Dodajam se eno v zbirko:
KBT Poker II Blue MX
Trenutno na poti Tex Alu case, custom keycaps in titanium plata.
KBT Poker II Blue MX
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nuclear ()
You don't try to change the perfect woman!.:)
Kaj takšega:
Zdaj tako je, CCja ne boš dobil za manjši denar kot si dal za celo tipkovnico, razen če ti ga uspe dobiti na original sale-u, kar je nekako tako kot da bi zadel na loteriji (na zadnji razprodaji so se prodali v 0.4-0.5s, če je tvoj e-mail prispel znotraj tega časovnega okvirja si ga lahko kupil, ampak nisi imel izbire katerega - na čas pa nimaš v celoti vpliva zaradi pinga to kalifornijskega googleovega strežnika). Aftermarket cene pa so zelo, zelo visoke. Jaz sem mojega CC Miz Kite MX prodal za 270€ recimo. Sicer imam doma še enega, a je za Topre.
Ko sem jih dobil, sem videl čemu ves hype - tipke so lepe in detajlne, ter zelo kvalitetno obarvane. Kar se tiče samega tipkanja na njih pa katastrofa. Jaz mojih CCjev sploh nisem uporabljal, zato sem se odločil da jih prodam (razen enega).
"Solid" lobanje ne boš dobil pod ~120€. Pa še to so oni bolj fail dizajni večinoma, ta ki si ga ti prilepil je univerzalno lep in je najbrž eden izmed dražjih!
4. julija vsako leto ima CC razprodajo 'cause Murrica (fuck yea). To je jutri. To pomeni, da spremljaj. Mogoče se ti vserje in ga uspeš kupiti za samo 30-50€ (aja pa na to kaj boš dobil nimaš vpliva :D).
3D tipke izdeluje še precejšnje število drugih proizvajalcev - bingecap, brobot, dcgirl, itd. Poglej se malo naokrog, mogoče ti bo kaj drugega bolj všeč?
Brobot, CC Nightowl
Broboti
Bingecap
Gasmask (te so meni še kar všeč v nekaterih barvnih kombinacijah)
Nubbinator
Evo sinovi slovenske matere.. Dodajam se eno v zbirko:
KBT Poker II Blue MX
Yeaaaa, 60% pa še alu case. Pa še modra stikala. To je že nekaj bolj po mojem okusu :) Nice!
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
Novelty keycapse lahko nabavis na
http://gasmaskkeycap.com/
http://www.keypop.net/
http://www.geekkeys.com/
http://imsto.cn/
geek_feng ma recimo svoj shop na ebayu, reputable seller pa ubijalske noveltye ma, recimo tole je sick: http://www.ebay.co.uk/itm/MKC-Snake-Yea... http://www.ebay.co.uk/itm/MKC-Dragon-Ye...
http://gasmaskkeycap.com/
http://www.keypop.net/
http://www.geekkeys.com/
http://imsto.cn/
geek_feng ma recimo svoj shop na ebayu, reputable seller pa ubijalske noveltye ma, recimo tole je sick: http://www.ebay.co.uk/itm/MKC-Snake-Yea... http://www.ebay.co.uk/itm/MKC-Dragon-Ye...
Zgodovina sprememb…
mihor ::
mk ja. silver sem jema. tex low profile je ubijacina.
mk ja. silver sem jema. tex low profile je ubijacina.
Jap, že nekaj časa iščem zeleni ali modri tex case, po možnosti iz evropske štacune, vendar ga še nisem uspel najt. Na mk je out of stock že kar nekaj časa. :/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mihor ()
3D tipke izdeluje še precejšnje število drugih proizvajalcev - bingecap, brobot, dcgirl, itd. Poglej se malo naokrog, mogoče ti bo kaj drugega bolj všeč?
Ta bi bil kul, ampak je out of stock, tako kot skoraj vse kapice na teh linkih..
Sem pa potem včeraj malo googlal in bil šokiran, da ljudje plačajo tudi do 300EUR za eno kapico, ki je sicer lepa, a prej ko slej neuporabna, ker je na njej nelagodno tipkat, kot sam praviš..
Zato bi jaz imel samo Escape tipko, po kateri itak večkrat z jezo udrihaš in je lahko mirno tut 3D.. In tam do ~20EUR..
geek_feng ma recimo svoj shop na ebayu, reputable seller pa ubijalske noveltye ma, recimo tole je sick...
