» »

Maribor Beda od mesta?

Maribor Beda od mesta?

1 2
3
4

OrkAA ::

Celoten center v okolici presernovega trga, ki je bil vcasih popolnoma odprt za promet.

para! ::

OrkAA je izjavil:

Celoten center v okolici presernovega trga, ki je bil vcasih popolnoma odprt za promet.

Ja no, logično, da je tisto zaprto, se veliko vozim po Ljubljani, pa mi do zdaj še nikoli ni niti na kraj pameti padlo, da bi se z avtom peljal čez prešernov trg... Se pa spomnim, da so včasih tam vozili busi, absurd.

Je pa to en tak majčken del centra Ljubljane, vse ostalo je odprto.

lp
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: para! ()

Bob Rock ::

JesusChrist je izjavil:

aha torej po tvojem mnenju:
- naj ljudje gredo peš na šiht 10km
- naj študenti nosijo kufre po celem mestu non stop
- naj nekoga, ki bo umrl brez takojšnje medicinske pomoči nesejo počasi v bolnico, ker z avtom tja ne smeš in bo do bolnice mrtev
- naj robo v restavracije, trgovine, trafike dostavljajo v samokolnicah
- itd.

zato, ker je v mestu med 3 in 4 uro gneča?

- naj gredo z avtobusom
- naj gredo na avtobus...tudi kufre pelejo
- resilec na nujni voznji se lahko tudi zdaj pelje po pes coni...ce bos pa sam peljal nekoga, ki bi rabil takojsnjo medicinsko pomoc, ti bo zaradi guzve umrl na poti
- robo v restavracije, trgovine, trafike, ki so v pes coni ze zdaj ne dostavljajo v samokolnicah
- itd.
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bob Rock ()

jype ::

para!> Je pa to en tak majčken del centra Ljubljane, vse ostalo je odprto.

Vedno večji del centra je zaprt, pa še se bo širilo zaprto mestno jedro. Ker ni nobenega smiselnega razloga, da bi po njem vozili avtomobili. Eventuelno bo trajno zaprta tudi Slovenska od Aškerčeve do Gosposvetske, Eipprova, Vegova in vse ostalo okoli Križank... Skratka, premika se v pravo smer.

Če greš pa pogledat Kobenhavn, Berlin, Trondheim, al pa kako je Lyon začel slabih 10 let nazaj delat na dolgoročnem urejanju prometa, kaj je iz tega nastalo in kako se razvija, pa vidiš, da so prebivalci teh mest pridobili ogromno, tisti, ki se vsak dan vozijo vanj, pa zaradi bistveno manjše prometne obremenitve še več.

mikic007 ::

Maribor? Kaj pricakovati od mesteca s komaj 100k prebivalcev, brez posebne zgodovine?

Mest, kot je Maribor je po svetu na tisoce, ze v Nemciji na stotine. Zakaj so jim podelili EPK mi ni znano, ampak napaka ni na strani MB.

Ce pa vam resnicno ne pase, kako mesto izgleda in kako se nic ne dogaja, ocitno pa si vsi zelijo lajfa, imate nenormalno preprosto trzno niso. Ce niste tega sposobni, se vedno lahko prestavite. Glede na to, da je sihtov malo, delo ne more biti izgovor.

Mesto ej taksno, kot si ga zelijo ljudje. Meni Ptuj ni pasal, sem sel v Ljubljano, mi ta ni pasala, sem sel v Barcelono. Zuram lahko noc in dan, pa tega ne pocnem prav dosti. Vse imam na dosegu roke, od kvalitetnih sportnih dogodkov do kulturnih, ni da ni. Pa ne izkoriscam pretirano veliko. Se najbolj cenim druzenje s prijatelji, enako kot v Sloveniji.

In se to, velemesta, posebej tako turisticna kot je npr. Barcelona, res veliko ponujajo, ampak to ni to, namenjenu je sluzenju denarja. Medtem, ko so med tednom zadeve v centru polne, v Gracii, ki je dom kataloncev in par minut od centra, ni skoraj nikogar, med vikendom pa ozivi. Ker folk pac dela, saj tudi v Ljubljani so med tednom zunaj izkljucno studentje, o kvaliteti zabave pa lahko razpravljamo.

Malo pretiravate s kritiko MB, kot je mocno pretiravala novinarka. Verjetno mlada punca, ki se vedno pali na Bled in podobne zlajnane place.

