» »

čustva

čustva

nanpots ::

ok tole bi si rad razjasnil. ste tudi vi opazili, da so vaša čustva, ko ste odrasli (25+) veliko manj intenzivna kot v otroštvu? govorim o raznoraznih čustvih, ki se jih dobi v vsakdanjem življenju, npr. poslušanje muzke, gledanje filmov, gledanju lepe pokrajine, sprehajanje itd itd. me zanima ali je z menoj kaj narobe ali je to normalen potek staranja.

sicer pa mislim, da je čimveč intenzivnih kvalitetnih čustev smisel življenja. že dolgo nazaj sem razmišljal, kako bi se dalo čustva bolj intevizirat, oziroma kaj vse zamujam, ali zamujajo drugi ljudje nekatera čustva, ki sem jih jaz izkusil.

se mi zdi da je pri samomorilcih ravno problem pomanjkanja teh čustev, potem pa nastopi dolgčas, in je življenje samo še napor, nazaj ne dobiš pa nič.

seveda so enostavni triki. kot npr da ne poslušaš muzke cel dan ampak samo pol ure na dan, ampak pa takrat bolj intenzivno (v temi, naglas, samo najboljšo). ali pa da pogledaš samo en res dober film na teden, ne pa vsak dan eno sranje.

aja pa tukaj ne govorim o enostavnih užitkarskih čustvih ki se jih dobi s hrano, drogo itd. gre za tista bolj prefinjena čustva, višje kakovosti. mogoče se da narediti kaj z meditacijo?
  • spremenilo: nanpots ()

blackbfm ::

Moraš vedet da podoživljanje sveta deluje za vsakega nekoliko drugače. Nekateri za vsako brezvezno sranje dobijo šus dopamina v možgane, nekoga drugega lahko daš pa na vlak smrti pa ga sploh ne bo ganlo.

Če hočeš bolj intenzivna čustva imaš na voljo droge. Samo to je načeloma degenerativna zadeva, kar pa ni kul.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Matev ::

seveda so enostavni triki. kot npr da ne poslušaš muzke cel dan ampak samo pol ure na dan, ampak pa takrat bolj intenzivno (v temi, naglas, samo najboljšo). ali pa da pogledaš samo en res dober film na teden, ne pa vsak dan eno sranje.


jaz že dolgo ne poslušam ne muzke in ne gledam filmov
ker se mi zdi to dolgčas


preveč predvidljivo in plitvo (mogoče res kak dober film - ampak so redki)

Tarzan ::

Intenziteta se zmanjša, če si dlje časa pod vplivom dražljajev. Če si celo življenje po malem zatreskan, ti ne bo nikoli več enako, kot tistič prvič, ko te je črvičilo da zase nisi vedel. Enako naj bi bilo z ostalimi čustvi in občutki.

Sam ne verjamem kaj preveč v to in mislim da pač rabiš malo večjo dozo hormonov, ker si rahlo otopel. Če rabiš šus, ki ti ga nudi dobra glasba, poskusiš s poslušanjem, kot si že omenil, v temi z zaprtimi očmi. Je pa tako da bo vse zaman, če boš vedno neko zadevo počel v četrtek zvečer. Naključno lepo si izberi dan, ki ga boš porabil zase in izklopi morebitne druge zadeve na stranski tir. Ponavadi je težava ker se človek ne more sprostiti, tu pridejo na spored pa tudi razne droge in alkohol. Pirček ali dva v dobri družbi ti ne bosta škodila, po mojem mnenju skoraj toliko koristita kot 2 uri fantastične glasbe. :)

guest #44 ::

Nisem opazil. Je pa res, da jih bolje poznam in zahteve imam višje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google in Stanford z velikim napredkom pri prepoznavi slik (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5614830 (11777) PrihajaNodi
»

Pismo za zmenek z dekletom (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15933318 (27625) Rias Gremory
»

adijopamet (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1308540 (4551) BigWhale
»

Telepatija

Oddelek: Znanost in tehnologija
473415 (2512) Saladin
»

Je mogoče biti srečen brez truda? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
684220 (3293) PROTOTIP

Več podobnih tem