Forum » Loža » Virant gre na volitve, nastaja nova stranka
Virant gre na volitve, nastaja nova stranka
Temo vidijo: vsi

djordjevic ::
Poudaril še enkrat, da je tako država v tem primeru od mene dobila več, kot bi na katerikoli drug način,Kar je seveda daleč od resnice. Če dobiš 95 jurjev bruto avtorskih honorarjev, dobi država od tega veliko manj, kot če dobiš 95 jurjev bruto plače.
O.
Ja, samo pri tem upoštevaj tudi, da te ena makedonska vlada glih ne bo zaposlila, kolikor vem, pa ni svetoval samo njim. Skratka, tu ni ravno šlo za klasično delovno mesto tehnologa v firmi, da bi mu lahko kdo naprej metal, da je imel na voljo tudi redno službo.

jaz sem mu na fejsbuku napisal, naj vrže naslednjemu novinarju v fris, koliko akontacije je plačal od honorarjev, pa kot da bi me poslušal.Zakaj ga raje ne vprašaš, koliko socialno/zdravstvenih prispevkov je plačal od teh honorarjev?
O.
Ti nisi nikoli delal izključno na avtorski honorar?
No grave is deep enough to keep us in chains.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: djordjevic ()

Utk ::
Ampak je res smešno, da je naenkrat Virant največja baraba, pri vseh trgovcih z orožjem, zoofilih, mafijozih, lenobah, narkomanih in idiotih v politiki.

mikic007 ::
V drzavi, kjer vsi delajo na sivem ali crnem trgu je dost preverzno preganjat nekoga, ki je delal isto kot drzava ze leta dopusca. Ce vam zgled ni bil pomemben prej, pa vam tudi sedaj ne rabi bit.
Utk, koga pa se sploh dobijo, da dela na crno? Ce si neumen in imas transakcije cez racun pa ti tudi se tako slab zakon ne more pomagati.
*Tocno to je tudi meni fenomenalno. Virant je kot goba, vpije vse svinjarije, se za druge.
Utk, koga pa se sploh dobijo, da dela na crno? Ce si neumen in imas transakcije cez racun pa ti tudi se tako slab zakon ne more pomagati.
*Tocno to je tudi meni fenomenalno. Virant je kot goba, vpije vse svinjarije, se za druge.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mikic007 ()

Okapi ::
Ti nisi nikoli delal izključno na avtorski honorar?Sem mislil, da veš, da so avtorski honorarji freelancerjev s statusom obremenjeni kot plača, z 38% prispevkov (otprilike, ker so razredi in lahko pride tudi nekaj manj ali več), če nimaš statusa, si brezposeln ali v službi, pa od avtorskih honorarjev ne plačuješ prispevkov. Kar je eden od večjih failov naše zakonodaje (ki ga mnogi izkoriščajo).
O.

Utk ::
Fail je to, da se prispevke obvezno plačuje za plače večje od minimalne. Če bo nekdo lahko preživel s 500 evri penzije, ne vem zakaj bi moral drug obvezno plačevat prispevke za 800 evrov penzije. Zakaj se ne more odločit, da bi on tudi imel minimalno penzijo. Morda bo Virant s tem kaj naredil.

djordjevic ::
Ko sem jaz še delal na avtorsko (s 25% normiranimi stroški), je naročnik zame odvedel 25% akontacije in that's it. Takrat se mi je še fučkalo za delovno dobo. In če sem povsem iskren, bi mogoče še danes delal tako, če mi ne bi za časa Bajuka z DURSA prijazno zagrozili, naj postanem ali s.p., samostojni novinar ali kulturnik, ker da tako pa se res ne moremo iti.

No grave is deep enough to keep us in chains.

@Utk
kolikor sem nazadnje to spremljal, si od vsake place placeval prispevke. Pri najnizji pac najnizje, pa se vedno so lep procent tele placice.
@Okapi
To je seveda absurd, kaze pa na isto, kot celotna delovna zakonodaja. Potem pa se spravijo pacat nekaj zraven, korigirat in naredijo se vecjo minestro, ki jo prevaranti se bolje izkoriscajo, postenjaki pa sivijo zraven. Pri nas se pac tolce vedno le postene, tako da se v Virantovem primeru sploh nimamo kaj cuditi vec.
kolikor sem nazadnje to spremljal, si od vsake place placeval prispevke. Pri najnizji pac najnizje, pa se vedno so lep procent tele placice.
@Okapi
To je seveda absurd, kaze pa na isto, kot celotna delovna zakonodaja. Potem pa se spravijo pacat nekaj zraven, korigirat in naredijo se vecjo minestro, ki jo prevaranti se bolje izkoriscajo, postenjaki pa sivijo zraven. Pri nas se pac tolce vedno le postene, tako da se v Virantovem primeru sploh nimamo kaj cuditi vec.

Poldi112 ::
Ja, ker on je res en velik poštenjak, ki se mu godi krivica.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Pšenični ::
Po dveh letih, se spomni vračat. To sigurno ni pošteno, ne se "zajebavat". Sem že napisal, bi on vračal bi.....pa je prepozno.
Še spletna anketa...http://24ur.com/
"Menite, da bo afera v zvezi s prejemanjem funkcionarskega nadomestila vplivala na volilni rezultat Gregorja Viranta in njegove stranke?
da .......................2336
ne .......................717
ne vem, me ne zanima .....198
Skupaj odgovorov: ........3251
"
Po dveh letih, se spomni vračat. To sigurno ni pošteno, ne se "zajebavat". Sem že napisal, bi on vračal bi.....pa je prepozno.
Še spletna anketa...http://24ur.com/
"Menite, da bo afera v zvezi s prejemanjem funkcionarskega nadomestila vplivala na volilni rezultat Gregorja Viranta in njegove stranke?
da .......................2336
ne .......................717
ne vem, me ne zanima .....198
Skupaj odgovorov: ........3251
"
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()

Double_J ::
Davkoplačevalce je stal vseh 66 jurjev, vračati pa mu ni treba nič, posle jebanja nema kajanja.
Meniš da je šel bruto znesek za penzijo? Kaj ni kakšne omejitve koliko gre lahko za penzijo v letu dni, glede na to da je že zaslužil veliko zraven...
Pomojem je realno 35k NETO.
Dve šivanki...

