» »

Bo Anonymous napadel mehiški mamilarski kartel?

Bo Anonymous napadel mehiški mamilarski kartel?

Guardian - Že dlje časa beremo o vojni, ki se v Mehiki med različnimi mamilarskimi karteli in policijo bije od leta 2006 in je terjala že več kot 35.000 življenj ter ki v zadnjem letu dosega krvave rekorde. Ker gre za izjemno nasilne in surove obračune, je to eno izmed zadnjih bojišč, kjer bi pričakovali računalniške hekerje. A skupina Anonymous je napovedala, da bo v petek objavila imena članov in podpornikov enega izmed mehiških kartelov ter druge informacije o premoženju, ker naj bi tolpa ugrabila enega izmed članov Anonymousa.

V videu je skupina Anonymous dejala, da naj bi mamilarski kartel Zetas v mehiškem obmorskem kraju Veracruz ugrabil enega človeka, za katerega se je izkazalo, da je član Anonymousa. Ugrabitve so sicer priljubljen način delovanja kartelov, ki si z odkupninami naberejo zajeten kup denarja, pri čemer niti Zetas, drugi najmočnejši kartel v državi ni izjema. Anonymous je v izjavi povedal, da so naveličani delovanja kriminalne združbe Zetas, zato se bodo proti njej začeli boriti z informacijami.

Čeprav državno tožilstvo v Veracruzu ugrabitve ni moglo potrditi, je Anonymous postavil rok 5. november, do kdaj mora biti ugrabljeni član skupine izpuščen. V nasprotnem primeru bodo na internetu objavili imena vseh, ki sodelujejo s kartelom - tako članov tolpe kot tudi podkupljenih policistov, taksistov, novinarjev in drugih - in tudi popis premoženja v lasti kartela - barov, gostiln, hotelov itd.

Avtentičnosti izjave Anonymousa še ni mogoče potrditi. V njej so zapisali, da želijo z javno objavo imen policijo prisiliti v ukrepanje, a še pred tem se bo zgodilo nekaj drugega. Ne glede na resničnost navedb bodo izpostavljene posameznike napadli rivalski karteli, medtem ko se Zetas utegnejo odzvati z agresijo nad vsemi internetnimi aktivisti, brez ozira na članstvo v Anonymousu, ocenjujejo v thinktanku Stratfor.

Napad mamilarskega kartela je resna stvar, kjer so posledice še nevarnejše kot pri vohljanju po strežnikih ameriške diplomacije. Septembra so v mestu Nuevo Laredo našli umorjeno mehiško novinarko, ki je na internetu pisala o kartelih. To ni osamljen primer, saj so istega meseca na ulicah istega mesta našli obešeni in iznakaženi trupli para s sporočilom v opozorilo, naj uporabniki socialnih omrežij pri pisanju pazijo. Trupla so bila podpisana z Z, kar pomeni Zetas.

Tega se očitno zavedajo tudi člani Anonymousa, zato se je na Twitterju že pojavila izjava, da je operacija odpovedana. Anonymous je sicer ta konec tedna napadel stran nekdanjega državnega tožilca mehiške zvezne države Tabasco Gustava Rosaria, ker naj bi bil ta član kartela Zetas. Anonymous sicer ni razkril, kako naj bi se dokopali do informacij o kartelu Zetas, analitiki pa dvomijo, da jim je to z napadi računalniških sistemov sploh moglo uspeti. Še manj je jasno, ali se bodo res lotili kartela.

74 komentarjev

«
1
2

dexterboy ::

Takšne krvave obračune včasih pogrešam pri nas. Bi bilo potem manj žaloiger v stilu SCT, Vegrad in podobno :)):|8-)
OK, zares; ne razumem zgolj le tega, ali imajo fsi ti karteli svoje strežnike, spletne strani, mail serverje in podobno? Sem mislil, da delujejo bolj "inkognito", jedan gazda, pa se pol deli po lestvici... Ker če bi imeli svoje poslovanje podprto še z e-trgovino, me še bolj čudi, kako to, da do sedaj ni še nihče pobegnil s kakšnimi podatki na internet... skratka, too many questions.

