» »

Stavka Racunalnika

Stavka Racunalnika

Trdi ::

Ok, da vidmo, kaj sploh je ta slo-tech (drugi post na forumu).

Pojavljajo se mi corrupted files and directories. (napacna velikost, napacni znaki,...) Fora je, da recimo stvar popravim s scandiskom in ko ga nato spet zazenem, so lahko celo pokvarjeni tisti direktoriji(dir0001), ki jih je scandisk prej popravil!! Vcasih se mi skorumpirajo vsi filei v istem direktoriju (hm...virus?). Preveril sem z f-protom za dos (jan) pa nic ne najde. Preveril sem povrsino diska (10 mb WD) pa je vse v redu. Disk je drugace kar celo leto delal normalno.

Verjetno je s tem povezano tudi naslednje: Ne morem vec naloziti windowsov( ne 95, ne 98 in ne 2000). Ko zacne kopirati file, skoci v msdos vrstico ali pa (ce je res zelo prijazen) pokaze sporocilo, da ne more razegniti *.cab filea (v njih so win filei). Cd rom je izkljucen, saj naredi isto, ce vse prekopiram na trdi disk. Torej naj bi bila tezava v pokvarjenem disku ali spominu (192 RAM, pregled spomina mi pokaze 540 kb spomina in nic drugega)

Za odgovore na obe vprasanji se lepo zahvaljujem.
Trdota d.o.o.

element ::

Zameni disk. Kero plato maš? :\

OrlyTM ::

Jaz najbolj sumim virus ... lahko pa je tud disk ... progi kakšne programe za lov level format diska za WD ...

zelo mogoče pa je tut kej narobe z ramom, ker ti cab fajle raztegne v pomnilnik, in če to ne dela, pol ni špasa ...

probi dobit drug ram v test in sprobaj oba.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Trdi ::

Plata je ABIT BE6 II. Ram mam 64 mb starga in 128mb novga 133 mhz. Vse to je ZE delalo brez tezav. A pol mislite, da je disk?
Trdota d.o.o.

ABX ::

fdisk /mbr

Zaradi rama je zelo teško da ti uničuje file.

Disk je kriv, ali virus ali tehnična napaka.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Koci ::

pregled in optimaliziraj cel sisitem z programom Norton Utilities

miranpozar ::

Jaz pa bi sumil RAM, glede na to, da ti javi samo 500kb, kar je zelo čudno! Probaj odstranit en RAM modul in testiraj, nato pa isto ponovi še s samim drugim modulom. Lahko pa je problem tudi v plati (Abit ni preveč zanesljiva roba)!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

ChiefThunder ::

Res je možno, da je ram; probi narest tko, kot ti je rekel miranpožar. Če ti prešteje oz. zazna le 500kb je to res mal sumljivo.

Paramedic ::

Najbrž se je kaka banka rama pokvarla. Ne vem pa če je to vzrok, da se ti ne začene win, ampak verjetno je.
End transmission.

burekar ::

Vrž vn ta star RAM, pa probi si mal ohladit WD-ja. Jest sn tud meu WD-ja pa se mi je pregrevu in sranje delu. Nared tak ko jz, prodaj ga pa si kup nekje rablenga Quantuma, ki je hitrejši, zaneslivejši, pa še lepši, verjem mi.

burekar ::

Pa še neki-v Biosu dej nastavitve za RAM na manj, kar je tud možen vzrok.

burekar ::

Še eno mam za tebe. Zamenji IDE kabl pa ga dej v drug vtikač na plati, mogoč kej kontroler zajebava.

Trdi ::

Ej hvala, klele pa folk res neki ve o teh stvareh. Evo kaj sem naredil. V biosu sem vkljucil vse teste. Tko ko zmerej je prestel 192 rama (mislil sem samo, da chkdsk pokaze 500kb rama to pa je verjetno normalno, a ni), potem ko pa je pokazal diske (BTW not sem dal da starga WD 400MB :) ) je pa napisal memory test fail. Lahko sem normalno nadaleval z F1 in delal vse sort, sam ko je blo treba cab file raztegnit, se je pa stegnil. pol sem delal razlicne poskuse in prisel do zakljucka, da mi novi 128mb 133mhz modul povzroca tezave. Ce je sam ta modul notri, se obnasa isto kot da rama ni (dolgi piski brez konca in kraja), ce sta notr oba modula, javi memory test fail, ce pa je sam 64 mb 100mhz, je pa vse normalno. Na ta disk sem pol se instaliral win98 in dela. Bom pa pogledal kako je zdaj s "ta velikim" diskom. Kaj pa naj zdaj naredim s tem ramom. Ne verjamem, da je napaka v kompatibilnosti rama, ker je ta konfiguracija nekaj casa normalno delala. Verjetno bi ga moral iti preverit v trgovino kjer sem ga kupil, ceprav garancije nimam (je pa rekel, ce bo nekompatibilen mi ga zamenja). What do you think?
Trdota d.o.o.

