Forum » Loža » ali menite, da bi ženske, ki prejemajo socialno podporo..
ali menite, da bi ženske, ki prejemajo socialno podporo..
gendale ::
morale kot pogoj za prejemanje socialne podpore uporabljati kontracepcijo
- zaklenil: kuglvinkl ()
Bananovec ::
Gendale, ali meniš, da bi moral ti za prejem socialne pomoči nositi kondom 24 ur na dan?
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple
zakaj
s tem bi se čez čas zmanjšalo št ljudi, ki živijo od socialne podpore (na račun drugih), hkrati pa s tem ne posegaš preveč v pravice prejemnikov in jim celo daš motivacijo, da si poiščejo delo, če želijo otroke
v mislih sem imel nekaj od tega
Long Acting Reversible Contraceptive @ Wikipedia
s tem bi se čez čas zmanjšalo št ljudi, ki živijo od socialne podpore (na račun drugih), hkrati pa s tem ne posegaš preveč v pravice prejemnikov in jim celo daš motivacijo, da si poiščejo delo, če želijo otroke
Gendale, ali meniš, da bi moral ti za prejem socialne pomoči nositi kondom 24 ur na dan?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gendale ()
Thomas ::
Današnji socialni podpiranec, je morda jutrišnji multimilojonar. Današnji čupavec, jutrišnji plešec.
In obratno. Vprašljiva je socialna pomoč po sebi.
In obratno. Vprašljiva je socialna pomoč po sebi.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Lonsarg ::
Sej to ni tok grozno drastičen ukrep. Saj noben ne prepoveduje otroke. In službo, če ti je važno sam da jo maš in je lahko res kar ena, se da dobit.
Ta ukrep ne bi samo tistih, ki želijo imeti otroke spodbujal k iskanju dela. Ampak bi dodatno streznil cel roj ljudi KI SI NE ŽELIJO POSEBNO OTROKA, a ga imajo, samo da dobijo čim več otroških dodatkov.
Ta ukrep ne bi samo tistih, ki želijo imeti otroke spodbujal k iskanju dela. Ampak bi dodatno streznil cel roj ljudi KI SI NE ŽELIJO POSEBNO OTROKA, a ga imajo, samo da dobijo čim več otroških dodatkov.
Današnji socialni podpiranec, je morda jutrišnji multimilojonar. Današnji čupavec, jutrišnji plešec.
to je res, zato pa tudi predlagam kontracepcijo in ne sterilizacije
ko postane multimilijonarka, ji seveda ni treba uporabljati ničesar
aja, pa če kdo sprašuje, zakaj omenjam v naslovu samo ženske - zaenkrat za moške kot kontracepcija obstajajo samo kondomi, ki pa v tem primeru niso uporabni (ne moreš prisilit človeka, da jih dejansko uporablja)
Če socialno pomoč ukinejo, jaz nimam nič proti.
Če jo pa ukinejo po kakšnem kriteriju (ne)razmnoževanja, pa to imenujem tako, kot moji levičarski prijatelji. Fašizem.
Če jo pa ukinejo po kakšnem kriteriju (ne)razmnoževanja, pa to imenujem tako, kot moji levičarski prijatelji. Fašizem.
mihec87 ::
zakaj
V tvojem primeru ker avtomatsko predpostavljaš da bo otrok osebe ki prejema socialno pomoč isto sam prejemal ko odraste bi to kao rešil...
Za otroka sta potrebna dva zakaj potem dvojna merila?
Problem je ker se socialno pomoč kar malo izkorišča oz naj se jo da tistemu ki jo potrebuje...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
PaX_MaN ::
(ne moreš prisilit človeka, da jih dejansko uporablja)
Ja kako boš pa žensko prisilil, da vzame tist tablet oziroma injekcijo?
kaj se zgodi z ljudmi, ki potrebujejo socialno pomoč, če jo ukinemo
Težko rečt. Toliko se posluša, da nihče, ki ima za prihodke samo socialno pomoč, ne more preživeti, pa - na srečo? - še niso poročali, da je kdo zaradi ukinitve socialne pomoči umrl.
