» »

Si.Mobil in strošek opomina

Si.Mobil in strošek opomina

1
2
»

zigomar10 ::

BlueRunner je izjavil:


Osebno imam v tem trenutku še najraje telekomov sisitem v navezi z ABanko. Račun direktno v e-banko, tam ga poklikaš, preveriš, če klapa, popraviš znesek, če meniš, da je previsok, klik in gre stvar naprej. Žal za višjo provizijo, kot pa trajnik, ampak ajde. Ko tako privarčuješ kakšnih 10€ na letni ravni, ugotoviš, da bi jih manj prihranil iz razlike med provizijami. Je pa res, da imam eno izmed dražjih bank. Torej se bi lahko tudi to optimiziralo.

na spletni strani moj simobil lahko račune plačaš brez provizije z bančno kartico ;)

BlueRunner ::

Hvala za info. Sicer (kot sem že omenil) trenutno nisem uporabnik pri Simobilu, ker njegova ponudba za moj profil uporabe ni najcenejša možna, si bom pa to zapomnil za kakšno drugo primerjavo.

Vasily ::

Sam sem se simobilu zaradi visokega opomina pritožil pred parimi meseci, saj so mi takrat namesto pisnih računov začeli pošiljati elektronske račune, sam pa o temu nisem bil obveščen, ker sem bil na dopustu. Poleg tega sem se pritožil na vse opomine.

Ves denar, ki so mi ga pobirali z opomini so mi takrat vrnili, saj sem se skliceval na zakon o varstvu potrošnikov. Ker če pomislim na nezakoniti način krijejo kar nekaj stroškov svojih podjetij.

Tomson ::

Tudi sam sem se pritožil nad zadnjim računom kjer so mi zaračunali kar 2x5€ za menda dva poslana opomina.

Po treh dneh sem prejel nov račun, tokrat brez zaračunanih 10€ za stroške opomina ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

modelno1 ::

Jaz sem se pritožil za vse opomine za nazaj, se skliceval na 27.a člen ZVPot, zagrozil s TIRS in so mi odobril dobropis, malo manj kot 30 eur. Priporočam.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.

Looooooka ::

Elektronski racun si moral sam prizgati.Ne vidim kako bi lahko bili oni krivi zato, ker si se odlocil ne-brati emaila?
Al je to nekaj novega in so ukinili posiljanje racunov prek navadne poste?

CaqKa ::

mislim da so pred več kot letom okrog pošiljali da lahko imaš samo elektronsko zadevo, ali pa samo položnico...

potem so začeli težit da bodo sami od sebe izklopili eno izmed zadev.. ampak jaz še vedno dobivam pdf/xml na mail in hkrati položnico na dom.

SkIDiver ::

Od kdaj pa so dvignili ceno naročnine za paket ORTO U NULO iz 10 na 12€ (z vključenim DDV)? Prejšni mesec je bila naročnina brez DDV-ja še 8,33€ sedaj je 10€.

St235 ::

Ta mesec.

SkIDiver ::

A je blo to kje objavljeno?

floyd1 ::

Dobil si obvestilo zraven zadnje položnice in pred tem še sms. Tisti 10 EUR pavšal so sicer potem umaknili, podražitev pa je ostala.

SkIDiver ::

Na položnici ni nič, ker imam samo elektronski račun v SMS-u pa se nič ne spomnim o kaki podražitvi naročnine. Očitno sem spregledal.

Matheeew ::

Je bilo kar veliko prahu okoli tega. Tudi novica na Slo-tech in 8 strani komentarjev --> http://slo-tech.com/novice/t478792
Sicer pa če si tudi ti plačeval kakšne opomine si lahko podražitev na nek način omiliš tako, da zahtevaš plačane stroške opominov nazaj.

St235 ::

PA ne samo ena, vsaj dve teme z 8 in več stranmi so bile odprte na računa tega, pa na FB pa v vseh časopisih. ŠE dobro da si zamudil celo epizodo z zaračunavanjem pavšala :)

SkIDiver ::

Epizode o pavšalu nisem zamudil:) Sem pa vmes med napetim dogajanjem in razpravami spregledal o zvišanju;) Opominov pa ne dobivam, ker imam plačevanje urejeno preko trajnika.

bond007 ::

Če si slučajno spregledal, so podražali tudi klice v druga omrežja iz 10 na 15 centov...

