Forum » Loža » Recept za Müller Milch Reis?
Recept za Müller Milch Reis?
Saladin ::
Že oddavnega sem vsekan na mlečni riž "Müller Milch Reis".
Problem je, ker so pakiranja res mini 200gramska, pa še precej drag je ta užitek. Doma sem probal že več receptov za mlečni riž, pa noben ne pridi niti blizu temu.
Vprašanje je jasno - pozna kdo kako cenejšo in večjo alternativo za kupit ali pa kak podoben recept za doma?
Problem je, ker so pakiranja res mini 200gramska, pa še precej drag je ta užitek. Doma sem probal že več receptov za mlečni riž, pa noben ne pridi niti blizu temu.
Vprašanje je jasno - pozna kdo kako cenejšo in večjo alternativo za kupit ali pa kak podoben recept za doma?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
RejZoR ::
Poglej katere sestavine so notri in probaš pol doma sam mal eksperimentirat s tistimi, ki jih lahko kupiš. Mogoče boš dobil podoben rezultat, čeprav gre tle verjetno za točno določeno sprocesirano mleko in riž, da dobi tak okus (poleg samih sestavin).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Gladi ::
Meni osebno tudi precej priljubljena zadeva. Sicer neke alternative ponujata Hofer/Lidl, vendar cena ni pretirano nizja(okoli 50 centov/kos).
Marc` ::
Tudi jaz ga imam zelo rad (sicer ponavadi s čokolado) in sem že o tem problemu razmišljal, ampak se nisem nikoli spravil zraven :D V Sparu npr. je pakiranje pred par meseci postalo celo 150g, groza :/ Malo sem brskal, pa našel samo eno kratko diskusijo o tem rižu, sicer v nemščini, če ti bo kaj pomagala. Malo debatirajo o tem, da je riža relativno malo (obvezno se ga naj v vodi skuha, da je zelo meha) in da je veliko mleka/smetane (Sahnnepudding?:)) ter tudi sladkorja, ki se doda rižu po tem, ko se ga v vodi skuha. Na koncu je nekdo podal še en link za eno varianto. Tako dobro, kot je original, ga je najbrž težko narediti, ampak že dober približek bi bil super :) Če pa ti ne bo nič pomagalo, pa povej, da še malo predebatiramo :)
Link do foruma
Link do foruma
Saladin ::
Super link, Marc'!
Prvo skuhati v vodi, vmešati v vanilij/smetanov pudding in potem do mehkega skupaj zakuhat. Moram sprobat!
Prvo skuhati v vodi, vmešati v vanilij/smetanov pudding in potem do mehkega skupaj zakuhat. Moram sprobat!
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"
ReaRou ::
Nevem če je tole kej podobno, ampak portugalci majo Arroz doce t.i. "sladek riž". In je pregrešno dobr! Se kuha mal dlje in notr so še jajca,cukr,limonina lupinica,cimet... Je za poskusit ;)
ales85 ::
Tudi jaz obožujem mlečni riž. Ampak sam ga naredim tako, da ga kuham v mleku, dokler ni kuhan, ne pa v vodi in dve minuti pred koncem (recept za puding) vmešam puding. Tisti okus, ki si ga pač zaželim :)
ShowDown ::
Sporoči kako je uspelo, da še ostali preizkusimo, če je rezultat res dovolj podoben originalu.
darkolord ::
ampak portugalci majo Arroz doce t.i. "sladek riž". In je pregrešno dobr! Se kuha mal dlje in notr so še jajca,cukr,limonina lupinica,cimet...Tole po sestavniah spominja na maso za rižev narastek :)
Tist je super, včasih kr bolj zapaše kukr končni izdelek
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
ReaRou ::
Evo če kdo želi poskusit Arroz doce. Tale recept mislim, da je kr taprav:
Uspešno kuharijo vam želim ;)
Uspešno kuharijo vam želim ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kuharija,... oziroma kaj jeste? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18881 (16585) | Unknown_001 |
» | Kaj vse znate skuhati? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10388 (8975) | STASI |
» | Vok in stir-fry (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16554 (14155) | Brane22 |
» | Jetamova mala šola kuhanjaOddelek: Loža | 4937 (4026) | Mercier |
» | Najljubsi receptOddelek: Loža | 1999 (1871) | Bessie |