» »

DVIX = restartu mašine

DVIX = restartu mašine

simbad ::

Hi!

Ob gledanju divx filmov se mi računalnik kar samodejno resetira. Kje bi lahko bili problemi?

Na računalniku so naloženi tudi vsi codeci.

:'(

Imama XPje.

akulp ::

1. povej kere winse maš?
verjetno xp.....Control Panel...System....Advanced.....pod Startup And Recovery izberi gumb Settings...in tam odstrani kljukico pri Auto Restart al neki takega....pol pa sporoč kaj ti napiše na moder zaslon

Phrozen ::

Sem tud mel ta problem. Uninstaliraj vse codece in instaliraj nimo pack. Zadeva bo delovala pravilno - vsaj meni je.
Lep pozdrav, Phrozen

AngelOfDeath ::

meni je to povzročal prav nimo (pa še kaj bi se alhko našlo).

Slaine ::

Enako je pri mojemu kolegu... Po ene 4-5x se mu resetira medtem ko pogleda1 film. Ima WinME in vse codece...
Slaine - The King of Kings ...........''Some of us are born to die''

DbLinny ::

Men je crkvou tud med delom, sam sem to zdaj nekako odpravu(modem driver).
Se vedno pa mi crkuje pri DVD rippanju-stalno po cca 5 min.
Mam AMD Athlon pa se mi zdi, da sem nekje prebral, da majo te programi lahko težave s temi procesorji.Al ne ?Al sm narobe prebrau?
Če kdo ve, v katerem grmu tiči zajec, naj mi prosim odpiše.

AngelOfDeath ::

kodeki se prepirajo po mojih izkušnjah delata največje probleme 5.x in nimo v winXP zaradi tega teh 2 ssploh nimam na mašini >:D

Jure2k ::

Mam AMD Athlon pa se mi zdi, da sem nekje prebral, da majo te programi lahko težave s temi procesorji.


Vrti se mi, skup bom zlezu,.... spet eden tistih :(

Athlon nima nobenih problemov z nobenim programom, pomoje si si ga sam sestavu in si narobe sestavu hladilnik na procesor, al pa nisi paste uporabu in se ti segreva procesor. Jst sem ripal že z nešteto programi, pa mi ni nikol ne zaštekal ne reseteral,... In da, čudno imam Athlon procesorje, od Thunderbirda do T-breda B nobenih problemov, problemi so v glavi.

Kar se tiče resetiranja med gledanjem divxa pa,... Imel podoben problem, kriv je bil Nimo pack, sem ga odstranu, oziroma na novo winse posnel (se ne spomnem več) in je delal 100 na uro ever since.

M&M ::

"Vrti se mi, skup bom zlezu,.... spet eden tistih "

Nabavite si Intela pa ne boste imeli problemov. En kolega, ki je po vsej sili hotel AMD 2000 XP sedaj preklinja štacuno in vse ki so mu svetovali nakup tega šita (priznam sam sem bil med njimi),... drugače imamo v naši hiši tri intele, sam pa premorem med drugim tudi Athlona 1.4, pa še nisem naletel na takšno težavo.

Z XP-ji pa očitno nekaj ne štima (zato pa jim je cena tako padla,... po mojem mnenju)
M&M

AngelOfDeath ::

M&M kje pa si videl da je xpjem cena padla?

M&M ::

koliko vem je bila svoj čas XP 2000 in P4 2000 približno enaka,... morda se tudi motim vse je mogoče, ker je ura že pozna
M&M

DbLinny ::

To Jure2k:
Sorry, ce se ti spoznas, ker jst se ne!Mam pac probleme s tem in sm mislu, da mi bo kdo od vas lahko pomagu!Sm pa napisu, da ne vem, ce sem prov prebral!!!
Tko, da ce mi kdo zna odgovort, kje so mozne napake, ga lepo prosim, nadutezev pa ne rabim!Hvala ze vnaprej.

p.s. Imam pac enga compaqa in ga nisem sam sestavu + WIN2000

Jure2k ::

Nisem nič čez tebe reku, da ne bo pomote. "Eden tistih" to sem hotel reči Eden tistih, ki so jih "nategnili", da athloni ne delajo z vsemi programi.

M&B, res ne vem s čem ma tvoj prjatu probleme, ampak če vprašaš mene je kolega precej šparal in je kupil najbolj cheap matično. Tri firme imam v mislih ampak jih ne bom izdal, ker bo spet huda kri.

Lahko se pa tudi motim in je problem drugje.

bradek ::

No, ce pustimo ob strani nesoglasja med uporabniki... Nimota odstrani pa posebi instalirej kodeke ki jih rabis. Vcasih je bil nimo se kul, zdej je pa zmeri vec problemov. Druga moznost je pregrevanje. Preveri temperaturo procesorja, maticne in pa graficne. Slednji dve najveckrat povzrocita blokado, pregrevanje procesorja pa reboot vecinoma.

lp
Brad3K

M&M ::

Jure2k ... da ne bo pomote. Jaz nimam nič proti AMD ali INTEL. Karkoli je v redu, vse bolj pa opažam da ima folk težave predvsem z AMD XP-ji.