SkIDiver ::

No tud to sem spregledal:)Hvala!

Tarzan ::

O prasičke grde, tudi mene so trofnili z opominom za 1,45 EUR.

Že skoraj cel mesec sem uporabnik Tušmobila za telefonsko številko, na katero sem danes prejel opomin. Nobenega drugega zneska, le opomin - položnica je izstavljena za 1,45€. Ne piše niti za kater opomin gre, nič. Je naslovljen na fizično osebo, tako da naj se kar pod S!nosom obrišejo.

Naj kar počasi crkne, koristi od te firme več nima nihče.

tado6 ::

Pazi, oni znajo tudi zamolčati tvoja preplačila (za njih se moraš pozanimati sam). Tudi pri nas je bilo tako, pri eni naročnini, ki je bila prekinjena 2008 (preklop na TM) smo bili 8/2011 dolžni še 4 evre. Sicer smo jih plačali, ko sem pa vprašal zakaj nič ne vemo o tem, pa operater ni našel odgovora.

Matheeew ::

@Tarzan: pokliči, reklamiraj opomin in hkrati še vse plačane opomine za nazaj, zahtevaj pisni odgovor.
Sicer, da ne boš mislil, da so drugi operaterji kaj boljši glede tega.

Iz cenika Tušmobila:
Strošek opomina*** v višini zamudnih obresti na dolgovani znesek****

*** Velja od 1.12.2010
Strošek upravljanja s terjatvami je nadomestilo Tušmobilu za stroške upravljanja s terjatvami oz. s tveganji zaradi izpada plačila v
pogodbeno dogovorjenem roku in ga Tušmobil obračuna ob vsaki aktivnosti, ki je namenjena doseganju poplačila zapadlih, a še ne
plačanih terjatev.
**** vendar največ do zneska dejanskih stroškov izdelave in pošiljanja opomina v višini 1,83 EUR. Obrestno mero zamudnih obresti z uredbo
dvakrat letno objavlja Ministrstvo za finance RS.

Očitno si tudi Tušmobil čisto po svoje razlaga zakon.

Hmmmm... sem še trikrat prebral tole. Očitno vseeno zaračunavajo le zamudne obresti, ki je navzgor limitirana na strošek izdelave in pošiljanja opomina.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matheeew ()

BlueRunner ::

He, he... Triglav naredi edino pravilno. Obračuna zamudne obresti IN sočasno še strošek opomina limitiran navzgor na MIN(zamudne obresti, strošek po ceniku). Oboje pa sta ločeni postavki na natisnjenem računu.

Tako potem npr. plačaš 0,08€ zamudnih obresti + 0,08€ stroški opomina, čeprav imajo na ceniku za stroške opomina višje.

Tako nekako tudi jaz razumem ta zakon. Zamudne obresti se tako ali tako plača ločeno, stroški opomina pa so za potrošnike tudi navzgor omejeni, da se od njih ne da cuzati denarja oziroma se ga vsaj ne ad cuzati toliko, da se bi izplačalo. Če se podjetje drži zakona, seveda.

antonija ::

trnvpeti je izjavil:

to ne bomo nikoli zvedli

O bomo, bomo. Evo ga.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

floyd1 ::

Tarzan je izjavil:

O prasičke grde, tudi mene so trofnili z opominom za 1,45 EUR.

Že skoraj cel mesec sem uporabnik Tušmobila za telefonsko številko, na katero sem danes prejel opomin. Nobenega drugega zneska, le opomin - položnica je izstavljena za 1,45€. Ne piše niti za kater opomin gre, nič. Je naslovljen na fizično osebo, tako da naj se kar pod S!nosom obrišejo.

Naj kar počasi crkne, koristi od te firme več nima nihče.