Ampak bi bila tale pa res lovska; strežnik, e-trgovina pa avkcija; dostavljamo 250 kg koke na LA področje, dostava naslednji mesec, kdo da več? LOL!

EDIT: sem na wikipediji prebral, kako je bila ustanovljena tale Los Zetas grupa. Brez komentarja...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Zgodovina sprememb…

morbo ::

Če hoče Anonymous pomagat v boju proti kartelom, naj informacije preda vojski in/ali višjim inštancam policije. Javno objavljanje podatkov bo botrovalo le večjemu številu obglavljenih trupel, tudi ali predvsem nedolžnih.

dexterboy ::

@morbo; sej to je tam največji problem, ker so fsi podkupljeni... od policaja na ulici do najvišjih državnih uradnikov in vojaških oficirjev...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

flipflop ::

, but Anonymous Mexico released the following statement via their Facebook page:
" Dear Followers of this page. Through this medium Anonymous Mexico denies all responsibility about the news of the hacking of one page allegedly related to a cartel. [..] Our fight is not of this kind and our ideals are not in tune with that operation. The note published in many electronic media is completely false. We ask for your support in distributing this communique.[50]

Highlag ::

Meni se zdi zanimivo, da ZDA še niso okupirale Mehike, da bi iztrebili tole narko mafijo. Se jim očitno ne splača.
Never trust a computer you can't throw out a window

LedStorm+++ ::

Ne splača se. Rajš naj se borijo tam, kjer je vredno. Ne tvegaj življenja...
Pingvin :-)

pegasus ::

" ... posledice še nevarnejše kot pri vohljanju po strežnikih ameriške diplomacije."

Nevarnejše? Ah kje ... Konkretnejše? Gotovo!

BigWhale ::

Po domace povedano, se bojijo, da se kaksnemu clanu ne bi res kaj zgodilo? Potem pa niso tako dobri in tako zelo anonimni, al kako?

Phoebus ::

Kar naj probajo, da jih bodo malo po prstih dobili in bo malo miru pred njimi :D

Marat ::

mislm da ti g33ki niso sposobni igrat v tej "narko" ligi...

stuffy ::

Hm a niso napovedal za 5. November konec FB-ja? Tile so si pa nakopali enih stvari na en dan.

BALAST ::

ker naj bi tolpa ugrabila enega izmed članov Anonymousa.
je samo izmišljen razlog, ker Wikipedia ve, da če objaviš podatke "brez razloga" te očrnijo na najbol bizaren način "ki se ga spomnijo novinarji".

Domišlija brez meje se temu reče, če ni primarnega namena.
akcija->reakcija
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Tr0n ::

BigWhale je izjavil:

Po domace povedano, se bojijo, da se kaksnemu clanu ne bi res kaj zgodilo? Potem pa niso tako dobri in tako zelo anonimni, al kako?

Ne direktno clanu, pac znanim internetnim aktivistom, ki niso nujno del anona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

BigWhale ::

Se pravi, bodo 'mafijci' puscali sporocila clanom anona preko posrednikov? Ampak, saj sporocila ze itak puscajo. Morda ne preko internetnih aktivistov ampak preko drugih ljudi.

Looooooka ::

Highlag je izjavil:

Meni se zdi zanimivo, da ZDA še niso okupirale Mehike, da bi iztrebili tole narko mafijo. Se jim očitno ne splača.

Seveda...ker ze majo mehisko nafto in se jim ni treba pretvarjat, da izvajajo invazijo zaradi demokracije...niti bebcem, ki jim celo verjamejo niti ostalim, ki jim ne.

