» »

Kater antivirus ?

Kater antivirus ?

#000000 ::

Včasih je bil NOD 32 najmanj požrešen antivirusnik, ki pa nažalost to ni več, obstaja kaj podobnega, bi dal na en malo bolj švohcan laptop, da ga ne ubije, avast sem probal in to skor neki drka z nekimi updejti ipd.

zavajon ::

Si poskusil z Aviro?
Porabi malo resursov, morda kdaj zazna kakšen virus, ki ga ni, sicer pa je OK. Moraš le ukiniti občasne popupe (je pač free), navodila za to dobiš na netu, je preprosto. Tudi MSE ni požrešen, le da moraš imeti licenčne windowse (se da tudi tega prelisičiti).

#000000 ::

Ja avira je bla gor praktično ob zagonu ubije komp za kako minuto, enako avast.

RejZoR ::

Huh? Na netbooku dela vse ok z avast!-om, pa vsi vemo, da so netbooku strojno v podnu. Sploh moj, ki ima še Atom N270.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Veron ::

če imaš original windowse, potem probaj z security essentials

krneki0001 ::

kakšen laptop pa je to, da ga avira ubije? Namreč imam netbooka z procesorjem atom N270 in 2Gb rama ter windows 7 ultimate, ki ga avira niti podrazno ne zablokira, pa jo imam vklopljeno tako, da se vklopi nekje na sredini vklopa sistema (skupaj z jedrom) in ne šele ko se mašina že postavi.

Pa še ker lahko hibernate uporabljaš, ne bo problemov, če hiberniraš laptop in ga ne ugašaš (shutdown).

Zgodovina sprememb…

#000000 ::

Sej pravim ubije ga na začetku za kako minutko, laptop pa je 1.8ghz centrino, 1 gb rama, mislm da ga disk največ bremza. No zdej še ni bojazni, ampak ker vem kdo ga bo uporabljal vem da bo v prej kot mescu prvih par minut neodziven, ker bodo nainstaliralai svašta in vsi te programi se hočejo zagnat že na začetku + še antivirus pol je pa konc.

Tkole je zgledal nazadnje njen laptop reden je guznil dokončno :)

krneki0001 ::

Samo za take smeti pa ni ravno antivirusni program kriv.

#000000 ::

Itak da ne, to še niti ni vse se bo najdlo še kej nč bat, uglavnem še antivirus in zadeva bo neodzivna.

Blinkys ::

haha..takšnega zasmetenega računalnika pa že dolgo nisem videl. Nazadnje pred dvema letoma, ko so mi prinašali takšne računalnike vsaj 2x na teden(različni ljudje), češ naj jim ga počistim in podobno in moram rečt da sem kar srečen da sem s tem prenehal. Ker za tisto pijačo pa ni vredno izgubljat živcev in potem še taki komentarji da dol padeš v smislu kak si pa porihtal računalnik da po 2 dneh spet ne dela kot bi moral. No zaj se pa naj samo zajebavajo z njihovimi "šrot" računalniki. Težko je ljudi prepričat da naj ne nalagajo vsake p***arije.

PS: se opravičujem za za offtopic

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Blinkys ()

krneki0001 ::

To rešiš na lepši način. Ko ti prinesejo tak šrot, jim poveš da bo to en teden dela in vsaj 50 evrov za uštimat vse skupaj. Večina se jih takrat obrne, pa potem vseeno prijokajo čez en teden nazaj in te prosijo da poštimaš.
Pa jim vse skupaj zbekapiraš (zraven si prepišeš dol še serijske cifre) in naložiš na novo vse s temi serijskimi ciframi. Narediš potem še image kopijo sistema na njihov disk (na skrito particijo) in jim poveš, kaj vse je bilo narobe in česa naj ne delajo. Če naslednjič pridejo spet do tebe, jim spet zaračunaš in samo image prepišeš, pa imaš 5 minut dela.

Blinkys ::

To je dobra fora ja, taka čista "rip-off". Sicer pa sem s tem nehal (razen če kaka punca prinese računalnik, ki ga rabi za šolo, pol ji še porihtam za kako kavico kasneje8-))in mam že kako leto mir.