Jaz sem tudi dobil točno tako položnico, ker več nisem naročnik in sem (moram priznati - namenoma) zamudil z zadnjo položnico. Reklamacija in prijava na TIRS je že oddana ;).

antonija ::

Jaz pa sem narocnik pa sem isto dobil 1,45EUR opomina (brez razlage od kje in kdaj in zakaj). Reklamacija ze poslana, TIRS pa pride zdele na vrsto.

EDIT: A jih je kdo slucajno probal priklicat danes? Iz cudnega razloga so "vsi operaterji zasedeni"...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antonija ()

antonija ::

Precej hitro sem od simobila dobil odgovor da mi ni treba placati stroskov opomina (gospodicna na telefonu me je vprasala ali bom placal znizan znesek (brez stroskov opomina) ali pa placam celoten znesek in dobim naslednji mesec dobropis).

Ponudili so mi se opcijo da si spremenim datum placevanja (za enkratni znesek 6,3EUR z DDV ;((), ali pa da naj is odprem trajnik.
Edino kar mi je zal je to, da nisem v ugovoru napisal da naj odgovor posljejo po posti na moj naslov, da bi jim se mal vec stroskov naredil zaradi njihovih nezakonitih barabij. >:D

Tako da ce kdo dobi poloznico s stroski opomina, na kateri ni zamudnih obresti ali so pa stroski visji od zamudnih obresti (visino obresti se da izracunat na netu ce se vam zdi previsoka), kar takoj reklamacijo in pa obvestilo na TIRS. >:D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

MrStein ::

Za nazaj rabiš našteti vse primere stroškov opomina ali to potem že sami na SiMobilu "pogruntajo"?
(svetujem eni SiMobilovi stranki glede tega...)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

antonija ::

Jaz sem imel to samo na enem racunu. Tko na uc bi rekel da sami ne naredijo nic da bi ti pomagali odpraviti nezakosnko obracunane stroske, ampak upajo da se bo cimmanj ljudi pritozilo in bojo placali brez vprasanja.

Jaz bi pogledal racune za nazaj, pol pa povsod kjer ni zamudnih obresti so stroski opomina nezakoniti, ce so vecji od 0.00EUR :)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

floyd1 ::

Tudi jaz sem dobil rekordno hitro obvestilo, da stroškov ne rabim plačat in da je račun že storniran. Jej, jej, ta Simobil...

MrStein: Sami ti potegnejo vse skupaj za nazaj, ne rabiš nič navajat zneska. Nisem pa mogel preveriti, če je bilo vse v redu, mi je manjkalo kar nekaj položnic v "arhivu". So mi pa naračunali več, kot sem pričakoval, tako da je bilo z moje strani OK. Ne smeš pozabit zahtevat še zamudnih obresti za te zneske (ironično, ne?), ker jih oni prav gotovo bodo pozabili. Luda kuča.

Samson ::

Kam pa vi posiljate te pritozbe? Mail ali navadna posta? Ce na mail, kateri? info@simobil.si? Danke.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

floyd1 ::

Tako je, kar na ta info jim pošlji. Njihov avtomatski potrditveni mail boš dobil nazaj takoj, pravi odgovor pa kak dan (ali nekaj dni) kasneje. Pa zavrnili še niso nobenemu ;).

Samson ::

Hvala. To jim bom sedaj poslal kot zahvalo, ker ne odstopijo od prehoda na novi paket, kjer zaracunajo "migracijske" stroske 40€. Bom jaz najverjetneje zmigreral h kaksnemu drugemu ponudniku, hehe.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

;-) ::

Teh 40€ je res bednih, paket preprosto zame pa edini od njih kar je ugoden ampak če hočem prit na preprosto zame moram:
odplačat mini plus (ker sem vzel telefon takrat ko sem si še vzel mini plus)- 60€ (ni nujno-če hočem bit na 20€ naročnine namesto na 29€ (preprostozame+miniplus))
migracijske stroške-40€
100€ za prehod, dam še 70€ zraven pa sem drugje, ampak še čakam, mogoče bo imel tuš kak pameten telefon v ponudbi pa hop tja.

floyd1 ::

Jaz sem imel še ca. 140 EUR za telefon odplačat, pa sem vseeno šel od njih in mi ni žal. Princip.