Looooooka ::

Ce so pametni bojo pofejkali par dokumentov o policistih in vojakih(tistih na visokih polozajih) z obeh strani, kjer se jasno vidi, da drug drugemu lezejo v posel oz kradejo lastni skupini.Potem pa samo cakas, da se zacnejo kokat med sabo, dokler se pac doloceni ne userjejo in zacenejo izvajat zakone, ki jih zdaj ocitno ne.

Zgodovina sprememb…

Iatromantis ::

Vojna proti drogam - od katere imajo profit zgolj mafija in tajne službe - nam v zadnjem poglavju prinaša - mladoletne hekerje. Realnost je bolj čudna kot znanstvena fantastika.

MrBrdo ::

Škoda da so se posrali...
MrBrdo

Libertarian ::

Nauk tega je da je bolj donosno, lažje in "manj" nevarno hekat ZA kartele, kot PROTI njim?

Seems legit
Sic semper tyrannis

Zgodovina sprememb…

Jupito ::

stuffy je izjavil:

Hm a niso napovedal za 5. November konec FB-ja?


Najboljši troll/nateg, kar jih je kdaj prišlo s 4chan-a.
I used to be with it, but then they changed what it was.
Now what I'm with isn't it and what's it seems weird
and scary to me. It'll happen to you!

Pesimist ::

Ko bo pa ena druga grupa objavla clane anonymusa bodo pa vsi na drogah viseli in njihove familje. Nej se ne špilajo z takimi stvarmi.

keworkian ::

Bo Anonymous napadel mehiški mamilarski kartel?

Ne bo.
Obscenities in B-Flat

gruntfürmich ::

anonymus je kup bebčkov in tukaj se lepo vidi. nekaj grozijo kartelu, ti 'anonimnežem' zagrozijo nazaj, in pobčki po svetu se userjejo. od kartela iz mehike LOL.
v prvi fazi pa so itq blefirali, ker podatkov o kartelu nimajo od kot uzeti...
skratka bebčki.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Isotropic ::

zanimivo: zetas so bile ustvarjene s strani nekaj bivsih pripadnikov specialnih enot mehiske vojske (tut treniranih v zda za counter-terror ipd.)

Pesimist ::

sploh se ne zavedajo kaj se lahko zgodi vse. Zdaj lahko en objavi 10 svojih najhujsih sovraznikov da so anonymus in bodo drugi dan vsi Z meli vrezan not, pa če so res ali ne. Hahaha

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

leiito ::

In po 40.000 mrtvih samo v Mehiki, po polomu prohibicije, po 50 letih neuspešne "vojne proti drogam", po tem ko razumniki po celem svetu pozivajo k legaizaciji, politiki še vedno mislijo, da smo volilci tako bebavi, da bomo legalizacijo razumeli kot promocijo uživanja mamil.

Pa tako enostavno bi bilo: vse droge se legalizirajo, njihova proizvodna cena je bakšiš, tisti ki jih hočejo, od heroina do steroidov, jih dobijo v posebnih ambulantah, ne pomeni legalizacija, da se koka kupuje v Mercatorju. Čez noč odvzameš glavni vir dohodka organiziranemu kriminalu in "teroristom", policija se lahko začne ukvarjati z drugimi delikti, strošek za davkoplačevalce je veliko nižji in na koncu je nižji celo % uporabnikov, ker ni več neke romanitične mistike in čara prepovedanega.

Ampak ne, politiki se s tem zasebno strinjajo, javno pa raje priznajo, da so pedofili kot zagovorniki legalizacije drog.

FireSnake ::

gruntfürmich je izjavil:

anonymus je kup bebčkov in tukaj se lepo vidi. nekaj grozijo kartelu, ti 'anonimnežem' zagrozijo nazaj, in pobčki po svetu se userjejo. od kartela iz mehike LOL.
v prvi fazi pa so itq blefirali, ker podatkov o kartelu nimajo od kot uzeti...
skratka bebčki.


