» »

Best Buy ponuja zastonj Samsung Galaxy Tab 10.1 ob nakupu high-end Samsung 3D televizorja

Best Buy ponuja zastonj Samsung Galaxy Tab 10.1 ob nakupu high-end Samsung 3D televizorja

Best Buy obladuje skoraj petino trga v severni Ameriki in je že prisoten tudi v Veliki Britaniji. Nakup za turista je tečen zaradi popustov v stilu '$400 *', kjer * pomeni 'after $100 refund', se pravi, da ti na tvojo zahtevo po pošti nakdadno pošljejo ček oz. drug dobropis za 100 dolarjev, v trgovini pa si dejansko plačal $500. Občasno se da na tujih letališčih videti njihove 'samopostrežne avtomate' z elektroniko'.

vir: TechCrunch
TechCrunch - Android tablice so sicer dobile precej pozornosti pri glavnem konkurentu - celo toliko, da jih toži in zahteva prepoved prodaje zaradi prevelike podobnosti - nekoliko manj pa pri potrošnikih. Ugledna ameriška trgovska veriga z zabavno elektroniko Best Buy je sicer v začetku leta na novo zdizajnirala svoje trgovine, tako da so tablice dobile svoj kotiček, po izgledu in velikosti podoben tistemu za prenosnike. To zgleda ni bilo dovolj, med drugim zaradi napačne odločitve za nabavo več sto tisoč enot tablice HP TouchPad, ki se je potem vseskupaj prodala v zgolj 25 tisoč kosih in jo je HP sinoči tudi uradno odpovedal. V glavah potrošnikov je obstajal predvsem in edino iPad, potem pa dolgo dolgo nič. Best Buy se je zato v navezi s Samsungov odločil za agresivno taktiko - kupec z vsakim nakupom boljšega Samsung televizorja dobi zastonj 10.1 inčno različico Galaxy Pada, vredno tam 500 ameriških dolarjev.

Ponudba niti ni toliko mamljiva, ker je treba najprej kupiti Samsung 3D HDTV televizor za vsaj 1500 dolarjev. To že samo po sebi ni poceni, hkrati pa 3D tehnologija za potrošnike še ni v celoti dozorela, pa tudi TV programov ni veliko oz. pridejo v dragih paketih kabelske ali internetne televizije. Seveda jih nekateri, ti. early adopterji morajo imeti in Best Buy bi rad pritegnil prav te.

Promocija traja ves naslednji teden. Zanimivo bo videti, če bo to kaj povečalo ponudbo Galaxy Padov na ameriškem eBayu.

40 komentarjev

Keyser Soze ::

Danes 1500 fičnikov za high-end TV ni veliko. Če je cena vsaj približno konkurenčna ostalim ponudnikom in če poleg navržejo še tab, je pa itak "best buy".

Pa tudi kar se tiče 3D, se mi zdi mal tumpast ta del članka. Zadeva je za early adopterje passe. 3D je dosegljiv že za praktično vsak dom, 3D vsebine so dosegljive slehernemu posamezniku, z zelo malo ali celo nič truda. Ravno tako se je tehnika kar fino pocenila in razširila paleto ponudbe. Tistle Jokerjev članek je pa takisto passe.
OM, F, G!

upetro ::

+1, točno tako!

gendale ::

zakaj ni pri nas best buya

Jst ::

Zato, ker imamo v trgovinah trenutno Shark 4 pack za 3EUR; ob nakupu si lahko izžreban za Samsung 3D TV, Samsung Galaxy Tab in ostale malenkosti. www.sharkfunclub.com
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

mihec87 ::

Ql tv za 1000 fičnikov(če odštejemo vrednost tab-a)

Tear_DR0P ::

3D je dosegljiv že za praktično vsak dom

v kateri državi, za kakšno ceno?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Keyser Soze ::

V Somaliji, za slabe tri jurje EUR. Đžabe, za njihove razmere.:|
OM, F, G!

fosil ::

Keyser Soze je izjavil:

3D je dosegljiv že za praktično vsak dom, 3D vsebine so dosegljive slehernemu posamezniku, z zelo malo ali celo nič truda. Ravno tako se je tehnika kar fino pocenila in razširila paleto ponudbe. Tistle Jokerjev članek je pa takisto passe.