Samson ::

Sej za prehod na paket preprosto zame ni potrebna vezava, ne nakup telefona. Vsaj meni so tako povedali. Edino kar je je placilo 40€. Mislim da bo malo ljudi saltalo, saj 40€ ni majhen denar. Pa za vprasati se je kaj se bo zgodilo po novem letu...se boljsa akcija?? :)
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

antonija ::

Rabil bi en birokratski nasvet:

Najprej sem se pritozil glede enega opomina na zdnji poloznici. Dobil pismo od simobila da ga ni treba placat.
Potem sem na simobil po telefonu sporocil da se ne strinjam s stroski opomina, ki so mi jih zaracuinali na prejsnjih poloznicah. Gospodicna na drugi strani si je zadevo zabelezila, na vprasanje "vam lahko povem za katere opomine in poloznice gre?" je odgovorila "ni treba, bo ze oddelek za placila to vedel". Kasneje od doticnega oddelka dobim dopis da so ze razsodili v skladu z mojo pritozbo (tisto ta prvo) in da imma casovni rok za sprozit postopek pred APEKom. Poslal sem jim prijazen mail da gre za dve loceni zadevi, odgovora od njih pa zdaj ni.

Zdaj me pa zanima kaj vse tocno rabim za postopek pred APEKom (ugovor ali nekaj takega). Navodila so sicer napisana tukaj in tukaj, ampak me malo matra zacetni del ki pravi nekaj o "mora vloga, poleg posebnih pogojev, določenih v zakonu in podzakonskih predpisih, vsebovati tudi vse sestavine, ki jih določa Zakon o splošnem upravnem postopku (Ur. l. RS, št. 80/99, 70/00, 52/02 in 73/04)". Teh "sestavin" pa sklepam da ni tako malo...
A ima kdo kratek in jedrnat spisek papirologije ki jo rabim da lahko zacnem ta postopek?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

St235 ::

A je tako teško do konca prebrat? Saj ti lepo piše:

Vloga mora biti, v skladu s 66. členom ZUP, razumljiva in mora obsegati vse, da se lahko obravnava. Predvsem pa mora obsegati:
navedbo organa, kateremu se pošilja,
zadevo
zahtevek, oziroma predlog,
navedbo morebitnega zastopnika ali pooblaščenca,
osebno ime, ime firme, oziroma vlagatelja,
naslov bivališča ali sedeža vložnika, oziroma njegovega zastopnika ali pooblaščenca.


Napišeš dopis v katerem poveš kdo, zoper koga, vlaga kaj. Priložiš zraven kopije spornih računov in je to to.

Drugače pa tri sekunde uporabe googla povedo da 66. člen ZUP določa:

66. člen

(1) Vloga mora biti razumljiva in mora obsegati vse, kar je treba, da se lahko obravnava. Predvsem mora obsegati: navedbo organa, kateremu se pošilja, zadevo, katere se tiče, zahtevek oziroma predlog, navedbo o tem, kdo je morebitni zastopnik ali pooblaščenec, osebno ime, firmo oziroma osebno ime vlagatelja, prebivališče (naslov) oziroma sedež vložnika oziroma njegovega zastopnika ali pooblaščenca. Organ lahko na obrazcu vloge, ob sprejemu vloge ali z dopisom za dopolnitev vloge zahteva od stranke, da navede svojo uradno dodeljeno identifikacijsko številko, če je to potrebno zaradi identifikacije stranke ali zaradi pridobivanja podatkov iz uradnih evidenc.

(2) Vloga mora vsebovati tudi druge sestavine, ki jih določa zakon ali drug predpis.