Vir tvojih informacij?

Isotropic je izjavil:

zanimivo: zetas so bile ustvarjene s strani nekaj bivsih pripadnikov specialnih enot mehiske vojske (tut treniranih v zda za counter-terror ipd.)


Vir?

In predvsem, v kaki meri jim to pomaga pri razpečevanju drog?

Še več: zakaj bi to sploh bilo pomembno?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

FireSnake je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

anonymus je kup bebčkov in tukaj se lepo vidi. nekaj grozijo kartelu, ti 'anonimnežem' zagrozijo nazaj, in pobčki po svetu se userjejo. od kartela iz mehike LOL.
v prvi fazi pa so itq blefirali, ker podatkov o kartelu nimajo od kot uzeti...
skratka bebčki.


Vir tvojih informacij?


vir je moje razmišljanje.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

FireSnake ::

Aha, natolcevanja, torej :D
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Matako ::

Letos poleti so Zete brutalno ubili nekega blogerja. Nabijanje po spletnih forumih v Mehiki je smrtonosno.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

leiito ::

Saj v Mehiki, če si kakorkoli relevanten za kartele nimaš prave alternative, ponudba je zlato ali svinec. Same Zete so nastale, ko so pripadniki specialnih enot za boj proti kartelom pogruntali, da je scati proti vetru za par pesosov na mesec iracionalno.

To lahko pošlihta samo en človek, takoj ko bo spravil Slovenijo med top 10, če ga ne bojo prej poklical, da reši evro.

Highlander ::

Kdo, kdo, kdo je to? :D

Blisk ::

morbo je izjavil:

Če hoče Anonymous pomagat v boju proti kartelom, naj informacije preda vojski in/ali višjim inštancam policije. Javno objavljanje podatkov bo botrovalo le večjemu številu obglavljenih trupel, tudi ali predvsem nedolžnih.


Saj poanta je v tem, da se mafija pobije med sabo, da nima policija ali vojska žrtev.

Ne vem pa kje ti vidiš tukaj nedolžne???

leiito ::

kdo je to je on the need to know basis podatek, ker je hudo iskan. Palestinci niso uspeli priti do njega, so šli z neko svojo idejo in eto. Samuel Eto.

Blisk ::

gruntfürmich je izjavil:

anonymus je kup bebčkov in tukaj se lepo vidi. nekaj grozijo kartelu, ti 'anonimnežem' zagrozijo nazaj, in pobčki po svetu se userjejo. od kartela iz mehike LOL.
v prvi fazi pa so itq blefirali, ker podatkov o kartelu nimajo od kot uzeti...
skratka bebčki.



In ti to veš iz prve roke!
:)
Podatkov od kartela ni kje vzeti, kaj misliš, da oni pišejo in pošiljajo zadeve kar po golobu pismonoši.
Ej sam tole so res bolane izjave....

BlueKnight ::

To je zelo verjetno čisti false flag nasprotnikov Anonymousa in kartela Zeta, ocrnijo jih tako ali drugace. Če ne nardijo nič izpadejo KAO boječke brez jajc/skila (kljub temu, da jim niti amerika, ki se trudi celo z vojsko, ne more nic). Če pa kaj naredijo (če sploh lahko), pa itak ni vredu za njih. Sej to je prastara fora. V najboljšem primeru spreš dva, ki jih ne maraš, v najslabšem slaba publiciteta za neustrašni Zetas in pravični Anonymous.
Assumption is the mother of all fuckups!
"Under Siege 2:Dark Territory"

Zgodovina sprememb…

Iatromantis ::

FireSnake je izjavil:

Isotropic je izjavil:

zanimivo: zetas so bile ustvarjene s strani nekaj bivsih pripadnikov specialnih enot mehiske vojske (tut treniranih v zda za counter-terror ipd.)


Vir?

In predvsem, v kaki meri jim to pomaga pri razpečevanju drog?

