Forum » Operacijski sistemi » Debian in Nvidia
Debian in Nvidia
Hexx ::
Pozdravljeni,
Na mojem pcju imam trenutno nameščen Debian in nobenih Nvidiinih driverjev, samo tiste ki so prišli z sistemom. Bi se poznalo v performancu če bi namestil Nvidiine? Pa kolko je možnosti da se sistem sesuje po namestitvi, imel sem že nekaj slabih izkušenj z lastniškimi driverji na Linuxu..
Na mojem pcju imam trenutno nameščen Debian in nobenih Nvidiinih driverjev, samo tiste ki so prišli z sistemom. Bi se poznalo v performancu če bi namestil Nvidiine? Pa kolko je možnosti da se sistem sesuje po namestitvi, imel sem že nekaj slabih izkušenj z lastniškimi driverji na Linuxu..
popster ::
nimam sicer dosti izkušen, se je mi pa ubuntu sesul potem ko sem namestil propetiary driverje. Je pa res da sem z recovery bootom hitro resetiral grafiko.
Mogoče je še najboljše da prodaš karto in kupiš Ati-ja.
Mogoče je še najboljše da prodaš karto in kupiš Ati-ja.
Verjetno bi bil ati boljši z debianom ampak tolko pa ravno ne bom porabil za malo več performance-a :)
ano-nimen ::
V /etc/apt/sources.list dodaj na koncu vsake vrstice poleg main še contrib non-free. Nato poženi:
su -
apt-get update
in namesti nvidiine gonilnike s synapticom. Najnovejši gonilniki z nvidiine spletne strani prinašajo več nevšečnosti kot koristi, sploh za GTX280.
Še link
Verjetno ATI ne bi bil boljši z Debianom ;) , razen če si kot Richard Matthew Stallman zagovornik popolnoma odprte kode (za AMD obstajajo boljši odprtokodni gonilniki).
su -
apt-get update
in namesti nvidiine gonilnike s synapticom. Najnovejši gonilniki z nvidiine spletne strani prinašajo več nevšečnosti kot koristi, sploh za GTX280.
Še link
Verjetno ATI ne bi bil boljši z Debianom ;) , razen če si kot Richard Matthew Stallman zagovornik popolnoma odprte kode (za AMD obstajajo boljši odprtokodni gonilniki).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ano-nimen ()
Hvala za info, ampak tako kot praviš se malo bojim za moj sistem, še posebaj če nebo velikih sprememb z novimi gonilniki.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD z GPUOpen odpira orodja in gonilnike za svoje grafične čipeOddelek: Novice / Grafične kartice | 11332 (9263) | matijadmin |
» | Računalnik se poslavlja - grafika fuč (ali kaj drugega)?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1879 (1715) | Brias |
» | Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Operacijski sistemi | 119200 (34874) | RedDrake |
» | Kateri Linux uporabljate (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5039 (4122) | hruske |
» | PINGO 2.0 & FX5600 MEGA problem (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5643 (4869) | marsovec gugu |