Forum » Loža » Plače v big bangu?
Plače v big bangu?
Temo vidijo: vsi
knesz ::
Glede prodaje je vse relativno, kupci so pa kupci. Za vse ni vedno kriva luna, eni so enostavno kreteni.
Znanec v računalniški trgovini je stranki, ki je prišel kupit barvno multifunkcijsko napravo, svetoval mašino, ki ni bila najcenejša, je pa imela najcenejši izpis ter najmanjše stroške glede razvijalnih enot in podobnega sranja, ki se pojavi čez čas (bil slučajno takrat tam).
Odziv stranke po mailu je bil, da bo v to trgovino ne bo več prišel, saj da ga je hotel nategniti, in da je kupil drug, cenejši model v BB.
Potem pa bodi pameten in svetuj...
Znanec v računalniški trgovini je stranki, ki je prišel kupit barvno multifunkcijsko napravo, svetoval mašino, ki ni bila najcenejša, je pa imela najcenejši izpis ter najmanjše stroške glede razvijalnih enot in podobnega sranja, ki se pojavi čez čas (bil slučajno takrat tam).
Odziv stranke po mailu je bil, da bo v to trgovino ne bo več prišel, saj da ga je hotel nategniti, in da je kupil drug, cenejši model v BB.
RejZoR ::
Tko kot vedno mene gledajo začudeno, ko jim rečem, da par barvne in črne kartuše pride toliko kot je bil printer ob nakupu. In pol spet tradicionalno razlaganje, da se printerji praktično subvencionirajo, so pa kartuše tisto kar firmi ala Epson prinaša dohodek (in v katerega vlagajo težke denarje za razvoj črnil).
Pol se nekako pomirijo. Očitno bi eni rajši dali 200 EUR za printer in nato 50 EUR za kartuše. To bi jim pa bilo normalno. Lol, čuden svet.
Me pa mal čudi, da niso v BB večji stručkoti. Oz nasplošno v trgovinah kjer so specializirani za svoje področje, npr tam ima en čez samo fotoaparate in nič drugega. Al pa mobitele. Sam imam čez aksutiko in pokrivam vse od laptopov, PC-jev, LCD TV-jev, spominskih medijev, fotoaparatov, hifi stolpov, telefonov, skratka čist čist vse. Poleg tega pokrivam še belo tehniko in male gospodinjske aparate. In to vse v detajle, ne kot neka občasna pomoč ostalim. Cenijo me nič več, plače zarad tega nimam nič višje, znat pa enostavno moram, razen če bi mi bilo vseeno, če bi folk pol naveliko pošiljal pritožbe kako jih nategujemo. Kar pa ni v mojem interesu glede na to da nimam nobene stimulacije glede na prodajo in gledam samo dolgoročno, da se isti folk še vrne. Prodaja mora bit seveda čim višja, ampak dejansko prodam stranki tisto kar hoče oz potrebuje, ne samo zato ker je nek zvezdica artikel or something.
Pol se nekako pomirijo. Očitno bi eni rajši dali 200 EUR za printer in nato 50 EUR za kartuše. To bi jim pa bilo normalno. Lol, čuden svet.
Me pa mal čudi, da niso v BB večji stručkoti. Oz nasplošno v trgovinah kjer so specializirani za svoje področje, npr tam ima en čez samo fotoaparate in nič drugega. Al pa mobitele. Sam imam čez aksutiko in pokrivam vse od laptopov, PC-jev, LCD TV-jev, spominskih medijev, fotoaparatov, hifi stolpov, telefonov, skratka čist čist vse. Poleg tega pokrivam še belo tehniko in male gospodinjske aparate. In to vse v detajle, ne kot neka občasna pomoč ostalim. Cenijo me nič več, plače zarad tega nimam nič višje, znat pa enostavno moram, razen če bi mi bilo vseeno, če bi folk pol naveliko pošiljal pritožbe kako jih nategujemo. Kar pa ni v mojem interesu glede na to da nimam nobene stimulacije glede na prodajo in gledam samo dolgoročno, da se isti folk še vrne. Prodaja mora bit seveda čim višja, ampak dejansko prodam stranki tisto kar hoče oz potrebuje, ne samo zato ker je nek zvezdica artikel or something.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Tody ::
Pahor ma prav v Sloveniji ni krize. Zadnjič sem res 15 minut stal pred LCD in plazmami in imam namen zapravit 1000 eur za televizijo. Nobenmu od obeh prodajalcev se ni zdelo vredno me vprašat ali kaj rabim, mi kej svetuje ali karkoli čeprav sem jih ene 10x pogledal in onedva mene nazaj.
