» »

IPad vs. macbook

IPad vs. macbook

taker& ::

Zdravo!

Odločam se za nakup računalnika, pa me predvsem zanima kako je z temi ipadi, ga lahko uporabljaš namesto standardnega pc-ja... ?
V mislih imam kupit macbook-a, zadnje čase me pa nekam vleče tale ipad (2).
V GLAVNEM, zanima me če je ipad primeren za vsakddanjo uporabo, ali naj raje macbook kupim ?

LP!

zee ::

Kupi Macbooka. Na iPadu lahko delas resda skoraj vse, vendar je bistveno manj udobno kot na racunalniku. iPad je pac naprava namenjena predvsem konzumaciji vsebin in ne ustvarjanju.

Imam tako Macbook Pro kot iPad 2 in Amazonov Kindle, zato ne pisem na pamet.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

Gandalfar ::

> V GLAVNEM, zanima me če je ipad primeren za vsakddanjo uporabo, ali naj raje macbook kupim ?

Ne ni. Zadeva je totalni pain, ce hoces napisat kaj vec kot 2 stavka.

zee ::

Se da napisati tudi vec povedi, vendar je se vedno "totalen pain".
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

AndrejS ::

Ne vem zakaj bi bilo to "totalen pain". Saj kupiš externo tipkovnico, če dosti pišeš.

taker& ::

kako je pa kaj z internetom ? na kakšen način se povežeš ? (nimam pojma , zato sprašujem...)

bauci ::

Povezava na internet - Wi-fi ali kupiš sim kartic - 5 GB prenosa za 19€ na mesec. Več kot dovolj, če ne vlečeš dol filmov :). Tukaj pa moraš paziti, da kupiš 3G Ipad.

x3ca ::

Mal povej kaj sploh misliš delat z njim oz. kaj je zate vsakdanja uporaba. Če misliš samo brskat po netu, uporabljat office in poslušat musko, je za oboje škoda denarja. Sicer pa mislim, da Ipad vsekakor ne more bit "primarni računalnik", razen če si res nazahteven.

IceIceBaby ::

Meni se zdi, da tudi za res nezahtevno uporabo iPad ni primeren. Sem ravno pred kratkim malo experimentiral. Imam bluetooth tipkovnico, ki sem jo skonektal na iPada in par dodatkov, ki omogočajo lažje upravljanje s tipkovnico.

Tudi v takem setupu s stojalom in vsem kar paše zraven je iPad še vedno neroden za uporabo kot nek domači računalnik. Problem je odsotnost pravega multitaskinga in nerodna navigacija po sistemu, če zadevo uporabljaš s tipkovnico.

Btw...če kupuješ maca je IMHO trenutno najboljša izbira Macbook air. Za to ceno dobiš res veliko.

technolog ::

Za moje pojme iPad ne omogoča dovolj low-level dostopa do vseh stvari, nastavitev, programov in ni primeren za primarni računalnik...

Se pa ne strinjam, glih pri mac book air dobiš najmanj, razen odličnega designa, seveda.

IceIceBaby ::

technolog, SSD, 13" ekran s solidno resolucijo, i5 procesor, dovolj rama, odlično baterijo. osvetljeno tipkovnico, odličen form factor pa še kaj bi se našlo. Imam oba, 13" mpb in 13" mba, pa se mi zdi da za tistih 100 eur več pri mba dobiš neprimerno več. Moje mnenje pač...verjetno je odvisno tudi od načina uporabe.

Yohan del Sud ::

iPad ni namenjen rabi kot običajen PC. Se da, ampak je pain. Kot rečeno. Tudi sam ne govorim na pamet, imam PC delovno postajo, Macbook za prenosnik in iPad za ... iPad.

Internet je 90% uporaben, kot na običajnem računalniku, pisanje besedil je tam nekje 50% glede na pc ali 200% glede na pametne telefone, špili so na ravni modernih ročnih konzol, branje elektronskih dokumentov je 120% glede na karkoli ... Če rabiš za kakšna predavanja, bi vseeno raje vzel macbooka.
www.strancar.com

ToniT ::

iPad je pri nas v dnevni sobi in ga vsakdo uporabi takrat, ko je potrebno nekaj na hitro pogledati ipd. (ali pa ko ne najdemo daljinca od TV-ja - Panasonic ima super aplikacijo za upravljanje TV)
Otroci pa ga uporabljajo za igre. Za drugo delo pa imamo običajne PC-je.

Matty ::

Se strinjam, da tole dvoje sploh ni substitut. Ko je kaj vec za tipkati (ali obdelovanje vecjega stevila fotk iz fotoaparata) je ipad prakticno neuporaben. Vendar, od kar ga imam, laptop prizgem prakticno samo se updejtanje muzke na ipada, backup, obdelavo fotk in to je to... Dejstvo je, da na koncu se vedno rabis imeti instaliran itunes na desktopu/laptopu. Na ipadu pozabi tudi na torrente in podobno. Za vsakodnevno uporabo (internet, maili) je ipad, oz. katerakoli boljsa tablica, 100x bolj uporabna kot laptop. Dolgo traja, super format za branje in takoj pripravljena na uporabo. Flash? Niti ni vec motece, saj je vedno manj spletnih strani flash only...

Ce bi imel za uporabo na faksu - potem definitivno macbook air (ali skoraj se bolje laptop z winsi). Sicer pa, tudi na ipadu se da relativno uspesno obdelovati tako .docx kot xlsx datoteke. Ceprav je po moje uporabnost excela zelo omejena, se posebno risanje grafov (uporaba npr. pivot tables in podobno). Za pisanje daljsih tekstov je pa treba dokupiti bluetooth tipkovnico. Jest imam eno od logitecha in deluje odlicno (ne kupovat poceni tipkovnic z gumijastimi tipkami). Nobenega laga, cisto isto kot laptop. Pa se zapre se kot front cover. Ni pa poceni, in tudi sama programska oprema ne nadomesca 100% worda, se manj pa excela. Manjka tudi USB prikljucek, kamor bi lahko hitro posnel datoteko (ce nisi prikljucek na brezzicno omrezje).

Zheegec ::

Ne vem, kakšne težave imate vi s tabličnimi računalniki? Tipkaš lahko brez težav in to veliko in sploh ni nerodno. Za navigacijo po spletnih straneh uporabljaš ali touch ali pa touch-pad oz miško. Torrenti delujejo čistno nromalno. USB ključki lepo delujejo, prav tako diski in SD ter micro-SD kartice.

EDINA težava je to, če se omejite striktno na iPada - drugače pa lahko dober tablični računalnik za večino uporabnikov čisto lepo nadomesti prenosni računalnik.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pregled napovedi za iPad 3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
7621682 (15283) Icematxyz
»

Apple iPad - povzetek (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
34533522 (21770) Bor H
»

Poplava Android tablic nekoliko manjša?

Oddelek: Novice / Android
4112483 (10693) Jst
»

RIM BlackBerry PlayBook hitrejši od iPada, prihaja 2011.

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
479804 (8201) noraguta
»

Apple večji od Microsofta (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
27452024 (46319) Lonsarg

Več podobnih tem