Zanikaj to če lahko!!!!

Pri plati pa moj kolega tudi ni kaj prida šparal. nabavil je QDI KuDoz KT400 (mislim da je neki takega) 2.0 USB, 8x AGP,... pa podobne finte, čeprav sem mu svetoval nakup cenejše ASUSOVE platke, pa me ni poslušal,... zdaj pa ima ker je verjetno res problem v plati.
M&M

DbLinny ::

Jure 2k: je že ql
Bom probu zdej po napotkih, thanks

Jure2k ::

JA sigurno je plata. QDI je ena tistih plošč.:| Po mojih izkušnjah se splača kupovat samo matične plošče ene sedmih proizvajcev. Sam se noname plat na daleč izogibam, ker je plošča eden najpomembnejših delov sistema, če ne celo najpomembnejši.

Če sem še koga ponesreči užalil se oproščam. Nimam pa nič ne proti Intelu sploh pa ne proti AMDju. AMD mi je bliže bredvsem zaradi nižjih cen, saj se osebno nebi branil enega hyperthreading procesorja8-O

Kot je že nekdo prej povedal imaš verjetno probleme z nimo packom in ostalimi kodekoderji. Lahko je pa tudi kak drug problem meni se je enkrat zgodilo, da se mi je resetiral sistem kadarkoli sem hotel odpreti divx, oziroma že, če je bilo v win naštimano, da se v levem kotu pokaže slika. Nič ni pomagalo razen reinštalacija vindowsov XP.
Priporočam, da ne uporabljate raznih packov ampak lepo originalen divx codec, originalen Xvid codec in tako naprej.. od takrat nimam več problemov, tudi z BSPlajerjem ne, ki je včasih crkoval.

srečno

Tr0n ::

Pregrevanje sistema oz. procesorja ponavadi povzroci reset.

jjohny ::

Jure2k:
Prosil bi te če lahko napišeš katere plate priporočaš.(oz. katere ne) Trenutno razmišljam o nabavi novega comp. Ne bi rad imel potem nekih čudnih problemov. Kako si prišel do teh ugotovitev?

LP, jani8-O :D 8-O

Jure2k ::

Iz iskušenj.

Takole je, z Abit ali Asus ne moreš zgrešiti. Epox ima tudi odlične plošče. Gigabyte nekateri hvalijo anpak ti ga ne priporočam, ker so določene plošče imele strašne težave z njimi.

Če boš laufal AMD procesor ti priporočam nForce2 ploščo, ker boš najbolj optimalno lahko nastavil FSB in hitrost pomnilnika. Sam sem vzel najcenejšo od teh plošč firme Epox in sem precej zadovoljen. Ta plošča ima malo negativnih lastnostih. Primeri le teh, postavitev RAM rež, pri meni se ne da uporabljati reže, ki je najbolj oddaljena od procesorja, ker je tam trdi disk. Rešil bom s tem, da bom premaknil disk h CD-ROM enotam. Problem ti zna delat tudi kakšna prastara grafična kartica, ampak ko boš posnel najnovejše gonilnike za Windowse bo delalo 100 na uro. Konkreten primer Radeon VIVO 64DDR mi je delal na začetku po inštalaciji preglavice. Težava te plošče je tudi to, da nima aktivnega hlajenja northbridga (čip na matični plošči), in se hudo segreva. To se lahko popravi s tem, da na ploščo daš katerega od hladilnikov za northbridge, ki jih pri nas prodajajo vse polno. Visoka temperatura northbridga preprečuje doseganje (stabilno) visokih FSB frekvenc. Pri 200MHz se zadeva nekje ustavi. V kratkem pridejo tudi nForce plate drugih proizvajalcev (ABIT), Asus že lahko kupiš, je pa res, da je Epox daleč najcenejša.
Naj te samo še opozorim, da na začetku Abitove nForce2 plošče ne bodo imele lukenj okoli procesorja zato bo težje pritrditi vodni blok oziroma kakšno ultra hlajenje. Sicer pa je Morphling o teh ploščah napisal cel članek, ki ti ga priporočam. Tudi on je prišel do podobnih ugotovitev pri svojem testiranju.

Srečno


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Približni rezultat 3000+ Athlona (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Navijanje
1659132 (6857) Zoidberg
»

Najboljši divx predvajalnik je...

Oddelek: Zvok in slika
466355 (5341) franc3e
»

Pentium ali AthlonXP

Oddelek: Kaj kupiti
7831 (773) kuglvinkl
»

Nforce 2 ali VIA 400 ??

Oddelek: Kaj kupiti
121147 (842) Jure2k
»

Intel ali AMD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
635303 (4260) batiushka

Več podobnih tem