RockyS ::

JesusChrist je izjavil:

nesreče se dogajajo zaradi nesposobnih voznikov, isto velja za gnečo na cesti. vsaj v mariboru to opažam, da če bi se ljudje vozili kot treba bi promet tekel vsaj enkrat hitreje. še posebej na semaforiziranih križiščih. v mojem primeru pa že izbira druge poti (popolnoma prazne, ki me privede na enako končno mesto, ampak je 200m daljša) skrajša čas vožnje iz 30min na 10min (4KM(!) vožnje).

In kar se tiče prometa se ljubljana po mojem mnenju ne more primerjati z mariborom. Maribor je en navaden vaški promet.


Glede kulture v prometu smo vsi slovenci isti, za en kurac! V avstriji je 90% krožišč opremljenih s tablami za vklop smernika ob izvozu. Pri nam še tega nisem videl. V avstriji je 140€ če te dobijo da nisi dal smernika v krožišču, kaj pa pri nam? Koliko krat ste že videli da je policija kaznovala izključno takšne voznike? Osebno sem v Mariboru to videl 3x in to predlani na glavnem trgu drugje še nikoli.

jype ::

RockyS> Koliko krat ste že videli da je policija kaznovala izključno takšne voznike?

Zadnjič je ob krožišču sredi BTCja stala prikupna policistka, ki je prej spraznila tudi eno celotno parkirišče, da so ostale policistke lahko obdelale ves plen enega samega krožišča.

Bi bilo smešno, če ne bi blo žalostno, da v povprečju le eden od več kot dvajsetih pravilno uporablja smerne utripalke.

pirlo ::

Še moj pogled na to. v MB sem živel zadnjih 5 let, pač tipičen študent. Razlog zakaj je toliko praha dvignilo to je po moje zato, ker je gospa Nemka. Tu še vedno velja prepričanje "Deutschland uber alles" in zato tako boli, ko pride kritika iz Nemčije. Prepričan sem, da če bi ta novinar bil Italijan, Madžar, ali celo kak "južnjak" bi bilo prepričanje, da ta itak nima pojma kaj se dogaja in naj pogleda svoj kraj.
Mislim, da je bila tako razočarana, ker sploh ni vedela kam gre in verjetno "pod prisilo" ter se ji sploh ni dalo ubadat z mestom ampak samo čimprej to zaključit in papa.
Vsak, ki je hodil kdaj po Mariboru in Lentu ve, da ga ne moreš prehodit v 10 min, v kake pol ure do uro pa se ga da in ravno zato mi je všeč to mesto. Ne rabiš plačevat drage taksije ali čakat in lovit avtobuse, da prideš iz kraja na kraj ampak se lepo sprehodiš, ker traja približno isto časa kot bi z mestnim prevozom. Pa razen jedra mesta še je za pogledat park pri študentih na tyrševi, sprehod na kalvarijo ali piramido, okoli treh ribnikov, pa na pohorje, stadion, ...
Glede večernega dogajanja se strinjam, da ga ni na ulicah kar mi je spet všeč, da se ne rabiš izogibat množice ljudi pa pazit vsaki korak kam stopiš. Je pa dogajanja več ali manj dovolj v lokalih, kjer se za vsakega najde kaj. Trust, Plus-Minus, 55, za ljudi, ki jim je všeč dance glasba in lovljenje bejb, Strike in Tuš za bowling, Štuk za brucovanja in "večje" koncerte, Fuego je predvsem lokal Špancev (Erazmus) in latino glasba, Satchmo in KGB umirjen lokal z jazz glasbo, Kaos - rock&metal lokal z biljardom in Pekarna za alternativce (ala Metelkova). V centru je še veliko malih kafičev za hitra srečanja ali počitek ob hoji :).
Za "high" kulturnike je tudi SNG.
Mislim, da ima to mesto vse kar imajo velika, samo je pač strnjeno vse skupaj.
To mesto pač ni glavno mesto, niti ni nekih sedežev državnih podjetij, tu živijo večinoma študenti, dijaki in delavski razred in je temu primerna "scena". Ni kultura samo razkošje. Če je ta gospa iskala kakega "biznismena", da jo s črnim mercedesom, audijem, bemfo v neki luksuzni hotel je pač zgrešila kraj >:D
Po mojem mnenju, da napišeš takšen članek moraš bit malo neuravnovešen ali pa totalni idiot. Vsako mesto ima neki svoj čar.

