Forum » Omrežja in internet » UTP in El. kabel
UTP in El. kabel
jonystar ::
Pozdravljeni!
Zanima me ali prihaja do kakeršnih koli moten če je UTP kabel položen poleg(kabla se dotikata) električnega kabla?
Zanima me ali prihaja do kakeršnih koli moten če je UTP kabel položen poleg(kabla se dotikata) električnega kabla?
NoName ::
če hočeš zadevo 'proper' narediti, potem vsekakor v cev s kablom!
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
LordTado ::
V cevi se baje nabira tudi vlaga in zrak in pol je življenska doba kabla krajša kako je s tem?
Električarji so mi delali mrežne kable in so ga dali pod omet, so rekli da ima cat5 dve izolaciji in ni potrebno v cevi dajat...Isto telefon...
Električarji so mi delali mrežne kable in so ga dali pod omet, so rekli da ima cat5 dve izolaciji in ni potrebno v cevi dajat...Isto telefon...
Aljaz1980 ::
V cevi se baje nabira tudi vlaga in zrak in pol je življenska doba kabla krajša kako je s tem?
Dvomim
Cevi se dajejo, da je mogoče kasneje dodati/zamenjati/odstraniti kabel, brez da steno tovčeš. Poleg tega se pa da dobit cevi, ki se v primeru požara zaradi kratkega stika/preobrmenitve dimijo in zadušijo požar.
Po tej logiki imajo skoraj vsi kabli dvojno izolacijo.
LordTado ::
Ja energetsi kabli na recimo podstrešju pod estrih bi se naj dalaji v zaščito,kaj te vem.
Ja da se menjat samo če maš napeljano po par ovinkih pa malo daljša linija ne spraviš več foršpana noter...
Kaj šele kabel...
Ja da se menjat samo če maš napeljano po par ovinkih pa malo daljša linija ne spraviš več foršpana noter...
Kaj šele kabel...
Pyr0Beast ::
Če dela dela, se nimaš kaj sekirati
Kable ki se pelje po zidu pa obvezno v cev
Kable ki se pelje po zidu pa obvezno v cev
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vice ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razlika v UTP kablih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 27521 (4744) | bbbbbb2015 |
» | Ločitev elektroinštalacije dveh sob (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11796 (10553) | mirator |
» | Strgan UTP kabel v steni!?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3132 (2330) | Tomson |
» | Električne napeljave v mansardni hišiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3178 (2674) | toms |
» | Električna napeljava (homemade ali strokovnjak?) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 44326 (38457) | smile- |