Forum » Loža » Hofer ponudba
Hofer ponudba
Temo vidijo: vsi

CharlieKK ::
Danes bil v Hoferju in sem videl, da imajo cockto. Sem vzel eno river colo.
In kak review? Je ok? Approved by Mtosev or not? Ocena 1-10?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CharlieKK ()

Bud_Bundy ::
Kmetje imajo svojo politiko prodaje, ki je takšna, da domačim odjemalcem nabijejo cene. Tako boš ti za 1 liter mleka plačal trgovinsko ceno, a hkrati bo nekaj 100 litrov mleka mesečno brez težav dal mlekarni za tretjino cene. Potem pa naj da še ta moj liter, ko ga jebe. Isto je z govedino, svinjino in vsem drugim.
Ja pa ga kupi 100 litrov, tele zabito.
Sicer pa je ta izpod krave z maščobe 4+, tako, da lahko vode doliješ, da prideš na trgovinskega.

OK. Mogoče ga pošljemo, da še preveri, če meso smrdi?
Če Mtosev odobri, jaz kupil bi - tudi, če smrdi.
Zgodovina sprememb…

mtosev ::
Danes bil v Hoferju in sem videl, da imajo cockto. Sem vzel eno river colo.
In kak review? Je ok? Approved by Mtosev or not? Ocena 1-10?
Je okay. Ima približen okus po coca coli. Koliko bi dal oceno pa ne vem.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
kixs ::
Ima okus po coli. Od Coca-Cole je pa kilometre dalec. Kupil enkrat po pomoti in nikoli vec. Res pa od mene ne bo nobene skode. Popijem morda v celem letu 3L coca-cole.
fikus_ ::
Kmetje imajo svojo politiko prodaje, ki je takšna, da domačim odjemalcem nabijejo cene. Tako boš ti za 1 liter mleka plačal trgovinsko ceno, a hkrati bo nekaj 100 litrov mleka mesečno brez težav dal mlekarni za tretjino cene. Potem pa naj da še ta moj liter, ko ga jebe. Isto je z govedino, svinjino in vsem drugim.
Če se kmet ukvarja s tvojimi muhami, porabi čas za to, nalivati mora vsako kantico, imeti prostor za to,.... Če ti je predrago, obstaja ponudba po trgovinah.
PS mleko pri kmetu ni homogenizirano, pasterizirano, ponavadi ima 4% maščobe, .... tako da ne gre direktno primerjati tega in trgovinskega mleka.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Jebomir ::
Če vprašaš Ferzija, on ti potrdi da gre in da je ENAKO, ker on je v mladosti tud mleko vozil, salame delal, ribe gojil, kruh peku, pivo varil, ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Jebomir ()

Če vprašaš Ferzija, on ti potrdi da gre in da je ENAKO, ker on je v mladosti tud mleko vozil, salame delal, ribe gojil, kruh peku, pivo varil, ...
Tudi železniške tire je postavljal in to zgoraj brez vse na roke!!!1
Zgodovina sprememb…

stara mama ::
Prehodu je tud od Nordkapa do Južnoafriške republike vse povprek (in to peš!),
tako da tud pozna razmere, hrano in kulinariko povsod vmes!
tako da tud pozna razmere, hrano in kulinariko povsod vmes!
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
redtech ::
V akciji so imeli President Salakis 0,5kg (večja škatlica). Sir je bil manj črvst, kot običajno, preveč se je pacal (kot sirni namaz).
Tisto polovico sem pojedel ostalo sem nesel nazaj in rekel, da to ni Salakis, je odprla in vrnila denar. Tudi dobavitelji poskušajo "B" robo porinit v take akcije, če se jim vrne porcija nazaj in ne konzumira vsega, bi bilo tudi boljše.
Akcija ni zastonj, sploh pri sadju!
Tisto polovico sem pojedel ostalo sem nesel nazaj in rekel, da to ni Salakis, je odprla in vrnila denar. Tudi dobavitelji poskušajo "B" robo porinit v take akcije, če se jim vrne porcija nazaj in ne konzumira vsega, bi bilo tudi boljše.
Akcija ni zastonj, sploh pri sadju!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: redtech ()
delavec44 ::
No vidiš, še denar so ti vrnili po tem, ko si ga pol pojedel. Je res fer ta Hofer 
Enako bi lahko vsak meso nazaj nesel, če mu smrdi.
Enako bi lahko vsak meso nazaj nesel, če mu smrdi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Mi redno kupujemo bio pomaranče v Hoferju
J.McLane ::
Sicer pa je ta izpod krave z maščobe 4+, tako, da lahko vode doliješ, da prideš na trgovinskega.
Po tej tvoji logiki smetani (mlečna maščoba) samo doliješ vodo in imaš mleko
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
UkrFTW!! ::
Kje je fora, da je v Skyru tudi cuker noter. Pa v kefirju? Se ne da tega brez jebenega cukra narediti?
A je tebi jasno da je v mleko naravno prisoten sladkor, reče se mu laktoza, s fermentacijo potem nastanejo bolj preprosti sladkorji. Mal pejd ven v naravo ta cukr pokurt, pa ni nobenega cukra na embalaži treba gledat.
Ganon ::