Hja, v bananistanu se zna zgodit vse. Tudi sprejem omejitev, per OP, "ker smo po Ustavi socialna država in bi previsoke socialne pomoči v mnogih primerih mnogoštevilčnih družin lahko potencialno ogrozile izpolnjevanje z Ustavo zagotovljenih socialnih pravic."
(Na podobno vižo je namreč Ustavno sodišče odločilo, da je potrebno tisto kontroverzno vračanje socialne pomoči.)
>Za otroka sta potrebna dva zakaj potem dvojna merila?
to sem razložil par postov nad tvojim, ko/če bo na voljo dolgotrajna reverzibilna kontracepcija za moške podpiram enaka pravila za oba spola
>V tvojem primeru ker avtomatsko predpostavljaš da bo otrok osebe ki prejema socialno pomoč isto sam prejemal ko odraste bi to kao rešil...
ja
ker imajo bodisi neko resno genetsko napako, ki jim preprečuje bit produktiven član družbe
bodis imajo miselnost lenuha in bodo to z vzgojo prenesli naprej na svoje otroke
>Ja kako boš pa žensko prisilil, da vzame tist tablet oziroma injekcijo?
preden začne prejemat socialno podporo mora predložit tudi zdravniško potrdilo, da je prejela injekcijo
to sem razložil par postov nad tvojim, ko/če bo na voljo dolgotrajna reverzibilna kontracepcija za moške podpiram enaka pravila za oba spola
>V tvojem primeru ker avtomatsko predpostavljaš da bo otrok osebe ki prejema socialno pomoč isto sam prejemal ko odraste bi to kao rešil...
ja
ker imajo bodisi neko resno genetsko napako, ki jim preprečuje bit produktiven član družbe
bodis imajo miselnost lenuha in bodo to z vzgojo prenesli naprej na svoje otroke
>Ja kako boš pa žensko prisilil, da vzame tist tablet oziroma injekcijo?
preden začne prejemat socialno podporo mora predložit tudi zdravniško potrdilo, da je prejela injekcijo
gendala zakaj bi kompliciral z kontracepcijo, pa vse zakompliciral. če lahko zadevo poenostaviš tako, da rečeš, da ni socialne, če je prišlo do zanositve. Pa seveda velja za oba spola.
Slo-One ::
gendala zakaj bi kompliciral z kontracepcijo, pa vse zakompliciral. če lahko zadevo poenostaviš tako, da rečeš, da ni socialne, če je prišlo do zanositve. Pa seveda velja za oba spola.
A.a ne gre tako. Sicer mi predlog že v osnovi ne zdi vredu ampak tudi tako. Ker pol se foter vseeno lahko izogne očetovstvu, pač se z mamo zmeni, da nebo ničesar priznal ona pa nebo zahtevala od njega nič...
da rečeš, da ni socialne, če je prišlo do zanositve. Pa seveda velja za oba spola.
O marija. Kako boš določal nosečnost pri moških? Oziroma, da so jo zakrivili?
Zdej bodo imeli argument, da naravoslovno tehnični inteligenti nimajo pojma o družboslovju in težili s tem.
A si vidu, kaj si naredu Azgard?!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Thomas ()
Furbo ::
Preden se dokončno odločim, mi zaupaj, je tvoja mama podpirala tako podporo, ko te je imela?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Pa kaj vama ni jasno, zakaj pa imamo registracije zakonskih zvez, če ne zato, da se ve, kdaj je kateri moški oče/skrbnik(nima zdaj veze, ali je zakrivil on ali poštar)?
Jesuz no:) V izvenzakonskih zvezah bi se pač temu očetje izognili. Ampak izognili bi se pa tako ali tako, če gremo to stvar izvajat z obvezno kontracepcijo. Kaj je zdaj bolše a?
Nezaželenega otroka več imaš ne glede na to, če greš mojo ali tvojo verzijo, v obeh primerih se lahko odloči ženska, da bo pač imela otroka namesto socialne.