RockyS ::

jype je izjavil:

RockyS> Koliko krat ste že videli da je policija kaznovala izključno takšne voznike?

Zadnjič je ob krožišču sredi BTCja stala prikupna policistka, ki je prej spraznila tudi eno celotno parkirišče, da so ostale policistke lahko obdelale ves plen enega samega krožišča.

Bi bilo smešno, če ne bi blo žalostno, da v povprečju le eden od več kot dvajsetih pravilno uporablja smerne utripalke.


Super, še več takih akcij!

Arto ::

Iz komentarja na rtvslo.si
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/TV_P...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Arto ()

Mati ::

Arto je izjavil:

Iz komentarja na rtvslo.si
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/TV_P...


Ta komentar je star in je nastal po porazu srbske reprezentance v Mariboru in posledično potop njihove reprezentance.
Nima smisla se ubadat s tem. Beograd, da naj bi bil Las Vegas? Peh. Očitno dotičnemu manjka par koleščkov v glavi.
Če je Maribor mesto za umiranje, se sprašujem kaj bi morali rečt za Celje, Novo mesto, Velenje, Koper, Kranj in ostala slovenska mesta kjer je vso nočno življenje omejeno na dva lokala. Od 22 - 24 je poln en, potem se vsi preselijo v ta drugega!

Skratka, če nekdo želi v Mariboru nočno življenje, ga ima skorajda 7 dni na teden. Nedelja je malo na izi in ljudje se povečini srečujejo zvečer v barih. Če pa nekdo že v osnovi ne išče tega, naj niti potem ne piše o nočnem življenju.

Kar se pa prometa tiče, se delno strinjam z juretom, vendar nebi zaprl kar cel center.
Strogi center je itak zaprt za promet, lahko bi se zadeva malenkost razširila dol do Lenta.
Verjetno jure niti ni prav razumel poante. Tržaška in Titova cesta sta vpadnici in jih ni možno zapret.
Trebalo bi poiskati neko dolgoročno in celovito rešitev za promet v mestu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mati ()

overlord_tm ::

Zanimivo je koliko smo slovenci navezani na pleh. Najbolje da kar v ustavo zapisemo da mora biti vsak koticek mesta dostopen z avtomobilom. Koliko ljudem se zdi normalno da gredo v trgovino pes, z busom ali s kolesom? V tujini je to nekaj obicajnega ce zivis v mestu. V sloveniji se pa vozimo z avtom do konca ulice v trgovino. Vaska mentaliteta ljudi, zato tudi nasa mesta izgledajo kot malo vecje vasi.

kuglvinkl ::

To da znaš lastnonožno it samo na WC in okol štale, jap, to je zahojenstvo.

pirlo ::

Mati je izjavil:

...
Trebalo bi poiskati neko dolgoročno in celovito rešitev za promet v mestu.

Za začetek bi potrebovali dve rešitvi:
Prva je severna obvoznica, ki bi povezala krožišče pri Štuku s Pesniškim rondojem. Tako bi se rešili problema, da je treba skozi center mesta.
Druga pa je zaprtje ceste na Lentu (vmes med garažnimi hišami kot je med festivalom), Koroško cesto pa od tržnice do FERI-ja naredit enosmerno, ker je razširit ni mogoče.
Pa marsikje novi asfalt :)

overlord_tm je izjavil:

Zanimivo je koliko smo slovenci navezani na pleh. Najbolje da kar v ustavo zapisemo da mora biti vsak koticek mesta dostopen z avtomobilom. Koliko ljudem se zdi normalno da gredo v trgovino pes, z busom ali s kolesom? V tujini je to nekaj obicajnega ce zivis v mestu. V sloveniji se pa vozimo z avtom do konca ulice v trgovino. Vaska mentaliteta ljudi, zato tudi nasa mesta izgledajo kot malo vecje vasi.