Pa dejansko imaš 3D in ga tudi dnevno uporabljaš?
Tako je!

floyd1 ::

Moje mnenje je, da bo pravi preboj 3d tehnika doživela takrat, ko več ne bo treba očal in bo tudi večina programa tekla v tej obliki. Veliko je odvisno še od spretnosti trgovcev in naivnosti folka. Koliko ljudi je kupilo nov TV, ker je bila v trgovini tako leeeeejpa slika (HD), ko pa so priklopili doma škatlo na anteno ali kabelsko pa v jok. Jim je nekdo pozabil bistveno stvar povedat. Do takrat obstaja velika dilema, ali se splača dat ca. 500 EUR več za tistih nekaj filmov, kjer stvar pride RES do izraza.

St235 ::

mene bolj zanima kje je Keyser dobil tale veleum:
3D vsebine so dosegljive slehernemu posamezniku


ker tri filme in 10 trailer na leto, ni ravno neka blazna vsebina.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

PaX_MaN ::

nekikr ::

Ampak to je še vedno svetlobno leto stran od: "3D vsebine so dosegljive slehernemu posamezniku". In da so seveda tudi 3D televozorji dosegljivi za vsako gospodinjstvo. Buča. Prevelika.

opeter ::

Jaz bom začel gledati 3D vsebine takrat, ko bo tehnologija omogočila, da lahko to počneš brez očal.

ALI STE VEDELI?
Vse okoli nas je 3D in to gledamo vsak dan.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

nekikr ::

Pazi kje spiš, da te kdo ne ugrabi ;)

ahac ::

gendale je izjavil:

zakaj ni pri nas best buya


Ne rabmo. Sej imamo Big Bang. :))
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

amigo_no1 ::

Ko se peljem na kolesu se mi vse dogaja v 4D.
Nimate za burek s to zastarelo tehnologijo :)) !

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

opeter ::

nekikr je izjavil:

Pazi kje spiš, da te kdo ne ugrabi ;)

Ah, ne ... :)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

3furious ::

Sony se tudi trudi prodati čimveč 3D televizorjev, tako da je za PS3 na voljo 54 3D iger, 30 jih je še napovedanih ter 16 nepotrjenih.
In the age of information, ignorance is a choice.

floyd1 ::

3furious je izjavil:

Sony se tudi trudi prodati čimveč 3D televizorjev, tako da je za PS3 na voljo 54 3D iger, 30 jih je še napovedanih ter 16 nepotrjenih.

Pri Sonyju je tu še računica z večjo prodajo Bluray predvajalnikov.

gemini ::

Če meni nekdo podari 3d tv ga podarim naprej, ker me ta tehnika niti približno ne zanima, na daljši rok vidim en sam glavobol v zvezi s tem. Če že vsakotoliko, grem pač v kino, doma pa prav da ne.

Keyser Soze ::

Prvo kot prvo. 3D vsebine so dosegljive. Niso samo mainstream filmi snemani v 3D tehniki, imaš še en kup drugih video materialov, od trailerjev do dokumentarcev, kratkih spotov, ipd., ki se jih splača pogledat oz. so dobro narejeni ter tudi igre.

Drugo. 3D TV ni uporaben samo za 3D vsebine. Navadno so takšni TVji izredno dobri oz. precej boljši od svojih oskubljenih bratov tudi na 2D področju oz. je v njih vključena še druga novejša tehnologija.

Tretje. 3D TV popolnoma uporabne kvalitete (tudi 2D segment) dobiš že za slabih 600EUR. Diagonala 40+. Zdej če to ni dosegljivo praktično vsakemu gospodinjstvu v naši bogi, od krize shirani deželi, pol pa skrajni cajt da mi dokažete da pri vas doma še vedno zjate stare dobre katodnike, plus da mi poveste kje kupujete lesene žlice. Ker morajo bit blazno poceni, glede na to koliko se jih še uporablja.

Četrto. Uporabljam TVje s tako aktivno kot pasivno tehnologijo 3D. Zadnje čase zgolj in samo še pasivno ker je IMO korak ali dva pred aktivno (pa še lanskoletni model je). Je pa ne gledam vsak dan, ker, newsflash, se da na takšnem TVju gledati tudi 2D vsebine.
OM, F, G!