Od bruto (natančneje, od bruto bruto, če se nadomestilo obračunava enako kot plača) zneska gre 38% za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje. Ostalo do neto zneska je akontacija dohodnine.
Koliko socialnih prispevkov bi plačal, če bi se odpovedal nadomestilu plače, je pa težko reči, ker bi bilo to odvisno od njegovega statusa. Če bi tistih 95 jurjev honorarjev dobil kot bruto plačo, bi mu ostalo recimo vsega skupaj 50 jurjev neto. In na osnovi tega bi potem moral izračunati, koliko "preveč" je dobil in razliko vrniti. Če se ne motim, je sedaj dobil 66+95 bruto in od tega plačal 30+35 prispevkov in davkov. Če mu je torej ostalo 96 jurjev, bi moral vrnit 46 jurjev (pa zdravstvena in pokojninska blagajna bi morali z državnim proračunom verjetno še kaj poravnati, da bi bilo vse po predpisih). To bi bila nekako maksimalna varianta, možne pa so tudi druge, manj stroge računice
O.
Koliko socialnih prispevkov bi plačal, če bi se odpovedal nadomestilu plače, je pa težko reči, ker bi bilo to odvisno od njegovega statusa. Če bi tistih 95 jurjev honorarjev dobil kot bruto plačo, bi mu ostalo recimo vsega skupaj 50 jurjev neto. In na osnovi tega bi potem moral izračunati, koliko "preveč" je dobil in razliko vrniti. Če se ne motim, je sedaj dobil 66+95 bruto in od tega plačal 30+35 prispevkov in davkov. Če mu je torej ostalo 96 jurjev, bi moral vrnit 46 jurjev (pa zdravstvena in pokojninska blagajna bi morali z državnim proračunom verjetno še kaj poravnati, da bi bilo vse po predpisih). To bi bila nekako maksimalna varianta, možne pa so tudi druge, manj stroge računice

O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

DarkSite ::
Od bruto (natančneje, od bruto bruto, če se nadomestilo obračunava enako kot plača) zneska gre 38% za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje. Ostalo do neto zneska je akontacija dohodnine.
O.
A misliš, da bi bilo vse ok, če bi plačal 66/95? Bi se že našli osebki, ki bi rekli, zakaj pa ni plačal še obresti, ker mu je država dala denar? Potem bi plačal še obresti. Nato bi se spet pojavili osebki, ki bi rekli, zakaj ne plača še oport. stroške, ker bi država lahko ta denar porabila kje drugje namesto da je dala njemu? In kaj dobimo na koncu? Nikoli zadovoljni osebki. Virant pa bi na koncu moral še odplačevati del Teš6, nato pa še novi blok Nek2.

Bellatrix ::
Gre se samo za to, da je v Sloveniji ogromno ljudi ki takih cifer v celem svojem življenju ne vidijo. Potem si pa razlagaj naprej po svoje.
People are quick to judge and slow to correct themselves.

tsh2 ::
s tem, ko je vrnil, je pokazal, da ni vzvišen in da nekaj da na javno mnenje. to je plus za njega. čisto nasprotje od pahorja, ki ne bi nikoli tega naredil in bi trmaril naprej...

lexios ::
Zanimiva interpretacija! Bo vsakič pokazal, da da nekaj na "javno mnenje", tudi pri izvajanju reform?

"s tem, ko je vrnil, je pokazal, da ni vzvišen in da nekaj da na javno mnenje. to je plus za njega. čisto nasprotje od pahorja, ki ne bi nikoli tega naredil in bi trmaril naprej..."
Vrnil je zato, ker bi rad bil izvoljen. Drugače bi vrnil že prej, imel je dve leti časa. Vzvišen pa ni več, ker je oplel. Edina poteza zdej bi bila odstop od kandidature in javno opravičilo, tako bi imel v prihodnosti še kaj možnosti. Za mandatarja seveda nikoli več....
Zdej ko se ponižuje in moleduje...je pa gotov.
Ko so "podgane", kot pravi Pahor zapustile SD, je ta ponovno v vzponu.
Kot sem napovedal, volilci bojo začutili, da postaja stranka SD spet akualna. Če bi jo zapustila še Pahor in Kumer, pa bi bila idealna. Stranka SD se je zgleda rešila balasta. Ne še vsega .....ampak večino pa. Hecno bi bilo zdej, da Jankovič ne bi prišel v parlament.....za tiste iz SD ki so prileteli k njemu.
SD tako ostaja pribeželišče levičarjev. Izhod v nuji.
Vrnil je zato, ker bi rad bil izvoljen. Drugače bi vrnil že prej, imel je dve leti časa. Vzvišen pa ni več, ker je oplel. Edina poteza zdej bi bila odstop od kandidature in javno opravičilo, tako bi imel v prihodnosti še kaj možnosti. Za mandatarja seveda nikoli več....
Zdej ko se ponižuje in moleduje...je pa gotov.
Ko so "podgane", kot pravi Pahor zapustile SD, je ta ponovno v vzponu.
Kot sem napovedal, volilci bojo začutili, da postaja stranka SD spet akualna. Če bi jo zapustila še Pahor in Kumer, pa bi bila idealna. Stranka SD se je zgleda rešila balasta. Ne še vsega .....ampak večino pa. Hecno bi bilo zdej, da Jankovič ne bi prišel v parlament.....za tiste iz SD ki so prileteli k njemu.
SD tako ostaja pribeželišče levičarjev. Izhod v nuji.
Zgodovina sprememb…

tsh2 ::
virantove glasove je pokasirala sd. zanimivo. ja nič, pahor je v redu izpadel na soočenju, ne vem zakaj ali kako ampak tak občutek je bil. amapk če bo potem predsednik vlačič je sd na poti iz parlamenta naslednje volitve, ker vlačič je druga klasa in deluje preveč neresno.
nsi bo pa tudi prišel v parlament. si nisem mislil.
nsi bo pa tudi prišel v parlament. si nisem mislil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tsh2 ()

