» »

htpc like box za glasbo

htpc like box za glasbo

jamiroq ::

rad bi imel nek appliance za poslusanje glasbe; poznam sonos connect (zoneplayer 90) oz. logitech squeezebox, vendar mi nista najbolj všeč (draga in nimata hddja).
trenutno razmisljam da bi za to enostavno uporabil prenosnik, ki bi ga, preko usb dac-a (kupiti nameravam dr. dac nano), priklopil na ojacevalec. poraja se mi vprasanje kaksen software uporabiti - trenutno se nagibam k itunesom, ker: 1. prenosnik je macbook; 2. sinhronizacija libraryjev bi bila preko home sharinga relativno painless; 3. remote app za ios je kul; 4. gapless playback dela ok.
ena alternativa, ki se mi zdi zanimiva, bi bil en poceni nettop z linuxom, mpd in enim uporabnim web vmesnikom ali android/ios aplikacijo. ni mi sicer cisto jasno, ce bi dac delal bp ampak ok - we'll burn that bridge when we come to it :).
se je ze kdo ukvarjal s cim podobnim?

IceIceBaby ::

Kaj pa iPod in ustrezen dock?

eh, raje ne.

IceIceBaby ::

Kakšen poseben razlog? iPoda classic in Bose dock z daljincem in možnostjo upravljanja preko računalnika se obnese odlično. Ne vem, meni se zdi postavljanje računalnika za musko overkill.

vse skupaj nameravam priklopiti na tole in tole, toliko za obcutek. ce bi zadaj bil racunalnik bi vmes bilo se tole (ali nekaj podobnega, no).

kot dock bi prisel v postev edino applov universal dock z daljincem, kar je malce smotano saj nimam vec sokoljega ocesa, da bi s treh metrov lahko prebral ipodov ekran. vsakic, ko menjam album pa se mi tudi ne da vstajati ;).

sicer pa, doma mi lezi en ipod nano in en dock, tako da lahko vsaj priblizno sprobam.

> Ne vem, meni se zdi postavljanje računalnika za musko overkill.

meni tudi ampak, kot receno, sonos in logitech sta precej draga za to kar ponujata, imho. po drugi strani pa za ceno classic ipoda in universal docka verjetno dobim squeezeboxa. ce je boljse pa ne vem :P.

icecube ::

Tudi sam trenutno raziskujem v tej smeri. Trenutno je meni najbolj všeč XBMC ali foobar. Oba programa podpirata upravljanje preko ios/android naprav, le te aplikacije pa so enostavne in imajo odličen user interface (ne potrebuješ ekrana, saj se vse informacije izpisujejo na telefonu/tablici).

Lahko si še pogledaš spodnjo povezavo:

Http://cheap-silent-usb-linux-music-blo...

Me pa zanima kje si/boš naročil tale DAC, ter kakšna je cena?

> Trenutno je meni najbolj všeč XBMC ali foobar.

oba sta sicer ok (foobar mi je za glasbo sicer bolj pri srcu :)), vendar moras za oba poganjat gui in imeti v masini graficno kartico :P. pa se foo_touchremote plugina mi ni uspelo usposobiti

> Lahko si še pogledaš spodnjo povezavo:
>
> Http://cheap-silent-usb-linux-music-blo...

url je pokvarjen :P.

> Me pa zanima kje si/boš naročil tale DAC, ter kakšna je cena?

tule. cena je 68eur+postnina.

sem pa sel malo racunat in:
- zotac zbox hd-id41: 224eur,
- seagate momentus 750gb 2.5": 111eur,
- dac: ~90eur.

na drugi strani:
- logitech squeezebox touch: 326eur
- wd elements 1tb usb: 95eur.

pri prakticno identicni ceni bi se bolj nagibal k squeezeboxu...

BALAST ::

Za Touch si omisli še malce boljše napajanje, če is DIY naredi tole, če pa ne pa kupi SBooster.

To izboljša DAC na Touch-u. Sploh pa izniči statični šum, če imaš starejši predojačevalnik.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Zdaj ne vem, kakšen faktor ti predstavlja grafična kartica. Omisliš si vse "on board", ki ne predstavlja velikega stroška. Vsekakor pa ne potrebueš imeti priklopljenega na ekran/tv. Oba delujeta tako pod linuxom kot pod windowsi.
Z čim pa skušaš upravljati? Tudi sam sem se igral z foobarjem, a mi je na koncu le uspelo. Uspelo mi je nastaviti za itunes remote na ipadu kot tudi preko http protokola za upravljanje preko weba, androida.....
Tudi sam sem razmišljal o squeezeboxu, pa sem po raziskovanju po internetu to idejo opustil. Za predvajanje preko omrežja potrebuješ nameščen njihov software, poleg tega ti ta zna močno obremeniti brezžično omrežje (tu se bolje izkaže sonos). Poleg vsega mi nobena aplikacija za uporavljanje ni pri srcu, touch pa nima tako velikega displaya, da bi ga lahkotno upravljal z 3 metrov.

