» »

upvotanje postov

upvotanje postov

MrBrdo ::

Fino bi blo če bi se dalo up/down voteat posamezne poste, tako kot imajo na kakšnih forumih :) Večkrat se mi zgodi da hočem "lajkat" kakšen post :)
MrBrdo

BALAST ::

Kaj bi rad dosegel več karme? Prijavi se na Reddit! >:D
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

MrBrdo ::

Ja sej ne mislm tko da bi se posti pomikali gor pa dol glede na te vote. Samo tko, da lahko enga upvotas pac.
MrBrdo

Fave ::

Ja, tako kot je na lesswrong.com. Men bi bilo to tudi všeč.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

Mavrik ::

Kaj pa bi z "lajkanjem" dosegel? Bi bil zaradi tega kdo na boljšem? Debata mela konstruktiven prispevek?
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

gendale ::

lahko bi blo, da če je ima post dovolj lajkov, ga moderatorji ne morejo pobrisat

pol vsaj ne bi bilo pol mojih tem rdečih
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Kurzweil ::

Mavrik je izjavil:

Kaj pa bi z "lajkanjem" dosegel? Bi bil zaradi tega kdo na boljšem? Debata mela konstruktiven prispevek?

Pridobiš ogromno:
- naprimer kot na mojblink so posti z določenim številom negativnih votov odstranjeni oz. niso vidni, kar je super, kar se moderiranja in nivoja tiče.
- ko pride do pomoči oz. nasvetov pri strojni opremi naprimer se izoblikuje relavantnost kot je temu tako na yahoo answers, kar je odlično oz. najboljša tehnika
- spodbudilo bi se koristne komentarje oz. ljudi ki napišejo pameten post in nasprotno
- za lenuhe kot sem jaz, ki se mu neda prebrati 20 strani foruma zato da bi našel nekaj res koristnega bi pogledal tiste z največ plusi mogoče, ali drugače hitro bi se fitriralo, če dam za primer tiste ki so ozkogledni in pristranskizagovorniki naprimer NVIDIA/RADEON in so njihovi posti nekoristni oz. zavajajoči
- isto velja z odprte teme, naprimer tema "računalnik ne dela PROSIM POMAGAJTE MI HITRO" ali pa recimo oglas, kjer ni napisanega kontakta, vsote oz. tistega kar je ključno
- posti, ki imajo nek limit -20 naprimer se pojavijo v nekem managementu za moderatorje, kjer pa moderator selektivno potem lahko briše ali karkoli pač (dvomim da moderatorji preverejo vse zato bi jim to omogočalo dodaten mehanizem, kjer pa res nemoreš spregledat)
- ko si omenil prav konstruktivnost debate bi bila večja če kaj...

...to kar sem napisal mi je padlo ob tem ko sem jedel francosko solato, z malo idejami se da narediti res marsikaj, ta princim bi jaz rekel da je res uporaben in dober - samo moje mnenje

#000000 ::

Ah bedarija, čisti balast ki ga nihče ne potrebuje.

Mipe ::

gendale je izjavil:

lahko bi blo, da če je ima post dovolj lajkov, ga moderatorji ne morejo pobrisat

pol vsaj ne bi bilo pol mojih tem rdečih

Samo če imaš kakih 100 frendov, da kompenzirajo.

WarpedGone ::

Pumpanje ega, ko vodi stran od vsebine.
Zbogom in hvala za vse ribe

galu ::

Mislim, da ne potrebujemo tega sistema, izumljenega za vodenje "debate" v najnižjih krogih (like Facebook?), saj verjamem da je na tem forumu dovolj takih ljudi, ki vejo presodit kvaliteto posta s svojim lastnim umom in ne s pomočjo klikov publike.
Tako to gre.

Fave ::

Stvar pripomore k hitrejšemu prebiranju tem. Da se ti ni treba prebijat čez ves balast.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

Zero0ne ::

Fave je izjavil:

Ja, tako kot je na lesswrong.com. Men bi bilo to tudi všeč.

Na lesswrong sistem dejansko deluje, ker ljudje konstruktivno up/downvotajo. Na slovenskih forumih to brez izjeme degenerira v "+1 = se strinjam" in "-1 = STREALT KONUMISTE/NACISTE". Glej komentarje na rtvslo.si . Ne glede na to, kako zmešan, nesmiseln in debilen komentar napišeš, v kolikor se jasno ideološko opredeliš, ti plusi s "tvoje" strani ne uidejo.
uname -o

ameba ::

Meni se to zdi dobra ideja. Včasih si prov želim prpopat na kak post "I like", ker je dobro argumentiran oz. uporabnik ne piše bedarij.
Nekateri uporabniki, bi videli ali je njihovo razmišlanje pravilno ali ne. Sicer še zmeraj lahko to probate, če nebi šlo pa pač izbrišete.

Recimo, že sedaj bi pri temu predlogu, lahko videli koliko plusov in minusov bi dobila ta ideja :-)

black ice ::

Zadeva je v SLO popolnoma neuporabna. Primer takega foruma je internetmojster.com.