Za PAhorjevo SD je pomembno tudi, da so se rešili Kučana. Zelo pomembno. No, če še Pahprju uspe strategija, da so ga obkrožali sami lumpi in da zaradi tega ni mogel nič narediti.... znajo res dobit 15% ali več. Sicer se mi zdi, da sedaj, ko so se ga odpovedali, Kučan in ostali, da zdej "šele miga". Ko je odvisen od samega sebe.

Gregor P ::
Ge bojo že zgrabl za kravatlc, če bo preveč visokoleteči

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Misliš Pahorja? On je mogoče res tko glup, da nima nič na vesti. Potem mu bojo težko kaj naprtili. Zdej mu gre za nohte....heh....zgleda da mu 20 let drila le pomaga na TV soočenjih.
U Murgelstanu opet panika. Vprašanje je, kako bodo sedaj glasovali v Zokygradu center? V javnih soočenjih je Pahor dosti boljši od Jankoviča.....Eh, moj Kučan, sada si pogrešio.
Še malo odhajajočega Viranta...
U Murgelstanu opet panika. Vprašanje je, kako bodo sedaj glasovali v Zokygradu center? V javnih soočenjih je Pahor dosti boljši od Jankoviča.....Eh, moj Kučan, sada si pogrešio.
Še malo odhajajočega Viranta...
Zgodovina sprememb…

Shegevara ::
Zanimiv je ta pahor. Prej v 3 letih ni nič skup spocal, zdej na soočenjih je pa prav glasen kaj in kako je treba zadeve se lotit. In tolk je glasen da ima izkušnje. Ja pahor, če ti temu, da uporabljaš socialne dialoge s komurkoli na nivoju Drakslerja in afere v parlamentu, praviš izkušnje, te je lahko sram.

http://www.rtvslo.si/crna-kronika/janko...
Zoki ne rabi drzavi nic vrnit? Aja, ne, to je sin in on nima nic z njim. Seveda lahko gledamo strogo osebno to zadevo, ampak ce bi meni zasegli avto na lizing, bi pac moral placevati banki se naprej, drzava pa bi poaksirala na drazbi.
Seveda pa Zoki s sinom nima nic, delita si samo nekaj deset miljonov premozenja, kaj ces bit malenkosten ...
Zoki ne rabi drzavi nic vrnit? Aja, ne, to je sin in on nima nic z njim. Seveda lahko gledamo strogo osebno to zadevo, ampak ce bi meni zasegli avto na lizing, bi pac moral placevati banki se naprej, drzava pa bi poaksirala na drazbi.
Seveda pa Zoki s sinom nima nic, delita si samo nekaj deset miljonov premozenja, kaj ces bit malenkosten ...

Bi se že našli osebki, ki bi rekli, zakaj pa ni plačal še obresti, ker mu je država dala denar?Saj najmanj en pravnik je zadnjič na tv že povedal, da je (po njegovi interpretaciji zakona) v resnici kršil zakon, se pravi goljufal. Podobno kot nekdo, ki prejema socialno pomoč, zraven pa dela (ni nujno, da na črno) in svojih dohodkov ne sporoči socialni službi (ker ve, da bi mu potem ukinili socialno pomoč). Da bi skratka ne samo moral vrniti denar, ampak bi moral biti tudi kaznovan.
O.

Sam se vedno cakam kak seznam vseh, ki sodelujejo na volitvah in so v preteklosti kjerkoli prejemali nadomestilo. Bilo bi fino videti, ce je Virant res najvecje gnilo jajce v tej drzavi.
Ce pa je slo za kaznivo dejanje, pa me cudi, da ga se ne preganjajo.
Ce pa je slo za kaznivo dejanje, pa me cudi, da ga se ne preganjajo.

Zadnjič so na tv vse bivše ministre, ki so vlekli nadomestilo, našteli. Jih je bilo kar nekaj, ki so to počeli celo leto. Problem je, ker nihče od njih pred tem ni govoril, da bi morali to nadomestilo ukiniti. Poleg tega večina med njimi med prejemanjem nadomestila tudi dejansko ni nič delala (vsaj ne uradno - če so kaj na črno šušmarili, se pa ne ve). Nekateri bi se sicer očitno lahko zaposlili prej, ker so se tisti dan, ko je minilo eno leto (in kar jim je Virant, ko je bil še minister, tudi očital, kot neprimerno vedenje.)
O.
O.

Gregor P ::
Problem pri Virantu je, da je bila dosedaj njegova politična prednost ta, da naj bi bil verodostojen pošten človek, ki bo transparentno vodil državo ... in to je nagovorilo njegove sodelavce k sodelovanju z njim in volivce k temu, da bi dali glas za njega (to niso Jankovičevi volivci katerim je popolnoma vseeno, če se nemoralno izigrava zakone ipd. samo da se po "menedžersko" vodi državo; cilj opraviči sredstva itn.) ... torej to so (v bistvu zelo labilni) ljudje, ki so bili sedaj v trenutku razočarani, ko so bili prek medijev seznanjeni s to afero z nadomestilom, saj so od njega pač pričakovali "več"; tako bo Virant to težavo zelo težko saniral, namreč povrnil zaupanje tako njegovih sodelavcev kot tudi volivcev

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.