Ne vidim problema da greš z avtom v trgovino. Problem je, ko se ljudje vozijo v trgovino, kjer vedo, da ne morejo parkirat in pol zaparkirajo vse pločnike. Jaz v trgovino skorajda vedno grem z avtom, ker paket soka ali gajbo piva ne mislim nosit po celem mestu, ko kak rambo. Na kolo tudi ne vem kam bi to dal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pirlo ()

overlord_tm ::



Takega vidis v vsakem vecjem mestu ;) Pa verjetno ne kupujes gajbe piva in zaboj soka vsak dan. Liter mleka, kilo kruha in kilo banan pa komot prineses v vrecki.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

RockyS ::

Zakaj mu nisi dal te slike
 d0h

d0h



Za severno obvoznico pa še niso našli rešitve.
Za koroško je v planu, da se za zapre celotna ulica od krožišča do FERIja, vključno s tistim križiščem, promet v tem križišču bi potekal enosmerno iz smetanove in proti koroškem mostu(zavijanje v levo). Eno od rešitev za vpadnico iz avstrije se omenja tudi zamenjava enosmernega prometa na ulicah ki pelje od kolodvora do stadiona(mimo 1. gim), in tisto ki gre mimo pravne fakultete proti kolodvoru in bi potem ves promet nadaljeval mimo ilicha naravnost v smeri kamnice, potem je spet problem ker tam nikjer ne moreš "postavit" dovolj velikega krožišča ki bi ves ta promet zmogel.

In spet smo pri severni vpadnici, če bi šla nevem kje vse okrog in bi pot podaljšala za 10km niso naredli nič, ker se bo folk vletaval po stari cesti.

Berserker ::

Sem se vozil vsak dan z avtomobilov v šolo in je titova cesta mimo slavije za pobruhat.
Vhodni del pred železniško je obupno zaflikan z betonom, novi in starim asfaltom, predvsem tu bi se morali bolje potrudit.
Za kolesarje mesto tako ali tako ni bilo prijazno (no pred pol leta, so uredili celo nekaj pločnikov in prog za kolesarje), sicer tu ni panike, ker skoraj večina ljudi prihaja iz podeželja, po mestu pa ima že skoraj vsak svoj avto.
Moja praksa je, da avto pustim v europarki, ter se nato šetnem čez most, mesto dokaj hitro prehodiš. Ali pa ga pustim pri kmetijski (sam tam radi režejo, ter spuščajo gume).
V parku je predvsem nevarno ob petkih. Se hitro zgodi da pijani srednješolci iz SERŠA napadajo ostale dijake in ljudi (se spomnim da je en bivši sošolec nekoga premlatil kar z nakupovanim vozičkom)...

Mesar ::

Berserker je izjavil:

Sem se vozil vsak dan z avtomobilov v šolo in je titova cesta mimo slavije za pobruhat.
Vhodni del pred železniško je obupno zaflikan z betonom, novi in starim asfaltom, predvsem tu bi se morali bolje potrudit.
Za kolesarje mesto tako ali tako ni bilo prijazno (no pred pol leta, so uredili celo nekaj pločnikov in prog za kolesarje), sicer tu ni panike, ker skoraj večina ljudi prihaja iz podeželja, po mestu pa ima že skoraj vsak svoj avto.
Moja praksa je, da avto pustim v europarki, ter se nato šetnem čez most, mesto dokaj hitro prehodiš. Ali pa ga pustim pri kmetijski (sam tam radi režejo, ter spuščajo gume).
V parku je predvsem nevarno ob petkih. Se hitro zgodi da pijani srednješolci iz SERŠA napadajo ostale dijake in ljudi (se spomnim da je en bivši sošolec nekoga premlatil kar z nakupovanim vozičkom)...


Kr tak ga je premlatil? Zato s(m)o vsi iz SERŠa razbijači/razgrajači/pijanci? Če vinjenega človeka dražiš pa si si sam kriv če se kaj zgodi... sicer to ni pravilno ampak lahko pričakuješ.

jype je izjavil:

Mati> Se pa strinjam, da če bi bila Titova, ter kasneje Tržaška 6 pasovnica namesto 4 bi promet potekal hitreje. Ampak a ni to vsepovsod tako, da s širino ceste povečaš pretok?

Uredi se enosmerna cesta z enim pasom, če se že mora spuščat tja avtomobile.

Promet naj gre kar lepo _okoli_ mesta.

Tudi v Ljubljani je bil dizaster, dokler se to ni uredilo.