V stranke tud jezst ne rinem, ker tud sam tega ne maram, ampak če pa me stranka pogleda oz povpraša, takrat pa v akcijo. Oz greš sam če vidiš, da si nekaj časa ogleduje različne modele...
guest #44 ::
jverne> Zdej pa povej to ženskam.
Po mojih izkušnjah je bolje, če svojo odgovornost izkazuješ skozi svoja dejanja in izbiraš le med tistimi dekleti, ki te izberejo zaradi tega kar si, kot da ves čas dokazuješ, da si v dvorjenju bolši od konkurence, potem pa sklepaš kompromise, ki jih, vsaj tako je videti, sploh ne sprejemaš.
Očitno tudi ne bi šlo, da bi jaz solil pamet tistim, s katerimi se ti ukvarjaš. They don't see what's in it for them and I sure as hell don't see what's in it for me.
Višino plače, partnerja in osebno vozilo si vedno izbere vsak sam.
Na papirju vse lepo zgleda. V resnici pa žensk s katerimi je vredno se ukvarjat ni skoraj nič. Večina so samo brezvezna bitja zgolj za reproduktivne namene.
Jz še nisem srečal ene kateri bi ji res lahko reku, da je unikaten primerek. Zato i have to choose second best, ker leta mi hitro tečejo.
Če pa bi res dolgo živel pol itak bi cel svet prebrskal za najt nekaj vrednega pridevnika človek.
Se pa popolnoma strinjam z vsem kar si povedal. Zadeva je taka...sej ni nujno, da delaš za novega BMWja. Treba najt svojo nišo, za to pa po vsej vrjetnosti rabiš denar...in smo spet tam. Trudi za nasprotni spol medtem ko njim zaradi tiste vlažne luknje med nogami ni potrebno vlagat takih naporov. Itak vedo, da smo moški sužnji lulice. Curtesy of mother nature. Se odreč temu brez psihične traume pa res moraš imeti nadnarave sposobnosti.
Sicer pa za vse ženske, ki berete moje poste...ne mislit, da bi jaz kar vse vas spravil v taborišče. Mogoče zgolj večino (joke). Zdej ali ste vi tista izjema ali ne...pa je od vas odvisno. Naredite svojemu spolu uslugo in dvignite nivo, drugače ne boste prišle vn iz začaranega kroga.
MadMax ::
100 ljudi, 100 čudi.
Jaz sem pred mesecem kupoval LCD ranga 500÷600EUR, pa si je možakar kar vzel čas zame.
Ko mi ni mogel več pomagat, me je pustil še pol ure z daljinci, da sem sam šaril po TVjih.
Resda sem prišel skoraj prepričan da bom odnesel en model, prodajalec je povedal "težave" z navedenim in predlagal drugega, odnesel sem pa tretjega.
Je bilo pa to v NM.
Sem pa tudi na Rudniku bil kar hitro deležen pozornosti.
V LJ BTCju pa kakor kdaj in kje. Punce pri beli tehniki lahko pohvalim (nekaj obiskov, vsakič druga), a tam tudi ni neke gužve.
Po drugih oddelkih pa loterija. Včasih dobiš občutek da imajo privat afterparty ko se samo grupirajo in ne =bejo strank niti 5%, spet drugič so kot muhe. čeprav jih odganjaš...
