Forum » Loža » Gojenje kalčkov
Gojenje kalčkov
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
turk1990 ::
Kaj ve kdo mogoče, v kaj namočijo kalčke v kitajski?
Tisto so namreč kalčki zelene soje. Zdej me pa zanima ali jih namočijo v slano vodo, kis ali kam?
Tisto so namreč kalčki zelene soje. Zdej me pa zanima ali jih namočijo v slano vodo, kis ali kam?
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
SkIDiver ::
Tukaj omenjajo samo vodo. Zelena soja pa naj bi bil dejansko fižol mung, ki ga po večini označujejo kot zelena soja.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
FiDeK ::
Meni se tisti kalčki zdijo zelo kisli...saj enake lahko dobiš v pločevinki v trgovini, mislim so v slanici namočeni.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
c3p0 ::
Kislo (najbrž rižev kis), malenkost slano in malo sladko. Razmerje verjetno ni težko uganit.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
figula ::
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
LoneWolf ::
Ni posebne skrivnosti. Sveže kalčke na hitro, 1 min, blanširaš v malo vode z dvema žlicama riževega kisa in žlico sladkorja, ohladiš in premešaš z malo svetle sojine omake. Nekateri dodajo še par kapljic sezamovega olja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kitajske restavracije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 27631 (21677) | dukedl |
» | Prvič v kitajsko restavracijo, kaj priporočate ? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23324 (20467) | Grumf |
» | Vok in stir-fry (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16928 (14529) | Brane22 |
⊘ | meso je kul (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 9096 (7981) | Gandalfar |
» | Mletje moke doma?Oddelek: Loža | 7423 (7093) | joze28 |