Večina si v neki temi podobni nakladalnici nabira pluse, vsepovsod drugod pa dobivajo minuse. Končen rezultat (razmerje med + in -)je potemtakem za moje pojme nejasen.

sss ::

Niti slučajno nisem za. Ravno iz razlogov, ki so zgoraj omenjeni.

Poglejte rtvslo.si ki je vzorčen primer.
"Jst sm za Janšo" mi bo instantno prinesel 40+

ameba ::

Sj so še pametnešje stvari, ko pa te bedarije s politiko :-)

sss ::

So so ampak se hitro izrodi in izrablja sistem.

pivmik ::

Točno to sem jaz že predlagal pol leta nazaj:
S-T tema: Upvote-anje komentarjev/postov

Mislim da se cela debata ponavlja.
LP, Gregor GRE^

Pithlit ::

Fave je izjavil:

Stvar pripomore k hitrejšemu prebiranju tem. Da se ti ni treba prebijat čez ves balast.

Skimming?

Pa tisti ki stvari dokaj redno prebirajo zelo hitro pogruntajo kateri uporabniki imajo kaj pametnega za povedat in kateri bolj kot ne bluzijo.

Če uporabljaš oboje je izločit balast precej enostavno.

Drugo, glede balasta, je pa to... kar je dobro za večino ni nujno dobro zate. In obratno. A ne bi bilo fajn da se zanašaš na vse tiste pluse pa minuse in zato lepo spregledaš stvari ki so _zate_ pomembne?

Plus,minus,ovca?
Life is as complicated as we make it...

blackbfm ::

Proti so tisti ki ne marajo facebooka ali karkoli podobnega. No ja, počasi bo treba iti v korak s časom:D

In tle je po mojem mnenju takih 95%

Kar je zagotovilo da se ta jajca tle ne bodo zgodila.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()

Blazz ::

če sklepam iz RTVSLO lajkanja je to popolna bedarija...

blackbfm ::

In tle je po mojem mnenju takih 95%

Ne, sam tisti se v takih temah najbolj oglašajo. Pa v kakšnih *apple temah tudi:))

No ja gre verjetno za to, da bi nekaterim plusi in linki s tako obiskane strani kot je slo-tech precej dvignila rating drugje.

Mipe ::

Če ST gre na rejting, bodo določene novice bolj priljubljene kot druge, avtorji pa bodo začeli objavljati določen tip novic, ki dobi več rejtingov. Skratka, tekma za "spotlight".

para! ::

Forum kot je danes, z dodanim upvotingom, ki ne bi imel nikakršne posebne veljave ala spreminjanja vrstnega reda, privzetega skrivanja, ipd.

Zgolj kot dodaten feature, ki izpiše število up/down glasov za vsak posamičen post. Popolnoma pod nadzorom uporabnika, ki to lahko ignorira, lahko pa filtrira pogovor po nekem svojem kriteriju.

lp
Death before dishonor!

Lonsarg ::

Stvar je simpl. Treba je ločiti med KOMENTARJEM in POSTOM. Komentarji na novice so vsak zase(ali pa imajo res minimalno kontra odzivov) in je torej siselno votanje, da se izloči tačudne in kakovostne gor, itd.

POSTI na forumu pa imajo časovno zaporedje, ker gre za debato več ljudi, tukaj je kakršnokoli votanje ne samo neuporabno, celo negativno vpliva. Tukaj na slo tech so tudi pod komentarji na novice razvije prav debata, torej ni smiselno tretirat zadeve kot komentarji. Slo-tech je forum v svoji osnovi, če narediš voting spremeniš smisel slo techa.

martincek1 ::

V osnovi naj bi bila to dobra stvar, ampak če pogledam recimo na rtvslo.si, 24ur.com, internetmojster.com in še kam, se lepo vidi par stvari:
- pumpanje ega
- prijaznost in prilizovanje folka
- tekmovanje
- blatenje
- ...

Seveda da so pametni uporabniki ponavadi z veliko "thumbs upi", tako tudi posti, ampak ali vsi iščemo isto stvar? Meni so po svoje vsi komentarji zanimivi, razen tiste par ljudi že po defaultu preskočim, recimo uporabnika leGenda

para! ::

Zakaj vsi mislite, da bi se z uvedbo te funkcije vsi osredotočali samo še na pluske in minuske? To je samo dodaten feature - nihče tu ni plačan, da piše, zato niti nima posebnega pomena ali je moj post +10 ali -5.

Filtriranje, ki bi ga taka funkcija omogočila, je seveda popolnoma na strani uporabnika. Če hočeš, pač sfiltriraj tako, da bereš -5 poste :)

lp
Death before dishonor!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: para! ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletne strani ki jih obiskujete

Oddelek: Omrežja in internet
121912 (1486) PacificBlue
»

Facebook preverja, ali bi plačali za večjo vidnost vaših objav (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
7225084 (22312) digitalcek
»

Moderatorski poskus -- začasna sprememba pravil (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Obvestila
19639845 (32190) Mavrik
»

Upvote-anje komentarjev/postov

Oddelek: Slo-Tech
275300 (4625) Meizu
»

Nove funkcionalnosti na Slo-Techu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
588690 (6774) root987

Več podobnih tem