Drugače pa še nisem nikoli delal na tak način. A je kje kaka tema o tem odprta tu na ST?

krneki0001 ::

Jaz tako delam že od leta 1998, prej sem bil pa bedak in sem to delal za pijačke pa kavice.
Poanta je v tem, da jim zaračunaš za njihovo neznanje in neumnost. Ko prvič plačajo, se nekaj naučijo, ko drugič plačajo se še več naučijo, tretjič pa ponavadi ne pridejo, ker znajo sami odpravit težave ali pa je kaj z hardwerom zanič. Če je pa kaj narobe z računalnikom, pa porpavim za manj denarja + del, ki je crknil jim lahko kupim jaz ali pa si ga gredo sami kupit.

Uglavnem zadeva deluje. Je pa tudi že kar nekaj takih, ki jim naložim sicer winske, ampak hočejo potem openoffice in podobne zastonj zadeve. Uglavnem winse plačajo, ostalo hočejo pa vse free in jim tudi pri tem pomagam, tako da jih ima kar večina okoli mene sedaj vse legalno na računalnikih.


Nič ne vem, če je kaka taka tema odprta.

jedateruk ::

Dajmo še malo o antivirusih.
Katerega priporočate? Koliko se strinjate s primerjavo na http://www.pcantivirusreviews.com/Compa...? Kateri so tisti, ki porabijo najmanj rama in naredijo najmanj procesov v task managerju?

#000000 ::

Ma čim so napisali za Nortona da požre malo resursov pol mi ta stran ne deluje resno.

Norton je že dolga leta znan da požere vse kar imaš in nima veze kok maš cpu in rama v zalogi, ta antivirus se obnaša kot da si kupil comp zanj in ne zase.

ERGY ::

Nod pobere skupaj 45mega pa nič kaj ne kaže, da bi obremenjeval cpu. Dela pa dobro.

fosil ::

Tukaj poglej
Tako je!

GRT811 ::

Veron je izjavil:

če imaš original windowse, potem probaj z security essentials

se strinjam :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GRT811 ()

solatko ::

MSE
Delo krepa človeka

Sssaga ::

#000000 je izjavil:

Ma čim so napisali za Nortona da požre malo resursov pol mi ta stran ne deluje resno.

Norton je že dolga leta znan da požere vse kar imaš in nima veze kok maš cpu in rama v zalogi, ta antivirus se obnaša kot da si kupil comp zanj in ne zase.



:)) Dnevna doza smeha ŽE nafilana!

Awacs ::

#000000 je izjavil:

Ma čim so napisali za Nortona da požre malo resursov pol mi ta stran ne deluje resno.
Norton je že dolga leta znan da požere vse kar imaš in nima veze kok maš cpu in rama v zalogi, ta antivirus se obnaša kot da si kupil comp zanj in ne zase.

:)

Če se ne motim, je Norton pred par leti na novo napisal cel svoj engine, in takrat so (vsaj tako so se hvalili) vsako vrstico kode spisali usmerjeni v to, da bo končni izdelek minimalno potraten. Tista edicija (če se ne motim, je šlo za NIS 2009) je bila dovolj hitra (in zelo zanesljiva, ampak to ni tema te debate).

Antivirusi so sicer reden spremljevalec mojih računalnikov že od časov, ko smo jih še konec osnovne in v začetku srednje šole prenašali na črnih 5.25" floppyjih. Jaz sem že imel 3.5" floppy, drugi pa še ne. :) McAffe je bil zakon (v resnici pa tudi edini, katerega smo poznali). Enkrat v srednji šoli je sošolec prinesel Norton AntiVirus (bilo je tam okrog '93) in ker smo vsi uporabljali Norton Utilities in Norton Commander, je bil NAV seveda logična izbira. Čez par let je letel dol z mojih računalnikov, ker je bil prepotraten in prezahteven.

Tako se ga naslednjih 15 let nisem dotaknil, pa tudi kak izvod manj so prodali, ker sem ga vedno odsvetoval. :) Nato je pred leti z novim laptopom je prišla tudi prednaložena različica Norton Internet Security (2008, 2009!?) in ker so bili na netu zelo pozitivni odzivi, sem mu dal še eno priložnost. Dejansko je bila stvar, tudi kar se hitrosti tiče, zelo ok. Toliko ok, da ga nisem kupil samo zase, temveč sem še mulcu nabavil NAV Gaming Edition (ki naj bi bil še bolj optimiziran). Prvo leto sva bila oba zadovoljna in sva naročnino podaljšala še za 2 leti (možno, da je bilo celo za 3 leta). Ravno ko sva to naredila, je stvar z vsakim update-om začela postajati bolj podobna tisti iz sredine devedesetih. Letošnji update na Norton 360 5.0 je bil obup. Laptopa ne morem več dat v hibernate, ker ko ga nazaj prižgem, pol servicev obvisi, browser pa se nato odpira "par" minut. Lahko, da ni kriv Norton, ampak ker ravno menjam laptop, se s tem niti ne ukvarjam. Mulc je sam hotel nazaj na Nod-u, jaz imam pa še nekih 45 dni, da mi poteče naročnina. Potem ga za naslednjih 15 let spet postavim v kot.