No, se vedno je vprasljiv odziv medijev in intenziteta izpostavljanje nemoralne drze. Vsekakor pa menim, da je Virant seveda deloval transparentno, prakticno prvi dan je bila novica zunaj in model ni nic ovinkaril.
Pri tem nadomestilu pa tudi ne vem, ce lahko pade pod dolocene mesece in zneske, glede na to, da se potem poravna z normalnim zakonom. Namrec, prakticno vsi ministri so bili pred nastopom funkcije nekje zaposleni, verjetno ne z nizko placo. Zamenjajo torej zaposlitev in po 4 letih se jih "odpusti". V tem primeru so ravno tako upraviceni do nadomestila, ki bi v vecini primerov lahko trajalo tudi 25 mesecev. In to po normalnem zakonu, ne kaksnem zakonu o drzavnih funkcijah.
Hkrati je ta varovalka tudi precej nujna, saj si ne predstavljam ministra, ki bi zadnje 3 mesece hodil po razgovorih za sluzbo po privat firmah, se zdi precej cudno in milo receno nehigienicno.
Seveda pa je potrebno prevetriti zakon. Ne more nekdo sluziti denarja in biti hkrati na nadomestilu, samo v tem primeru sem jaz za to, da je lahko priliv tocno 0€, brez vsakih izjem. Me prav zanima, kako veseli bi bili normalni drzavljani.
Pri tem nadomestilu pa tudi ne vem, ce lahko pade pod dolocene mesece in zneske, glede na to, da se potem poravna z normalnim zakonom. Namrec, prakticno vsi ministri so bili pred nastopom funkcije nekje zaposleni, verjetno ne z nizko placo. Zamenjajo torej zaposlitev in po 4 letih se jih "odpusti". V tem primeru so ravno tako upraviceni do nadomestila, ki bi v vecini primerov lahko trajalo tudi 25 mesecev. In to po normalnem zakonu, ne kaksnem zakonu o drzavnih funkcijah.
Hkrati je ta varovalka tudi precej nujna, saj si ne predstavljam ministra, ki bi zadnje 3 mesece hodil po razgovorih za sluzbo po privat firmah, se zdi precej cudno in milo receno nehigienicno.
Seveda pa je potrebno prevetriti zakon. Ne more nekdo sluziti denarja in biti hkrati na nadomestilu, samo v tem primeru sem jaz za to, da je lahko priliv tocno 0€, brez vsakih izjem. Me prav zanima, kako veseli bi bili normalni drzavljani.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mikic007 ()

Zamenjajo torej zaposlitev in po 4 letih se jih "odpusti". V tem primeru so ravno tako upraviceni do nadomestila,Ni res. Kot ministri so se zaposlili za določen čas, za 4 leta. Ko ti poteče pogodba za določen čas, nisi upravičen do nadomestila. Bi jih pa mogoče morali vzeti nazaj v prejšnjo službo - če to piše v kakšnem zakonu. Sicer pa je pač zadeva taka - prostovoljno se odločiš, da svojo službo recimo profesorja, ki jo imaš za nedoločen čas, pustiš in vzameš službo ministra za določen čas. Z zavedanjem, da boš mogoče po štirih letih pač moral iskati novo službo.
O.

Aha, spregledal te zadeve :-). Vsekakor pa je taksna praksa potem nujna. Tudi ministri imajo kredite in obveznosti, zaradi cesar neka kompenzacija na koncu mandata mora biti. Saj drugace bomo dobili se vecji olos, kot smo ga do sedaj.

Super Sonic ::
Virant gor-dol, mene predvsem čudi zaslužen znesek. 90k€ za neka svetovanja,... Zdi se precej nerealno in ok, če zadeve ne poznaš, ne morš sodit, ampak več kot očitno je, da sem v napačnem poklicu & fohu.
Pa tudi rekel bi tako, da že od samega obstoja konstantno spreminja ritem, večkrat pa se je tudi že besedno zagovoril.
To sedajle s tem nadomestilom je pa še en udarec, ki sicer naj ne bi bil pravno sporen, je pa moralno sporen. Nekje sem tudi zasledil, da naj bi on bil pravomočno obsojen na leto dni pogojno? Kdo ve kaj več o tem?
Kakorkoli obračaš stvari, zdi se, da tistega "srečeneža" ki bo dobil te volitve čaka res težko delo.
Glede Pahorja bi pa rekel, da ko ga poslušaš vidiš, da fant res ni napačen in se nespomnim PM, ki je bil tako seznanjen s stvarmi v državi. Precej dobro ve kaj se dogaja, le udejanit tega ne zna. Kar je škoda za nas, sicer.
Pa tudi rekel bi tako, da že od samega obstoja konstantno spreminja ritem, večkrat pa se je tudi že besedno zagovoril.
To sedajle s tem nadomestilom je pa še en udarec, ki sicer naj ne bi bil pravno sporen, je pa moralno sporen. Nekje sem tudi zasledil, da naj bi on bil pravomočno obsojen na leto dni pogojno? Kdo ve kaj več o tem?
Kakorkoli obračaš stvari, zdi se, da tistega "srečeneža" ki bo dobil te volitve čaka res težko delo.
Glede Pahorja bi pa rekel, da ko ga poslušaš vidiš, da fant res ni napačen in se nespomnim PM, ki je bil tako seznanjen s stvarmi v državi. Precej dobro ve kaj se dogaja, le udejanit tega ne zna. Kar je škoda za nas, sicer.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Karaya 52 ::
Skrajni cas, da Pahorju nekdo na soocenjih pribije, da je ON v prvi vrsti odgovoren za sranje v katarem se je drzava znasla. Ampak zgleda da je dovolj tupih drzavljanov, ki padajo na neumnosti, ki jih je ta pav sposoben sproducirati. Zdaj se je malo pozabilo na Simonce, Katarince, pa Horvata, Isajlovica, na osem krogov prodaje Mercatorja, AUKN mafijo, 8 milijardni dolg, rekordno brezposelnost, kaos na policiji in tozilstvu, nicelno gospodarsko rast, stampedo v financnem sektorju etc. On pa se naprej na koki halucinira o socialni povezanosti, ceprav je zaradi te politike vedno vec ljudi na konzervah. 6 mesecev je obljubljal intervencijski zakon, nic. 4 leta je obljubljal davek na nepremicnine, nic. Lupetal o konkurencnosti, nic. Mislil si je, da je politik reform, izpeljal ni nobene, pa se tiste, ki jih je spisal so priblizno tako neumne kot njegova manekenska pedikura. Totalen diletant, ki se na Erjavcevo pripelje s katrco, po pavovsko zakoraci za govornico, se spakuje pred semaforjem dokler se ne odpelje v katrci. Klovn. Kar je se najbolj groteskno, da ljudje padajo na hlinjenje neke revscine (katrca), ce pa kdo zasluzi 90.000EUR je pa z njim ziher neki narobe. "Ker js ne morem toliko zasluziti, ker nihce v meni ne vidi kvalitete, potem gre ziher za mutne posle!!1!!1!".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Karaya 52 ()

