» »

spletna trgovina - placevanje s karticami

spletna trgovina - placevanje s karticami

infiniteLoop ::

Pozdravljeni!

Mene zanima, ce ima kdo kaj izkusenj s spletnimi trgovinami. Zanima me predvsem, kako se ureja placevanje izdelkov s kreditnimi karticami. Kako zadeva deluje? Kaksni so protokoli glede tega? A rabis kaksne pogodbe z bankami? ...

Hvala za informacije
None of us is as dumb as all of us.

Highlag ::

Ponavadi rabiš samo kartico, ki jo stran zahteva.
Vse ostalo piše na kartici.

Za zapravit denar ne rabiš veliko. :D

Sem nabavil par stvari preko naših spletnih trgovin in HL2 preko Steam-a.
Pazim na veljavnost certifikatov strani ki ponujajo robo in da je povezava zakodirana.
Never trust a computer you can't throw out a window

Wolfram ::

hmm, mislim, da je model mislil, kako bi on na strani ponudil plačevanje s karticami, ali pač ne?

:\
www.igralec.com

Poldi112 ::

Rabis pogodbo z banko. Poglej malo na Plasis ali Bankart.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Trubadur ::

Predrago če nisi firma in če resno ne potrebuješ tega.
Berite Thomasa!

gregy ::

mi smo letos uvedli plačilo vstopnic ( KLIK) s karticami .. potrebuješ ponudnika oz. transakta .. naš je Powercom d.o.o. .. host kjer gostis strani ti mora odpreti secure (httpS) server, na katerem mora biti instaliran certifikat za strežnik .. dobis ga na SIGEN-CA .. je brezplačen .. samo malo papirovja je .. ne potrebujes pogodbe z bankami ker ti vse to uredi transakt.

potem je samo še stvar za koliko procentov od transakcije se zdealas .. nakazila so dvakrat mesecno na tvoj TRR .. seveda je potrebno to potem se programsko urediti. Nam so to vse uredili na Keltu (www.kelt.si) in sedaj že tretji mesec dela brez problemov. Sem sicer naredil malo reklame, vendar vse v duhu podajanja cim bolj konkretne informacije.

Zaenkrat Powercom ponuja Diners, Eurocard/Mastercard in pa Activo .. ostali se sicer dajo vklopiti vendar so provizije previsoke .. vsaj za našo naravo posla ..

... no malo dlje si, kajne? 8-)

infiniteLoop ::

gregy: ja taksne informacije so me zanimale. Torej host ti mora omogciti sifrirano povezavo, predstaviti se moras s certifikatom neke znane CA recimo SIGEN-CA. Do tu vse lepo in prav kako pa potem, ko kupec zeli placati in vpise tiste podatke (st kartice, datum poteka)? Kam in kako se posljejo ti podatki in od kod ter kaksen odgovor dobis nazaj? Ce ves kaj o tem, bi te prosil, da mi napises kaj vec.

Prosil bi tudi kogarkoli drugega, ki se malo bolje spozna na zadevo da kaj napise.
None of us is as dumb as all of us.

gregy ::

vsa zadeva potem poteka na zaščitenem strežniku .. v našem primeru že ko stranka odpre račun .. preko naše trgovine (temelji na Oscommerce-u) potem gredo podatki šifrirano na Powercom .. kjer se v bistvu predstavis terminalu z svojim IDjem, ki ga dobiš. Tam potem njihova masinerija preveri kartico in da povratni signal da je OK .. potem gre nakup naprej .. ali jo pač zavrne.

v mojem primeru (Powercom transakt) se vse to dogaja na naših straneh .. samo v ozadju se transakcije izvajajo na powercomu, ampak stranka tega ne vidi .. to so v bistvu sekunde .. podatki gor podatki dol

v nadaljevanju imam program s katerim se priklopim na Powercom (www.ponudnik.com) in vsak trenutek vidim kaj se dogaja .. stanje . izpalčila .. transakcije . zavrnjene transakcije .. vse

še kaj .. kr vpraši

gregy ::

aha še to .. številke kartic se ne shranjujejo v bazi .. to je stvar kako imas stran sprogramirano (baza)

tako da v bistvu stranka ima pri nas račun odprt .. z vsemi podatki .. naslov ime ... ampak kartico mora za vsako vnašati v obrazec ...

infiniteLoop ::

