» »

TV tuner na prenosnem računalniku

TV tuner na prenosnem računalniku

Dahakka ::

Pozdravljeni

Imam vprašanje glede zunanjega tv tunerja in sicer se že nekaj časa trudim vzpostavit televizijo na prenosnem računalniku in sicer na način da bi bilo čimbolj mobilno. Torej če bi se le dalo mobilno. Uporabljamo doma uporabljamo storitve internetnega ponudnika Amis pač internet telefon in televizija. Že nekajkrat sem skušal to televizijske programe spremljati tudi na prenosnem računalniku brezžično, vendar brez uspeha. Če mogoče kdo ve možnost, kako bi to uspel opraviti bi bil zelo vesel, če bi svoje znanje delil z mano.

Torej, ker sem zgornjo možnost opustil, sem našel tv tunerje, kateri naj bi omogočali spremljanje dvb-t signala. Tukaj sem popoln laik in nevem kako bi ta stvar funkcionirala. Gledal sem tale tuner na mimovrste in načeloma se mi zdi zanimiva naprava. Torej, če ne morem sprejemati iptv na prenosniku, bi mogoče lahko vsaj gledal navadno digitalno televizijo na njem, vendar me skrbi antena. Ali je mogoče tukaj na tem forumu kdo, ki uporablja podobno napravo in bi lahko delil svoje mnenje o njej, ter predvsem o zmogljivosti tiste male antene. Rad bi lovil vsaj SLO1, SLO2, SLO3, POPTV in KanalA.

Če kdo pozna kakšne alternativne možnosti spremljanja televizije na prenosnem računalniku in da bi bil setup čimbolj mobilen bi bil tudi vesel, če bi lahko delil svoje izkušnje in znanje delil na tem forumu :)

Lep pozdrav,
Dahakka

baltso ::

Pred kratkim sem sestri namestil tole
http://www.mimovrste.com/artikel/268003...

Dela odlično z WMC, daljinec lovi dobro in je celo normalne velikosti, ne tisti majhni ploščati kjer komaj stisneš kakšno tipko.
Praktično nimam pripomb!

Z malo antenco lovi brez zatikanja vse v Multipleksu A, (LJ). TV3 pa kocka (MuxB).
Tako, da za doma priporočam nabavo ene rabljene sobne antene na bolhi (cca 10eur) in je.

PS. če boš zelo mobilen, premisli o nakupu hibrida
http://www.mimovrste.com/artikel/268003...

Stane sicer več, vendar lahko sprejemeaš tudi analogni signal (npr kabelska).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: baltso ()

TOP ::

Tole nabavi preko Ebaya je bistveno cenejše.

Dahakka ::

Hvala obema za odgovor.

Kako pa je z pokritostjo signala v hiši? Torej tista priložena antena ne pride v poštev. Mogoče veš kakšen je sprejem signala glede na oddaljenost od oddajnika oz mogoče veš kje bi lahko našel take podatke? Mogoče še kakšna alternativna možnost?

Zna še kdo kako pomagat? :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dahakka ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tv kartica - izkušnje?

Oddelek: Kaj kupiti
61417 (1241) musicfreak
»

TV-laptop

Oddelek: Pomoč in nasveti
11675 (561) AtaSmrk001
»

tv tuner-gigabyte GT P8000

205681 (4500) karneki
»

POP TV in A KANAL sta danes začela z oddajanjem v 1. MUXU!

Oddelek: Zvok in slika
475917 (4117) Hardstyle
»

Katero TV kartico kupiti? (strani: 1 2 )

5010151 (7960) edublin

Več podobnih tem