Pahorja je zje*ala neodlocnost in mehkuznost. Afere, koalicija in posledicno negodovanje javnosti in izguba podpore.
Brez potrebe je dopuscal svojim kalibrom, da se zapletajo. Zalar z Brezigarco, Kresalova pri Baricevicu, Golobic z Ultro, on sam z Dimicevo, pa se nekaj ostalih bedarij. Lotili so se sprejemanja zakonov, ki niso bili nujno potrebni, hkrati pa so bolj delili javnost kot ta potrebni. Nekaj zakonov je bilo za slovenske razmere totalno neposrecenih (medsosedska pomoc npr.) in tu se je izgubila kredibilnost.
Ne mi rect, da je nekoga, ki je dobil vecino na volitvah nato zje*ala opozicija. To moras narediti sam, opozicija te bo vedno rusila, saj to je jasno. Ce bi oni jasno povedali okvir strategije, npr. izboljsanje davcne zakonodaje, vec inspektorjev, sprememba delovne zakonodaje, in se nekaj takih potrebnih reci skupaj s pokojninsko reformo, in to ze na zacetku mandata, bi to morda celo izpeljali. Tako pa so cakali, nacele so jih afere in neumni predlogi zakonov, tako da na koncu niso imeli vec nobene sanse.
Je hudic, ce si kredibilnost zapravis v enem letu, brez da sprejmes eno samo spremembo zakona, hkrati pa kazes ljudem popolnoma nerazumljiv semafor. Totalno neresno in ne bom razumel ljudi, ki bi ga se enkrat volili.
Brez potrebe je dopuscal svojim kalibrom, da se zapletajo. Zalar z Brezigarco, Kresalova pri Baricevicu, Golobic z Ultro, on sam z Dimicevo, pa se nekaj ostalih bedarij. Lotili so se sprejemanja zakonov, ki niso bili nujno potrebni, hkrati pa so bolj delili javnost kot ta potrebni. Nekaj zakonov je bilo za slovenske razmere totalno neposrecenih (medsosedska pomoc npr.) in tu se je izgubila kredibilnost.
Ne mi rect, da je nekoga, ki je dobil vecino na volitvah nato zje*ala opozicija. To moras narediti sam, opozicija te bo vedno rusila, saj to je jasno. Ce bi oni jasno povedali okvir strategije, npr. izboljsanje davcne zakonodaje, vec inspektorjev, sprememba delovne zakonodaje, in se nekaj takih potrebnih reci skupaj s pokojninsko reformo, in to ze na zacetku mandata, bi to morda celo izpeljali. Tako pa so cakali, nacele so jih afere in neumni predlogi zakonov, tako da na koncu niso imeli vec nobene sanse.
Je hudic, ce si kredibilnost zapravis v enem letu, brez da sprejmes eno samo spremembo zakona, hkrati pa kazes ljudem popolnoma nerazumljiv semafor. Totalno neresno in ne bom razumel ljudi, ki bi ga se enkrat volili.

Ramon dekers ::
za ne-delo je vsak sposoben dobiti 60.000 ali 90.000€ kolikor jih je pač že dobival Virant. Sicer pa se strinjam da hlapec ni ravno najbolj primeren.
Kakorkoli vsi so marionete pa naj bo to Borat ali JJ. Itak je povsod enako poglejte v Italijo, Grčijo, Zda - tam imajo še več simon dimic - pri nas je pač to ena vaška Mojca iz planin.
Kakorkoli vsi so marionete pa naj bo to Borat ali JJ. Itak je povsod enako poglejte v Italijo, Grčijo, Zda - tam imajo še več simon dimic - pri nas je pač to ena vaška Mojca iz planin.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ramon dekers ()

Drzavi bi slo bolje, ce bi tri leta ostala brez vlade, tako kot to ze drugo leto prakticirajo Belgijci. Dolg bi bil 100% nizji, manj bi bilo agencij, manj zaposlenih v javni upravi, Baricevic bi bil se ziv.
Tako pa je edini "uspeh" pava v katrci, sprejetje arbitraznega sporazuma. Pa se ta proces se v bistvu se niti zacel ni, kaksen bo rezultat pa bomo videli cez par let. Edino s tem se lahko "pohvali". Je pa smesen ta Arhar manever, ko je v igri Jankovic, za katerega sem preprican, da nikoli nebi bil zmozen dokazati izvora svojega premozenja, zato tudi posluje preko nabiralnikov na Cipru.
Tako pa je edini "uspeh" pava v katrci, sprejetje arbitraznega sporazuma. Pa se ta proces se v bistvu se niti zacel ni, kaksen bo rezultat pa bomo videli cez par let. Edino s tem se lahko "pohvali". Je pa smesen ta Arhar manever, ko je v igri Jankovic, za katerega sem preprican, da nikoli nebi bil zmozen dokazati izvora svojega premozenja, zato tudi posluje preko nabiralnikov na Cipru.