Kje točno naj gre promet okoli mesta Maribor? Kje naj gre promet za Studenci, za Radvanjem, za Pobrežjem in za/med Kamnico? Sej se lahko okoli pelješ, vendar bo daleč okoli in večinoma po svinjskih cestah, da bi se okoli uredila vsej dvopasovnica pa se tudi lahko sanja, ker je nimajo kje naredit. Baje so imeli Nemci dobro rešitev ampak to je že _dolgo_ nazaj, ko še okolica ni bila tako poseljena, vendar smo se takrat odločili, da bomo delali po svoje, sedaj pa je kar je.

Pa še ena stvar je, ne vem zakaj točno se ne uredijo ceste in križišča celo po centru Maribora (ni denarja ali pa se porabi kot se naj nebi) ne, da bi gradili še obvoznice pa posledično še kak most zraven.

Sicer pa je kar je, turistov je več v Mariboru, že pred novim letom so bili čeprav mene EPK ravno ne gane in se mi (kot večini Mariborčanom) verjetno je*e za mnenje te novinarke, edino raje bi videl, da iz tega kar imamo (pa naj bo to kjerkoli v Sloveniji) skušamo naredit čim več, ne pa da se žremo med seboj. Zdaj tak je kar je... al bodo razveljavili Maribor kot EPK? Pa tudi v tem primeru nebom ganjen.
Your turn to burn!

Mati ::

Ta novinarka je res dvignila prah.
Danes sem kar naenkrat naletel na kamero POP TV in pred nosom videl mikrofon 24ur.
Novinar je nekaj blebetal o tem, kaj menim o novinarki iz Nemčije, ki je rekla bla, bla...in da oni sedaj snemajo če je to res.

Jutri po 24ur lahko pogledate zadevo. :)

Mesar ::

Jutri al danes? ^^
Your turn to burn!

gruntfürmich ::

kuglvinkl je izjavil:

To da znaš lastnonožno it samo na WC in okol štale, jap, to je zahojenstvo.

pazi!! za okoli štale je traktor!:))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Vitez ::

Arto je izjavil:

Iz komentarja na rtvslo.si
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/TV_P...


Kaj se sploh Srbi oglašajo..beograd je ciganarija, da ni večje..

WarpedGone ::

overlord_tm je izjavil:



Drive by wire bicikel! Zdej sm pa vidu vse... :)
Zbogom in hvala za vse ribe

Karaya 52 ::

Nic presenetljivega ni zapisala Nemka, isto velja za tudi Ljubljano. Tezko najdem bolj zateglega soseda od Ljubljancana. Ker imas zvecer na voljo par solidnih lokacij, se hitro vsega navelicas in potem zacnes vabiti kolege na dom. zatezen proletariat se izkaze in klice policijo ob vsakem padcu vilice. Kaj takega nisem se nikjer dozivel. Slovenska mesta so pac slaba zato sploh ni cudno da novinarka omenja samo naravo, s to se pa nima smisla hvaliti ker nam je dana v uporabo odkar so Slovani poselili te kraje.

Tear_DR0P ::

Je pa to en tak majčken del centra Ljubljane, vse ostalo je odprto.

okrog kliničnega se je uvedlo precej enosmernih ulic, ki so tudi umirile promet tod okrog, prule in trnovo sta to že imela, z raznimi prepovedmi za ves promet, pa se tam situacija še izboljšuje, okrog tobačne tudi trenutno urejajo prometni kaos, Tivoli je že dolgo zaprt za kaj več kot dvokolesnike, okrog pivovarne Union in Dela se nikoli ni bilo prijetno voziti, ker je polno slepih in enosmernih ulic, za Župančičevo jamo, Savsko naselje in območje okrog Kolinske pa je veljalo enako. Na vseh teh naštetih območjih se še dodatno ureja enosmerne ulice, parkirišča ali parkirne hiše, peš cone in celo kakšen park za otroke in/ali parke za pse, kot je to urejeno ob Navju.

kar pa se tiče Maribora in kulture v njem - dokler večini prebivalcev višek kulture predstavljajo kafiči, nočno življenje, alko in Predin - well bo pač dolgčas.

Lahko pa še povem, da sem leta 2009 bil večkrat v Linzu, ki je bil takrat mesto kulture. Sicer je bilo precej bolj živahno in kulturno, kot v Mariboru - ampak nič kaj posebnega proti ostalim letom. Prav tako se mi ob rednih obiskih Linza ne zdi, da večina mesta diha s kulturo, pa še tisti ki jim uspe, so med seboj prav po slovensko skregani - ampak razlika je v tem, da so ljudje v Linzu stvari prijeli v svoje roke in ne čakajo da jim predsednik države ali župan mesta vržeta zabavo v naročje - na področju zabave veliko naredijo sami, pri sebi doma, v garaži ali kakšnem razpadajočem skladišču.