Bud_Bundy ::
Po tej tvoji logiki smetani (mlečna maščoba) samo doliješ vodo in imaš mleko![]()
V domače mleko lahko vliješ polovico vode in zavreš, pa bo še vedno boljši od trgovinskega. Lahko pa smetano pobereš dol in imaš 2 izdelka.
starfotr ::
Kje je fora, da je v Skyru tudi cuker noter. Pa v kefirju? Se ne da tega brez jebenega cukra narediti?
Sicer si že dobil obrazložitev. Bi pa samo dodal, da pri izdelkih brez laktoze se čuti bolj sladkast okus, čeprav ni dodanega sladkorja.
Mleko brez laktoze je bolj sladkega okusa, ker se med procesom proizvodnje z encimom laktaza mlečni sladkor laktoza razgradi na enostavnejša sladkorja – glukozo in galaktozo.
solatjek ::
PS mleko pri kmetu ni homogenizirano, pasterizirano, ponavadi ima 4% maščobe, .... tako da ne gre direktno primerjati tega in trgovinskega mleka.
Se popolnoma strinjam, saj si v redu napisal, res ima delo z mano, ampak od mene hoče 3x več za mleko, kot dobi za liter od mlekarne. Ne primerjam pa trgovinskega mleka z domačim, ker ne moreš primerjati, ampak različno ceno, ki velja zame in za mlekarno, ki ga res izkorišča.
Utk ::
V domače mleko lahko vliješ polovico vode in zavreš, pa bo še vedno boljši od trgovinskega. Lahko pa smetano pobereš dol in imaš 2 izdelka.
Sej to je poslovni model mlekarn. Odvzameš maščobo, narediš kaj drugega, mleko pa prodaš pod low-flat. S tem da tudi tisto, ki ni lowfat, mu polovico maščobe nekam izgine...
EU_zamašek- ::
Se popolnoma strinjam, saj si v redu napisal, res ima delo z mano, ampak od mene hoče 3x več za mleko, kot dobi za liter od mlekarne. Ne primerjam pa trgovinskega mleka z domačim, ker ne moreš primerjati, ampak različno ceno, ki velja zame in za mlekarno, ki ga res izkorišča.
Boš moral narediti trgovino, mu odkupiti vso mleko in ga prodajati polnomastno ...
denabiker ::
Zanimivo, kako se vsi mladi sedaj bojite cukra, pa moke, pa imate neke diete, pa vsak drug je bolan? Pa diabetesa med mladimi koliko hočeš? Pa našpanan holesterol, pa trigliceridi,...pa vsak drug neko alergijo,...ampak vsi se čuvate 100 na uro, kavice brez cukra, čaj brez cukra, vse neki low fat, low sugar,...dieta ta, dieta ona,...A veš kako smo mi v mladosti požrli cukra? 10 x več kot vi sedaj, pa izdelkov iz moke, pa keksov, ja pa še ona strupena margarina je bila popularna, pa je bila tu pa tam kakšna bolezen v naši generaciji, ne pa tako pogosto kot sedaj med mladimi. Mogoče je pa vzrok vseh teh bolezni kje drugje...
denabiker ::
Če se kmet ukvarja s tvojimi muhami, porabi čas za to, nalivati mora vsako kantico, imeti prostor za to,.... Če ti je predrago, obstaja ponudba po trgovinah.
Mleko je različno tako kot dan in noč, imaš te super molznice, ko kar teče lahko tudi po 80 litrov na dan, ali pa stare pasme, kjer imaš zelo bogo, mi smo imeli kakšnih 10 litrov ali pa 15 na dan po kravi, zdaj eni dajejo koruzno silažo, krmila, baje tudi neke hormone, mi nismo nič, hribovski travniki polno rožic, zelišč,...in mleko je bilo super okusno ter smetane je bilo ornk veliko. Ko si ga prekuhal in ohladil je bilo za prst debela smetana. To je za mene pravo mleko. Pa od teh starih pasm s staro genetiko je bolj tip A2, ne pa te nove križane, ko je bolj A1 in dela samo težave v telesu, alergije, vnetni procesi, prebavne težave pri občutljivih itd.
Je pa res, da se ne ceni prav to mleko, za seneno mleko dobiš trenutno samo 7 centov več, ma to je brezveze, zato pa vsi gledajo na količino, samo da teče, briga jih za kvaliteto...
V bistvu je tako, da pri poceni mleku kot kupec veliko izgubiš saj relativno veliko plačaš za nek pofl, pri dražjem pa za razliko v ceni veliko pridobiš, saj gre kakovost rapidno gor, skupaj s ceno.
Magic1 ::
Alpsko mleko Ljubljanskih mlekarn stane 1.6EUR/L. Na mlekomatu imaš sveže mleko 4.6%mm za 1EUR/l. Kaj ti pove cena? Nič. Da pa dobiš mleko izpod planin, futrano s rožicami je pa utopija, če ne slučajno poznaš kmeta, ki ima krave zgolj zase. Samo tak ti verjetno mleka ne bo prodajal.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Sveže mleko na mlekomatu je lahko isti vir, kot je mleko za mlekarne. Pač nekateri imajo raje obdelanega in pakiranega.
Če greš do kmeta, dobiš mleko vsaj 20-30 % ceneje, kot na mlekomatu.
Tu je povsem drugačen okus in tudi cena:
https://seneno.si/
Če greš do kmeta, dobiš mleko vsaj 20-30 % ceneje, kot na mlekomatu.
Tu je povsem drugačen okus in tudi cena:
https://seneno.si/
Btw, Hofer ima tudi sveze bio seneno mleko za 1.5 €, ampak je alpsko ziher boljše..

