» »

AMD vs Intel

AMD vs Intel

«
1
2 3

kesl ::

sem nevtralen ampak oprostite: mal mi gre ze na zivce ko tako vztrajno hvalite AMD... kaj pa je tako blazno dobrega? da se greje kot ponev za jajce, da rabi neke posebne plate, da se ga da navijati [tistih 3% ki jih navijate], da mors tono patchev najt za vsako jajco da ti dela... in da je spet izgubil VELIK del trznega deleza.

res ne vidim razloga zakaj bi normaln uporabnik danes kupil AMDja. prepricajte me v nasprotno. pa brez grozenj

p.s. moramo diskutirati saj se le tako ucimo!:D

_Mortal_ ::

Prepričaj ti nas zakaj bi nirmalen uporabnik kupil INTEL
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Sims ::

Cena!

TheJack ::

Od northwoodov dalje je razlog za nakup AMDja le cena. Je pa to dober razlog, po mojem...:D

monster-x ::

sem pristaš intela, ampak pr AMD-ju mi je med dobrimi lastnostmi še najbol všeč cena. drgač pa zame velja intel, razn če sm brez keša
:D

kesl ::

>Prepričaj ti nas zakaj bi nirmalen uporabnik kupil INTEL

prepricaj me ti zakaj trzni delez ne raste ce je vse tako blazno super.

_Mortal_ ::

Kesl: sem nevtralen

Ti nevtralen. Pravi priveženec intla
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

sharp ::

Amd do groba!!!!!Super spet se bomo kregali,pljuvali.....

noraguta ::

tale tema je najbrz ze parkrat presegla cifro 10.000 postov ;~>

Sims ::

kesl: Če imaš denar, kupi kaj hočeš. Če maš malo maj le tega, pač kupi AMD. Če bi rad vedel kdo je boljši, poglej strokovne teste. Sicer pa kupi mašin0, ki ti najbolje ustreza, v smislu zakaj jo boš uporabljal. Pa še nekaj, procesor ni vse v računalniku ...

Zheegec ::

Lol. Here we go again...
Čisto na kratko:
AMD se (na tvojo žalost) ne greje več toliko, kot se je, tako da Throughbred B jedro dosega dokaj nizke temperature (2400+ recimo), in to z simpl 4K ventilatorčkom. Kaj je z AMD platami narobe ne vidim. Vem samo, da ima Dual DDR, Serial ATA že kar nekaj novejših plošč, predvsem mislim na nForce2 (ima še HT med north-in south bridgem) in KT400. Cene (recimo nForce2) so nižje kot pa slabših P4 plošč, poleg tega se AMD navija lažje (ker se pač ThroughbredB manj greje) in ker je z novimi ploščami CPU na defaultu odklenjen, tako da je OC very simpl. Poleg tega naredi več operacij v urinem ciklu, zaradi česar je hitrejši od Intela na istih frekvencah. Cena je tudi pomemben faktor, cenejši procesorji delujejo hitreje od dražjih -> AMD hitreje od intela.
Upam da sem ponovno "otvoril" bojišče in bomo spet vidli 100 postov v nekaj urah.

PEACE
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Trubadur ::

Jz bom sam to napisu
Tist k hoče stabilnost si bo kupu P4,tist k pa hoče hitrost za mal keša pa bo kupu AMD.Sam mam XP1600+@2200+ pa sm zadovoln z njim.

Sims ::

Mogoče ne sodi sem, kako pa opaziš stabilnost oziroma nestabilnost? Kaj kaj šteka, ali kaj?

Zheegec ::

To je še strereotip iz časov KT133 :) Ko sem govoril o nForce2; Pri teh ploščah se meri "stabilnost" kakšen overclock zdržijo, to je močno pogojeno s procesorjem. Pri Intelu je seveda isto. Da pa bi kr tko neki nehal delat zarad tvoje "nezanesljivosti" moraš pa uporabit kladivo >:D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

_marko ::

Če ne boš AMD-ja navijal bo 99,9 % stabilen. Za tisti dnar, ki bi ga dal za Intela pa si kupi boljšo grafično kartico raje ...

digital II ::

AMD, AMD, AMD, AMD, AMD A`aaaaaait....

Zoidberg ::

Sam imam P3-450mhz in sedaj kupujem nov rac in pregledam zelo veliko testov in tega sranja in lahko povem da plate intla niso tako dobro zalozene (ddr 400, sata, 8x agp in te scene) plate za amp pa majo se celo kaksno stvar prevec gor za precej manso ceno tko da pomoje se bol splaca kupiti amd.