Maribor ima izjemne priložnosti. V krogu 300km se nahaja Dunaj, Bratislava, Budimpešta, Gradec, Zagreb, Ljubljana. Tik pred vrati ima letališče, smučišče, kup jezer in toplic - samo prebivalci Maribora raje pogrešajo svoj TAM in tarnajo kako je vse v LJ, ko pa dobijo EPK, še tega ne izkoristijo :/
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Vitez ::

To, da Epk nismo izkoristli, se povsem strinjam.

Tear_DR0P je izjavil:



kar pa se tiče Maribora in kulture v njem - dokler večini prebivalcev višek kulture predstavljajo kafiči, nočno življenje, alko in Predin - well bo pač dolgčas.



Kaj pa predstavlja kulturo povprečnemu Ljubljančanu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vitez ()

jype ::

Vitez> Kaj pa predstavlja kulturo povprečnemu Ljubljančanu?

Gledališče Ane Monro, Džez klubi (Gaja, Pločnik), Metelkova in Rog, ... Ni tolk mal. Pa če se hočeš pretvarjat, da je to vse skup podn, greš vedno lahko v Cankarjev dom pokazat svojo novo oblekco.

Vitez ::

Vse kar naštevaš, ima tudi Maribor. Džez klub, komedije, alternativo..

Skratka, kot sem domneval, Ljubljana ne ponuja nobenega posebnega presežka.

kuglvinkl ::

In zdej si pomirjem. V Ljublajni so glih taki kreteni kot smo Mariborčani.

:)

Zgodovina sprememb…

jype ::

Vitez> Skratka, kot sem domneval, Ljubljana ne ponuja nobenega posebnega presežka.

Zakaj pa mora bit presežek? Saj pritožujejo se v glavnem tisti, ki pojma nimajo, kaj je kultura.

Vitez ::

Sej tudi nad kulturo v Mariboru se večinoma pritožujejo tisti, ki v življenju niso bili niti na komediji v Narodnem domu, kaj šele v SNG.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vitez ()

jype ::

Ja samo to je "visoka kultura". Drag špas, ki ga večina, ki si ga privošči, tudi ne razume (ker se primarno dela norca iz njih samih).

Jaz ne dvomim, da ima Maribor tudi vse ostalo, samo reklame si ne zna narest.

Resnici na ljubo pa Ljubljana, odkar mamo Jankovića, nima tolk težav s tem (je pa imela prej).

Vitez ::

RockyS je izjavil:

[

Ja, sem bil v Udarniku dan pred otvoritvijo je bilo vredu. Ampak drugače v udarniku ne dogaja kaj extra.

In kaj je posebnega v kibli? En event na mesec in to je to. Pač toliko o "ful dogaja". Mogoče si bom ogledal MED, to pa je v letu 2012 tudi vse kar me pritegne.


In kaj bi moralo bit extra za nekoga, kot si ti, ki si sam priznal, da te neka "višja kultura" itak ne zanima?

Da ne spadaš slučajno med one klasične, ki kritizirajo, ker se v mestu ne odpirajo vedno nove beznice tipa Niagara in kaj je še tega?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vitez ()

jype ::

Vitez> In kaj bi moralo bit extra za nekoga, kot si ti, ki si sam priznal, da te neka "višja kultura" itak ne zanima?

Če to mene sprašuješ, potem napačnega. Sem že bil v SNG, kot tudi v večini ljubljanskih gledališč, na Metelkovo pa zaidem le zelo redko (ko je kaj takšnega, da je meni všeč, pa da imam hkrati čas).

Sicer pa jaz nisem eden tistih, ki pravi, da ima Maribor premalo kulture, samo pravim, da Ljubljana ni švoh.

Vitez ::

Od kod ideja, da tebe sprašujem? Sej verjetno vidiš, koga citiram..

jype ::

Jaz sem omenil visoko kulturo, on pa ne.

Vitez ::

V drugem postu višje zgoraj je omenil, da ga višja kultura ne zanima. Zato ga sprašujem, kar ga.

jype ::

Aha, se opravičujem.

