» »

V sredo se začne Gamescom 2011, napovedan milijonski turnir v Doti 2

V sredo se začne Gamescom 2011, napovedan milijonski turnir v Doti 2

GameSpot - Nemško mesto Köln bo od srede do nedelje gostilo vsakoletni igričarski sejem Gamescon. S približno 250 tisoč obiskovalci, čez 4000 novinarji in ob prisotnosti vseh velikih imen v svetu iger je to trenutno največji igričarski dogodek leta. Med napovedmi tako najdemo EA, ki bo prisoten z najnovejšimi različicami FIFE, Battlefielda, Need For Speed in bojda še novimi naslovi, Sony bo tam z demotom svoje prihajajoče prenosne konzole PlayStation Vita, svoje pa si obeta tudi nebroj neodvisnih oz. mobilnih razvijalcev.

Morda najbolj oblegana bo stojnica Valve-a, ki je po precej mesecih molka in špricanju junijskega E3 napovedal prvo javno predstavitev prihajajoče Dote 2; istočasno se bo odvijal tudi mednarodni promocijski turnir z glavno nagrado 1 milijona zelencev. Tekmovalo bo 16 najboljših svetovnih ekip z Evrope, Azije in ZDA, ki jim je Valve prav ekspresno uredil potovanje, vizo in ostalo potrebno. Dota 2 je nadaljevanje prostega (a ne odprtega) dodatka za že precej staro Blizzardovo igro Warcraft III, ki je marsikje po svetu in še posebej pa v jugovzhodni Aziji našla več milijonov privržencev, pa tudi dve komercialni kopiji - Riotov League of Legends in S2-jev Heroes of Newerth. Nikoli sicer ni videla tako bogatih turnirjev kot uradne Blizzardove igre (Starcraft, Starcraft 2, WOW), je pa imela razmeroma stabilno in dobro sponzorirano profesionalno sceno, morda primerljivo s Counter Strike ali drugimi streljačinami. Valve je z milijonsko nagrado seveda močno dvignil "standard" in Riot se je že odzval s 5 milijonskim LOL turnirjem. Če nič drugega, bo to spet zanimiv boj med evropsko in kitajsko sceno, kjer so lani več kot prepričljivo zmagali slednji.

6 komentarjev

uros_m ::

... Sony bo tam z demotom svoje ...


Demotom? Ajoj ... Demom, predstavitveno različico, prototipom, testno verzijo, ... karkoli.

sonac ::

Ima kdo se kaj prostora v avtu? :)

PARTyZAN ::

Na žalost si zamudil organiziran prevoz :P.

Komaj čakam na Intel Extreme Masters SC2 turnir :).

sonac ::

Hehe...malo predolg se mi je zdel ta izlet.

Berserker ::

Jaz grem itak drugo leto, letos pač ni nič pametnega na sporedu. To je Nemčija, gor do KÖlna imaš komot enih 10 ur vožnje. Sicer j**** Doto2 , zdaj je v pozornosti BF3 in ne neke fantazijske igre.

Lonsarg ::

Dota je ena najbolj taktičnih iger. Unreal tournament z malce posebnimi orožji recimo:D Fantazije je tam sam kar se pri orožjih/likih tiče, sama igra po sebi nima povezave z fantazijo sploh.

V bistvu ne moreš verjet, kam lahko en "map" za warcraft 3 pride hehe. Z Valve enginom bo sekal.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dota 2 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Igre
37687829 (13571) Superboyy
»

Kmalu finale Dota 2 turnirja The International 9

Oddelek: Novice / Igre
113585 (2250) FTad
»

Izšla Dota 2

Oddelek: Novice / Igre
3912371 (10013) Tr0n
»

Blizzardova naslednja masovka še bolj masovna

Oddelek: Novice / Igre
414938 (3372) BigWhale

Več podobnih tem