No mene bolj zanimajo teoreticna jetra tega sistema (podrobnosti in protokoli). Okej grem naprej z vprasanji.
- torej gredo vse stevilke kreditnih kartic skozi vas streznik? (jih lahko logate in kasneje zlorabite ;)
- mene zanima, kakopotem poteka transakcija? Vi preko web forme dobite podatke na svoj racunalnik.. V kaksni obliki jih posljete naprej in kaksne oblike odgovor dobite nazaj.
- ce ves bi me zanimalo tudi kaj se dogaja na Powercomovi strani. (kako se dostopa do bancih sistemov in po kaksnem protokolu poteka ta komunikacija)
- na Googlu nisem nasel kaksnih pametnih razlag o tem. Bil bi vesel tudi kaksnega linka, ce ga kdo pozna.

In ne ne mislim krasti stevilk kreditnih kartic ali kako drugace zlorabljati sistema placil s kreditnimi karticami. :D
None of us is as dumb as all of us.

gregy ::

to je pa že preveč tehnikalij .. zame :)

svetujem ti, da se obrneš na support@kelt.si pa ti bojo fantje razlozili .. jaz sem razlozil splošno kar vem oz. sem si zapomnil iz sestanka ko smo se dogovarjali za programiranje ..

sicer pa na kratko .. kartice se ne shranjujejo .. niti ne vem kako bi jih logiral .. to poteka na strežniku h kateremu jaz nimam dostopa .. podatki sibajo preko streznikov na powercom v obliki xml podatkov .. neki takega so mi razlagali :)

ajd

Poldi112 ::

Vse je odvisno od implementacije. Kartice ti naceloma lahko shranjujes, samo navadno to ni v tvojem interesu. Nevarnost kraje,... Zato da se ne zajebavas s karticami in klici na avtorizacijske centre in pac najames nekoga, da za tebe skrbi za te stvari. Ti imas samo kosarico, stranka pa placa preko tvojega ponudnika.

Povezava do tvojega ponudnika je https, od ponudnika do procesnega centra pa odvisno od procesnega centra. Zgoraj sem ti dva navedel. Lahko pogledas na njihovi strani (plasis vem da jo ima) ali jih poklices. Ziher ti povedo.

V sloveniji mislim da imas dva ponudnika trgovanja. En je Telemach. Tudi tam ti lahko svetujejo. Drugega se ne spomnim.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

kondratiev ::

Ali se je na tem področju kaj spremenilo. Imamo stran v Drupalu, kjer imamo spletni katalog. Radi pa bi začeli tudi s prodajo preko interneta, ker bi nekajkrat na leto stvari iz kataloga kupili tujci. Tujcem bojda banke za nakazilo računajo preveč (vsaj tako pravijo - tak način se zdi meni najbolj praktičen). Ali se sploh splača vzpostaviti sistem plačevanja s karticami za neprofitne organizacije? Ali si bi lahko pomagali s paypalom ali čim podobnim?

blackbfm ::

kitewing ::

Najprej se pozanimaj kje boš sporvedel transakcijo (powercom, banka koper, telemach...). Oni ti bodo točno dali navodila kako je potrebno vrgaditi njihovo storitev v spletno trgovino. Procesiranje se NE izvaja v spletni trgovini in spletna trgovina nima nič s podatki o plačilni kartici. Od procesnega centra dobiš podatek o avtorizaciji in to je dovolj. Celotna navodila so na cca 30 straneh ...

Mi smo uporabili v našem programu za spletno trgovino procesni center UPC, ki omogoča tudi rezervacijo plačila. Kupcu se takoj ne pobere denarja iz računa ampak se ga samo rezervira, kar je zelo primerno za spletno trgovino, če izdelka ni na zalogi. Če pa je pa administrator samo potrdi plačilo.

Za dodantne informacije pošlji ZS.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kitewing ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Južni Afriki obsežen napad na elektronske blagajne

Oddelek: Novice / Varnost
1810250 (8049) McMallar
»

Vdor v Merkurjev POS sistem? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
7011083 (6471) sniffo
»

plačevanje s kreditno kartico

Oddelek: Loža
204815 (4247) borutz
»

Oscommerce in kreditne kartice???

Oddelek: Izdelava spletišč
61286 (1211) gregy
»

Kera firma ponuja plačevanje s kreditno prek njih?

Oddelek: Izdelava spletišč
61405 (1313) gregy

Več podobnih tem