"Zadnjič so na tv vse bivše ministre, ki so vlekli nadomestilo, našteli. Jih je bilo kar nekaj, ki so to počeli celo leto. Problem je, ker nihče od njih pred tem ni govoril, da bi morali to nadomestilo ukiniti. Poleg tega večina med njimi med prejemanjem nadomestila tudi dejansko ni nič delala (vsaj ne uradno - če so kaj na črno šušmarili, se pa ne ve)"
Torej smo razčistili.
Nobeden od drugih, ki se jih navaja, niso med prejemanjem nadomestila delali.
To pa bi lahko bilo kaznivo, vrniti bi moral celoten znesek nadomestila, oziroma od trenutka ko je podpisal pogodbo za delo (seveda če bi vrnil na tak način, bi priznal kršitev, zato se zdej izmutava). Zadevo pa bi morali vzeti pod drobnogled organi pregona.
Resetiranci gor ali dol, tud za njih velja pravna država.
Torej smo razčistili.
Nobeden od drugih, ki se jih navaja, niso med prejemanjem nadomestila delali.
To pa bi lahko bilo kaznivo, vrniti bi moral celoten znesek nadomestila, oziroma od trenutka ko je podpisal pogodbo za delo (seveda če bi vrnil na tak način, bi priznal kršitev, zato se zdej izmutava). Zadevo pa bi morali vzeti pod drobnogled organi pregona.
Resetiranci gor ali dol, tud za njih velja pravna država.
Zgodovina sprememb…

Poldi112 ::
>Ne mi rect, da je nekoga, ki je dobil vecino na volitvah nato zje*ala opozicija. To moras narediti sam, opozicija te bo vedno rusila, saj to je jasno.
Opozicija nima kaj rušiti stvari z referendumom. To bi morala biti izključno pravica državljanov. Ker drugače imamo zlorabe, kot smo jih imeli v tem mandatu. Me prav zanima, kako bo Janša spravil skozi težke reforme, če mu bo Pahor za vsako stvar razpisal referendum. Saj ne rabiš veliko reči, samo pokažeš, da se bodo krčili privilegiji in bo prekleto težko uspeti na referendumu.
Opozicija nima kaj rušiti stvari z referendumom. To bi morala biti izključno pravica državljanov. Ker drugače imamo zlorabe, kot smo jih imeli v tem mandatu. Me prav zanima, kako bo Janša spravil skozi težke reforme, če mu bo Pahor za vsako stvar razpisal referendum. Saj ne rabiš veliko reči, samo pokažeš, da se bodo krčili privilegiji in bo prekleto težko uspeti na referendumu.
Where all think alike, no one thinks very much.

"Opozicija nima kaj rušiti stvari z referendumom. To bi morala biti izključno pravica državljanov. Ker drugače imamo zlorabe, kot smo jih imeli v tem mandatu. Me prav zanima, kako bo Janša spravil skozi težke reforme, če mu bo Pahor za vsako stvar razpisal referendum. Saj ne rabiš veliko reči, samo pokažeš, da se bodo krčili privilegiji in bo prekleto težko uspeti na referendumu."
Če Janša ne bo vzpostavil pravne države, tud njemu ne bo ratal spravit skozi reform. Kaj razumem pod pravno državo?
Da se zapre ene par barab.
Če Janša ne bo vzpostavil pravne države, tud njemu ne bo ratal spravit skozi reform. Kaj razumem pod pravno državo?
Da se zapre ene par barab.

Skrajni cas, da Pahorju nekdo na soocenjih pribije, da je ON v prvi vrsti odgovoren za sranje v katarem se je drzava znasla.
Sej je, to je menda dokaj jasno. Samo je razlika, ali do tega pride zaradi tega ker je nekdo zabit in se z njim upravlja kot z lutko (kar je splošen oris Pahorja v javnosti) ali pa ni tako neumen, samo zelo neroden in mehak. Rezulat je sicer enak, ali pa podoben, vendar je ocena Pahorja, za moje pojme, v javnosti napačna.
8 milijardni dolg, rekordno brezposelnost
Se sicer opravičujem, vendar me zanima kako gre kaj ostalim državam v EU to obdobje? Pa ne sedaj spet z Nemčijo opletat, ostale države, sem vprašal.
kaos na policiji in tozilstvu, nicelno gospodarsko rast, stampedo v financnem sektorju etc.
Ja ok. To obljubljajo vsi, že od leta 2000 naprej, pa ni uspelo nobenemu. Še največ možnosti za to ima trenutno JJ, ampak ne verjamem, da mu bo uspelo, niti da bo zelo zagrizeno delal na teh področjih. Ostalih kandidati in stranke so pa v tem segmentu še slabše.
Totalen diletant, ki se na Erjavcevo pripelje s katrco, po pavovsko zakoraci za govornico, se spakuje pred semaforjem dokler se ne odpelje v katrci. Klovn
Dej drugič te stavke na začetku spisanega, da se potem ne bere naprej. Hvala.
ce pa kdo zasluzi 90.000EUR je pa z njim ziher neki narobe. "Ker js ne morem toliko zasluziti, ker nihce v meni ne vidi kvalitete, potem gre ziher za mutne posle!!1!!1!".
Se ponovno opravičujem, ampak nekje je bilo rečeno, da je tale Virant svetoval državnim podjetjem in prišel do tega zneska (naj me nekdo popravi če to ne drži). Vsekakor je sporno, da nekdo s svetovanjem zasluži v enem letu 90k€, pa ne zato, ker smo mu fouš, ampak zato, ker je na trgu recesija, cene storitev so v večini branž padle. Še vedno je lahko napačno obsojati človeka, vendar ravno včeraj sem govoril s kolegom, ki je pravnik in ekonomist po izobrazbi. Ob vprašanju ali je 90k€ resnično realna ocena vrednosti njihovih (različnih) storitev se je le nasmehnil. Se zavedam, da je to zgolj eno mnenje in ga tudi nisem vzel za svetega, ampak +90k€ je preklemansko veliko, za nekoga, KI SLUŽI POŠTENO in ne deluje na Kitajskem ;P.
To moras narediti sam, opozicija te bo vedno rusila, saj to je jasno.
To ni čisto res, se pa strinjam, da se pri nas skuša trenutno prikazati, kot da je opozicija česa kriva.
Tako pa je edini "uspeh" pava v katrci, sprejetje arbitraznega sporazuma. Pa se ta proces se v bistvu se niti zacel ni, kaksen bo rezultat pa bomo videli cez par let.
Sej ni važno če se še ni začel, rekel bi pa tudi, da ne more bit uspeh vlade, če refendum in se stvar reši. V tem primeru Pahor ni naredil nič, le desnici ni uspelo folk v celoti prepričat, naj bo proti.