Dr_M ::

Ravno kupujem TV in mi je vsec en samsung 40" (zaradi velikosti, na zalost nimam dovolj prostora za vecji TV). Na zalost je 3D in bom nekako moral placat precej € vec zaradi te neumnosti, ze v AT je precej drag, dobrih 850€.
Sori, ampak 180€ za ena ocala ni ravno dosegljivo za vsakogar, razen ce sam gledas TV.
Se mi pa zdi, da je to bolj muha enodnevnica, folk kupi 3D TV in ostalo kramo, potem pa pogleda 2 filma in vidi, da to ni nic posebnega in to je to.
Dokler ne bo 3D brez ocal, je sploh skoda, da se karkoli trudijo.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

digitalcek ::

Po moji oceni bo moralo miniti še kakih 50 - 70 let, da bodo 3D posnetki vzpostavili resno ravnotežje z 2D.
Pad pogojem, da bodo VSI od danes naprej snemali v 3D.

Danes vsaj 95% profesionalcev (TV drame, izobraževalne oddaje, dopisniki, itd.); tak občutek imam; še vedno snema na 2D.
99% amaterjev pa bo še najmanj 20 let snemalo na 2D.

V Nemčiji (ebay) legendarna, izjemno kvalitetna tročipna 8-10 let stara video kamera, kot je recimo Sony DCR-TRV 900 E in ki ni niti HD, še vedno dosega ceno 300 - 500 evrov.

Gre samo za kampanjo in pritisk na ljudi: zamenjajte televizorje.
In razvita je (seveda) nova tehnologija, ki je nekaj kvalitetnejša od HD, in bo na tržišču v treh letih, pa MNOGI še vedno nimajo niti full HD televizorja. Za tistih 3% programa v HD kvaliteti se ga tudi ne splača imeti.
Kaj šele 3D....

BigWhale ::

Jaz sem za svoj prvi vecji televizor placal 1500 EUR, pa niti fullHD ni bil. :>

digitalcek ::

BigWhale je izjavil:

Jaz sem za svoj prvi vecji televizor placal 1500 EUR, pa niti fullHD ni bil. :>


Pomeni, da bo televizor z novo tehnolgijo stal 2000 - 3500 evrov.
Ob dejstvu, da mladi v velikem odstotku ne gledajo (več) TV in si nekatere oddaje (pa še to le nekateri) ogledajo na RTV Slo in drugih portalih. Na računalniku/monitorju.

Ali pa mogoče kdo misli, da je treba (zaradi kompresije) dokaj gnile YouTube filmčke gledati na ekranu diagonale 110 cm ali več?

eieieie1 ::

Jap, tudi sam skoraj nič več ne gledam TV, ker vse te oddaje in filme, ki sem jih nekoč gledal na TV-ju zdaj gledam na računalniku, kjer mi vsaj ni treba na pol ure 15 minut reklam gledat...

Edino kak šport na TV-ju pogledam...

Ontopic:
Očitno jim gre dobro prodaja Galaxy tabov :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: eieieie1 ()

T-h-o-r ::

3d is stupid shit
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

digitalcek ::

Še en off topic komentar.

Razvijalci novih produktov rinejo pa rinejo, ampak jim ne tako redko NE uspe. Ker pri analizi želja uporabnikov (in pripravljenosti upor. na novitete) uporabljajo premalo psihologije, ali pa pa jo sploh ne uporabljajo.

Ob pojavi videotelefonije sem prognoziral, da se ne bo prijela. Ne govorim o skypu, govorim o videotelefoniji na mobilcih pred petimi (ali koliko že) leti.
Dobro se še spomnim, da je M. v začetku za nekaj mesecev (da bi se stvar prijela) ponudil brezplačne video klice, nato pa so pri M. možnost brezplačnih video pogovorov podaljševali in podaljševali. Mislim, da je brezplačmost pri video klicih trajala kar celo leto.
Ljudje so tudi ugotovili, da se lahko preko video klica pogovarjajo ure in ure (ker je bil brezplačen), s tem, da čez objektivček dajo prst, ali še bolje - nalepko. In imajo tako navaden avdio klic neomejene dolžine za 0,00 evra.