Še več: zakaj bi to sploh bilo pomembno?


wiki:This drug cartel, now led by Heriberto Lazcano, was founded by a group of over 30 former Mexican Army Special Forces deserters,[11] and includes corrupt former federal, state, and local police officers,[12] as well as ex-Kaibiles from Guatemala.[13]

In vir 11, ki je vladni sajt, potrjuje, da so prestopili na temno stran https://www.ncjrs.gov/pdffiles1/234455....

Pomembno je ker kaže kako nesmiselna je vojna proti drogam.

morbo ::

Blisk je izjavil:

Ne vem pa kje ti vidiš tukaj nedolžne???


V navzkrižnem ognju.

Vsakršno javno objavljanje imen domnevno vpletenih je lahko nevarno, ker ne veš kako bodo kriminalne tolpe odreagirale. Recimo nasprotna tolpa se lahko maščuje podkupljenemu uradniku, ki dela za konkurenčni kartel, tako da pobije njegovo družino == nedolžni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: morbo ()

gruntfürmich ::

Blisk je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

anonymus je kup bebčkov in tukaj se lepo vidi. nekaj grozijo kartelu, ti 'anonimnežem' zagrozijo nazaj, in pobčki po svetu se userjejo. od kartela iz mehike LOL.
v prvi fazi pa so itq blefirali, ker podatkov o kartelu nimajo od kot uzeti...
skratka bebčki.



In ti to veš iz prve roke!
:)
Podatkov od kartela ni kje vzeti, kaj misliš, da oni pišejo in pošiljajo zadeve kar po golobu pismonoši.
Ej sam tole so res bolane izjave....


iz kaj se ima za bati en anonimnež iz slovenije recimo? ko razkrije seznam ljudi ki dela za kartel?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

terryww ::

nebo, so si premislili :)
It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.

zos ::

Torej ameriski najstniki iz 4chana se bojijo, da jih bodo dobili po gobcu? Odlicno. Upam, da jih Zete odstranjo vse do zadnjega.

JesusChrist ::

Pozna kdo katerega Anona? Pozna kdo? Sem si mislil, da ne. Vedno se nasmejem iz nekaterih "sklepanj" določenih posameznikov, ki bi radi izpadli pametni. Niso geeki skoraj več kar so bili. Ja itak, eni nesposobni narkomani s puškami bodo napadli anone, ki jih nihče ne pozna. Itak. In ja, itak bodo se spravlali anoni zarad ene osebe nad te motene razbojnike. Res, svaka čast. LOL @ novica, LOL @ komentatoji. Haters will hate.
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

Tear_DR0P ::

iz kaj se ima za bati en anonimnež iz slovenije recimo? ko razkrije seznam ljudi ki dela za kartel?

krvave morije, v kateri bo umrlo mnogo njemu povsem nepoznanih in nedolžnih ljudi - zraven vseh pa bo pisalo, da gre za maščevanje Anonu.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

FireSnake ::

JesusChrist je izjavil:

Res, svaka čast. LOL @ novica, LOL @ komentatoji.


In ti meniš, da se lahko smeješ drugim? :))
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

JesusChrist ::

ko berem take nebuloze, definitivno - bolj komentarji kot kaj drugo - predvsem haterji anonov so naravnost smešni.
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.

Zgodovina sprememb…

enadvatri ::

Se bom kar vzdržal komentarja, da me domači ne najdejo v mlaki krvi! :|

JanK ::

leiito je izjavil:

In po 40.000 mrtvih samo v Mehiki, po polomu prohibicije, po 50 letih neuspešne "vojne proti drogam", po tem ko razumniki po celem svetu pozivajo k legaizaciji, politiki še vedno mislijo, da smo volilci tako bebavi, da bomo legalizacijo razumeli kot promocijo uživanja mamil.