GregiB ::
Me prav zanima, kako bo Janša spravil skozi težke reforme, če mu bo Pahor za vsako stvar razpisal referendum.
Ja, eden od resnih problemov naše družbe... vsi nevšečni zakoni gredo skozi "glas ljudstva" in seveda padejo. Ali ima JJ čarobno palčko, da bo folk uspel prepričati, kako super je, da bomo delali 5-10 let dlje do pokoja, da nam bo kupna moč nujno padala, da se bo sociala skrčila...? Je pač tako, pri di(tri-)alogu s socialnimi in političnimi partnerji... Zastaviš ukrep, ki vodi k cilju, nato pa moraš sprejemati kompromise, ki pot od cilja odaljujejo... Pri nas kar korenito.
BTW... smo že razjasnili, kako je v primeru prejemanja nadomestila definirano opravljanje dela? Je kakšna analiza, koliko časa povprečno prejemnik nadomestil rabi, da se zaposli, ko to eno leto poteče? Kaj je bilo npr. z nadomestilu Kohlu Ehjavcu, ko je prenehal biti minister... Se ni zaposlil v stranki praktično naslednji dan po koncu prejemanja nadomestila? In Telebanc.. ne, ne bom volil Viranta, you got it all wrong...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

MadMicka ::
Tole je pa vic leta. Da bo Janša vspostavljal pravno državo, haha. Vpleten je v številne sodne postopke, v vseh mogočih vlogah, javno kritizira sodstvo, povsod vidi takšne in drugačne zarote. Dejmo mal resnosti no. Za pravno državo se lahko brez fige v žepu zavzemata npr. Pahor in Virant.

"Tole je pa vic leta. Da bo Janša vspostavljal pravno državo, haha. Vpleten je v številne sodne postopke, v vseh mogočih vlogah, javno kritizira sodstvo, povsod vidi takšne in drugačne zarote. Dejmo mal resnosti no. Za pravno državo se lahko brez fige v žepu zavzemata npr. Pahor in Virant."
Tole je šele vic.
Tole je šele vic.

Mislim, da si vecina svetovanje malo napacno predstavlja. To ni, da nekdo sedi v pisarni in ob priliki pripomnni, kaj bi se naredilo. Prava svetovanja so studije, projekcije in ohoho dela zelo izobrazenega kadra. In Virant pac ni samo diplomant PF ali kakega faksa na FDV, da bi se ga kar primerjalo z vsakim na trgu.
90k€ sicer ni majhen denar, ampak ce primerjas s tujino je drobiz. Podjetja pa nastopajo na istem trgu. In ce ze hocemo, nek pol sposoben privatnik brez posebne izobrazbe, zgolj z delavnostjo lahko zasluzi krepko cez 50k€ bruto na leto in takih ni malo. Ampak nekomu se se vedno to zdi "bolj" delo, kot neko abstraktno svetovanje, od katerega je npr. odvisna usoda firme z nekaj tisoc zaposlenimi. Pa to je samo primer, ne pravim, da je Virant svetoval takim.
90k€ sicer ni majhen denar, ampak ce primerjas s tujino je drobiz. Podjetja pa nastopajo na istem trgu. In ce ze hocemo, nek pol sposoben privatnik brez posebne izobrazbe, zgolj z delavnostjo lahko zasluzi krepko cez 50k€ bruto na leto in takih ni malo. Ampak nekomu se se vedno to zdi "bolj" delo, kot neko abstraktno svetovanje, od katerega je npr. odvisna usoda firme z nekaj tisoc zaposlenimi. Pa to je samo primer, ne pravim, da je Virant svetoval takim.

Super Sonic je izjavil:
ce pa kdo zasluzi 90.000EUR je pa z njim ziher neki narobe. "Ker js ne morem toliko zasluziti, ker nihce v meni ne vidi kvalitete, potem gre ziher za mutne posle!!1!!1!".
Se ponovno opravičujem, ampak nekje je bilo rečeno, da je tale Virant svetoval državnim podjetjem in prišel do tega zneska (naj me nekdo popravi če to ne drži). Vsekakor je sporno, da nekdo s svetovanjem zasluži v enem letu 90k€, pa ne zato, ker smo mu fouš, ampak zato, ker je na trgu recesija, cene storitev so v večini branž padle. Še vedno je lahko napačno obsojati človeka, vendar ravno včeraj sem govoril s kolegom, ki je pravnik in ekonomist po izobrazbi. Ob vprašanju ali je 90k€ resnično realna ocena vrednosti njihovih (različnih) storitev se je le nasmehnil. Se zavedam, da je to zgolj eno mnenje in ga tudi nisem vzel za svetega, ampak +90k€ je preklemansko veliko, za nekoga, KI SLUŽI POŠTENO in ne deluje na Kitajskem ;P.
Kot prvo, je to zaracunal makedonski vladi, kot drugo, pa nimas pravice moralizirati o vsebini pogodbe in visini placila, katere podpisnik nisi oz. ki se sploh ne tici tebe in tvojega pravnika/ekonomista. Sloveceljni na delu.