Jesuz no:) V izvenzakonskih zvezah bi se pač temu očetje izognili. Ampak izognili bi se pa tako ali tako, če gremo to stvar izvajat z obvezno kontracepcijo. Kaj je zdaj bolše a?
zato ker imaš na ta način enega nezaželjenega otroka več
Nezaželenega otroka več imaš ne glede na to, če greš mojo ali tvojo verzijo, v obeh primerih se lahko odloči ženska, da bo pač imela otroka namesto socialne.
jalovec09 ::
Jaz pa se resno sprašujem, zakaj taka problem, če nekdo dobi socialno pomoč, pa ja le ne moremo pusiti človeka brez denarja, naj si kupi vsaj hrano. Iz tega sklepam,d avečina sploh noče pomagat revnim pa, čeprav imajo povno vsega.
crazyLIKEme ::
Ta ukrep ne bi samo tistih, ki želijo imeti otroke spodbujal k iskanju dela.
Ja seveda, ker si pa delodajalci srčno želijo zaposliti žensko, ki ji je edina misel v življenju da bi imela otroka in da jo potem plačuje za delanje ničesar.
http://crazyl1keme.deviantart.com/
Nima sicer veze z temo, ampak stroške porodniške krije države ne podjetje, ravno zaradi razloga, da se ne bi raje zaposlovali moških.
Aljaz1980 ::
@Azgard
Sicer že res, kar pa še vedno ne pomeni, da delodajalci ne zaposlujejo rajši moških.
Ker med tem ko je ženska na bolniškem, mora delodajalec najti/uvajati drugo zaposleno.
Poleg tega pa se zaposleni zmanjša storilnost v obdobju pred nastopom bolniške in po njej.
anyway, birth control je najlažja opcija, ne pa najbolša.
Sicer že res, kar pa še vedno ne pomeni, da delodajalci ne zaposlujejo rajši moških.
Ker med tem ko je ženska na bolniškem, mora delodajalec najti/uvajati drugo zaposleno.
Poleg tega pa se zaposleni zmanjša storilnost v obdobju pred nastopom bolniške in po njej.
anyway, birth control je najlažja opcija, ne pa najbolša.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Aljaz1980 ()
donfilipo ::
ali menite, da bi ženske, ki prejemajo socialno podporo morale kot pogoj za prejemanje socialne podpore uporabljati kontracepcijo
Je v nasprotju s 55.členom ustave.
Tako da bi bilo treba spremeniti ustavo.
Se pa nekaj čudnega pogosto dogaja, ne ravno pri prejemnicah socialne pomoči, ker so med temi tudi take, ki bi plačale meni 16€ za terapevtsko odstranitev opozicije trenutni ustavi, celo 116€, ....pač pa pri definiranih, kot opravilno nesposobne, zaradi trajne duševne bolezni,.....ampak začuda se s problemom nihče resno ne ubada.
Ali pa recimo pošteno, ni čudno, da se nihče s tem ne ubada.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell
becomes revolutionary act. Orwell
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: donfilipo ()
delodajalci zaposlujejo raje moške predvsem za dela, za katera smo moški načeloma boljši
No shit Sherlock?
Pa podnevi je svetlo, ponoči pa temno.
Tear_DR0P ::
če izpustim tehnično kompleksnost in moralno neupravičenost tega, boš še vedno zelo težko dokazal kavzalnost med uspešnostjo odraslega posameznika in gmotnim stanjem njegove matere ob spočetju tega odraslega posameznika - če pa ti to uspe, sem se pripravljen začeti pogovarjati o tehnični zapletenosti izvajanja tvojega ukrepa in pustiti moralna vprašanja ob strani :D
delodajalci zaposlujejo raje moške predvsem za dela, za katera smo moški načeloma boljši
takšna osnovna predvidevanja ti zjebejo teorije - moški nismo nujno boljši za dela, kjer prevladujemo, ampak se zgolj verjame da smo boljši.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
Pšenični ::
"morale kot pogoj za prejemanje socialne podpore uporabljati kontracepcijo"
Mislim da je neetično sprožat take debate. Meni osebno se take debate ne zdijo normalne. Brez zamere vsem ki sodelujete, ampak mi gre na kozlanje...ko tole čitam. Ženske smatram za enakopravni del družbe, tko da....