In zakaj se videotelefonija ni prijela?
Ker večina ljudi (predvsem poslovneži, novosti nenavajeni starejši ljudje, pa tudi nekateri mlajši) NISO bili pripravljeni sogovorniku nuditi brezplačni prenos iz svojega levega ali desnega sluhovoda, še dosti manj pa (v primeru, da zaradi pozabljivosti niso izključili kamere) ženi ali partnerki neposredni prenos iz stanovanja ljubice. Po možnosti z golo žensko v ozadju...

Razvijalci = nepoznavalci = šalabajzerji!

Zgodovina sprememb…

Dr_M ::

Razvijalci = nepoznavalci = šalabajzerji!


Ane, tako kot glasbeniki, filmarji in programerji. Vseeno je pa treba izkoriscat zastonj :))
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

digitalcek ::

Dr_M je izjavil:

Razvijalci = nepoznavalci = šalabajzerji!


Ane, tako kot glasbeniki, filmarji in programerji. Vseeno je pa treba izkoriscat zastonj :))


Malo si sfalil misel.
Glasbeniki in filmarji so plačani od svoje avtorske produkcije, od koncertov, ogledov filma. Filmarji (ekipa) ne tako redko zberejo tistih parsto tisoč evrov, da lahko začno delati.

Šalabajzerji (razvijalci novosti) pa dobijo 5000 x 12 letno, četudi zahebejo (četudi se ne prime) vsak tretji produkt. Tudi če jim odbijejo od plače 20%, se jim še vedno splača hodit v službo in razmišljat, s kakšnim novim produktom bi spet (in ponovno) nategnili občestvo.
Popolnoma BREZ osebnega tveganja, popolnoma brez vlaganja svojega kapitala...

BISTVENA razlika torej!

Dr_M ::

Ubistvu nisem nic sfalil, pri vsaki stvari mora nekdo krit tveganje. Ali je to studio ali firma, ki nekaj izdeluje.
Ce bo nekdo naredil gnil film, se ne bo prodajal, ce nekdo naredi gnil izdelek, se ne bo prodajal. Tveganje je povsot. In ne, niso krivi inzinirji, ampak menedzerji.
Ni razlike.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

digitalcek ::

Dr_M je izjavil:

Ubistvu nisem nic sfalil, pri vsaki stvari mora nekdo krit tveganje. Ali je to studio ali firma, ki nekaj izdeluje.
Ce bo nekdo naredil gnil film, se ne bo prodajal, ce nekdo naredi gnil izdelek, se ne bo prodajal. Tveganje je povsot. In ne, niso krivi inzinirji, ampak menedzerji.
Ni razlike.


Pri redno zaposlenem nihče ne krije tveganje. Razen, da ga dajo čez čas na čevelj.
In ravno zato, ker razvijalec bedarij predlaga bedarijo, z njo navduši managerja, potem pa oba (firma) z novostjo popušita, se odgovornost porazdeli in v tem primeru pogosto ne gre nihče na cesto...

Bend, ki ja izdal zaporedoma dva, ali tri slabe albume, pa gre zelo verjetno na smetišče zgodovine.
Režiser, ki posname tri slabe filme, pa praviloma ne dobi več producenta in snema lahko le še s svojimi prihranki.

Torej razvijalec in manager pravzaprav opletata po koprivah s TUJIM kurcem. S kapitalom lastnika. In ravno tu je BISTVENA razlika.

Zgodovina sprememb…

Dr_M ::

Mislim, da je skrajni cas, da potegnes glavo iz riti in si malo razsiris obzorja.
V firmi kjer jaz delam, je folk letel po dokaj uspesnih projektih, o tistih, ki so pa kaj zajebali, pa raje nebi. :) In to je vedno bolj pogost pojav v firmah, v majhnih je to ze dolgo casa prisotno, v velikih pa vedno bolj.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

digitalcek ::

Dr_M je izjavil:

Mislim, da je skrajni cas, da potegnes glavo iz riti in si malo razsiris obzorja.
V firmi kjer jaz delam, je folk letel po dokaj uspesnih projektih, o tistih, ki so pa kaj zajebali, pa raje nebi. :) In to je vedno bolj pogost pojav v firmah, v majhnih je to ze dolgo casa prisotno, v velikih pa vedno bolj.


