» »

Nastavitev ruterja na wi fi signal

Nastavitev ruterja na wi fi signal

Cifix63 ::

Pozdravljeni,
imam problem, ki ga bom poskušal čim bolj natančno opisati, da bi mi tako nekdo lažje podal pravi odgovor. Sem povprečen uporabnik računalnika in različnih orodij zato morda včasih ne razumem prav čist vseh izrazov, ki jih uporablja računalniški ceh pri razlagah. Veliko sem iskal po forumu vprašanje nekoga, ki bi se čim bolj nanašalo na moj problem a ga nisem našel. Vsi sprašujejo za rešitve v primerih, ko njihov ruter dobiva signal od modema, ta pa od poljubnega operaterja, T-2, Siol, ipd. Pri meni pa je redosled drugačen in takega primera tukaj nisem uspel najti. Tudi v vseh navodilih za priklop ruterja je opisovan le takšen redosled (Modem>Ruter>Pc,..). Pri meni modema ni saj prihaja signal preko kabla direktno iz zunanje antene.

Torej kaj me tare: želel bi si vzpostaviti povezavo po prostoru v hiši preko ruterja. Od antene yagi, ki je zunaj in v direktnem stiku z virom internetnega signala imam speljan kabel v notranjost do PCja oz do mrežne kartice. Hitrost neta je različna, seveda v odvisnosti od števila uporabnikov omrežja od majhne do velike v različnih časovnih obdobjih dneva, ampak v generalnem je v redu in mi povezava deluje čist ok. V tem ni nobenega problema.

Nabavil sem si ruter, ki ga uporabljajo tudi vsi drugi uporabniki tega javnega omrežja, model TL-WR741ND.
Na mesto kjer je antena ruterja (anteno sem seveda odstranil) pride v mojem primeru kabel, ki prihaja iz zunanje antene. Povezava ruterja s samim PCjem pa je bodisi preko antenice zadaj na mrežni kartici ali pa direktno preko kabla Ruter-PC. Mrežna adapter je tipa ASUS 802.11 g.
Problem je v tem, da zadeva ne deluje. Porabil sem že veliko časa in vse skupaj sedaj odložil saj nima smisla tako naprej. Na monitorju se kao prikaže vzpostavljen signal interneta (enako kot se mi prikaže kadar imam kabel priklopljen direktno na mrežno kartico/PC, torej ko še nisem imel ruterja. Vendar je to le vizualni prikaz simbola za povezavo (majhen utripajoč monitorček ali pa dva, spodaj v desnem kotu), prave aktivne povezave pa seveda ni...pri kliku na poljubno spletno stran se prikaže "povezava ni vzpostavljena/"strežnika ni mogoče najti," bodisi zahteva vzpostavitev lokalne povezave (kabel iz ruterja do računalnika in ko to naredim javi, da ni povezave z modemom in podobne..) bodisi kaj tretjega.
Poskušal sem že vse kar sem našel tukaj gor a brez uspeha.
Poskušal sem tudi vpogledat v ruter pri kolegu, ki je enak in tudi priklopljen na wi fi omrežje a žal ni možen dostop, zavrne vsaki poskus na 192.168.0.1 oz namesto nule enka.
Poskusil sem tudi s "start>run>cmd>ipconfig", vnesel v ruter interni IP, Subnet Mask in Default Gateway...in nobene spremembe!

Kakšne nastavitve bi moral vnesti v ruter, da bi ta prevzel funkcijo? Morda bo pa kdo vendarle vedel. Z vso potrpežljivostjo čakam na odgovor. Lepa hvala.

ToniT ::

Router moraš dati v repeater mode.

Cifix63 ::

Hvala.
Če prav razumem moram iti v router in v nastavitvah nastaviti na "repeat mode." Sem prav razumel? Kako/kje to naredim?

ToniT ::

Za tvoj router je magična beseda WDS. To pa nastaviš v Wireless settings!
Ostalo piše v navodilih.

Cifix63 ::

Žal napišeš premalo. Sem naredil kar svetuješ a je takoj zatem odprl nekaj praznih okenc in zahteva vnos v prvo prazno okence, SSID (to be bridged)!
Hoče vnos. Ne spusti naprej. Verjetno bo še več tega.

Cifix63 ::

Še to. Ja, lepo bi bilo, če bi bila navodila kot morajo biti. Imam pa le vsega eno stran v majhni knjižici in še to v neprepoznavni spekedravščini, nekaj med madžarščino, češčino in esperantom. edino kar izstopa je: idite na http://192.168.0.1 in vodeni boste do cilja! In nikamor nisi voden. Tako rekoč sem brez navodil.

Ajrina ::

Tukile imaš nekaj vodičev: http://www.tp-link.com/en/products/deta...
Google dela čudeže :)

Še direkt link: http://www.tp-link.com/Resources/docume...
Bo 113 strani dovolj? V angleščini :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Ajrina ()

Cifix63 ::

Hvala. Ne gre za to, da ne bi bilo tega dovolj, gre zato, da je vse kakor so tudi vsi članki tukaj gor - umerjeno le na eno alfa in omega opcijo, (omenil sem jo v začetnem tekstu, zaradi nje sem tudi sploh šel spraševat "tukaj gostujoče" o problemu samem) to je ta specifičen priklop modema na router in nato dalje na Pc o katerem ni najti referenčnega primera tukaj.
Kajti Pri meni je ravno NASPROTNO! Ni modema nekega operaterja. Je le kabel iz zunanje wi fi antene priklopljen na mestu kjer je mesto za anteno od routerja. Iz tega sledi, da tudi ni nobene zasedenosti WLANa! Bolj poenostaviti pač ne morem. Morda pa sem poenostavil kar preveč. Upal sem, da bo kateremu "kresnilo" pa se žal to ne zgodi. Lp

"Če srečamo lačnega človeka je najbrž zgrešeno, če mu gremo razlagat vso zapleteno filozofijo pridelave hrane, ki jo zajema tisoč strani debela knjiga kajti umirajoči bo medtem podlegel. Potrebuje le hrano. Ko bo si opomogel pa bo sposoben prebaviti tudi znanost vsebujoče knjige." Kdo ima tukaj kakšno vlogo ne bi smelo biti težko uganiti.

Spajky ::

Mislim, da moraš ruterček nastaviti na Client Bridge mode ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TP-Link TL-WR1043ND (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Omrežja in internet
813170041 (34934) hojnikb
»

težava z routerjem (TP-LINK tl-wr741nd) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6213424 (6163) AC_DC
»

Wireless TP-Link N600WDR 3600 - problem

Oddelek: Omrežja in internet
141052 (857) amacar
»

statični ip

Oddelek: Pomoč in nasveti
9860 (679) Laki_ laik
»

Router

Oddelek: Kaj kupiti
6862 (713) MK99

Več podobnih tem