Mislim da je neetično sprožat take debate. Meni osebno se take debate ne zdijo normalne. Brez zamere vsem ki sodelujete, ampak mi gre na kozlanje...ko tole čitam. Ženske smatram za enakopravni del družbe, tko da....
petrus ::
Dobro bi bilo celo obratno, rento vsaki ženski z tremi ali več pokavci!
Nas je dejansko premalo, rabimo potomce dosti bolj kot ljudi za javna dela.
Vzamimo Izrael, po kvadraturi nam je enak (20,770 km2 proti 20,273 km2)
vendar je trikrat bolj gosto poseljen, 7 mio ljudi in to sredi puščave!
Nas je dejansko premalo, rabimo potomce dosti bolj kot ljudi za javna dela.
Vzamimo Izrael, po kvadraturi nam je enak (20,770 km2 proti 20,273 km2)
vendar je trikrat bolj gosto poseljen, 7 mio ljudi in to sredi puščave!
stati inu obstati
Ted ::
Uporabljati kontracepcijo kot pogoj za socialno pomoč? Če bi bil cilj ukrepa poceniti državo in socialne izdatke potem je to fail že v štartu - večji izdatki ZZZS za kontracepcijo.
Mah...
TOP ::
Tisti ki je odprl to temo,očitno zelo slabo hitro razmišlja in Ted je lepo odgovoru.In kar se tiče socjalne pomoči saj jo ne dobijo samo ženske jo tudi moški,zato nehajte stakimi glupimi temami.
virtualed ::
Na čigav račun boš pa ti živel, ko boš v penziji? Jaz bi ženski ki rodi, čeprav je na borzi, dal še nagrado. Ker to pomeni, da tvega: itak nima denarja, zdaj pa bo še otroka preživljala zraven.
Seveda je drug problem, da gre pri tem pogosto za Rome, ki potem itak nikoli ne vplačujejo v pokojninski sklad, ker nikoli ne delajo drugje kot v sivi ekonomiji in drobnem kriminalu. Pa ne me imet za fašista, če povem kako pač je. Domnevam, da je bil to strah, ki preganja gendala
guest #44 ::
Zmanjšat količino prejete podpore v primeru zanositve?
Brez otrok... recimo 600 €, 1 otrok...350 €, 2...100 €
Brez otrok... recimo 600 €, 1 otrok...350 €, 2...100 €
5er--> ::
Kaj narediš, če ima ženska medicinske kontraindikacije za hormonsko kontracepcijo? (nepojasnjena krvavitev iz rodil, povišan krvni tlak, prebolela možganska kap ali srčni infarkt, tromboza (ali zgodovina tromboz v družini), migrenski glavoboli, kajenje po 35.letu starosti, bolezen jeter ali dojenje - vir)
Po mojem bi, tudi če bi stvar uzakonil, vsaka takoj našla en bypass. -> brezvezen zakon. ;)
Po mojem bi, tudi če bi stvar uzakonil, vsaka takoj našla en bypass. -> brezvezen zakon. ;)
guest #44 ::
Kaj narediš, če ima ženska medicinske kontraindikacije za hormonsko kontracepcijo? (nepojasnjena krvavitev iz rodil, povišan krvni tlak, prebolela možganska kap ali srčni infarkt, tromboza (ali zgodovina tromboz v družini), migrenski glavoboli, kajenje po 35.letu starosti, bolezen jeter ali dojenje - vir)
Kondom?
galu ::
Raje vidim, da državni denar, se pravi moj denar gre za preživljanje 'kurb', kot pa nedelujoča ministrstva in brezvezne referendume.
Dajte no, saj pa nismo na Kitajskem, da bi favorizirali družine z manj otroki, ali?
Kar se pa tiče problemov gendalovega predloga...
1.) Kontracepcija ne more biti obvezna.
Ker nekatere ženske enostavno ne prenesejo teh zdravil (beri nekontrolirane krvavitve, slabost, vrtoglavica itd.!)