Jaz sem pred mesecem kupoval LCD ranga 500÷600EUR, pa si je možakar kar vzel čas zame.
Ko mi ni mogel več pomagat, me je pustil še pol ure z daljinci, da sem sam šaril po TVjih.
Resda sem prišel skoraj prepričan da bom odnesel en model, prodajalec je povedal "težave" z navedenim in predlagal drugega, odnesel sem pa tretjega.
Je bilo pa to v NM.
Sem pa tudi na Rudniku bil kar hitro deležen pozornosti.
V LJ BTCju pa kakor kdaj in kje. Punce pri beli tehniki lahko pohvalim (nekaj obiskov, vsakič druga), a tam tudi ni neke gužve.
Po drugih oddelkih pa loterija. Včasih dobiš občutek da imajo privat afterparty ko se samo grupirajo in ne =bejo strank niti 5%, spet drugič so kot muhe. čeprav jih odganjaš...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Furbo ::
Čudne izjave. Jaz prodajalca pokličem, če ga rabim. Saj nisem mutast.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
To jezst svojim nadrejenim že ves čas govorim pa še kar silijo naj takoj postrežemo stranke. Sam jezst tega ne maram kot kupec, torej zakaj bi se nekomu vsiljeval kot prodajalec. Tud sam imam rad mir, da ko pridem v trgovino si mal pogledam kaj imajo, pol pa vprašam če ne najdem nekaj kar se mi zdi podobno tistemu kar iščem. Stranko pozdraviš tolk, da ve, da si jo opazil, pol pa vsake tolk časa vržeš uč, če te slučajno pogleda. Oz večina tako ali tako stopi zraven in te vpraša kako in kaj...
Sam v enih firmah imajo strikten drill, kjer morajo malo manj kot po korakih (z odkljukanjem točk) postrežt stranko. Kar je togo in povsem zgrešeno če mene vprašaš.
Gregor P ::
Pahor ma prav v Sloveniji ni krize. Zadnjič sem res 15 minut stal pred LCD in plazmami in imam namen zapravit 1000 eur za televizijo. Nobenmu od obeh prodajalcev se ni zdelo vredno me vprašat ali kaj rabim, mi kej svetuje ali karkoli čeprav sem jih ene 10x pogledal in onedva mene nazaj.
... sam se tudi spomnim, kako smo kupovali plazmo nekje od 107cm diagonale naprej in niti nismo toliko gledali na ceno, takrat je v glavnem še vse bilo okoli 1000 evrov, pa se jim v BB še razlagat ni dal oz. so komaj izustili tistih nekaj zares osnovnih informacij, sicer jim definicije niso bile čisto jasne, skratka totalno nezainteresirani za prodajo; tako da smo šli v drugo trgovino, kupiti večji in dražji model istega proizvajalca (ker v BB-ju so imeli manjši model, ki smo ga dejansko hoteli kupiti, imeli gotovino že s seboj), ker so bili pač bolj prijazni/ustrežljivi. Morda je danes že kaj drugače?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Tody ::
@ amigo BB v BTC-ju.
Oni so tam zato da prodajo, JAZ ne bom šel čez pol trgovine (al pa 5 korakov) zato da privlečem nekega prodajalca do TV in ga prisilim da mi razlaga to kar sem že prebral na internetu. V fizične štacuno sem šel pogledat kako zgleda slika (mi tud ubistvu nebi bilo treba), pa mogoče slišat kak nasvet kako in kaj. Če bi bil prodajalec vsaj malce sposoben, bi me vrjetno prepričal da kupim zadevo, tako jo bom pa v kaki online štacuni in se jebal z dostavo.
Ni treba da si 10 cm zdraven stranke, ko vidiš da si nekaj časa ogleduje zadevo prideš zdraven in se igraš s sosednjo televizijo in po pomoti potem vprašaš če kaj rabi ali pa kaj podobnega.
