» »

internetna povezava za 2 računalnika

internetna povezava za 2 računalnika

bananaman12 ::

Pozdravljeni!
Imam eno vprašanje.. doma imam instant internet..pač prek usb modema dostopam do neta ker pač do bajte še nimamo speljanega optičnega kabla. Zanima me če lahko prek routerja ki bi ga kupil pač naredim omrežje še za en računalnik da bi do neta dostopala še sestra.

Najlepša hvala za odgovore!

Invictus ::

Lahko. Samo pravi router, ki ima to podprto.

Poglej tukaj ...

http://geizhals.eu/?cat=wlanrout&xf=758...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

kaj pa kak kabel da bi z mojega računalnika v katerega je priklopljen modem pač z kablom povezu poj sestrin računalnik..?

pač ne spoznam se tolk na te omrežne stvari ker nimamo optike doma pa to.

Killermode ::

Če imaš na obeh wireless kartice in niso preslabe bi se moglo dat naredit brezžično omrežje brez večjih težav.

Janac ::

kupi nekak switch

XsenO ::

Nabavi switch oziroma če sta samo dva računalnika lahko direktno jih z UTP (crossover če se nemotim) kablom poveži, ali preko wifija. Nato na računalniku, ki ima modem vključi opcijo za internet sharing. Na drugem pc pa nastavi, da se preko prvega povezuje na net
1 + 1 = 1

5er--> ::

Najbolj enostavno je, da prenosnika povežeš s kablom.
Še bolj enostavno je, da enega nastaviš kot AP (dostopno točko) in se nato sestra preko wirelessa poveže nanj.
Kako to naredit? V google vpiši:
internet connection sharing over wireless (ime tvojega operacijskega sistema)

*Če bi rad stvar naredil samo s kablom v iskalnem nizu izpusti (over wireless).

oba sta namizna računalnika ne prenosnika. torej z UTP kablom bi šlo? kje pa se naštima opcija za internet sharing? oba imata XPje.

Invictus ::

Skoraj vsak router na linku ki sem ga dal, ima tako brezžično kot ožičeno mrežo. Če se ti ne ljubi vleči kablov, pač kupiš kak USB WLAN adapter, pa imaš mir. Saj tako ne rabiš nekih hitrosti, ker si tako ali tako že na mobilnem omrežju.

Z routerjem pa zadevo rešiš enkrat za vselej. Poleg tega ga boš lahko uporabljal ko bodo potegnili kabel do tebe.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

no sj mi ni važn al kabl al pa router sam pač sprašujem če bi se dalo to nardit. jst sm po svoje čist zadovoljen z mobilnim internetom,sestra pa itak ne uporablja tolk neta razn da mal pobrska po mailu pa to. Ampak se da tak router dobit v sloveniji? ker teli so večinoma iz tujine?

sem pa pred neki cajta nazaj vidu da imajo pri Mobitelu na ponudbi nek razdelilnik omrežja za modeme..nekak podobn k router, sam nism nč najdu na njihovi strani.

fosil ::

Tega dobiš pri nas.
Tako je!

opa super. a pa morem poj glede na to da pač v ta router priključim moj usb modem .. morem poj za oba namizna računalnika še kaka usb sprejemnika kupit al pa kej?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793569504 (6333) c23po
»

Povezava 2 računalnikov in medsebojni prenos datotek (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6517197 (15877) imagodei
»

Pomoč pri povezavi brezžičnega usmerjevalnika s Siol modemom

183330 (3198) Daniel
»

Povezava med 2 računalnikoma preko routerja

215376 (5050) hobbit
»

Kaj potrebujem ...... !?