In koliko svojega kapitala so popušili ti, ki so bili tam zaposleni in odpuščeni?
10.000, 30.000, 50.000 njihovih evrov? N I Č!

Dr_M ::

Koliko pa glasbeniki ali filmarji? Nic.
Pokrije studio oz zalozbe. :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_M ()

digitalcek ::

Dr_M je izjavil:

Koliko pa glasbeniki ali filmarji? Nic.
Pokrije studio oz zalozbe. :)


To pa ti misliš. Če band ni zelo znan in uveljavljen, pokrijejo kar sami.

In daj se že nehat izmikat, ter že povej, koliko sto ali koliko tisoč evrov mesečno plača nekdo v neki službi delodajalcu?

Zgodovina sprememb…

googleg1 ::

@digitalcek tvoje razmišlanje je res zgrešeno. Kaj pa v primeru, da se ideja prime in podjetje dobi ogromno denarja. Misliš, da bodo razvijalcu plačevali procente od dobička. Ne, še vedno bo služil svojo redno plačo ne glede na profit, ki ga prinese podjetju. Meni se zdi ta praksa čisto vredu. V primeru, da je ideja slaba izgubo pokrije podjetje, v primeru, da je dobra pa podjetje samo kasira.

digitalcek ::

googleg1 je izjavil:

@digitalcek tvoje razmišlanje je res zgrešeno.


Razmišlanja ne morejo biti zgrešena.
So lahko le zelo različna. Ker so plod takih in drugačnih osebnih izkušenj...

Tarzan ::

digitalcek je izjavil:



To pa ti misliš. Če band ni zelo znan in uveljavljen, pokrijejo kar sami.

In daj se že nehat izmikat, ter že povej, koliko sto ali koliko tisoč evrov mesečno plača nekdo v neki službi delodajalcu?


Pokrijejo sami? Če delajo v lastni produkciji, potem že res, če ne je to riziko njihovega menedžerja oziroma založbe, ki so jo v projekt sodelovanja prepričali. Če pa so podpisali, da dobijo kake pogodbene kazni, v primeru neuspehov, potem je pa to njihova lastna neumnost.
Samozaložba preko spletnega medija omogoča minimalne stroške distribucije in dejansko prvič v zgodovini lahko bend sam oziroma z manjšo podporo kolegov, ki se spoznajo in imajo mogoče celo kako poznanstvo, sam izda album in si fura promocijo. Tudi če je plata navadno govno, stroški projekta še vedno niso tako visoki, da si bi katerikoli član benda moral kaj trgati od ust. Če pa rata, potem pa toliko bolje.

Keyser Soze ::

Dr_M je izjavil:

Ravno kupujem TV in mi je vsec en samsung 40" (zaradi velikosti, na zalost nimam dovolj prostora za vecji TV). Na zalost je 3D in bom nekako moral placat precej € vec zaradi te neumnosti, ze v AT je precej drag, dobrih 850€.
Sori, ampak 180€ za ena ocala ni ravno dosegljivo za vsakogar, razen ce sam gledas TV.
Se mi pa zdi, da je to bolj muha enodnevnica, folk kupi 3D TV in ostalo kramo, potem pa pogleda 2 filma in vidi, da to ni nic posebnega in to je to.
Dokler ne bo 3D brez ocal, je sploh skoda, da se karkoli trudijo.

Hm, kot sem rekel, sam uporabljam zadnje čase večinoma pasivno tehniko. Ravno zaradi očal, ki so precej boljša od aktivnih. Tako da... Mal poznavanje tehnike ne škoduje.

Kar se tiče pa ostallih bedarije, ki jih berem v tej temi, pa itak nimam komentarja. Človek bi rekel, da je prišel na med.over.net. V oddelek za novopečene mamice.8-O
OM, F, G!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung spet kopira (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
6421234 (17282) MrStein
»

Ostre besede v kalifornijskem sporu med Applom in Samsungom (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
22662482 (54089) Icematxyz

Android tablica? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
9016480 (11437) Mavrik
»

Best Buy ponuja zastonj Samsung Galaxy Tab 10.1 ob nakupu high-end Samsung 3D televiz

Oddelek: Novice / Android
409596 (7992) Keyser Soze
»

Skoraj šestina Galaxy Tabov vrnjenih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6211330 (9243) PrimozR

Več podobnih tem