2.) Že ena pozabljena tabletka ali vzeta ob 'nepravem času' lahko zmeša štrene v zaščiti... In ne moreš pričakovati od vseh, da bojo to dosledno jemale. It's just... Too optimistic.
No, pa še en primer, ki ste ga vsi ekonomi že slišali.
Starček ni imel denarja za elektriko, in so mu jo v stanovanju odklopili. Ker nima več elektrike umre. Kdo je kriv, da je umrl?
-On, ker ni imel denarja /// Ženska, ker ima otroke in nima službe
-Podjetje, ker je nezaposlenemu v 'kritičnem stanju' odvzelo elektriko /// Država, ker je uveljavila zakon o preprečevanju naraščaja v nezaposlene družine?
-Sorodniki, ker starcu niso pomagali /// Mi, ljudje, ker smo pustili nekoga kar tako umreti.
Dajte no, saj pa nismo na Kitajskem, da bi favorizirali družine z manj otroki, ali?
Kar se pa tiče problemov gendalovega predloga...
1.) Kontracepcija ne more biti obvezna.
Ker nekatere ženske enostavno ne prenesejo teh zdravil (beri nekontrolirane krvavitve, slabost, vrtoglavica itd.!)
2.) Že ena pozabljena tabletka ali vzeta ob 'nepravem času' lahko zmeša štrene v zaščiti... In ne moreš pričakovati od vseh, da bojo to dosledno jemale. It's just... Too optimistic.
No, pa še en primer, ki ste ga vsi ekonomi že slišali.
Starček ni imel denarja za elektriko, in so mu jo v stanovanju odklopili. Ker nima več elektrike umre. Kdo je kriv, da je umrl?
-On, ker ni imel denarja /// Ženska, ker ima otroke in nima službe
-Podjetje, ker je nezaposlenemu v 'kritičnem stanju' odvzelo elektriko /// Država, ker je uveljavila zakon o preprečevanju naraščaja v nezaposlene družine?
-Sorodniki, ker starcu niso pomagali /// Mi, ljudje, ker smo pustili nekoga kar tako umreti.
Tako to gre.
Invictus ::
Mislim, imate pa ideje.
Žal je tako da je večina ljudi prisiljena v socialno podporo, ker nimajo druge izbire. Takih ki to načrtno koristijo, je že zelo malo.
Če bi bila naša vlada, sodstvo in policija bolj sposobna, do tega ne bi prihajalo.
Kaj pa ko bi avtorja te teme "abjajcali" ker širi šovinizem, seksizem, pa še kak izem bi se najbrž našel ...
Poleg tega je pa še drugo dejstvo. Država potrebuje nove državljane. Če boš prisilno steriliziral državljane, boš na koncu ostal brez njih. Kdo pa misliš da plačuje davke? Vlada?
LP I.
Žal je tako da je večina ljudi prisiljena v socialno podporo, ker nimajo druge izbire. Takih ki to načrtno koristijo, je že zelo malo.
Če bi bila naša vlada, sodstvo in policija bolj sposobna, do tega ne bi prihajalo.
Kaj pa ko bi avtorja te teme "abjajcali" ker širi šovinizem, seksizem, pa še kak izem bi se najbrž našel ...
Poleg tega je pa še drugo dejstvo. Država potrebuje nove državljane. Če boš prisilno steriliziral državljane, boš na koncu ostal brez njih. Kdo pa misliš da plačuje davke? Vlada?
LP I.
**a|wa** ::
Še moje mnenje...
Prostih delovnih mest na voljo je veliko. Bolj je problem (ne pri vseh, pri večini pa), da se ljudem ne ljubi delat, ali se jim zdi premalo plačano delo, ali podcenjeno glede na njihovo izobrazbo in se zato raje odločijo vleč socialko.
Če jim vsiljujemo kontracepcijo, ne bodo zato nič rajši delali, samo otrok bo manj...tega pa si pri našem naraščajo menda ne želimo.