RockyS ::

Veš kaj je za mene extra? Open Air party z organiziranim after partyem sredi mariborskega otoka, po možnosti party ki traja od petka do nedelje. To ti je event, ne pa neki XYZ švic party v lokalu velikosti 8x8m.

Extra je tudi to da lahko grem na tekmo v Ljudski vrt in si normalno kupim pivo, ampak si ga po naši glupi zakonodaji ne morem (1uro pred tekmo je prepovedano točenje alkoholnih pijač).

To je zame extra, kar pa se tiče visoke kulture, jebe se mi za visoko kulturne prireditve ampak jih zato še ne kritiziram oz. ocenjujem, ne kritiziram ne EPK, baleta, kičkanja itd. Vsakemu svoje.

Ampak ne mi prodajat buč da jaz na stadionu ne smem dobit pira zaradi zakonodaje (tako piše v zakonu o zbiranju množič na športnih prireditvah) potem pa pridem na zlato lisico ali še slabše, v planico in tam vidim komirane ljudi, alkohol teče v rekah in slapovih.

Kar hočem povedat je to, da je EPK primerna mogoče za 20-30% prebivalcev Maribora in ostalih mest, ki organizirajo to prireditv.
Letos bodo čisto vsi, ki imajo prste vmes pri EPK nonstop forsirali in reklamirali festival lent, ki pa ga jaz ne štejem pod EPK, zato ker je festival lent že tradicionalni dogodek v mestu in kot tak nima z EPK ravno nič, ampak je pač dogodek v tem terminu kot EPK.

Če bi se EPK organiziral tako kot se organizira festival lent, na katerem v 14 dneh zagotovo 99% ljudi najde nekaj zase bi bila zgodba popolnoma drugače sprejeta med prebivalci maribora in ostalih mest, mogoče tudi države, ker na lentu srečaš ljudi iz prekmurja, primorske, gorenjske, skratkah iz celotne slovenije, na EPK dvomim da jih, razen če si med tistim 20% katerim je všeč visoka kultura.

Tisti ki pa je zgoraj omenjal Linz in zabave na domu in v skladiščih, kaj si bil ti zadnjih 10 let kaj v sloveniji? Doma lahko organiziraš zabavo do 10ure zvečer, potem lahko greš gledat risanke. Razen če ti je zabava dramski krožek.
Zabave v skladiščih, folk še na parkiriščih,parkih in zapuščenih parkingih ne sme žurat ne da bi se še kak ilegalec naredil. Wake up človek.

Mati ::

Ste gledali 24ur. :) En kurc so pokazali, pa tako sem upal, da bodo. :)
Verjetno bi to bilo za POP klientelo preveč.

Kar se pa EPK tiče. Meni je prav ok, da sem danes otroke lahko peljal v Hišo eksperimentov in videl ter spoznal nekaj prav zanimivih fizikalnih zakonitosti. ;) Zdaj pa grem na en Jazz koncert.

dejanslo ::

Nedavno smo v MB ponovno organizirali sedaj že tradicionalno študentsko izmenjavo v okviru AEGEE. Za naš 8 dnevni projekt je vsako leto velik interes tujcev (npr, letos 170 prijav na 60 mest; nato sprejeli 85 ljudi), veliko ljudi pa se vrača po 4-5 in tudi večkrat. Samo v lanskem letu smo v MB na večdnevni obisk pripeljali nekaj čez 200 ljudi, povpraševanje pa je zmeraj bistveno presegalo ponudbo mest. Iz tega lahko sklepamo, da znamo in lahko ponudimo, kar si ljudje želijo. Upam, da ne bo kdo sklepal, da iz naslova študentske izmenjave izhaja samo pijančevanje. Takšni odprite wikipedio. Že dela.

No, seveda smo imeli nekaj ljudi iz Nemčije, in ena je napisala odziv na ta članek:

Ann-Kathrin:
This is what Katharina posted on my wall: http://www.faz.net/aktuell/reise/slowen...
I know that some of you speak German, for all others I translated a part:

I was getting angry. What did Maribor do to me? Stammering officials, hotel rooms, in which you would like doing nothing than committing suicide and a city that is misery: two or three old-looking streets in which all cheap shops of the world put their rummage tables, a castle, a few old buildings, a nice riverbank called lent which you can explore within ten minutes, the oldest grapevine of the world. All around just block buildings, boring concrete flats, that can not even be called ugly picturesque, and a variety of radial roads, which at least help you escaping the misery, surrounded by so many do-it-yourself stores that you could renovate whole Slovenia. A belt of ready-made architecture, industrial areas, not-landscape. There is nothing which you could call considerable. With a lot of effort you could call the city interesting. I am not going to make this effort now.

