» »

Hribi.net je šel predaleč z novimi pravili

Hribi.net je šel predaleč z novimi pravili

jalovec09 ::

Če bi se taka pravila postavljala na večina forumov, bi se že zdavanj vse zrušlo....nisem prav veliko gor, imam le okoli 40 sporočil in nekaj slik.
Ali bo sploh še lahko tak forum, kot je hribi.net šel naprej, ker zadnjič so prav nesramno z*ebal Igor-ja, ga ni več....

jest10 ::

Saj tebe so tudi že parkrat z*ebal. No saj ni pretežko ugotoviti zakaj ob tvojih genialnih komentarjih>:D

jalovec09 ::

Slabo bereš !!!

Ziga Dolhar ::

Argumentirana debata bi zahtevala, da vsaj navedeš, s čim so šli z novimi pravili predaleč.
https://dolhar.si/

jalovec09 ::

Citiram:

10.11.2011 Zaradi vse pogostejšega prepiranja na forumu in željo, da povečamo kvaliteto objav, poskusno uvajamo nov sistem objavljanja sporočil.
Uporabniku, ki objavi neprimerno sporočilo se bo začasno onemogočilo objavljanje sporočil. Ob vsaki naslednji neprimerni objavi bo blokada daljša.
Ali je sporočilo slabo ali dobro se bo določalo na podlagi glasov prijavljenih uporabnikov. Glasuje se s klikom na na gumb, ki se nahaja ob vsakem sporočilu na forumu (palec gor - dobro sporočilo, palec dol - slabo sporočilo). Pri tem pa velja, da glas uporabnika, ki objavlja dobra sporočila šteje več, kot glas uporabnika s slabimi sporočili.

Poleg tega je obstoječim uporabnikom prepovedano ustvarjanje novih uporabniških imen. Velja torej ena oseba eno uporabniško ime.


Uporabnik, ki je blokiran lahko še naprej normalno brska po spletnih straneh hribi.net, samo objavljati ne more sporočil. Namen je torej, da se prekinejo nesmiselne debate in odstrani sporočila, ki jih velika večina uporabnikov ne želi.
Z istega računalnika se lahko prijavlja več obstoječih uporabnikov, ni pa mogoče registrirati novega uporabnika.
V kolikor bo zaradi tega imel kdo, ki resnično še nima uporabniškega imena težave pri registraciji, bo registracija še vedno mogoča, vendar ne bo avtomatska, ampak nas bo potrebno kontaktirati po elektronski pošti.
Sporočilo se trenutno ne izbriše samodejno, ga bo pa moderator lažje našel in po potrebi izbrisal.
Trenutno se sistem še preizkuša, tako da je še potrebno najti pravo mero kako hitro in strogo se kaznuje uporabnika.

http://www.hribi.net/trenutnerazmere.as...

jest10 ::

jalovec09 je izjavil:

Slabo bereš !!!

Aja? Tvoje mimosune pod trenutnim in prejšnjimi vzdevki, ki jih tako rad menjavaš?>:D

jalovec09 ::

Samo eno imam.

jest10 ::

Eno aktivno ja>:D

KoMar- ::

To je pa res zrelo, opravljat nek forum na drugem forumu. Imajo vso pravico počet, kar jim paše glede pravil, saj je njihov.

Tole me je spomnilo na nekoga, ki ni maral ekipe na SiOLovih forumih in je mislil, da obstaja kak zakon proti temu :D: http://www.pravniki.info/viewtopic.php?...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KoMar- ()

Gray_Warden ::

njihov forum, njihova pravila. spoštuj pravila ali pa zamenjaj forum.

prav tako v njihovih pravilih ne vidim nič spornega, le želijo dvigniti nivo debate.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

jalovec09 ::

Tu na slo-tech lahko vsak pove, kar si misli v mejah normale, brez kakšnih žalitvah, DEMOKRACIJA je tu močna.
Strokovnost foruma hribi.net, zadnji teden so zapustili najbolj strokovno podkovani uporabniki, ki imajo za seboj že 40 let gorništva in vsaj 500 vzponov.