Moje mnenje

borchi ::

Zoidberg: pa ti si čist zmešan, a zdej boš pa po pameti kupoval računalnik! idiot neumn, a ne veš, da je pentium 4 edini pravi procesor. v athlonih so notr zmleti lešniki, če naletiš na dobro serijo!

:-) hec!

mislim, da si mi polepšal dan. lepo si pogledal obe strani zadeve, premislu in potegnu sklep (ob tem si verjetno upošteval svoje finančne zmožnosti, namen računalnika in ne nasedu na propagando ne z intel ne z amd strani). ko bi le vsi tako kupovali, nadgrajevali računalnik....
l'jga

_Mortal_ ::

borchi: se strinjam
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Zheegec ::

Tako je prav :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

monster-x ::

:D se prav: tist ka hoče stabilnost naj kupi Intel, tisti ki hočejo pa hiter procesor pa pocen pa AMD. eko. pa smo zaključili:D :D

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

Eni se morjo pa še brati naučit, kajneda Heker ;((
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

nodes ::

Predlagam, da je tudi že čas, da Intela in AMD-ja nehamo klasificirat po stabilnosti, ker sama stabilnost v prvi vrsti zavisi od uporabnika in softvera (obsoja določena razlika v podpori različnim proizvajalcem hardvera), ki ga uporablja.

Kaj je trenutno boljši AMD ali Intel, (ni posebnih razlik) čisto zavisi od sfere (določene mere softver, serviserji, vzdrževalci, dobavitelji...) kjer se bo konfiguracija uporabljala.

Za domačega uporabnika je trenutno ugodnejši nakup (brez upoštevanja fobije) AMD-ja, kar se že odraža na trgu cen. Jutri bo lahko spet obratno itd.

R0K ::

Nekdo je vprašal zgoraj, zakaj Intelu še vedno raste trži delež. Zakaj. Zato, ker vse rač. firme/servisi bodo probal prodat seveda najdražjo robo in tist folk k ma dnar in se na to ne spozna, bo vedno kupil tisto kar je dražje in ne v tem primeru AMD, ki je za njih kič ker je cenejši. Pa itak recimo glej. Oni bodo sestavl ponudbo serverja pa 20računalnikov za neko firmo, ki se ukvarja z izdelovanjem mlečnih izdelkov pa jim bodo notr dali P2.8, pa R9700 pa nevem kaj še, k bi bli z XP1800+ pa Ti4200 lohk čist happy. To pa vem zarad tega, ker ma fotr od mojga sošolca firmo in sm vidu predračun (sicer res ne za 20rač, blo jih je pa 7). Tk da ne morem vrjetn, kk te probajo v luftu nategnet. Debili.

Mr.B ::

Ma dejte no , že kolikokrat smo v forumu o tem razglabljali , dejte si malo funkcije iskanje (psevdo) uporabljati.
Sicer AMD-jev procesor je boljši oz. cenonvno tudi bistveno bolj ugotnej , težava pa so PLATE PLATE PLATE PLATE, ......., PLATE.
Drugače pa je težava tudi v tem da so za isti procesor , prevelika odstopanja v samih specifikacijah. Ko sem se jaz pogovarjal z enim od naših dobaviteljev , je rekel sledeče. Naredili smo serijo 100 tih identičnih mašin z AMD procesorjem , pa so temperature procesorja odstopale za 20 °C. Ja kaj mislite to pomeni da mora recimo en HP predimenzijonerati hladilnike za serijo AMD procesorje do te mere , da bo zadostil termalnim zahtevam tistega ki se bo največ grel. Halo sicer za eno SLO firmo je to pač manjši stošek , za Enega HP , na serijo 50.000 mašin ki imajo dražji hladilnik pa je za njih slabše , saj kaj se tiče profita. itd...Pa ne mi reči da sedaj niso dali prov hladilnik gor , kar je isti sranje , če je tehnološki proces , pri AMD-ju zaradi pomanjkanja tistega pokrovčka , ki je na P4 , zato toliko bolj zahtevni oz. zato dražji itd....Amd je uspešen le na področju domačih uporabnikov , kjer si lahko neka Leva x firma privošči , nekoga , ki bo skrbel da bo hladilnik prav gr itd....

