» »

Dodajanje diska > okvarjeni fajli

Dodajanje diska > okvarjeni fajli

Metabond ::

Pozdravljeni!

Nabavil sem nov disk (1TB)in kontroler na kartici, saj integrirani tako velikih ne prepozna. Z jumperjem sem onemogočil integriranega in se lotil posla. Inštaliranje WinXP na particijo C je potekalo gladko, vse dokler nisem začel kopirati podatkov iz starega diska na particijo D. Pojavilo se je nekaj datotek brez končnice in z črnimi kvadratki v imenu. Če sem ga hotel primerjati z originalnim (velikost je enaka,)je Total Commander javil: Right file not foud! Zagnal sem Chkdsk, ki se je ustavil v 1. fazi: Windows was unable to complete the disk check.
Ponovno sem zagnal računalnik in tokrat je prišlo do problemov že pri bootanju, saj se je pojavil Checkdisk z sporočilom: Checking file system on C. In nato spodaj Truncated badly linked attribute records... Recovering orphaned file... Inserting data attribute into file... Correcting errors in Master file table (MFT) mirror... Chkdsk discovered free space marked as allocated in the volume bitmap...
Kompletni pregled diska s proizvajalčevim diagnostičnim programom se je odvijal več kot 3 ure in ni odkril nobenih napak.
Poizkusil sem TeskDisk, ki je javil, da bi moralo biti število glav na cilinder (CHS) 32 in ne 16.

Računalnik sedaj dela BP vse dokler ne poizkusim spet kopirati podatkov, ko se kot kaže sistem zmede.
Je problem v starem BIOSu plate? Hvala za odgovore!

MB: Asus A7N8X
Controler: SI SiI3114 SATA
HD: WD1001FALS

Duhec ::

Ista plata, isti disk ... neprepoznavanje 1TB diska ter rešitev ter celotna tema.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Duhec ()

Metabond ::

To! In hvala lepa Duhec za pomoč!

Plata sicer ni ravno ista, ampak sem se tu naučil da se da (in kako) implementirati BIOS kontrolerja v BIOS MB. Operacija uspela - vsi problemi izginili! Kot kaže, je zagotovo nekaj narobe s tistim kontrolerjem na kartici.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izguba podatkov uTorrent Win10: SSD, i7

Oddelek: Programska oprema
163924 (3076) Wakiii
»

2xMaxtor 120GB(2MB) v RAID-0 *Nooro*! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18414392 (9996) matrix2
»

Pomoč - Raptor.

Oddelek: Strojna oprema
492243 (1631) billy
»

Par problemov z XPji

Oddelek: Operacijski sistemi
342731 (1977) Mercier
»

Stavka Racunalnika