Gray_Warden ::

ustvari nov forum: hribolazenje.net

resno mislim. Če meniš, da lahko nareš bolje, pojdi v akcijo. Ljudje ki so nezadovoljni s hribi.net, bodo veseli da si naredil nov, kvalitetnejši forum.

Potem boš lahko ti uporavljal s forumom in postavljal pravila...
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

KoMar- ::

Se zgodi. Če bojo pretiravali, si bodo ljudje našli nov forum. Zdi se pa, da ti nisi bil ravno angelček tam, ne?

jalovec09 ::

Saj z njim je že konec, ker so ta teden dokončno šli še tisti najbolj izkušeni, jaz sem z njimi velik dopisoval preko ZS, res veliko in so mi bli zlo v pomoč.

Gray_Warden ::

konec je ker si ti tako rekel?

pač naredi svoj forum...
Why so serious?

jalovec09 ::

Jaz vsaj tako mislim, da je konec, ker tisti tapravi so odšli, jih ni več.

Gray_Warden ::

Zakaj so odšli? jim je kdo rekel da naj odidejo? so jih kaznovali? so ti rekli da so odšli zaradi novih pravil?

Prašam ker bi rad izvedel kaj se je zgodilo.. ti si nam namreč posredoval izjemno malo podatkov, zaradi česar sklepam da so tudi tebe kaznovali na hribi.net, zaradi česar si užaljen in bi rad le hribi.net prikazal v slabi luči.

Nova pravila, ki si jih kopiral sem, so namreč dobra..kako se jih držijo pa nevem, saj niti nisem vedel da ta forum obstaja, kaj šele kaki so administratorji.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

jalovec09 ::

Dva sta, ki nadzirata forum, to sta Rok in Tadej, oba vrjetno mlajša od 30 let, vsak ko se odpravi v hribe lahko doda slike in si tako pomagajo z nasveti, trenutnimi razmerami in še kaj.
To je zelo dobra spletna stran (ups je bila), če rabiš informacije za hribe.

Gray_Warden ::

tudi ta informacija mi ni prav nič razložila, zakaj so starešine odšle in zakaj meniš da bo forum propadel.
Why so serious?

jalovec09 ::

Odšli so, ker so jih drugi sproviciral.
Propadel bo, ker ni nobenega, ki je strokovno podkovan.
Lahko bo samemu sebi namen, sicer pa se ljudje selijo na ta forum:
http://www.turni-klub-gora.si/~frances/...

Gray_Warden ::

torej, so odšli zaradi neprimernih postov. Nova pravila ki so jih admini postavli pa so ravno zato, da se to prepreči. Upam da jim uspe, vendar so se mogoče problema lotili prepozno.

Prej bi morali poostriti pravila in kaznovati ljudi, da ne bi sprovocirali teh starešin ki jih tako častiš.
Why so serious?

mikic007 ::

Ta forum je zakon (TK Gora je zal zelo zastarel in izjemno neprivlacen). Ocitno je, da se skrbniki zelo trudijo, vse je super. Nekaj bedak res ne sme pokvariti tako dobre zadeve. Prej je bila skoz neka loterija pri vzponih, bo ne bo, se da sploh z avtom do konca, kaksna je pot .. na tem forumu pa si res dobil dobre informacije (ceprav en be*ak pravi, da jih ne rabis, gres tja in pogledas :/).

Zato frnikola, raje pripomori k boljsemu vzdusju, kot pa da selis prepir se na druge. Pa brez zamere.

jalovec09 ::

Daj citiraj sporočilo.

jalovec09 ::

kršenje svobodnega govora, razen žalitve niso vredu.

Glejte politično sceno sedaj, kaj vse politiki govorijo pa jim noben nič ne more, mi pa to poslušamo.
Nas zanimajo napredki, rast gospodarstva, nova podjetja, nova delovna mesta, ljudi na soc.poslat delat...

