» »

Debian in Nvidia

Debian in Nvidia

Hexx ::

Pozdravljeni,

Na mojem pcju imam trenutno nameščen Debian in nobenih Nvidiinih driverjev, samo tiste ki so prišli z sistemom. Bi se poznalo v performancu če bi namestil Nvidiine? Pa kolko je možnosti da se sistem sesuje po namestitvi, imel sem že nekaj slabih izkušenj z lastniškimi driverji na Linuxu..

popster ::

nimam sicer dosti izkušen, se je mi pa ubuntu sesul potem ko sem namestil propetiary driverje. Je pa res da sem z recovery bootom hitro resetiral grafiko.

Mogoče je še najboljše da prodaš karto in kupiš Ati-ja.

Verjetno bi bil ati boljši z debianom ampak tolko pa ravno ne bom porabil za malo več performance-a :)

ano-nimen ::

V /etc/apt/sources.list dodaj na koncu vsake vrstice poleg main še contrib non-free. Nato poženi:
su -
apt-get update
in namesti nvidiine gonilnike s synapticom. Najnovejši gonilniki z nvidiine spletne strani prinašajo več nevšečnosti kot koristi, sploh za GTX280.
Še link

Verjetno ATI ne bi bil boljši z Debianom ;) , razen če si kot Richard Matthew Stallman zagovornik popolnoma odprte kode (za AMD obstajajo boljši odprtokodni gonilniki).

Zgodovina sprememb…

Hvala za info, ampak tako kot praviš se malo bojim za moj sistem, še posebaj če nebo velikih sprememb z novimi gonilniki.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD z GPUOpen odpira orodja in gonilnike za svoje grafične čipe

Oddelek: Novice / Grafične kartice
4811332 (9263) matijadmin
»

Računalnik se poslavlja - grafika fuč (ali kaj drugega)?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81879 (1715) Brias
»

Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1960119200 (34874) RedDrake
»

Kateri Linux uporabljate (strani: 1 2 )

805039 (4122) hruske
»

PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )

795643 (4869) marsovec gugu

Več podobnih tem