Za predvajanje glasbe lahko uporabiš intelovo os. ploščo z atom procesorjem (cca 80€), 1-2 GB rama (cca 15€), cf kartico za sistem ali disk z poljubno kapaciteto, kjer se bo nahajala tudi glasba (cena odvisna od velikosti) ter ohišje z napajalnikom, ki se giblje od 30€+

Za link se opravičujem. Upam da zdaj rata (predvidevam pa da je to tisto kar iščeš - minimalno brez GUI-ja):

http://cheap-silent-usb-linux-music-ser...

BALAST> Za Touch si omisli še malce boljše napajanje, če is DIY naredi tole, če pa ne pa kupi SBooster.

hvala.

icecube> Z čim pa skušaš upravljati?

ios naprava (iphone, ipad) ali android telefon. najraje ipad

icecube> Za predvajanje preko omrežja potrebuješ nameščen njihov software, poleg tega ti ta zna močno obremeniti brezžično omrežje (tu se bolje izkaže sonos).

touch ima usb port v katerega lahko vklopis usb hdd. porocila o zanesljivosti so sicer mesana.

icecube> Za predvajanje glasbe lahko uporabiš intelovo os. ploščo z atom procesorjem (cca 80€), 1-2 GB rama (cca 15€), cf kartico za sistem ali disk z poljubno kapaciteto, kjer se bo nahajala tudi glasba (cena odvisna od velikosti) ter ohišje z napajalnikom, ki se giblje od 30€+

sure you can, le cena je priblizno enaka:

- ohisje lian-li pc-q09fa: 90eur
- intel d425kt: 58eur
- 2gb sodimm ddr3: 16eur
- seagate momentus 750gb 2.5": 111eur
- slim dvd enota: ~30eur
- dac: 90eur

ce mas kaksno cenejso alternativo kar na plan z njo :). ohisje je sicer drago, vendar je edino, ki daje vsaj priblizen vtis kvalitete...

Fooremote za ipad-a je tudi meni delal preganjavice. Na koncu ko sem že skoraj obupal, sem resetiral računalnik in je začelo delovati (vsekakor preglej firewall ter da sta ipad in pc v istem ip rangeu).

Res je, če imaš namen predvajati glasbo preko usb-ja, zanemari moj prejšni komentar. Kako je z usb-jem, pa svetujem da obiščeš forum audio-kontakt, kjer boš tudi izvedel kako se uporabnikom obnese squeezebox in katere izboljšave so dosegli uporabniki (z predelavo).

Kar se tiče pc konfiguracije, lahko računalnik tudi malo prirediš: najdeš še kakšno drugo ugodno ohišje (npr. na ebay.de), vgradiš 3,5 HDD ki je cenejši, ali pa posežeš po kombinaciji kot je CF kartica (za sistem) in zunanji disk. DVD enota je prej bonus kot nuja (glede na to da je squeeze nima). 

Z DAC-em je pa tako: logitech ima definitivno boljši zvok, kot ga ima on-board zvočna kartica.
Če imaš namen kupiti DAC, skušaj ugotoviti če je boljši kot tisti ki je v squeezeboxu. V tem primeru squeezeboxu še prištej ceno predelave ali nakup boljšega dodatnega/zunanjega DAC-a (100€+), da se zvokovno približaš kombinaciji pc+DAC. Le tako boš imel realno primerjavo (torej price/performance).

Če se nagibaš k najbolj ugodni rešitvi, ti jaz prodam Teac WAP-2200 (za cca 70-80€), ki podpira predvajanje z usb diskov (2 priključka). Upravljati ga sicer ne moreš z ipadom ali androidom, ker nima mrežnega/wifi priključka, ima pa zato daljinec na katerem je tudi barvni display z pomočjo katerega navigiraš in si urejaš playliste (podobno kot squeezebox duet). Vsebuje analogne (rca) izhode ter toslink-optični izhod. Če uporabiš optični izhod, se izogneš integriranem DAC-u ter delo prepustiš zunanji napravi kot je reciever z opt-in ali eksternem DAC-u (npr. Sam posedujem matrix mini).
Sam sem ga imel namen uporabljati v avtu, vendar sem zaradi težjega upravljanja med vožnjo projekt opustil (iščem pa novo rešitev).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: icecube ()

umexteacher ::

meni je všeč squeezebox , na bayu je 215€ + dac zelo hvalijo

kot zanimivost oz. opcija predvajanja iz pc z 2sekundnim lagom (žično ali brezžično sprobano na G omrežju): apple airport express (optični in analogni stereo izhod) + airfoil (program za predvajanje winamp,you tube).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ozvočenje za hišo (in mogoče vrt)

Oddelek: Zvok in slika
324593 (3901) LJ4L
»

Kateri avdio receiver za predvajanje flac (gapless) fm in mp3

Oddelek: Kaj kupiti
374460 (3736) umexteacher
»

Brezžični prenos zvoka od tablice na hifi ojačevalec (strani: 1 2 )

5710354 (9282) axee
»

Audiofilski računalnik

456388 (5386) Trancedeejay
»

logitech squeeze box ali xtreamer prodigy

51373 (1196) icecube

Več podobnih tem