miranpozar ::

Če si ga kupil v trgovini, moraš imeti garancijo in če je torej še v tem roku, ga seveda zamenjaj, oz. reklamiraj!
Srečno.

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Trdi ::

Ha, dobra fora. pise lepo na racunu, da pri lastni vgradnji ni garancije. Sicer bolj skrito, ampak pise pa vseeno :) Mislite, da je pokvarjen al nekompatibilen? Ce bi blo slednje, bi ga bil pripravljen zamenjat z drugim (pc 100).
Trdota d.o.o.

Koci ::

reč jim, da so ti ga prišli montirat s servisa, sm kak to dokazat?

zile ::

540k pomeni 540k convecional memory. Tok je lahko max. velikost programa, ki ga lahko požemeš pod dosom.
Možno je da maš fuč cache na disku, sam ne vem kako bi do tega lahko prišlo.
Probi res zamenjat IDE kabel od plate do diska z onim, ki ga imaš na cdrom, ali pa dobi novga.
Če imaš v biosu možnost nastavljanja I/O Voltage, ga zvišaj it 3,3 V na 3,4V. (dvomim da je to, sam dejstvo je da maš nov ram).
Ali se ti to pojavlja od takrat, ko si kupu nov ram.
Nasvet: kup si dva enaka rama po 128Mb, po možnosti enake specifikacije od enakega proizvajalca.
Kakšen WD disk maš. Če maš 1,2 Gb al 800Mb, ti lahko crknejo, ker so se pojavljale napake pri teh diskih.
Za popolno testiranje tvojega diska uporabi TE programe . Če se boš lotil testiranja disk nared backup podatkov.
Probi zagnat računalnik z zagonsko disketo win98. napiši ukaz a:\ fdisk /mbr, s tem popraviš pokvarjen boot record diska. Če še to ne pomaga, potem v skrajnem primeru dl-ji na zgoraj omenjeni strani program dlgdiag.zip in disk Low Level formatiraj (opcija v programu se imenuje low level format ali write zero samples). Po formatiranju boš mora pognati še fdisk za kreiranje particij ( z zagonske diskete ) in potem na novo formatirati ( tokrat ne low level ) disk z ukazom format c: /u.
Upam, da boš tako rešil težave.

Trdi ::

Zile: To se ne dogaja od takrat, ko sem kupil ram. Se je potem pojavilo. Disk mam 10GB in je menda zlo dober (U monitorju je dobil najvisjo oceno.) Bom pa naredil to kar svetujes, hvala. Kaj natancno pomeni "memory test fail" , me se zanima? In pa se: nekdo mi je tu svetoval, naj v "biosu dam nastavitve za ram na manj" Kaj si mislil s tem?
Trdota d.o.o.

zile ::

Kje ti javi memory test fail.
V katerem programu, mogoče ti to javi BIOS na začetku ?
Drugače to pomeni da je ena od bank na RAM-u očitno defektna in zato testni program javi, da je memory test fail. Probi testirat sam novejši ram. Potem pa obadva skupaj.

Trdi ::

To mi javi takoj potem ko preveri trde diske. Ce je v racunalniku sam modul 128mb se obnasa, kot da ga ni (sploh ne prikaze niti zacetka- geforca, pa sam piska), sam 64mb modul dela normalno, ce pa sta oba notri, presteje 192 rama in nato javi memory test fail.
Trdota d.o.o.

McHregec ::

Tisto s trdim diskom so vzrok slabi sektroji se je tud men dogajal da scandisk popravlju pol je pa razmetu windows datoteke po celem disku v dir0001, dir0002 in tako dalje. Probi z low level format.
Destroyer Of The Worlds.

falcon ::

Kontroler na disku ali na plošči je kriv za te napake!!!!!!!!!!!!!!!!!

zile ::

Kero plato maš. Odnes 128MB modul do kolega in probajta pri njem. Če BO ENAKA NAPAKA odnes RAM tja kjer si ga kupu, naj ti ga zamenjajo oz. stestirajo.