Ravno te njegove kapice sem nazadnje našel in se nekak zagledal v to zadevo:
Bom še malo pogledal naokrog, sicer pa kar tole naročim..
Zgodovina sprememb…
Ja seveda, ker ti proizvajalci ponavadi naredijo en batch capov, ki jih potam dajo na prodajo. Po koncu prodaje več niso na voljo. CC proda nov batch v pol sekunde, brobot v 10ih minutah, bingecap v parih dneh itd...odvisno od imena, pač. feng jih pač konstantno dela, isto kot dcgirl.
CCji dosegajo res visoke cene, tudi do jurčka in pol (darth vader recimo).
CCji dosegajo res visoke cene, tudi do jurčka in pol (darth vader recimo).
Ne najdem teh dcgirl kapic... Imaš kak link? Hvala.
imsto prodaja za $800 http://imsto.cn/index.php?route=product...
IMSTO pa tudi techkeys občasno. Samo ona jih dela iz titana, platine, zlata, srebra...tako da so to načeloma dražji capi.
Tu imaš 40 strani slik njenih capov http://geekhack.org/index.php?topic=344...
Moje priporočilo je, da pozabiš 3D tipke. Lahko ti pa jaz kak moj prototip pošljem, sprintan, da vidiš kako brezveze je vse skupaj. Imam pa za Cherry in Topre izdelane prototipe.
Tu imaš 40 strani slik njenih capov http://geekhack.org/index.php?topic=344...
Moje priporočilo je, da pozabiš 3D tipke. Lahko ti pa jaz kak moj prototip pošljem, sprintan, da vidiš kako brezveze je vse skupaj. Imam pa za Cherry in Topre izdelane prototipe.
Zgodovina sprememb…
Haha, frajer..
Tega punisherja ti poceni odkupim, v kolikor je MX compatible. :)
edit: Tisti srebrni nad njim mi je sicer še bolj všečen, ampak, a se mi samo zdi, da ni simetričen oziroma stoji nekoliko postrani?
Tega punisherja ti poceni odkupim, v kolikor je MX compatible. :)
edit: Tisti srebrni nad njim mi je sicer še bolj všečen, ampak, a se mi samo zdi, da ni simetričen oziroma stoji nekoliko postrani?
Zgodovina sprememb…
edit2: Ah, to najbrž ni tvoja tipkovnica na sliki..:D
Ne, ne, to ni moje. Jaz sem delal čisto navadne prototipe iz polimera, so pa čisto dovolj da ga daš gor in probaš tipkati s tem. Tipkovnica iz slike pa imo ni mišljena za tipkanje ampak placeholder...pač ni v uporabi, samo hrani zbirko tipk.
Evo slikice:
Evo slikice:
Zgodovina sprememb…
vsi keycapsi so ponavadi za cherry... sem 99,9%... nisem neke zaslediu alps switch keycapsov..
Holly smoke, PNG, ta zadnji črni skull.. Kolk je potem ta vreden, oziroma koliko si ti calal zanj?
Ah, kje je 3D printer, ko ga človek potrebuje. ;)
lonewolf_ ::
Sem sprobal blue switche na razer tipkovnici ampak sem si vseeno vzel mx-black in sem presenečen, da so mi res dosti boljši kot pa modri (da o membranski sploh ne govorim).
Sem pa vzel Tt eSPORTS MEKA G-UNIT in mi ni žal teh 100€... Zdaj vidim kak so se prsti trudli na stari haha
Sem pa vzel Tt eSPORTS MEKA G-UNIT in mi ni žal teh 100€... Zdaj vidim kak so se prsti trudli na stari haha
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
si probal red ? moram sprobati red in black za gaming.
tole je key za sluzbo:
http://imgur.com/a/Abfi6
tole je key za sluzbo:
http://imgur.com/a/Abfi6
Ne razumem od kod vam ideja, da je manj več, oziroma da je manj tipk boljše?
Tenkeyless še mogoče razumem, če nekdo ne uporablja numpada... ampak brez F tipk in brez arrow tipk? Dafug?
Ker tudi če redko uporabljaš te tipke, tista dodatna vrstica zgoraj pa res ne more bit tolikšna ovira na mizi..
Skratka, odkar prebiram geekhack, sem dobil občutek, da manj tipk človeka naredi v večjega frajerja. :)
Ali pač?