Pa tako enostavno bi bilo: vse droge se legalizirajo, njihova proizvodna cena je bakšiš, tisti ki jih hočejo, od heroina do steroidov, jih dobijo v posebnih ambulantah, ne pomeni legalizacija, da se koka kupuje v Mercatorju. Čez noč odvzameš glavni vir dohodka organiziranemu kriminalu in "teroristom", policija se lahko začne ukvarjati z drugimi delikti, strošek za davkoplačevalce je veliko nižji in na koncu je nižji celo % uporabnikov, ker ni več neke romanitične mistike in čara prepovedanega.

Ampak ne, politiki se s tem zasebno strinjajo, javno pa raje priznajo, da so pedofili kot zagovorniki legalizacije drog.


Zal je "vojna proti drogam" tako globoko zakoreninjena in generira tako veliko stevilo delovnih mest, da pomoje ni sans, da bi jo bilo kadarkoli konec. Kaj bi v trenutni gospodarski situaciji naredili s nekaj 100000 policaji,.... ki so del te "vojne".

Marat ::

JesusChrist je izjavil:

Pozna kdo katerega Anona? Pozna kdo? Sem si mislil, da ne. Vedno se nasmejem iz nekaterih "sklepanj" določenih posameznikov, ki bi radi izpadli pametni. Niso geeki skoraj več kar so bili. Ja itak, eni nesposobni narkomani s puškami bodo napadli anone, ki jih nihče ne pozna. Itak. In ja, itak bodo se spravlali anoni zarad ene osebe nad te motene razbojnike. Res, svaka čast. LOL @ novica, LOL @ komentatoji. Haters will hate.

Aha, ti pa poznaš Los Zetas. Itak. :))

leiito ::

JanK je izjavil:

leiito je izjavil:

In po 40.000 mrtvih samo v Mehiki, po polomu prohibicije, po 50 letih neuspešne "vojne proti drogam", po tem ko razumniki po celem svetu pozivajo k legaizaciji, politiki še vedno mislijo, da smo volilci tako bebavi, da bomo legalizacijo razumeli kot promocijo uživanja mamil.

Pa tako enostavno bi bilo: vse droge se legalizirajo, njihova proizvodna cena je bakšiš, tisti ki jih hočejo, od heroina do steroidov, jih dobijo v posebnih ambulantah, ne pomeni legalizacija, da se koka kupuje v Mercatorju. Čez noč odvzameš glavni vir dohodka organiziranemu kriminalu in "teroristom", policija se lahko začne ukvarjati z drugimi delikti, strošek za davkoplačevalce je veliko nižji in na koncu je nižji celo % uporabnikov, ker ni več neke romanitične mistike in čara prepovedanega.

Ampak ne, politiki se s tem zasebno strinjajo, javno pa raje priznajo, da so pedofili kot zagovorniki legalizacije drog.


Zal je "vojna proti drogam" tako globoko zakoreninjena in generira tako veliko stevilo delovnih mest, da pomoje ni sans, da bi jo bilo kadarkoli konec. Kaj bi v trenutni gospodarski situaciji naredili s nekaj 100000 policaji,.... ki so del te "vojne".


V času dopustov so za celo Šiško 3 uniforme! 3, za vse kraje, družinsko nasilje, promet etc. Dela jim ravno ne manjka, poleg tega pa ne vem zakaj bi moral imeti kdorkoli garancijo zaposlitve. Bi pa bili prihranki za davkoplačevalce dovoljšnji, da se prešolajo, če je treba.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Anonymous grozi Islamski državi, ta se ne vznemirja

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
4216774 (12856) noraguta
»

Mehiška vlada zaplenila prikrito mobilno omrežje kartela Zetas

Oddelek: Novice / NWO
3712741 (9509) Pyr0Beast
»

Zetas nadaljujejo boj proti blogerjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
5516149 (13414) Iatromantis
»

Bo Anonymous napadel mehiški mamilarski kartel? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
7424984 (20047) donfilipo

Več podobnih tem