"Kot prvo, je to zaracunal makedonski vladi, kot drugo, pa nimas pravice moralizirati o vsebini pogodbe in visini placila, katere podpisnik nisi oz. ki se sploh ne tici tebe in tvojega pravnika/ekonomista. Sloveceljni na delu."
Seveda bo Viranta poleg tega kar smo našteli, pokopala še prava domača slovenska fovšija, ampak to bo le pika na i. Poleg ostalega.
Seveda bo Viranta poleg tega kar smo našteli, pokopala še prava domača slovenska fovšija, ampak to bo le pika na i. Poleg ostalega.

Nobeden od drugih, ki se jih navaja, niso med prejemanjem nadomestila delali.Od kje ti pa ta podatek? Sem prepričan, da Virant ni bil edini, ki je kaj delal in dobival nadomestilo. Je pa verjetno s honorarji največ zaslužil, predvsem pa je bil sam pred tem najbolj glasen pri kritiziranju takšne prakse.
Se zavedam, da je to zgolj eno mnenje in ga tudi nisem vzel za svetega, ampak +90k€ je preklemansko veliko,V resnici ni. V tem branži je 100 evrov na uro minimum, gre tudi do 300, 500 evrov na uro. In potem hitro prideš na 90+ jurjev. Drugače pa je svetoval makedonski vladi.
Prava svetovanja so studije, projekcije in ohoho dela zelo izobrazenega kadra.No ja, ogromno je pri tem prodajanja zelo drage megle. Veliko ekspertiz in svetovanj se dela izključno zato, da ima državni birokrat pokrito rit pri svojo odločitvi. Davkoplačevalski denar se pri tem z lopato meče v veter.
O.

"Od kje ti pa ta podatek? Sem prepričan, da Virant ni bil edini, ki je kaj delal in dobival nadomestilo. Je pa verjetno s honorarji največ zaslužil, predvsem pa je bil sam pred tem najbolj glasen pri kritiziranju takšne prakse."
Se strinjam, ampak, resnično niso do sedaj našli še nikogar ki bi med tem časom delal. Uradno, tako kot Virant.
In mislim, da ga zelo intenzivno iščejo. Da bi lahko s prstom pokazali nanj.
Zdej če je kdo šel na črno mladi, sexi, sosedi privit pipo z nekim drugim razlogom, tega ne bomo upoštevali, kot "delo na črno"..... OK.
Se strinjam, ampak, resnično niso do sedaj našli še nikogar ki bi med tem časom delal. Uradno, tako kot Virant.
In mislim, da ga zelo intenzivno iščejo. Da bi lahko s prstom pokazali nanj.
Zdej če je kdo šel na črno mladi, sexi, sosedi privit pipo z nekim drugim razlogom, tega ne bomo upoštevali, kot "delo na črno"..... OK.
Zgodovina sprememb…

No, ampak ce vzamemo na primer resevanje situacije v Sloveniji. Ce zelis uvesti neke reforme, potrebujes za to precej pravnega in financnega svetovanja. Tega od politikov niti ne smemo pricakovati, to morajo narediti strokovnjaki. Ne mores kar pocez nekaj delat, ceprav se to pocne in je slabo.
Brez, da se naredi temeljit pregled delovanja te nase frime Slovenije, se sploh nima kdo kaj lotevati reform. In to bo treba placati, zal.
Brez, da se naredi temeljit pregled delovanja te nase frime Slovenije, se sploh nima kdo kaj lotevati reform. In to bo treba placati, zal.

Kot prvo, je to zaracunal makedonski vladi, kot drugo, pa nimas pravice moralizirati o vsebini pogodbe in visini placila, katere podpisnik nisi oz. ki se sploh ne tici tebe in tvojega pravnika/ekonomista. Sloveceljni na delu.
Ok, razčiščeno. Makedonska vlada je plačala 90k€ za svetovanje in to v fohu, kjer je 100€/ura minimum. Sem kje kaj zgrešil?
Moralizirati pa seveda se da in je tudi dovoljeno, Karaya. In zaradi tega ni prav nihče kaj slabši človek. Ljudje se trudimo, vsak po svoje - delamo pošteno, in da nekdo takole javno služi, se seveda vprašaš kako in kaj, če sam prideš z delom le do 1/3 tega zneska. In nenazadnje je prav ta fant moraliziral in naredil ravno kontra diametralno tistemu kar je zagovarjal, vsaj javno.
Če ga bo, potem že ni dober politik, al kako?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Super Sonic ()

Tudi meni so ti zneski zaenkrat nedosegljivi, ampak js vem, da sm zgresil poklic kar se financ tice. Jebat ga!

"Če ga bo, potem že ni dober politik, al kako?"
Dober politik je bil Clinton....ki se je rešil iz breizhodne situacije, potem ko mu ga je Monika povlekla. Če razumeš. Virant pa je zajebal. In potem ko je zajebal, je zajebal še enkrat. Medtem ko Clinton ni.
Dober politik je bil Clinton....ki se je rešil iz breizhodne situacije, potem ko mu ga je Monika povlekla. Če razumeš. Virant pa je zajebal. In potem ko je zajebal, je zajebal še enkrat. Medtem ko Clinton ni.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Primerjava dveh koalicijskih pogodb (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 31134 (22050) | vidz81 |
⊘ | Volitve 2011 (strani: 1 2 3 4 … 29 30 31 32 )Oddelek: Problemi človeštva | 182538 (154560) | Ziga Dolhar |