Oni so tam zato da prodajo, JAZ ne bom šel čez pol trgovine (al pa 5 korakov) zato da privlečem nekega prodajalca do TV in ga prisilim da mi razlaga to kar sem že prebral na internetu. V fizične štacuno sem šel pogledat kako zgleda slika (mi tud ubistvu nebi bilo treba), pa mogoče slišat kak nasvet kako in kaj. Če bi bil prodajalec vsaj malce sposoben, bi me vrjetno prepričal da kupim zadevo, tako jo bom pa v kaki online štacuni in se jebal z dostavo.
Ni treba da si 10 cm zdraven stranke, ko vidiš da si nekaj časa ogleduje zadevo prideš zdraven in se igraš s sosednjo televizijo in po pomoti potem vprašaš če kaj rabi ali pa kaj podobnega.
Ganon ::
Meni gre izjemno na živce, ko takoj priletijo zraven in ti ves čas dihajo za ovratnik. Pa to je skoraj povsod enako, tudi v trgovinah z oblačili. Še, ko pridem iz kabine, da se pogledam (če ni notri ogledala), stojijo zraven. Dajte me pustit, da si v miru pogledam kar me zanima, če bom karkoli rabil, vas bom že poklical in vprašal, saj ni težko. Rabim MIR. Enkrat sem trgovca v Big Bangu prosil, če lahko malo stestiram Nintendo DS, ki so ga imeli v vitrini, nakar je tip ves čas stal tik ob meni in me gledal?! Mi je hitro dopizdilo in sem šel ven. Niso normalni.
Če ti ga je dal v roke prečekirat ga čist razumem. Če si ga še naprej gledal v vitrini pa je mal čudno ja :D
Na primer v Müllerju mi ga je dal v roke in rekel, da ko bom končal, naj ga pokličem, da ga pospravi nazaj. Medtem je šel delat druge stvari. To mi je všeč.
Zheegec ::
ja, če daš stranki stvar iz vitrine in greš stran ter potem to ukradejo, moraš zadevo sam plačati na blagajni...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
amigo_no1 ::
Ga ne morejo imeti v kakšni kletki, tako da ima stranka v rokah samo plošček s komandami ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Gregor P ::
Sam nimam prav nič proti, da mi trgovci izkažejo večjo stopnjo zaupanja
... obenem se pa tudi spomnim, kako je bilo prve dni E.Leclerca, ko so te njihovi varnostniki gledali kot najhujšega kriminalca, tako da me tudi tam ne vidijo več ker tako nelagodno se pa v trgovini še nisem počutil
... obenem se pa tudi spomnim, kako je bilo prve dni E.Leclerca, ko so te njihovi varnostniki gledali kot najhujšega kriminalca, tako da me tudi tam ne vidijo več ker tako nelagodno se pa v trgovini še nisem počutil
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
Super Sonic ::
In pol spet tradicionalno razlaganje, da se printerji praktično subvencionirajo, so pa kartuše tisto kar firmi ala Epson prinaša dohodek (in v katerega vlagajo težke denarje za razvoj črnil).
Ko sem jaz to prodajal svoje cajte (ene 7 let nazaj) je bilo tako, da so bile takrat kartuše v printerju itak samo 1/3 napolnjene. Torej, tudi če je kupil nov tiskalnik je dobil zelo malo črnila not, edino kar se fajn sliši (rajš vsakič nov printer kot pa kartuše, kar pa sploh ni bilo res takrat).
Teh impulznih pametnjakovičev je vedno dovolj. Za prodajalca je važno le to, da stoji za tistim kar reče in da ima teste na katere se lahko upre. Vse ostalo je boluoza. Tako kot impulzni pametnjakoviči, ki slej ali prej spoznajo, da ne vedo nič.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share
Zheegec ::
SuperSonic - pri Epsonu še vedno dobiš praktično prazne kartuše Kaj šele 1/3. HP pa Canon se pa vsaj držita tistega, kar napišeta.
Tody - Zadnje čase imajo varnostniki vključen samo še čefur-o-meter
Tody - Zadnje čase imajo varnostniki vključen samo še čefur-o-meter
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
bambam20 ::
Vi ste nori al kaj?