BTW: Menja kdo WASD tipke (štiri MX tipke oz. kapice)? Moje rdeče (zgoraj na sliki) bi menjal za recimo črne.. Rdeče mi namreč ne sedejo zraven sivo-modre kombinacije... Pravzaprav mi nobena barva ne sede zraven, razen črne, I think..
Tenkeyless še mogoče razumem, če nekdo ne uporablja numpada... ampak brez F tipk in brez arrow tipk? Dafug?
Ker tudi če redko uporabljaš te tipke, tista dodatna vrstica zgoraj pa res ne more bit tolikšna ovira na mizi..
Skratka, odkar prebiram geekhack, sem dobil občutek, da manj tipk človeka naredi v večjega frajerja. :)
Ali pač?
BTW: Menja kdo WASD tipke (štiri MX tipke oz. kapice)? Moje rdeče (zgoraj na sliki) bi menjal za recimo črne.. Rdeče mi namreč ne sedejo zraven sivo-modre kombinacije... Pravzaprav mi nobena barva ne sede zraven, razen črne, I think..
Itak, da je 60% v veliki meri namenjena frajerišenju. ;) Ampak tistih FN kombinacij se hitro priučiš, sploh ni tako strašno. Pa še bolj kompaktno je vse skupaj in ni ti treba premikat rok na drugo stran tipkovnice. Tudi miš je lahko ful bližje tipkovnici. Ne vem, meni je moja Ducky Mini izredno fajn, ful je praktična in zabavna za tipkanje. Jo uporabljam za delo brez kakšnih velikih težav. Si pa res ne predstavljam, kaj bi lahko počel s 40%, tisto pa je res za fanatike. :D
Glede geekwhack pa bolj priporočam reddit.com/r/MechanicalKeyboards - tam najdeš dosti boljše objave in tudi več folka je tam. Pa deskthority.net je tudi zelo fajn.
No, no, na pamet govorite, a ne. Prednosti 60% je več. F skupina je kar naenkrat BLIŽJE. Arrow cluster je BLIŽJE. Brez numpada je miška BLIŽJE.
Osebno delam veliko v terminalih, tako da so mi modifierji in arrow cluster čisto vsakodnevna uporaba. Prav tako pgup, pgdn, home, end. Preklapljanje med miško in tipkovnico, kakor tudi seganje do F skupine, številk, modifierjev itd. je na roku zasuka dlani, ne ramen.
Dajva primer, da hočeva skopirati eno vrstico iz terminala, ki se nahaja 2 strani nazaj, ter jo prekopirati v nek GUI. A greva stavit da prvič, jaz bom to storil vsaj 3-4x hitreje kot ti in drugič, naslonjen bom lahko na komolce medtem ko boš ti telovadil poleg. Na dolgi rok s tem tvegaš nebroj bolezni.
Tako da ne na pamet govoriti, no.
Also, poglej si malo če samo z zasukom dlani iz home rowa skušaš uporabljati arrow cluster. Sedaj si predstavljaj, da imaš arrow cluster kar na home rowu. Postavi roko v pozicijo, da lahko stisneš skupaj CTRL + ALT. A sploh vidiš v kakšno pozicijo spraviš roko? A res misliš, da je to zdravo?
Osebno delam veliko v terminalih, tako da so mi modifierji in arrow cluster čisto vsakodnevna uporaba. Prav tako pgup, pgdn, home, end. Preklapljanje med miško in tipkovnico, kakor tudi seganje do F skupine, številk, modifierjev itd. je na roku zasuka dlani, ne ramen.
Dajva primer, da hočeva skopirati eno vrstico iz terminala, ki se nahaja 2 strani nazaj, ter jo prekopirati v nek GUI. A greva stavit da prvič, jaz bom to storil vsaj 3-4x hitreje kot ti in drugič, naslonjen bom lahko na komolce medtem ko boš ti telovadil poleg. Na dolgi rok s tem tvegaš nebroj bolezni.
Tako da ne na pamet govoriti, no.
Also, poglej si malo če samo z zasukom dlani iz home rowa skušaš uporabljati arrow cluster. Sedaj si predstavljaj, da imaš arrow cluster kar na home rowu. Postavi roko v pozicijo, da lahko stisneš skupaj CTRL + ALT. A sploh vidiš v kakšno pozicijo spraviš roko? A res misliš, da je to zdravo?