Gray_Warden ::

frnikola..pravila ki si jih objavil, so naravnost odlična. kje ti vidiš kršenje svobodnega govora?

več kot očitno namerno žališ forum saj so te verjetno izbrisali iz njega, novega računa pa iz istega računalnika ne moreš ustvariti....lahko pa ga ustvariš iz knjižnice ali pa mobilnega telefona.
Why so serious?

jalovec09 ::

Ne niso me izbrisal, so pa nekatere, ker so se vedno takole zvečer oglasil.

strup121 ::

ja pol frnikula tut kle nebi mogu več pisat, pol bi šel pa na obala.net jokat kako je slotech ratu zaf.... s pravili in da se sedaj vsi dobri pisuni selijo na xy forum :)

jalovec09 ::

Prepričajte se zares, kdo stoji za določenim uporabni.imenom.

jalovec09 ::

Gre na bolje

Naj povem, da je sistem ocenjevanja komentarjev uveden poskusno in če se ne bo obnesel, ga bomo pač ukinili.
Ker glasovi v nekaterih primerih res niso izražali kvalitete sporočila, je bil lahko kakšen uporabnik kaznovan tudi nezasluženo.
Zato sem spremenil sistem tako, da se uporabnika samodejno blokira samo v ekstremnih primerih. Sicer pa bo o začasni blokadi uporabnika odločal moderator, glasovi pa so mu zgolj v pomoč, da ima pregled nad neprimernimi objavami ter, da se lažje odloči o ukrepih.
Da ne bi bilo nepotrebne slabe volje bi bilo morda tudi smiselno, da je točno število plusov in minusov vidno zgolj moderatorju.

Reycis ::

Sicer nisem clan foruma hribi.net sem pa bil na forumu kjer so bila podobna pravila, le da kazen ni bila prepoved objave ampak si dobil avatar Shit Posterja. Sistem se je seveda povsem iznakazil, ker je nastala skupina ljudi, ki so se med sabo skos dvigovali tocke (in si s tem se povecevali tezo svojih glasov) in vse ostale zabijali dol. Kmalu je bil vsak, ki ni delil njihovega mnenja shit poster. In skoraj nemogoce je, da na hribi.net zgodba ne bo koncala podobno. Kot "zrtev" teh pravil sem doticni forum nehal uporabljati. Forumu hribi.net pa zelim veliko skode s tem retardiranim in nepremisljenim pravilom.

Icematxyz ::

Kako pa se obnese v kakšni temi o politiki sistem, kjer o vsem odločajo plusi in minusi uporabnikov. Utiša se opozicija oziroma bolje rečeno manjšina?

Reycis ::

Ne. Ker se "pozitivci" med sabo boostajo s plusi, imajo njihovi glasovi vecjo tezo kot preostalih clanov tako, da dobro organizirana manjsina kontrolira cel sistem.

mikic007 ::

Plusi in minusi so lahko navigacija do spamerjev in trolov. Glede na to, da se bo moderator odlocil, kdaj uporabiti doloceno kazen, ne vidim nic spornega. Isto kot tu pac, s tem da bo imel manj dela, ker mu lahko sistem izpise pac najvecja odstopanja in mora pregledati samo to. In ce bo videl, da v postu ni nic spornega, ceprav se vecina z njim ne strinja, ga bo pustil. Normalno po moje.

