» »

Hofer ponudba

Hofer ponudba

Temo vidijo: vsi
««
210 / 212
»»

denabiker ::

solatjek je izjavil:

Meni pa ni jasno, kako so lahko čevapi 3€/kg, če porabiš pol kile govedine (1:1), kjer kila stane 15€. Že samo goveji del čevapov je 7,5€.

Hehe, sem bil na enem pikniku no in debata sem ter tja, pa se tip pohvali češ kako je ugodno dobil čevapčiče, samo 1.99 na kg, fak jaz jih sploh nisem upal jesti:)

kixs ::

Sam res. Kako hudica potem prodajajo kilo mlete govedine za cca 10€!? Menda obstajajo razlicni kosi goveda in vsak kos ima svojo ceno. Kosa za 17€ ti niti blizu ne vidis v cevapih.

Magic1 ::

Samo najbolj žalostno je, da danes ni problem dobit čevapčiče po ceni 17€/kg, kljub temu, da niso sestavine niti blizu 17€.
Magic

Tody ::

Etikete dragi moji obrnite te 3 eur čevape pa preberite kaj je notri... Mesa bolj za okus...

mancini ::

Sadje in zelenjava sta bila tam 2-3 mesece nazaj katastrofalno slaba ali pa sploh ni bilo. Nek

Še danes pa imajo te solate na kos ful majhne

delavec44 ::

Tody je izjavil:

Etikete dragi moji obrnite te 3 eur čevape pa preberite kaj je notri... Mesa bolj za okus...

Mesni pripravek.

Sej cevapi so mesni pripravek. Zraven pridejo se zacimbe ;)

Magic1 ::

Čevapi so 99% meso in maščoba. Drugače to niso čevapčiči.
Magic

feryz ::

Niti ne mesni pripravek.
Noter je meso, ki ne bi smelo biti nikjer več. Ampak če ga opereš z varikino in malo pobarvaš, je kot novo in več kot primerno za čevape po 5 evrov.
Pa na test ne smeš tega dati.

Pravzaprav ne smeš ničesar dati na test. Kar testirajo ponavadi pade.

Čudno, da je Hofer potem na testih navadno na vrhu. Poleg vseh inšpekcijskih nadzorov.

Kje imaš objavljene te padle teste, da si malo pogledam?

Vidim da je ZPS testirala kar nekaj mesa iz Hoferja v zadnjih letih pa nimam dostopa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

c3p0 ::

Ko sem dolgo let nazaj še delal čevapčiče, sem kupil pri mesarju meso, pol goveje, pol svinjsko, z nekaj maščobe. On ga je pred mano zmlel, doma sem naredil in začinil maso in oblikoval čevape. Ali celo sam zmlel kose mesa, ročni mlinček, 2x.

Zdaj pa bi vse kupili narejeno in samo vrgli na gril. Saj gre, ampak potem pač ješ razno "izkoščičeno meso", ipd. filerje.

starfotr ::

Test filejev piščančjih prsi pri ZPS je pokazal, da je zmagovalec testa poznana znamka in ne trgovska znamka.

In koliko je razlika v oceni in na katero mesto je prišel Hofer in Lidl? Aja, sem pozabil, ti ješ samo zmagovalce, verjetno najdražje. Nima veze cost-value.

Sem imel enega prijatelja takega, potem je pa putiko fasal, sedaj je na dieti.

Zmagovalec 12 eur, drugi na testu 9,5 eur, najcenejši 8,5 eur.

Putiko je fasal, ker je jedel kakovostne izdelke? Tudi, če jih je, je žrl preveč in zato je zbolel. Ne pa zaradi prvega razloga.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: starfotr ()

starfotr je izjavil:

Putiko je fasal, ker je jedel kakovostne izdelke? Tudi, če jih je, je žrl preveč in zato je zbolel. Ne pa zaradi prvega razloga.

To bi se kar strinjal s tabo. Je pa isto govoril, da na hrani ne bo šparal. Samo kaj, ko ni imel mere, če je bilo kaj dobrega.

Ganon ::

Če govorimo o trgovinskem piščancu, me natur premium Perutnine Ptuj, še ni razočaral.

Meni je dober cel polnjen začinjen piščanec po domače v Eurospinu. Verjetno njihova znamka, je pa samo občasno v prodaji. Manjša zadeva, okoli 1kg, v zračnem cvrtniku se odlično speče.

OK.d ::

A to je tisti, kateri se sleče kot stari štunf.
LPOK.d

Ne razumem vprašanja. Kožica se lepo zapeče in je hrustljava. Verjetno odvisno od načina pečenja.

ššš ::

10 strani nazaj sem napisalo, da nam u teh štacunah prodajajo junk, ki nima blagodejnega vpliva na naša telesa. Zdej ste tut sami do tega pršli. Sam "mal" ste rabl.

solatjek ::

ššš je izjavil:

10 strani nazaj sem napisalo, da nam u teh štacunah prodajajo junk, ki nima blagodejnega vpliva na naša telesa. Zdej ste tut sami do tega pršli. Sam "mal" ste rabl.

