» »

win 7 in težava z bsplayer-jem

win 7 in težava z bsplayer-jem

#000000 ::

Zadnje čase opažam da bsplayer ne dela OK v win 7
No ja dela in vrti filme to že, ampak ko pride do naslednjega filma na playlisti enostavno flikne ven neko okno, kjer imaš par možnosti, restart programa, nadaljuj. Enostavno noče preklopit na drug film, zdej ne vem ali je to krivo ker gre za free inačico programa ali se ne zastopi dobro z win 7, je pa tudi res da laptop ni namenjen za win 7 ampak za xp ali visto, no ja takrat še ni bilo win 7 zunaj, laptop pa je star nekje 3-4 leta.

ima še kdo take težave ?

d4vid ::

Če ti predvaja film kot je treba in po filmu zašteka, potem je nek konflikt med Win7 in BSplayer. Če hočeš met res BSplayer poskusi s kompatibilnostjo (Lastnosti-> Združljivost in nastavi Windows XP ali pa Visto), drugače pa izberi katerega izmed free alternativ, npr. GOMPlayer ali VLC. Lahko pa namestiš tudi kodeke in gledaš filme v Windows Media Player (free kodeki so recimo K-Lite codec pack).

Aja, katere Windows 7 maš (Ultimate, HomePremium, HomeBasic,...), so legalni? Pa še mogoče specifikacije laptopa? Ram, procesor mogoče?

#000000 ::

Laptop ima core 2 duo, 2.1ghz procesor, 2 gb rama, integrirano nvidia grafiko, sem probal gom player in je kr OK. samo še navadit se ga moram.

d4vid ::

Laptop je čisto primeren za Windows 7. Sam sem očetu namestil na njegov prenosnik z 2GB rama, Celeronom 2GHz in integrirano grafično Windows 7 Ultimate in deluje brez problemov. Deluje pa tudi bp na moje kvazi-HTPCju z Pentium 4 3GHz in giga rama :)

Sam GOMPlayerja še nisem poskusil, sem pa VLC in je predvajal vse kar sem hotel na starem Celeronu 1,3 in 512 rama.

broken/link ::

kolkr mam izkušenj z bsPlayerjem, sta tle 2 opciji:
1. kodeki
2. video rendering (preferences->video->video rendering)

mal se poigraj s točko 2 pa stestiraj, kateri rendering mode ti najlepše predvaja (ne pozabi priložit podnapisov v film). če boš vidu, da je sesuvanje neodvisno, potem so skor zagotovo kodeki :)

Jst mam naštimano tako, da mi bsplayer ni zloadal svojih kodekov, ki jih priporočajo, ampak uporabljam svoje, ki sm jih sam namestil (potrebo obklukat filter management -> allow intermediate filters), in ko je filma konec mi bsplayer VEDNO crashne (verjetno če bi imel playlisto, se bi to bolj pogosto dogajalo) :) ampak sm se že navadu na to in me niti ne moti, ker playlista+bsplayer = v moje primeru no-go :)

pa še kako prevert, al uporabljaš svoje kodeke al tiste, ki jih bsplayer namesti:
1. pogledaš, če imaš ODkljukano filter management -> allow intermediate filters (se pravi klukce NE sme bit)
2. kjer maš nameščen bsplayer (verjetno: C:\Program Files\Webteh\BSplayer) zalaufaš codecmanager.exe ... pa ti bo lepo napisalo, kaj je nameščeno in kaj ni :)

drgač če tega ne maraš, je pa 1001 opcija, kaj lahko namestiš.
sam bi priporočil 2: na eni strani maš predvajalnike, ki imajo ob namestitvi "vgrajene" kodeke, torej VLC in GOM player
na drugi strani pa k-lite kodek pack ali cccp - Combined Community Codec Pack, kjer se ti namestijo kodeki + predvajalnik (windows media classic)

odločitev je pa seveda na tebi :)

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri je najboljši media player? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5815789 (8114) Map
»

Izšel VLC 2.0.0 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
13741146 (31446) Icematxyz
»

Kateri player za mkv fajle (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
628426 (6751) gibaj
»

HD codec (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
11117465 (10350) GrimReaper
»

Bs player

Oddelek: Programska oprema
101711 (1365) PaX_MaN

Več podobnih tem