Poglejte si recimo Hofer ali Lidl, prodajalci imajo 800€ plače + dodatki + možnost napredovanja(plača 1k-1300€). Zakaj? Zato, ker 8 ur delajo. Poznam dosti ljudi, ki so šli probat srečo v Hofer, vsi so se pritoževali nad tempom dela. Mislim, kaj bi še te zaj radi, vsake pol ure čik pavza, pol kavica, eno uro malica ? Ti si tam da delaš, da si produktivn oz. skrbiš da poslovalnica dosega postavljene standarde (v hoferu/lidlu so visoki).
Če pa te ne veseli oz. ne moreš zdržat 40ur na teden v trgovini potem se prekvalificiraj in išči srečo(samega sebe) drugje.
Šala desetletja. Področni vodja, ki skrbi za več poslovalnic skupaj ima 1800€ plače s tem da njegov delovnik ni 176 ur mesečno, pač pa pozabiš na to, kaj prosti čas sploh je.
Ne pisat neumnosti o plačah v lidlu 800€ neto .... lahko je edino, 1300€ Bruto, če si delovodja poslovalnice. Navadn tregovc v omenjenih franšizah pa nikoli ne vidi 800€ neto. Pa če vemo, da v teh dveh trgovinah delajo polovični delovni čas 25ur na teden. če bi bila plača v lidli/hoferju 800€ neto plus ( malica in prevoz ) bi se trlo ljudi za ta delovna mesta. le zakaj se ne? potem bi pri ostalih trgovcih tipa Špar, Mercator, Tuš, lecrec itd. množično primanjkovalo trgovskega kadra, če bi bile plače tako močno v oblakih.
Sicer pa se sploh ne da primerjati prodajalca, ki prodaja kruh ali nekoga, ki prodaja računalniško opremo. Sploh pa v trgovinah , kjer se prodajajo dobrine niso prodajalci močno vključeni z strankami, medtem ko je prodajalec v tehničnih trgovinah tam zato, da je ves čas most med kupci in izdelki. Se pa strinjam, da večina prodajalcev pač nima zanimanja kar delajo, za kar je zopet krivo vodstvo, ki takšne ljudi zaposluje. mene to ne moti, ker na koncu še vedno ostaja določen procent trgovcev, ki se spoznajo na svoje področje in greš kupovati tja , kjer delajo in ko deljo.
Sicer ne vem zakaj imajo v trgovinah Comtron tako slabo karmo? Mene prav odbija, če slučajno zaidem notri?
bambam20 ::
... sam se tudi spomnim, kako smo kupovali plazmo nekje od 107cm diagonale naprej in niti nismo toliko gledali na ceno, takrat je v glavnem še vse bilo okoli 1000 evrov, pa se jim v BB še razlagat ni dal oz. so komaj izustili tistih nekaj zares osnovnih informacij, sicer jim definicije niso bile čisto jasne, skratka totalno nezainteresirani za prodajo; tako da smo šli v drugo trgovino, kupiti večji in dražji model istega proizvajalca (ker v BB-ju so imeli manjši model, ki smo ga dejansko hoteli kupiti, imeli gotovino že s seboj), ker so bili pač bolj prijazni/ustrežljivi. Morda je danes že kaj drugače?
Dvomim. V BB še vedno deluje princip preveč hladnega odnosa. Tudi, če prodajalec pride do tebe, se mu mal preveč mudi stran? Ne vem, ali jim to vodilni kader tako naroči ali jim enostavno ni potrebno vlagati časa v potemcijalne kupce? Če bi se malce bolj potrudili bi prodalai veliko več. ustrežljivost in prijaznost vsekakor odtehta marsikaj. Tehnična podkovanost pa tudi.
kmetek ::
Sicer ne vem zakaj imajo v trgovinah Comtron tako slabo karmo? Mene prav odbija, če slučajno zaidem notri?