Tega nekdo, ki nima dostopa do domače pridelane rastlinske in živalske hrane, ne more vedeti.

Že pri piščancu je najboljši trgovinski nekajkrat slabši od najslabšega domačega. Dobra je primerjava s starim štunfom :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: solatjek ()

Noben ne dela primerjave trgovinske robe z domačo (ki je btw. tudi rizična zadnje čase glede na to kakšen dež pada in kaj vse je v zemlji in zraku) ampak Hofer z drugimi trgovinami. Tu so pa nekatere stvari boljše druge pa slabše. Tako kot povsod.

Očitno tam kjer gojijo robo za v trgovine ne pada čuden dež. Zemlja ter zrak pa tudi nista onesnažena.

Samo ko pridemo do domače pridelave in predelave je vse zastrupljeno.

Očitno imaš ti probleme z bralnim razumevanjem, ker nikjer nisem tega napisal.

delavec44 je izjavil:

Noben ne dela primerjave trgovinske robe z domačo (ki je btw. tudi rizična zadnje čase glede na to kakšen dež pada in kaj vse je v zemlji in zraku) ampak Hofer z drugimi trgovinami. Tu so pa nekatere stvari boljše druge pa slabše. Tako kot povsod.

Ne delamo primerjave, želimo le prikazati, kakšno sranje je trgovinska roba. Se pa v prehrambeni industriji ogromno dela na okusu, da se doseže t.i. točka blaženosti v okusu, kar dosežejo z dodatki, veliko s sladkorjem, tudi tam, kjer sladkor ne sodi. S tem te ”kupijo”, da kupuješ in želiš še in več, neglede na to, kakšno sranje ti prodajajo. Sploh si ne mislimo, koliko psihologije je pri proizvodnji in prodaji s samo enim ciljem, malemu človeku sprazniti denarnico.

delavec44 je izjavil:

Meni je dober cel polnjen začinjen piščanec po domače v Eurospinu. Verjetno njihova znamka, je pa samo občasno v prodaji. Manjša zadeva, okoli 1kg, v zračnem cvrtniku se odlično speče.
Saj ti je najbrž jasno, zakaj je začinjen? Zelo močno, ponavadi.

Enkrat je tast naredil golaž iz mesa iz Eurospina. Je tudi zmetal začimb noter, ni da ni. Ko smo jedli, so ga vsi hvalili, le meni se ni dopadlo. So me vsi svetlo gledali, jaz pa sem povedal tako, kot je bilo. Popolnoma vseeno je bilo, ali je dal meso v golaž, ali pa bi dal spužvo. Ker smo jedli začimbe namesto golaža z mesom.
No, en kos mu je ostal in ga je dal našemu mulcu, da ne bo mesa stradal. Ker pri nas ga pač nimamo ravno na zalogi. Parkrat na leto se zmotimo in takrat se znajde v bajti. Zato ga je tast hotel malo pocrkljati.
Mulc je optimistično mislil, da ga bo zgolj popekel v ponvi. Ampak je takoj, ko je zacvrčalo, romal v koš. Niti za mačke ni bil dober. Nama pa je bilo jasno, zakaj je bil golaž tak, kot je bil.

To je splošna praksa, da zanič robo popravljajo z enormnimi količinami začimb. Za tiste, ki hvalite trgovinske piščance, predlagam preizkus: speči piščanca in ga daj v vakumsko zaprto posodo za nekaj ur. Potem ga odpri. Ko boš zavohal vsebino, garantiram, da kupljenega piščanca nikoli več ne boš jedel.

To so prakse tudi v gostinstvu.

Edino kar lahko naredite zase je, da kupujete osnovna živila dobre kakovosti ali jih sami pridelate ter da kuhate sami.

Vse ostalo je izredno slabo in tudi drago.

Zakaj imajo bogati osebne trenerje in kuharje? Verjetno je tu nek razlog v ozadju. Ker drugače bi jedli junk in hkrati še ozempic. Pa tega ne delajo.

In bogati so bolj zdravi in dlje živijo od navadnih smrtnikov?

Saj mi navadni delavci kuhamo sami. Samo vrt je vseeno premajhen, kmetije z živino pa že 1 rod ni več.

Zgodovina sprememb…

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/hofe...

Trgovec Hofer zavrača trditve Sindikata kmetov Slovenije glede prekinitev sodelovanja s slovenskimi dobavitelji v zadnjem obdobju. Kot so pojasnili, trenutno uspešno sodelujejo z več kot 130 slovenskimi dobavitelji, s številnimi od njih že od začetka.

Enmu večjemu kmetu so odpovedal pogodbo, zaradi istega razloga kot so se zdaj odpovedal dragim blagovnim znamkam in zdej je cel halo zaradi tega... Sam ugibam ampak...

Vsaka reklama je dobra reklama. Če je zastonj pa še toliko bolje.

Dokler je izbira trgovin pestra, se lahko vsak sam odloca kje bo puscal denar.