Sicer pa firma , v nobenem primeru ne rabi procesorjev 2GHz+ ampak je ponavadi dosti le najnižji po MHz-jih procesor ki se dobi na tržišču. Pa seveda nobenih dodatnih AGP kartici , ker če je to računalnik katerega primarna funkcija je delo v pisarni je on board integrerana čeis dosti , razen če gospod direktor dela v Exelu pri resoluciji 1600x1280. Ker sem pred letu še v času 815E chipseta opazil da pa malo šteka exel ravno zaradi zahtevne resolucije. Če pa je prodajalec lolek , da proda neki Mlekarni nek stroj , za katerega računovodkinje , nebodo mogle iskoristiti še v naslednjih petih letih , je pač itak problem nesposobnega prodajalca , ki neve kaj prodaja oz. ne zna prodati. SIcer kakor imam jaz izkušnje bo na tisti mašini ki je namenjena za računovodstvo laufal isti progma za celo življensko dobo le te mašine , tako da kaj hude rezerve itak ne rabi , kaj šele 2.4GHz procesor , itd..
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

nodes ::

Mal druga tema...trgovec ne bo trepnu z očesom, če te prinese okrog, njemu je bistven samo zaslužek. Iz prakse bi reku da je na področju sestavljalcev računalnikov največ golfij (od starih komponent, do čisto neustrezne sestave) v glavo so mi lagali in me prepričevali stvari pri katerih bi se smejal že laik..

San ::

Trenutno je cena 2400+ in 2400 p4 enaka. Raje vzamem potem Intel, ker če nič drugega je hladnejši.

_Mortal_ ::

in počasnejši>:D
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

San ::

...za en mišji kakec...

R0K ::

..ki pa je ubistvu zelo velik..

San ::

...če si picajzelj.

Mr.B ::

Pa spet se bo vleklo , a unega gumba za iskanje še niste našli.
AMD je s svojim XP ratingom dosegel to da je njegov XP2400 procesor ravno tako hiter kod P4 2400MHz in nič drugače. Sicer pa , a ste že zčeli računati če vaš opevani XP2400 doseže cca 320 FPS-jev pri Q3 P4 pa le 310FPS-jev , kolišen je že ta mišji drek ?
Malo testov , če že neznate iskati z googlom !
aceshardware
aceshardware
tomshardware
tomshardware
anandtech
anandtech
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

nodes ::

..in XP je cenejši od Celerona in plate so ravno tako zelene...

Zheegec ::

Ja, AMD deluje malo hitreje (XP2400+ in P42400Mhz), je pa malo cenejši (61K za AMD in pa 67K za p4 in pa še hladilnik za AMD= ista cena), upoštevati pa moramo še aspekt matične plate, kjer so Intel plate dražje od AMDjevih (če pogledamo povprečne plate brez RAID in S-ATA z primerjavo) in odkar imamo nForce2 (Epox 8Rda+) AMD zmaga :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

neki123 ::

Pa vprašajmo takole: kater procesor v računalniku bi vzeli, če bi se nekdo ponudil da vam kupi računalnik po vaši želji. Cena tukaj ne igra nobene vloge. Lahko je tudi miljon EUR. Jaz bi vsekakor vzel Intla, ker me nič ne mika, da bi moral met pozimi klimo prižgano, da bi lahko shladila prostor, katerega bi ogrel AMD-jev procesor.

tha_man ::

Itak da P4 3.06G, ker AMD pač trenutno nima nič tako zmogljivega :) Pa tud drugače bi od 2.4G naprej raje P4, ker je v bistvu že malce hitrejši od po ratingu primerljivega Athlona, to pa zaradi 533MHz busa. Bomo videli kaj bo pokazal Barton.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

nodes ::

Danes me je klicu en tip, ki ima P4 3.06 in vodnega gor in se mu po eni uri prične že resetirat, kao zaradi previsoke temperature, bom jutri videl.
P4 3.06 je odličen procesor (relativno) in definitivno postaja takšen procesor kot bi moral biti že ob predstavitvi. Prihodnost mu ogroža toplotni infarkt. (0.09 še ne bo na red tako kmalu)
Pri neomejenih sredstvih bi bil moj računalnik brez P4, mogoče celo s procesorji Intel. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

Mr.B ::

Če se glih prsimo , en xeon MP (HT) test , Sklepam da se že da dobiti 2.8GHz MP čene pa čim višje.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

dirtyh ::

neki123:
Kaj pa ce raje rečemo, da cena igra vlogo (back to reality), pa da imaš 200k ali pa 300K za computer kaj bi pa pol vtaknu v računalnik.
I know what you're thinking: "Did he fire six shots, or only five?" Well, to tell you the truth in all this excitement, I've kinda lost track myself. But, being this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" Well, do ya punk?
- Harry Callahan

neki123 ::

Tukej se pogovarjamo o tem kateri procesor je boljši, ne cenejši.
Jest se čist strinjam s tem, da je AMD zelo zmogljiv procesor, vidu pa sem tud skurjene. Zato raje dam mal več denarja in mam bolj ziher procesor. Men računalnik dela noč in dan ( non stop prižgan ) in ne bi rad videl, da bi bil nekoč mrtev, ko bi prišel domov iz službe samo zato, ker se je ustavil ventilator. Preden sem si kupil P4 sem imel PIII in se mi je zgodilo prav to. Ventilator na hladilniku je zaribal in se ustavil. Procesor je imel sicer malo povišano temperaturo ( 60 stopinj celzija ) ampak je preživel.

nodes ::

neki123 pišeš stvari, ki jasno kažejo, da si že dolgo časa v zimskem spanju. ;((
Xeon je nažalost P4 z več casheja, tak da odpade.
Ima pa Intel dober procesor za katerega je porabil največ denarja v razvoju bilo katerega čipa na planetu (3 miljarde$ samo za enko).