Še dobro, da Comtron nima trgovin leta in leta Pridi kdaj k meni v Lesce, nimamo slabe karme
Še dobro, da Comtron nima trgovin leta in leta Pridi kdaj k meni v Lesce, nimamo slabe karme
bozicek ::
Vi ste nori al kaj?
Poglejte si recimo Hofer ali Lidl, prodajalci imajo 800€ plače + dodatki + možnost napredovanja(plača 1k-1300€). Zakaj? Zato, ker 8 ur delajo. Poznam dosti ljudi, ki so šli probat srečo v Hofer, vsi so se pritoževali nad tempom dela. Mislim, kaj bi še te zaj radi, vsake pol ure čik pavza, pol kavica, eno uro malica ? Ti si tam da delaš, da si produktivn oz. skrbiš da poslovalnica dosega postavljene standarde (v hoferu/lidlu so visoki).
Če pa te ne veseli oz. ne moreš zdržat 40ur na teden v trgovini potem se prekvalificiraj in išči srečo(samega sebe) drugje.
Šala desetletja. Področni vodja, ki skrbi za več poslovalnic skupaj ima 1800€ plače s tem da njegov delovnik ni 176 ur mesečno, pač pa pozabiš na to, kaj prosti čas sploh je.
Ne pisat neumnosti o plačah v lidlu 800€ neto .... lahko je edino, 1300€ Bruto, če si delovodja poslovalnice. Navadn tregovc v omenjenih franšizah pa nikoli ne vidi 800€ neto. Pa če vemo, da v teh dveh trgovinah delajo polovični delovni čas 25ur na teden. če bi bila plača v lidli/hoferju 800€ neto plus ( malica in prevoz ) bi se trlo ljudi za ta delovna mesta. le zakaj se ne? potem bi pri ostalih trgovcih tipa Špar, Mercator, Tuš, lecrec itd. množično primanjkovalo trgovskega kadra, če bi bile plače tako močno v oblakih.
Sicer pa se sploh ne da primerjati prodajalca, ki prodaja kruh ali nekoga, ki prodaja računalniško opremo. Sploh pa v trgovinah , kjer se prodajajo dobrine niso prodajalci močno vključeni z strankami, medtem ko je prodajalec v tehničnih trgovinah tam zato, da je ves čas most med kupci in izdelki. Se pa strinjam, da večina prodajalcev pač nima zanimanja kar delajo, za kar je zopet krivo vodstvo, ki takšne ljudi zaposluje. mene to ne moti, ker na koncu še vedno ostaja določen procent trgovcev, ki se spoznajo na svoje področje in greš kupovati tja , kjer delajo in ko deljo.
Zakaj se jih ne tre? Zato ker je treba delati tistih 8 ur.
Poznam eno ki je sla tja in je nehala, ker raje dela za 500€ pa cel dan sedi v stacuni z oblacili, tam je pa treba se malce obrniti in ji ni pasalo...
Cuda so pota gospodova. Osebno raje sponam 8 ur za 1.1 kot pa 8 ur sedim za 500€...Jebi ga, jaz grem na siht da zasluzim, ne da mi cajt mine
Darila letos samo za poredne
Pa ne samo to, da zaslužiš ti in pa tvoj delodajalec/lastnik...ne da se praska 8 ur za 500€ in po pol leta zapre trgovina, potem pa prodajalka/ec "zakaj?". Od zraka še nihče ni živel :)
Tudi čas mine hitreje, če v trgovini "dogaja", pogovarja s kupci itd.....
Tudi čas mine hitreje, če v trgovini "dogaja", pogovarja s kupci itd.....
Jezst imam isto raje navit tempo. Če ne drugega ti čas mine kot bi mignil. Da bi moral bit nekje kjer večino časa gledaš v luft, mene bi pobralo.
MisterR ::
Vi ste nori al kaj?
BS. Vem iz prve roke za plače v hoferu, lidl ima enak sistem.
