» »

gigabyte GA M52L S3p pregrevanje ??

gigabyte GA M52L S3p pregrevanje ??

Alessio983 ::

pozdravljeni

imam namreč to ploščo ,in se mi nekako greje ,ko opazujem z monitorjem (everest) . Ko je idle je okoli 40 - 50 stopinj ,med igranjem preseže tudi 80 + . Ali je to normalno. GPU in CPU ne prideta čez 60 stopinj.

popster ::

ena moznost je da installiras distributed computing projekt in preveriš če se pregreva ob dolgi 100% obremenitvi.

lahko se je nabral prah in zato malo višje temperature.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: popster ()

Robi :P ::

ja najprej jo očisti, mislim da se ti ta gigabitka ne sme pregrevati tudi sam imam gigabitko ( že eno 2 al 3jo) pa se ni nobena nikol pregrevala... če ne bo bolj hladna si omisli aktivno hlajenje Severnega mosta (north bridge)....

praha definitivno ni ,je sčiščena. JA očitno bo treba nabavit kakšen ventilator za bride

Blinder ::

ma kaki ventilator dej
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

hojnikb ::

Poglej če nimaš slučajn overvoltan chipset, če maš pa dej nazaj na stock voltažo.
Pa poglej če je še kej termalne paste pod heatsinkom od chipseta; če je bolj malo, namaži nanov termalno pasto pa dej nazaj heatsink gor.

Če še vedno ne pomaga, probaj fizično preverit če se zadeva greje; lahko da ti senzor laže...

Sicer pa chipset zdrži velik večje temparature kot cpu, tak da tut 80C ga ne bo kr scvrl.
#brezpodpisa

ne je vse na stock ,oz default. Krema je tudi vredu, tako da nimam ideje. Sedaj sem nastavil eden 80 mm ventilator da piha direkt na čip ,tako da ,naj bo kar bo ,čez 80 ne gre

eh kaj kompliciraš tok. sam dodaten hrup si si ustvaru za brezveze. je normalno, da je northbridge vroč.

ne čudno mi je ker imam doma 3 računalnike . Pri nobenem ne gre čez 50 stopinj ,res da so druge konfiguracije ,pač bom pustil tako kot je. Hladilnik je pa tako vroč na čipsetu da ga primit ne moreš ...

sej to je normlano da ga ne moreš primit. Tisto je aluminij al baker, ne rabi veliko stopinj da te peče.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Difuzor zrak, voda ... težave s hlajenjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
725866 (5062) Napajalc
»

Hlajenje grafične kartice (strani: 1 2 3 )

10011494 (10146) joej970
»

pregrevanje hp prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7020736 (19805) Havq
»

Rabim hlajenje? (strani: 1 2 3 )

11422997 (21440) Xserces
»

(pre)vroče

342184 (1537) joza20

Več podobnih tem