Hofer je eden redkih trgovcev, ki ima pravi grški jogurt (višja vsebnost beljakovin).
Lidl in Spar imata samo tisto sranje ala "grški tip jogurta" ki ima zgoščevalce da zgleda podobn.
Niti Ljubljanske mlekarne niti Mlekarna Celeia ga nimajo.
Lidl in Spar imata samo tisto sranje ala "grški tip jogurta" ki ima zgoščevalce da zgleda podobn.
Niti Ljubljanske mlekarne niti Mlekarna Celeia ga nimajo.
Ekologija™ in Trajnost™
Treba je ločit med grškim jogurtom in jogurtom na grški način (grškim tipom).
LJ mlekarne ima sicer Mu Athentikos, to je grški tip jogurta.
Mlekarna Celeja ima Mythos grški tip jogurta. Podobno kot LJ.
V vsaki malo boljši klasični trgovini imaš na voljo njihovo trgovsko znamko ali pa kak Fage.
Pravi grški jogurt ima 0 ali pa nekaj % maščob. Nikakor pa ne 10 %.
Hoferjev je dober, ker ga uvažajo direktno iz Grčije.
V vsaki malo boljši klasični trgovini imaš na voljo njihovo trgovsko znamko ali pa kak Fage.
toro69 ::
Hoferjev ima 10% in 2% maščobe.
Potem je en grški jogurt, drugi je pa grški tip jogurta. Dokler je to tako označeno, je dobro.
https://www.zps.si/aktualne-vsebine/odg...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: starfotr ()
Ganon ::
Hoferjev ima 10% in 2% maščobe.
Ni res. V pakiranju po tri, so na voljo 0%, 2% in 10%. Vedno kupim 0%.
https://www.spletninakupi.si/izdelek/17...
Treba je ločit med grškim jogurtom in jogurtom na grški način (grškim tipom).
Ni res, ves point Grškega jogurta je, da vsebuje maščobo in več beljakovin, če pravemu grškemu jogurtu odvzameš vso maščobo dobiš skyr.
feryz ::
Če vprašaš Ferzija, on ti potrdi da gre in da je ENAKO, ker on je v mladosti tud mleko vozil, salame delal, ribe gojil, kruh peku, pivo varil, ...Zakaj v mladosti? A misliš, da tega ne počnemo več? Ok, mleka ne vozim več in rib ne maram. Vse ostalo pa še vedno drži.
Plus, da smo dodali zraven še sončne elektrarne, pa toplotne črpalke ...
Saj veste, domače plus zeleno.
Jebi ga, če je zdravo, naj bo pa še poceni. Eno z drugim.
Po hranilni vrednosti ja, po okusu in načinu priprave pa verjetno ne.
Kar sem hotel povedat je da tradicioanlni grški jogurt ima tipično visoko vsebnost maščobe, tele low fat variante so iznajdba prehranske industrije (kar ni nič narobe).
Kar sem hotel povedat je da tradicioanlni grški jogurt ima tipično visoko vsebnost maščobe, tele low fat variante so iznajdba prehranske industrije (kar ni nič narobe).
Steinkauz ::
Hahahaha. Model a si ti kdaj bil v grčiji?
Tam je tolk gost in kremast jogurt da adijo. In ja tradicionalni ima 10% maščobe.
Kaj mislš da ga proteini nardijo kremastega. Pajade.
Ti dam primer
https://www.greekflavours.com/en-int/pr...

Bil v lokalnem Hoferju in imajo Coca-Colo v pločevinkah.
estons ::
Danes zjutraj lokalni Lidl nabito poln, opravili nakup fasunge, spotoma zavili še v lokalni Hofer po eno specifično zadevo... Mesto duhov, 2 kupca in 2 prodajalki v celi trgovini. Super jim gre ta nova strategija.

Potem je en grški jogurt, drugi je pa grški tip jogurta. Dokler je to tako označeno, je dobro.
Takoj ga prepoznaš po vsebnosti beljakovin.
Fitnesarjem je to še kr precej pomembno, nutelojedcem pa itak lahko prodaš vsako sranje - če je le gor nemški napis in se prodaja v Mulerju.
Zato pravim, da kar nam naši mlekarji prodajajo je nateg (grški tip jogurta)
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
fikus_ ::
"grški tip jogurta" prodajajo zato, ker je oznaka "grški jogurt" zaščitena in je ne smejo uporabljati!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Še enkrat preber: razlika je v vsebnosti beljakovin! (in vrjetno tud v proizvodnem procesu)
Ekologija™ in Trajnost™