Isotropic ::
Jezst imam isto raje navit tempo. Če ne drugega ti čas mine kot bi mignil. Da bi moral bit nekje kjer večino časa gledaš v luft, mene bi pobralo.
ko delas 8h mentalno navito, si potem samo se za v posteljo.
drugace pa, ce se je treba v lidlu "malo obrniti" in so isto slabe place kot kje drugod, valda da ne bodo delali tam. pa se 25h na teden je fail
Sploh ne. Men je bolj utrujajoče stat pri miru in nič delat kot pa 6 ali 7 ur nepretrgano streči stranke. Celo kadar imam 10 urne dneve sploh nisem utrujen pa tud če je noro do konca. Edino kar me običajno malo zdela so inventure kjer se dela 2 dni skoz po 10+ ur. Tam se mi ponavad mal pozna. Pa še to predvsem zaradi monotonega dela in ne toliko zaradi dolžine dela samega.
Alamar ::
Lidl in Hofer dejansko imata take plače. Za hofer vem, da je v LJ skoraj 1300 bruto. Edini problem je, da so oglaševane plače za 40 ur tedensko. Za poln deloven čas pa seveda, v obeh štacunah, sploh ni zaposlenega prodajalca.
LeQuack ::
Samo kot informacija, povprečna mesečna plača v Ljubljani je po statistiki 1.750 EUR bruto, oziroma 1.135 EUR neto. Kdor zasluži manj ima torej podpovrečno.
Več na tej povezavi:
http://e-uprava.gov.si/ispo/povprecnepl...
Več na tej povezavi:
http://e-uprava.gov.si/ispo/povprecnepl...
Quack !
Kolk je fajn ko vse zmečeš v isti koš in potegneš črto. Če pogledaš kolk folka ima minimalca (daleč največ), se vprašaš kakšne astronomske plače morajo imet nekateri, da se povprečje zavihti tako visoko.
Torej da prevaga vso maso totalno nizkih plač na 4 mestni nivo...
Torej da prevaga vso maso totalno nizkih plač na 4 mestni nivo...
LeQuack ::
Nič ni narobe z visokimi plačami, nizke plače pa so precej slabe za gospodarstvo in državo.
Quack !
Visoke plače niso problem, dokler si jih zaslužijo z dodano vrednostjo in jamčijo manađerčki in tajkunčki s svojim premoženjem, ne pa tako kot imamo v naši hebeni državi.
Jaka muda JZ Mercator, tam pa 90% folka z minimalcem ali še manj. Tako kot Rejzor pravi....75% folka v SLO je pomoje na minimalcu 740€ bruto.
Jaka muda JZ Mercator, tam pa 90% folka z minimalcem ali še manj. Tako kot Rejzor pravi....75% folka v SLO je pomoje na minimalcu 740€ bruto.
jernejl ::
Poleg povprečne plače bi bilo zanimivo videti še mediano. Ampak se ta podatek bolj redko objavlja. Na strani statističnega urada sem za leto 2010 našel tole:
Torej, povprečna bruto plača (skupaj moški + ženske) je bila 1549 eur, mediana pa 1257 eur.
Po začasnih podatkih strukturne statistike plač, ki temelji na obstoječih administrativnih virih, je v letu 2010 povprečna letna bruto plača moških, preračunana na mesec, znašala 1.574 EUR, povprečna letna bruto plača žensk, preračunana na mesec, pa 1.519 EUR. Poudariti je treba, da gre za povprečja in da do razlik prihaja tudi zaradi različne izobrazbene, starostne in poklicne strukture. Mediana, ki deli populacijo na dva enaka dela, je bila 1.257 EUR; to pomeni, da je polovica zaposlenih oseb imela povprečno mesečno bruto plačo nižjo od tega zneska.
Torej, povprečna bruto plača (skupaj moški + ženske) je bila 1549 eur, mediana pa 1257 eur.
jernejl ::
Kar pa ni nič presenetljivega, glede na to, da so plače navzdol omejene, navzgor pa niti ne.