Author: “Tell me, why did Maribor become European Capital of Culture?”
Slovenian: “I assume because the current use of the airport wasn’t satisfying.”

It continues telling that Slovenia is beautiful outside of Maribor. Maribor itself has a boring student life because all students come from lower classes, there are no good restaurants, it is particulalry corrupt...
:D

It is an article of one of the biggest and most influential German newspapers giving an impression of Maribor because it is European Capital of Culture at the moment. btw the feuilleton of this newspaper is the most important one in Germany but also known as being particulalrly mean and arrogant... They woud write the same about most German cities...

I am sorry. I liked Maribor!!! (Ok, no idea if liked the city, but I LOVED THE TIME WITH YOU ;) !!!)


Očitno, če nisi top in Europe, pač ne navdušiš novinarjev in urednikov tega časnika. Maribor to pač ni. Da pa je beda in da ničesar ni, pa pač ne drži. Za vsakega je nekaj, samo malo je treba poiskati. Zagotovo pa se ne najde kaj za vsakega na naključni dan v letu. Od fuzbala (sicer ga nikoli nisem štel kot kulturno prireditev, ampak je toliko v tej temi.. ) in common guy's komedij ND, pa do težje prebavljivih kulturnih prireditev SNG. Pa tudi veliko alternative se ponuja. Vendar, če tukaj večkrat omenjeni lokali predstavljajo cel nabor vaše izbire, verjamem, da večina prireditev spolzi mimo..

Se pa strinjam, da bi se dalo ogromno postoriti še na promociji dogodkov. Vsaj Zavod Udarnik se je malo popravil s Facebookom. Upam, da EPK na dolgi rok prinese nek učinkovit sistem promocije tudi tistega, kar se v MB ponuja že od zmeraj in se bo tudi v prihodnje..
There`s More Than One Way To Do It

Vitez ::

Udarnik ima dober , ampak za povprečno rajo, ki gleda debilne hoolywoodske filme, prekvaliteten program.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vitez ()

jusv ::

Prejšni vikend sem bil v Mariboru.

Se popolnoma strinjam. MB je beda od bede od mesta. Nimaš si kaj tam za počet, mogoče med tednom ko je tam veliko študentarije, drugače ma mesto duhov. kaj si sploh tam lahko počne turist, kaj naj pogleda? Nič! Mogoče glupo faco od Kanglerja!

RockyS ::

Res ne?

http://maribor-pohorje.si/kaj-poceti-.a...

Kaj je takega da bi me pritegnilo na ogled Ljubljane,Celje in Kopra/Portoroža?

Vitez ::

Tudi Ljubljana je čez vikend ( čez dan ) pustinja.

thramos ::

Še posebej v soboto zjutraj okoli Prešerca in tržnice.

Vitez ::

V soboto zjutraj je tudi center MB poln ljudi.

RockyS ::

No, če greš v soboto zjutraj v MB na tržnico bo tudi gneča, enako velja za okolico večjih trgovin v centru.

Starodavni ::

Am ali niso vsa večja mesta v hladnejših mesecih pustinje. V toplejših pa je več dogajanja, tudi zjutraj in pozno zvečer. Pač toplo je in ni toliko mraz itd.

Se pa strinjam, da ima Maribor malo za ponuditi v primerjavi z LJ. To je moje mnenje, samega maribora sem obiskal le 3x v celem življenju. Ljubljano pa poznam kot žep.

Samo če bi bil v situaciji turista bi več videl v LJ kot pa v MB.

Vitez ::

Meni se ne zdi. Kaj pa je zanimivo za turista v LJ? Stara Ljubljana, pa konec.
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaprtje Koroske ceste v Mariboru (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6911049 (9295) no comment
»

Cona 30 - Center Maribor

Oddelek: Na cesti
467200 (5586) damjan1980
»

Kaj početi celi dan v Mariboru?

Oddelek: Loža
3512271 (10164) Netrunner
»

Mariborska okoljska cona (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13623006 (19621) floyd1
»

Megalomija ali polomija Univerziada leta 2013 v Mariboru? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27830200 (20080) Mati

Več podobnih tem