San ::

Poleg tega je večina SW optimizirana za Intel.

R0K ::

Razen iger, ki bolje delujejo na AMD procih...

San ::

...kot že rečeno, za mišji bobek...

s5cougar ::

neki123: Pa vklopiš CPU Over Temp. Protect, ma večina novejših plat za AMD-je, pa lahk ponoči mirno zatisneš oči...:D
Errare humanum est.

Zheegec ::

SunTrace - a misliš tistih 5% programov, ki podpirajo SSE2 ? Ne mi takih tle. Sicer ima pa AMD podporo za MMX, MMX+, SSE, 3DNOW, 3DNOW+. Intel pa za MMX, MMX+, SSE in SSE2, tako da samo SSE2 pride v poštev... Sicer pa je že P4 3,06 Ghz od Intela termalna pečica :) Nov hladilnik bo treba...pa novo plato :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

San ::

5%, mr. statistika? Bo pa mal več kot to. Mnogoooooo več. Večina SW je pisana že od pamtiveka na Intelih in je zato prilagojena za Intel arh. Get it?
Enako kot bi primerjal ATI in GF.

S takimi '' Ne ti men...'' pa pejt v svojo vaško gostilno pa tam kvasej.

tha_man ::

Programi so pisani za x86, ne pa 'Intel' arhitekturo (WTF je sploh to?). In x86 arhitekturi se podrejajo tako Intel (ki jo je izumu) kot AMD, VIA, Transmeta in mogoče še kdo. Potem so tu še razširitve x86 nabora ukazov kot so SSE, 3Dnow in ostale, ki prav vse podpirajo tud Athloni (razen SSE2, ki pa je res podprt samo v 5% novega programja), in jih ne izvajajo čisto nič slabše kot Intelovi procesorji - še več, dostikrat jih izvajajo celo hitrejše!

GF je v prednosti pred Radeonom samo zato, ker ima nVidia bolj optimizirane gonilnike - za procesorje pa le-teh ne rabiš, zato primerjava ni na mestu. Tu praktično šteje samo hardver.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Mr.B ::

Sicer je problem za AMD-ja ta , da za tistih 5% programov , ima tudi največji tržni delež Intel samo , tistih strank , ki zato kupujejo samo Intla , pa čeprav bo samo za tajnico. Za kakega AMD pa se niti ne zmenijo , če jim deluje zadeve hitreje ali počasneje. Važno da dela . Cena softwera je pa itak dražja od same mašine, ...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

San ::

AMD feni, tkole: Kaj je arhitektura proc. ne bi, ker niti sam nimam točno pojma, gre pa kot razumem za notranjo zgradbo proc. in katere ukaze najprej obdela in v katerih korakih. Intel ima več manjših, brez poprave napak, AMD pa ima daljše korake z popravilom napak, zaradi česar je lahko AMD konkurenčen pri nižjih ferk. od intela (no, in zaradi plavajoče vejice). Za podrobno razlago berite Moj mikro v roku enga leta.
In nihče ne pravi, da pa so AMDji krep, vendar je dejstvo da v določenih aplikacijah in SW na splošno je Intel hitrejši.In stabilnejši. Ravno zato ker je programje pisano za take lastnosti proc.

Ko ravno omenjaš Transmeto, je ona ravno v tem posebnež. Ni narejen za x86 arh., ampak ima prog. prevajalnik za x86, zato tudi kuri tako malo elek.

Da pa je razlika med GF in ATI samo v gonilnikih, pa je malo bolj tko-tko. Torej, ko Doom3 pišejo kao na ATI karticah, mi potem pravite da je optimiziran za Ati gonilnike? Malo švoh argument.Bo kar, da je optimiziran za HW lastnosti te karte. Podobno kot prej napisano.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Celeron D procesor (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
635146 (3453) radiator
»

Intel ali AMD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
634679 (3833) Zheegec
»

Kateri procesor ? AMD al INTEL ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
716002 (5119) frenk
»

Bartoni

Oddelek: Novice / Procesorji
362576 (2576) Gejmer
»

Intel ali AMD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
634995 (3952) batiushka

Več podobnih tem