Pa še nekaj...DeusVult: noben socialni problem se ne da rešiti čez noč in vsaka poteza za sabo potegne vrsto posledic. Je treba misliti bolj globalno in tudi strpnost je dobrodošla. In pa še to. Kakršenkoli sistem je bil, je ali bo..nikoli ne bo vsem prav...tako je vedno bilo in tudi bo. Prej ko se sprijazneš, prej lepše in bolj zadovoljno živiš.
Prostih delovnih mest na voljo je veliko. Bolj je problem (ne pri vseh, pri večini pa), da se ljudem ne ljubi delat, ali se jim zdi premalo plačano delo, ali podcenjeno glede na njihovo izobrazbo in se zato raje odločijo vleč socialko.
Če jim vsiljujemo kontracepcijo, ne bodo zato nič rajši delali, samo otrok bo manj...tega pa si pri našem naraščajo menda ne želimo.
Pa še nekaj...DeusVult: noben socialni problem se ne da rešiti čez noč in vsaka poteza za sabo potegne vrsto posledic. Je treba misliti bolj globalno in tudi strpnost je dobrodošla. In pa še to. Kakršenkoli sistem je bil, je ali bo..nikoli ne bo vsem prav...tako je vedno bilo in tudi bo. Prej ko se sprijazneš, prej lepše in bolj zadovoljno živiš.
Mavrik ::
Držite se teme prosim, vas je Gandalfar že enkrat opozoril - tema je o socialni podpori za noseče ženske in ne o vaših verskih in rasističnih frustracijah. Tiste imate možnost izživeti v drugi temi.
The truth is rarely pure and never simple.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mavrik ()
Mipe ::
Kakorkoli že, dejstvo je, da revne ženske večkrat zanosijo kot preskrbljene ženske. Dol se dajo z vsakim, ki ima, ne morejo si privoščit kontracepcije, pogosteje so posiljene kar na ulici in vse to sranje, poleg tega pa je tu še otroški dodatek, ki ga določena etnična skupina z veseljem izkoriščanje za nabavo luksuznih BMW-jev in izgradnjo vil. Tega se enostavno ne da zaustaviti. Preprosto nemogoče je.
Lahko pa se tem ženskam oziroma parom, ki niti sebe ne morejo preskrbeti, odvzame otroke in se poskrbi zanje z državnim denarjem. Na ta način bodo otroci, ne glede na etnično pripadnost, dobili potrebno vzgojo in izobrazbo, ki ju sicer ne bi imeli.
Otroški dodatek naj se obvezno ukine, namesto tega pa naj se zagotovi subvencioniranje potrebščin za otroke, predvsem šolski material. Otrok naj bo enkrat na leto upravičen do osnovnih potrebščin, kot so šolski material, nove obleke, čevlji itd. Tako ata ne more zapiti otroškega dodatka, mama ga ne more zapraviti za nov krznen plašč itd.
To je edino pošteno, kar mi sedaj pride na pamet. Morda je res kruto staršem odvzeti otroka, vendar je po mojem še bolj kruto otroka spočeti na svet, v katerem bo poznal samo pomanjkanje.
Lahko pa se tem ženskam oziroma parom, ki niti sebe ne morejo preskrbeti, odvzame otroke in se poskrbi zanje z državnim denarjem. Na ta način bodo otroci, ne glede na etnično pripadnost, dobili potrebno vzgojo in izobrazbo, ki ju sicer ne bi imeli.
Otroški dodatek naj se obvezno ukine, namesto tega pa naj se zagotovi subvencioniranje potrebščin za otroke, predvsem šolski material. Otrok naj bo enkrat na leto upravičen do osnovnih potrebščin, kot so šolski material, nove obleke, čevlji itd. Tako ata ne more zapiti otroškega dodatka, mama ga ne more zapraviti za nov krznen plašč itd.
To je edino pošteno, kar mi sedaj pride na pamet. Morda je res kruto staršem odvzeti otroka, vendar je po mojem še bolj kruto otroka spočeti na svet, v katerem bo poznal samo pomanjkanje.
Se strinjam. Edino s temlem ne.
Kontracepcija danes ni več luksuz. Tabletke se dobijo tudi čisto brezplačno, samo na pregled je treba iti. In kar se tiče osnovnega zdravstvenega zavarovanja, je pri nas dosti bolj poskrbljeno kot na primer v ZDA.