Še en zanimiv link o porazdelitvi plač v letu 2009 (glede na datum objave besedila sklepam, da bodo kmalu na voljo podatki za leto 2010).
http://www.stat.si/novica_prikazi.aspx?...
Iz tega lahko torej vidimo, kolikšen delež ljudi je blizu minimalne plače, ter kakšne so razlike med javnim in zasebnim sektorjem.
Še en zanimiv link o porazdelitvi plač v letu 2009 (glede na datum objave besedila sklepam, da bodo kmalu na voljo podatki za leto 2010).
http://www.stat.si/novica_prikazi.aspx?...
Iz tega lahko torej vidimo, kolikšen delež ljudi je blizu minimalne plače, ter kakšne so razlike med javnim in zasebnim sektorjem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jernejl ()
Heh, privat sektor plače strmo dol, javni pa v obratno smer strmo gor. Se sam men zdi al je s to sceno nekaj hudo narobe?
Furbo ::
Jasno da je, pa ko bi te pisarniške podgane vsaj dale mir in klikale facebook cel dan. Ne, vsak dan si zmisliti kak nov predpis, kako novo omejitev, kako novo neumnosti, kak nov strošek, ki duši zasebni sektor.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Ziga Dolhar ::
Heh, privat sektor plače strmo dol, javni pa v obratno smer strmo gor. Se sam men zdi al je s to sceno nekaj hudo narobe?
W-hat? "Plače strmo gor"? Moreš obrazložiti, kakšen naklon ti predstavlja to strmino?
https://dolhar.si/
Spodaj imaš legendo pa si razberi kaj pomeni graf. V zasebnem so daleč največji deleži z najnižjimi plačami, v javnem sektorju pa je največ tistih z najvišjimi.
Invictus ::
Ziga Dolhar je izjavil:
W-hat? "Plače strmo gor"? Moreš obrazložiti, kakšen naklon ti predstavlja to strmino?
Kakršnokoli. Ker v privat sektorju gre samo dol.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Mipe ::
Hja, ta hip pač ne moreš začeti nove službe z več kot minimalno plačo, napredoval pa boš bolj težko, če ne postaneš nenadomestljiv... kaj radi te zamenjajo za koga, ki bo z veseljem delal za minimalca.
Nasvet: dobro delaj in postani nenadomestljiv!
Nasvet: dobro delaj in postani nenadomestljiv!
damjan1980 ::
povprečna plača je vedno ena taka hecna stvar. je pa značilnost vseh takih čudnih, tranzicijskih držav kot je naša, da večina prebivalstva tega povprečja ne dosega. v razvitih državah nekaj pove, v taki kot smo mi pa žal samo to, da smo v qurcu
St235 ::
Kar je ppolnoma logično glede na to, da je plača navzdol omejena navzgor pa ne. Edini sistem v katere bi večina prebivalstva dosegala povprečno plačo je sistem kjer so plače 100% regulirane.
technolog ::
Ja, ampak če bi večina prebivalstva presegla povprečno plačo, bi morali imeti tisti, ki ne bi presegli, toliko manjše plače.
Primer: Če 90% prebivalstva presega povprečno plačo, mora bit ostalih 10% res bogih.
Primer: Če 90% prebivalstva presega povprečno plačo, mora bit ostalih 10% res bogih.
St235 ::
Kar pa je popolnoma nemogoča situacija v kapitalizmu, oziroma kakršnem koli sistemu, ki ne regulira plač. Takih utopičnih blodenj še v Jugi niso imeli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odprtost trgovin v nedeljo, drugič (strani: 1 2 3 4 … 53 54 55 56 )Oddelek: Problemi človeštva | 320812 (68656) | starfotr |
» | Hofer nateg, placna razlika LJ vs ostali del Slovenije (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 43638 (36507) | |
» | Razmere tako hude, da jemljejo vse ki želijo delat (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 27621 (22987) | Mato989 |
» | Stroski delodajalca za tehnike Slo vs Aut (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 33262 (30237) | Matko |
⊘ | Delavec ni dobil plače (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 70583 (59027) | Kenpachi |