Ce pa kupim v Hoferju, Milfina skuto 1kg ali mleto govedino ali argentinske zrezke, ki so vsi od slovenskih proizvajalcev in celo nic ne smrdi. Pa mi menda ne bo nic hudega ;)

stara mama ::

nejc_nejc je izjavil:

Glede na to, da izsiljujejo naše kmete, predlagam bojkot hoferja.
Kje je GL in I8M?

A hofer zdaj prvi izsiljuje slovenskega kmeta?
In od kdaj kmet dobavlja direkt trgovcu?
Ekologija™ in Trajnost™

nejc_nejc ::

stara mama je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Kje je GL in I8M?

To berem v cajtengih. Saj imajo prav ane?

Komu pa naj bi kmet dobavljal, če ne direkt trgovcu?
Kuštravemu in konkubini?

Direkt kupcu. Ali predelovalcu.

Zakaj že? To je tko kot da rečeš da more tovarna gum prodajat vsakemu vozniku avta posebej... Pejte mal na zrak k se vam možgani kisajo...

EU_zamašek- ::

feryz je izjavil:

Kuštravemu in konkubini?

Ta dva pojesta potrebno količino meseka na Lošinju in podobnih destinacijah.
Sumim, da je konkubina wefovka, taubi niti ne. Najraje bi nam žužke servirala, če bi lahko.
Če pa pomislim na kvaliteto današnjega mesa v štacunah, pa ...

nejc_nejc je izjavil:

stara mama je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Kje je GL in I8M?

To berem v cajtengih. Saj imajo prav ane?

Zgleda da ne. Odvisno komu verjameš. Naši novinarji so...

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/hofe...

nejc_nejc ::

Vidiš, pa sva na vprasanju, kaj je prej, kura ali jajc....:))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

feryz je izjavil:

Kuštravemu in konkubini?

Ja nevem.... men se zdi da svinja potrebuje še mal obdelave z nožem, al jo kr živo pripeljejo za trgovino?
Tud pšenico bi blo dobr mal obdelat v neko zmes ki se ji reče kruh, nism še vidu surove pšenice na rifuzi... kao DIY kruh ?

Tule so en slon v sobi med kmetom in trgovcem še predelovalski grebatorji s svojimi "znamkami"
Kmet je tazadnja zguba v verigi (že od nekdaj suženj)
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

Menda kmet plača mesarju ali mlinarju za storitev ampak lastnik mesa/moke je pa še vedno kmet. Enako kot lahko najame sekače a ti še vedno on proda nasekana drva.

Lahko pa seveda prodaja drugim firmam (to kar ti pišeš predelovalci), ki potem naprej prodajajo njihove izdelke. Ti verjetno dobavljajo Hoferju, ker nimamo tako velikega kmeta, da bi zmogel tako količino. Lahko pa kmet dobavlja direktno lokalni mesnici.

Zgodovina sprememb…

Vrjetno je to možno samo ko si enkrat dovolj velik. Tist je pa zraven tud vse drugo kot samo kmetijstvo, pravo podjetje pač...
Mali in srednji kmet sta nule... - v tej zgodbi nepomembna.

Očitno najbolj boli ravno ta velika kmetijska podjetja, sej tud oni imajo dovolj glasu da jih kdo sliši (in usliši).
Za te mi dol visi. Če propadejo, bo nekdo drug obdeloval njihova zemljišča.
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

Tody je izjavil:

Zakaj že? To je tko kot da rečeš da more tovarna gum prodajat vsakemu vozniku avta posebej... Pejte mal na zrak k se vam možgani kisajo...

Kmetje želijo višje dodane vrednosti. To lahko dosežejo z direktno prodajo. Ampak naj delajo za ta dodaten denar.

Ker so bili brihtni ko rezervna guma, so tudi pognali zadruge v franže. Sedaj pa naj jebejo ježa kakor vejo in znajo.

mtosev ::

Danes bil v Hoferju in sem videl, da imajo cockto. Sem vzel eno river colo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

globoko grlo ::

A zdej ze laufa ta nov sistem in so police zalozene?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Še premikajo in zalagajo. Ampak zadnje čase sem dobil vse kar sem iskal. Se pa vidi, da je še prazen prostor.

fikus_ ::

stara mama je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Kje je GL in I8M?

Je nekaj ta velikih, ki direkt dobavljajo.
Sem bil zraven, ko je en ribogojec razlagal, da Špar naroči toliko in toliko rib za določen datum, točno določene minimalne velikosti/teže, dobi plačano po komadu,... pri čiščenji pomaga cela družina, da je ob dogovorjeni uri pripravljeno za prevzem.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Kmetje imajo svojo politiko prodaje, ki je takšna, da domačim odjemalcem nabijejo cene. Tako boš ti za 1 liter mleka plačal trgovinsko ceno, a hkrati bo nekaj 100 litrov mleka mesečno brez težav dal mlekarni za tretjino cene. Potem pa naj da še ta moj liter, ko ga jebe. Isto je z govedino, svinjino in vsem drugim.
««
210 / 212
»»