Trdi ::

Disk sem preveril 150krat z vsem mogocim. Disk je kot nov(tisti, ki kritizirate WD 10,2GB, mu delate krivico, je zelo kakovosten in hiter disk za svoje tehnicne karakteristike:)). Sem pa zdej dal 128 mb rama ven in dela kot sus.Niti ene same samcate napake mi se ni javil, vse lahko instaliram, celo win2000 na drugo particijo. Skratka kriv je novi ram, star 2 meseca. Kupil sem ga v megahitu, tam pa pravijo, da pri lastni vgradnji ni garancije. No, upam da bojo zdej izjemo nardil, ce ne bom res znorel.;((. V zadnjih 4 mescih sem pri njih zagonu 100 jurjev, oni mi pa prodajo pokvarjen ram, oz najverjetneje ram z napako. Namrec take in podobne tezave sem imel ze kar nekaj casa, pa nisem posumil v ram. Mislim, da zivljenska doba rama pa le mora bit daljsa od 2 mescev. A mate kaksen predlog, kako naj postopam pri reklamaciji? Pa se, a obstajajo tud trgovine, ki dajo garancijo tud tko, na lastno vgradnjo?
Trdota d.o.o.

nemesis ::

to se vid, da nekatere stacune nimajo lastnih in dobrih serviserjev... drugac se hitro vid al je napaka nastala zaradi nepravilne vgradnje al zaradi poprejšnje napake za katero je kriv proizvajalec...

ti kar nesi nazaj in jim mal zatezi...

lp,
nemesis

p.s.
kaj sem ze nekajkrat rekel glede stacun - treba je narest forum al pa eno stran kjer se bojo napisale pi*** ki jih pocnejo...

element ::

Štacune majo ponavad garancijo za izdelke te vrste 1 let, tud če sam ugradiš. Garancija se prekine ponavadi zaradi mehanskih poškodb, malomarnega ravnanja z komponento, poškdobe zaradi vlage, vročine... Predlagam, da začneš kupovat v drugi štacuni... :D

Trdi ::

To pa to, seveda. :) Danes ga nesem in bom sporocil, kaj bo.
Trdota d.o.o.

Trdi ::

Dal so mi novga, zdej dela kot sus...no se dve malenkosti sta:
Kaj pomeni pred zagonom win98:
"Zascitna napaka. Znova zazenite racunalnik"?
V novejsih programih(ki rabijo kakrsnkoli directx :) )nimam zvoka. Kje za vraga naj dobim potreben stuff za neko fortmedia zvocno kartico (2700 SIT)?!
Trdota d.o.o.

miranpozar ::

"Zascitna napaka. Znova zazenite racunalnik" ni preveč pozitivno sporočilo. Zelo ti priporočam, da si na novo, na prazen disk, inštaliraš Windows!

Zvočna: moraš vedeti točno kateri model kartice imaš in na netu najti točno zanjo napisane gonilnike in jih inštalirat. In nato inštalirat še DirectX8!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Trdi ::

V zadnjem mesecu sem formatiral disk vec kot 30krat in se mi res ne da vec. Zanimivo je, da se zascitna napaka pojavlja zelo redko, ko pa se, pa lahko rezetiram 100krat pa bo isto. Pol pa nardim zagon po korakih in vedno zazene ze u prvo?! Mislim ce to ni narobe svet. Kaj ma to dvoje veze?
A mogoce kdo ve kaksno dobro stran z driverji, s povezavami do driverjev al pa za iskanje driverjev? Ker sem iskanju driverjev za to sranje porabil za kar lepo stevilo uric.
Trdota d.o.o.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kvaliteten PC servis v LJ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81145 (989) MKrmec
»

Windowsi XP crknejo vsaki dan !!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
201809 (1406) appz
»

Kako popraviti DISK? particija/format

Oddelek: Strojna oprema
102146 (1973) TESKAn
»

flashanje stara inelove plate...

Oddelek: Pomoč in nasveti
111640 (1542) branko_bm
»

Dokupil RAM in...problemi!

Oddelek: Pomoč in nasveti
71428 (1249) yjj

Več podobnih tem