(3) Ne glede na določbe področnih zakonov in podzakonskih predpisov, v postopku, ki se začne na zahtevo stranke, vlogi ni potrebno prilagati potrdil, izpiskov in drugih podatkov o dejstvih iz uradnih evidenc, ki jih vodijo upravni in drugi državni organi, organi samoupravnih lokalnih skupnosti ali nosilci javnih pooblastil. Organ v tem primeru ravna po 139. členu tega zakona. Če stranka v skladu z zakonom izjavi, da prepoveduje organu, da si po uradni dolžnosti pridobi njene osebne podatke iz uradnih evidenc oziroma da želi te podatke pridobiti sama, se vloga šteje za popolno, ko so priložena dokazila, ki jih zahteva predpis.

(4) Ne glede na določbe področnih zakonov in podzakonskih predpisov vlogi ni potrebno prilagati potrdil, izpiskov in drugih podatkov o dejstvih iz uradnih evidenc, če stranka ta dejstva pred organom dokaže z osebnim dokumentom ali drugo javno listino. Če gre za dejstva, ki se s časom spreminjajo in organ podvomi v njihovo resničnost, si organ na način iz prejšnjega odstavka priskrbi podatke iz uradnih evidenc.

(5) Vložnik mora vlogo podpisati, razen če to zaradi oblike vloge ni mogoče. Izjemoma jo lahko podpiše namesto njega njegov zakonec, oče ali mati, sin ali hči ali pa odvetnik, ki je po strankinem pooblastilu vlogo sestavil. Kdor podpiše vložnika, mora na vlogi podpisati svoje osebno ime in pristaviti svoj naslov.

(6) Če vložnik ne zna pisati ali se ne more podpisati, ga podpiše kdo drug, ki zna pisati; ta se mora podpisati tudi sam in pristaviti svoj naslov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

antonija ::

Samo zaradi takihle določitev
(2) Vloga mora vsebovati tudi druge sestavine, ki jih določa zakon ali drug predpis.
Lahko hitro "pozabis" prilozit kaksno zadevo zaradi katere se stvar zavrne...

Pa recimo da je res treba napisat samo en zgleden uraden dopis in priloziti kopije računov, pa da vidimo kaj potem rata iz tega. Fingers crossed.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

detroit ::

Sorry kradem temo, meni pri simobilu mesečno zaračunavajo obisk vodafone portala oz hmmm mogoče vodafone wap neki....Pa me zanima kako pridejo do teh stroškov glede na to da imam mobitelov telefon...
Skero

St235 ::

kako vezo ima čigav telefon imaš? če uporbljaš storitve simobila, se zaračunavajo po simobil ceniku.

detroit ::

kako pa uporabljam storitev vodafone če nimam ni linka na njihov portal (mislim da se gre tuki samo za stroške obiska glupih portalov tipa planet samo da je ta pač vodafone)
Skero

antonija ::

vodafone wap je verjetno postavka za prenos podatkov preko wap-a. IMO se ne nanasa na strani ki si jih obiskal, samo tako ime ima (globalizacija, jebiga).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

St235 ::

Kaj točno ti zaračunajo? Obisk potrala se zaračuna 0,99€, se pa pod vodafon portal obračunajo tudi ostale storitve, ki so na voljo posredno ali neposredno preko portala (igre, zvonenja, sms na 1919...)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

CaqKa ::

antonija je izjavil:

Rabil bi en birokratski nasvet:

Najprej sem se pritozil glede enega opomina na zdnji poloznici. Dobil pismo od simobila da ga ni treba placat.
Potem sem na simobil po telefonu sporocil da se ne strinjam s stroski opomina, ki so mi jih zaracuinali na prejsnjih poloznicah. Gospodicna na drugi strani si je zadevo zabelezila, na vprasanje "vam lahko povem za katere opomine in poloznice gre?" je odgovorila "ni treba, bo ze oddelek za placila to vedel". Kasneje od doticnega oddelka dobim dopis da so ze razsodili v skladu z mojo pritozbo (tisto ta prvo) in da imma casovni rok za sprozit postopek pred APEKom. Poslal sem jim prijazen mail da gre za dve loceni zadevi, odgovora od njih pa zdaj ni.