Verjetno pa bi bilo bolje narediti "prijavi neprimerno vsebino" gumb, ki bi moderatorja direktno opozoril na problem. Ce bi nekdo to izkoriscal, ga pac das na ignor in ne more vec prijavljati. Najboljsi nacin za moje pojme. Minusi in plusi so res problematicni, ker nestrinjanje s komentarjem se ne pomeni nujno neprimerne vsebine.

frnikula, si hotel link do onega, ki benti cez informacije, ali kaj druga?

http://hribi.net/trenutnerazmere.asp?sl...

uporabnik bridnk. Takemu bi z veseljem stisnil minus ;-)

Ziga Dolhar ::

O podobnem sistemu smo razpravljali na Slotechovem sestanku decembra 2001 (ups, kmalu bo deset let :)). Tudi takrat smo hitro prišli do spoznanja, da bo "ocenjevanje kvalitete prispekov" hitro prešlo na "ocenjevanje osebkov / mnenj, s katerimi se ne strinjam".
https://dolhar.si/

KoMar- ::

kršenje svobodnega govora

Samo tako BTW: To načelo obstaja samo na nivoju države. Na forumu lahko furajo komunizem, nacizem, kraljevino... brez svobode govora, če jim to paše.

St235 ::

Ker forumi so nad državo????

amigo_no1 ::

Kdo je rekel da jih hostajo v Slo ?

Ziga Dolhar ::

Forumi niso nad državo, vendar pa mnoge pravice iz Ustave učinkujejo vertikalno (med državo in posameznikom), in ne med posamezniki. "Svoboda govora" je že ena takih.
https://dolhar.si/

St235 ::

Torej ti po tej interpretaciji osebe zasebnega prava lahko samovoljno kršijo svobodo govora?

Icematxyz ::

Ne. Ker se "pozitivci" med sabo boostajo s plusi, imajo njihovi glasovi vecjo tezo kot preostalih clanov tako, da dobro organizirana manjsina kontrolira cel sistem.


Elit in omrežij imamo v Slo že sedaj dovolj. ;) Kaj se pa tiče +1 generacije... Ah.

KoMar- ::

St235 je izjavil:

Torej ti po tej interpretaciji osebe zasebnega prava lahko samovoljno kršijo svobodo govora?

Jasno. Moderator ti lahko pobriše post brez razloga in mu ne moreš nič. Seveda to ni OK, ampak folk se mora zavedat, katere pravice imajo in katere ne, ker imajo očitno iluzije o tem.

jalovec09 ::

Sem štel število reg. uporabnikov, cifra je 11.000:)

Vidim, da sploh pravil nimajo, kot po BALKANSKO.

Zgodovina sprememb…

Gray_Warden ::

In s tem si hotel povedati.....kaj točno? Da ima forum več kot dovolj uporabnikov da nekaj starešin manj ne naredi neke razlike? :)
Why so serious?

jalovec09 ::

Od teh 11.000 jih redno sodeluje 30-40, slike dodaja redno pa 5-10 osebkov.

Gray_Warden ::

auč

to pa je res malo. 1 napaka in forum propade.
Why so serious?

Venomus ::

jalovec09 je izjavil:

Od teh 11.000 jih redno sodeluje 30-40, slike dodaja redno pa 5-10 osebkov.


Ti boš res postavil rekord; največkrat-banan med Slovenci...

A je sploh še kak forum kjer nisi bil baniran?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Venomus ()

jalovec09 ::

Zdaj je vredu !!!
So zrihtal.

jest10 ::

Venomus je izjavil:

jalovec09 je izjavil:

Od teh 11.000 jih redno sodeluje 30-40, slike dodaja redno pa 5-10 osebkov.


Ti boš res postavil rekord; največkrat-banan med Slovenci...

A je sploh še kak forum kjer nisi bil baniran?

slo-tech, ker tu ne banajo:P
Je pa vseeno frnikola1 njegov četrti nick tukaj


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rpi kamera, upload na server na 5min, pomoč

Oddelek: Programiranje
6764 (535) Redorange
»

Večdnevni izlet po hribih - predlogi

Oddelek: Loža
154837 (4403) PrimozBo
»

Program, ki blokira oglase

Oddelek: Pomoč in nasveti
83142 (2886) raufnk
»

pot na Triglav

Oddelek: Loža
148123 (7764) BlaY0
»

Pohodne hlače, krplje, obvezna oprema

Oddelek: Loža
84232 (4045) genius11

Več podobnih tem