Zgodovina sprememb…
BLIŽJE, ja.. Ampak moraš klikat dodatne tipke.. Torej pri full tipkovnici se moraš "stegovat", če to sploh lahko smatraš kot neko slabost, pri manjši tipkovnici pa potrebuješ več prstov oziroma več klikov za enak učinek... In full je seveda precej bolj pregledna..
Ne vem.. Ti bom vseeno verjel, da ko se privadiš, potem mogoče..
In pa komedija, ko kakšnen prijatelj/sodelavec sede za to 60% blank tipkovnico in pol WTF izraz na licu.. :DD
Ne vem.. Ti bom vseeno verjel, da ko se privadiš, potem mogoče..
In pa komedija, ko kakšnen prijatelj/sodelavec sede za to 60% blank tipkovnico in pol WTF izraz na licu.. :DD
Inteligenten layout je na 60% tipkovnici bistveno bolj efektiven kot na full size. Doma niti ni bistvene razlike, razen pri preklopu iz miši na tipkovnico sem hvaležen, ampak v službi v terminalih je HHKB god send. Brez heca.
Razumem, da jo marsikdo pogleda in reče "Hah, gimmick". Ampak Dr. Wada je leta in leta porabil, da je razvil ta layout.
A veš kaj je preseravanje? HHKB PRO HG. HHKB s prelakiranimi tipkami in posutimi z zlatom za $5000. Evo, tu pa se popolnoma strinjam.
Razumem, da jo marsikdo pogleda in reče "Hah, gimmick". Ampak Dr. Wada je leta in leta porabil, da je razvil ta layout.
A veš kaj je preseravanje? HHKB PRO HG. HHKB s prelakiranimi tipkami in posutimi z zlatom za $5000. Evo, tu pa se popolnoma strinjam.
No, po pravici povedano se mi zdi, da je za osnovo le uporabil applovo tipkovnico M0110 in na njej gradil dalje: https://encrypted.google.com/search?tbm... ;)
Function layout je pa pri HHKB res pametno domišljen, predvsem mi je všeč lokacija kurzorjev, ki sem si jo zaradi praktičnosti na Duckyja sprogramiral na Pn layer. :)
No, po pravici povedano se mi zdi, da je za osnovo le uporabil applovo tipkovnico M0110 in na njej gradil dalje: https://encrypted.google.com/search?tbm... ;)
Definitivno sem tudi jaz na to pomislil, ko sem prvič videl HHKB. Ni problema, razvoj tipkovnic je zelo iterativna zadeva, saj nekih blaznih novosti ni pričakovati. Stvar funkcionira in je sploh za bolj standardne layoute res perfect. Za slovenski layout je pa črka "Ž" na nedostopnem mestu. Sicer se navadiš, ampak to je moje edina pripomba - temu se resnično moraš privajati in je "izven dosega" (kolikor je pač lahko pri tako majhni tipkovnici), vse ostalo je v trenutku pri roki.
Cuden obcutek je ko grem iz 60% na 100% nazaj. Roko moras premikat ko da gres cez atlantski ocean.. 60% je efektivna, roki sta skos na mizi, orgazm.
Dans sm dobu alu case:
http://imgur.com/a/EGmNI
Dans sm dobu alu case:
http://imgur.com/a/EGmNI
gligoran ::
Kje v Evropi bi lahko kupil CM Quickfire Rapid MX Brown z DE layout?
Tu: http://www.dinokomp.si/produkt/cooler-m...
Zgodovina sprememb…
ender ::
Jaz že dve leti uporabljam TrulyErgonomic:
Prva dva tedna sem malo klel, zdaj pa tipkam na tole precej hitreje, kot na navadno tipkovnico. Doma imam izvedbo z modrimi stikali, v službi pa z rjavimi.
Prva dva tedna sem malo klel, zdaj pa tipkam na tole precej hitreje, kot na navadno tipkovnico. Doma imam izvedbo z modrimi stikali, v službi pa z rjavimi.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero tipkovnico kupiti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 28536 (687) | Han |
» | Nova tipkovnica - kaj in kje kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13698 (11356) | zhigatsey |
» | Katera tipkovnica?Oddelek: Kaj kupiti | 6070 (2576) | Pat_MaGroin |
» | Gamer tipkovnica (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 50638 (45248) | LordPero |