Zdaj me pa zanima kaj vse tocno rabim za postopek pred APEKom (ugovor ali nekaj takega). Navodila so sicer napisana tukaj in tukaj, ampak me malo matra zacetni del ki pravi nekaj o "mora vloga, poleg posebnih pogojev, določenih v zakonu in podzakonskih predpisih, vsebovati tudi vse sestavine, ki jih določa Zakon o splošnem upravnem postopku (Ur. l. RS, št. 80/99, 70/00, 52/02 in 73/04)". Teh "sestavin" pa sklepam da ni tako malo...
A ima kdo kratek in jedrnat spisek papirologije ki jo rabim da lahko zacnem ta postopek?


nevem več kje sem omenil tole... skratka.. v onih temah ko so bile podražitve sem napisal sledeč imejl: ljubljana.tirs@gov.si

Na ta imejl sem poslal da simobil zaračunava nezakonito visoke opomine oziroma zamudne obresti.
zraven sem priložil pdf računa, ki sem ga zamudil plačat in naslednji račun na katerega so mi dali postavko opomin.

enkrat kasneje... mislim da kakih 14 dni kasneje sem od simobila dobil pismo da smo mi zaračunan opomin dali v dobropis.

torej zgodilo se je to da nisem pisal pritožbe na simobil ampak na tržni inšpektorat in očitno gre zadeva tak daleč da ti potem simobil kr sam uredi :>

detroit je izjavil:

Sorry kradem temo, meni pri simobilu mesečno zaračunavajo obisk vodafone portala oz hmmm mogoče vodafone wap neki....Pa me zanima kako pridejo do teh stroškov glede na to da imam mobitelov telefon...

daj napiši točno postavka ki jo imaš na računu.

pred časom so zaračunavali vstop na toti njihov vodafon, pa čeprav si samo gprs vklopil in šel z recimo browserjem na čist neko tretjo stran. na koncu se je izkazalo da imajo napako v njihovem sistemu in so zadevo obračunavali v svojo korist.
ful dosti upoorabnikov nas je bilo takih ki smo se čez to pritožli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

antonija ::

Trzni inspektorat ima ze vse scane poloznic in opominov in podano prijavo. Sem vmes se poklical simobil in mi je precej rpijazna operaterka povedala, da je moja pritozba se v teku in caka na obravnavo, casa imajo po ZEKomu baje 15 dni. Ce v 15 dneh ni odgovora, pol jih pa lahko dodatno gonis se naprej. Mojih 15 dni se ni minilo...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

detroit ::

St235 je izjavil:

Kaj točno ti zaračunajo? Obisk potrala se zaračuna 0,99€, se pa pod vodafon portal obračunajo tudi ostale storitve, ki so na voljo posredno ali neposredno preko portala (igre, zvonenja, sms na 1919...)

eko piše vodafone live!/WAP strani


sploh nism vedu da prek wapa se da karkoli še delat:) Hmm po moje je to od GENI ko vpisujem porabljene kilovate
Skero

CaqKa ::

sej verjetno veš ob katerih urah jih vpisuješ, pa potem lahko pogledaš če ure pa minute štimajo tudi na računu?

detroit ::

tega pa ne vem. Sicer datumsko se nekako ujema. Samo iz vseh podatkov potem sklepam, da vsakič ko se na ta wap konektam da zgubim 0,xx€. Ne glede na trajanje. No ni hudobije, če je temu tako prešaltam na online vnos.
Skero

St235 ::

si probal poklicat na simobil in vprašat?

detroit ::

prvič lajanje potem pogovor:)
Skero

modelno1 ::

Poizkusi v nastavitvah GPRS povezave izbrisat proxy nastavitve. S temi nastavitvami mi na starem telefonu (SE Z710) ni delal Gmail app, brez proxy nastavitev pa bp in tudi brez uporabnine.
Respect the bacteria! They are the only culture some people have.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stroški opomina

Oddelek: Loža
333979 (2802) SaXsIm
»

Simobil - strosek obvestila o neplacanih racunih (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5512327 (7798) MarioMisaron
»

Zaračunavanje stroškov prekinitve naročniškega razmerja za mobilno telefonijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5513697 (12254) matijadmin
»

Vracilo Preplacila

Oddelek: Loža
122590 (1784) d0rK

Več podobnih tem