...Dol se dajo z vsakim, ki ima, ne morejo si privoščit kontracepcije, ...
Kontracepcija danes ni več luksuz. Tabletke se dobijo tudi čisto brezplačno, samo na pregled je treba iti. In kar se tiče osnovnega zdravstvenega zavarovanja, je pri nas dosti bolj poskrbljeno kot na primer v ZDA.
Mipe ::
Vseeno kontracepcija ni univerzalna rešitev. Ni 100% zanesljiva, pa še stranske učinke ima, ki so lahko celo smrtonosni za nekatere ženske (nekaj je bilo na Hrvaškem, če se prav spomnim).
krneki0001 ::
Jaz pa se resno sprašujem, zakaj taka problem, če nekdo dobi socialno pomoč, pa ja le ne moremo pusiti človeka brez denarja, naj si kupi vsaj hrano. Iz tega sklepam,d avečina sploh noče pomagat revnim pa, čeprav imajo povno vsega.
Komot pomagam - revežu brez težav ponudim, da mu kupim sendvič, če pa on to zavrne si je pa sam kriv, denarja pa ne dam, ga preveč težko prislužim, da bi ga dajal takim, ki ne delajo.
Če bi bilo po moje, potem ukinit socialno denarno pomoč kompletno. Nič denarja več. Če rabijo hrano, naj jo socialni delavci delijo ali pa na rdečem križu. Položnice naj nesejo na socialno, pa se jih bo csd zavedel in plačal (pa nekoč bo treba vrniti ta denar), če rabijo prevoz, naj csd da neko potrdilo, kjer so s tem potem pokriti za javni prevoz in dobijo karto zastonj.
Uglavnem kompletno ukiniti donacije denarja ljudem, ki ne delajo in živijo od socialne podpore. Konec podpiranja lenobe, treba je delat.
To s kontracepcijo bi bilo pa potem brezsmiselno.
Kakorkoli že, dejstvo je, da revne ženske večkrat zanosijo kot preskrbljene ženske. Dol se dajo z vsakim, ki ima, ne morejo si privoščit kontracepcije, pogosteje so posiljene kar na ulici in vse to sranje, poleg tega pa je tu še otroški dodatek, ki ga določena etnična skupina z veseljem izkoriščanje za nabavo luksuznih BMW-jev in izgradnjo vil. Tega se enostavno ne da zaustaviti. Preprosto nemogoče je.
Jao, kakšne kvasiš.
Pomisli koliko znese otroški dodatek, pa si zamisli, da se moraš zanj ukvarjati z otrokom. Ne splača se.
Ne, splača se (državi), res ne. Ampak mislim, da je hotel povedat to, da se tisti otroški dodatek (ki je, če smo pošteni, itak premajhen, da bi lahko preživljal otroka) prevečkrat zapravi za neprave stvari.
Bi blo pa za marsikaterga otroka v taki situaciji dejansko bolje, da bi kdo drug poskrbel zanj. Čeprav je to seveda nemogoče, vsem se žal ne da pomagat.
Bi blo pa za marsikaterga otroka v taki situaciji dejansko bolje, da bi kdo drug poskrbel zanj. Čeprav je to seveda nemogoče, vsem se žal ne da pomagat.
kuglvinkl ::
Kakorkoli obrneš, tema krši 1. člen Pravil.
Odločanje o rojstvu otrok je svobodno, dokler kakšna budala tega v Ustavi RS ne popravi.
gendale, sem ti hotel ugredat naziv, pa vidim, da si že prišel na končno postajo.
Odločanje o rojstvu otrok je svobodno, dokler kakšna budala tega v Ustavi RS ne popravi.
gendale, sem ti hotel ugredat naziv, pa vidim, da si že prišel na končno postajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Kako dvigniti nataliteto? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 12216 (11554) | jype |
⊘ | Vračanje prejete denarne socialne pomoči za časa življenja (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Loža | 226615 (155968) | Mr.B |
⊘ | Ne splača se ji delat za 500 evrov (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10267 (8534) | Gandalfar |