Zaradi narave dela (razvoj SW) imam v pisarni več mašin in na vsaki teče drug antivirus (najbolj razširjeni). Čist tako, subjektivno in čez palec, se mi zdita Nod in Kaspersky še najboljša, ampak pri tem moram opozoriti, da (1) jih ne študiram, niti ne uporabljam dnevno, zato je tak samo moj občutek, ki je lahko tudi napačen, in (2) da na ta občutek zelo vplivajo drugi dejavniki, ki s samo hitrostjo AV nimajo veze (popup reklame in omejitve pri zastonkarjskih različicah (npr.AVG), nezanesljivost pri drugem, tehnične specifikacije računalnikov, kjer tečejo (od top-shit mašine do deset let starega pentiuma, na katerem se tudi Nod ni izkazal).

solatko ::

Za povprečnega uporabnika, je MSE med zastonjskimi, sigurno najboljša izbira. Sistema praktično ne obremenjuje, nima dodatne navlake pa še posodablja se brez kakšnih tečnih opozoril. Problem zna biti samo na piratskih verzijah OS-a, kar pa je problem uporabnika in ne AV programja.
NOD in AVG spustita skozi praktično vse. Kar se plačljivih tiče, pa je Kaspersky še vedno med boljšimi.
Delo krepa človeka

rsroki ::

auč...glej najprej si počisti svoj prenosnik z temle programom Malwarebytes Anti-Malware http://www.filehippo.com/download_malwa... + redno čiščenje z Ccleaner http://www.filehippo.com/download_cclea... pa ti bo vseeno kateri AV imaš. Ja pa probaj počistit čim več nepotrebnih dodatkov ki jih imaš v IE (vrstice Ask, Daemon Tools...) ter preglej preko Ccleaner kateri programi se ti ob vklopu vse zaganjajo (naj se jih čim manj !!).8-)
rsroki

RejZoR ::

Kakšne folk piše... Norton je v samem vrhu že skoraj 3 leta. In MSE je daleč od najboljšega kar se free tiče. Real-time skener je prav ogabno počasen in tud detekcija ni ravno neki huda. Ima pa preprost vmesnik, to pa. Sicer omenjajo tud neke napredne načine zaznavanja ampak v vsem času obstoja nisem videl niti ene detekcije s pomočjo heuristike ali behavior analyzerja. Nekaj kar večina uporablja že precej časa.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

kmetek ::

Norton 2012 je prav super, pa še preko ebaya je poceni.

#000000 ::

Ja fantje nisem jest vedu da se je vmes kao zelo popravil in ratu supre duper tiny antivirus, ker kakor jest vem je bil vedno groza in obup. Nej en ki ga ima nalep en screen iz task managerja da se vidi kolk popivna ta Norton 2012.

RejZoR ::

Groza in obup je bil konkretno samo leta 2008. Pred tem je bil dost ok, imel pa je druge slabosti in težave. Npr famozni LiveUpdate, ki je non stop zajebaval in updejti samo 1x tedensko, ko so vsi ostali updejtali že dnevno ali še pogosteje.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

#000000 ::

No ja sej, dej en screen iz task managerja.

BALAST ::

Meni aktiven NOD32 porabi 67MB resursov.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

RejZoR ::

Številka iz task managerja je čist irelevanten podatek.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

#000000 ::

Zakaj bi bil irelevanten podatek ? Sej ti lepo pokaže kolk česa gloda določen program. OK vem da ne boš nalepil screena ko ti pregleduje disk, ker vem da takrat nekaj čas ane moreš razpolagat z mašino :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

kmetek ::

Norton vzame cca 55-60MB.

AndreyBailey ::

Poleg Defenderja uporabljam še Paid MalwareBytes (3 računalniške različice). MWB pogosto opozori na zlonamernih spletnih mestih. Obiščem veliko krajev, da preganjam male zajčke.

Prenosni računalnik moje žene je Defender, MalwareBytes (1 od 3) in plačani Avast. Zelo dobro ji je, da umakne roke s tipkovnice in zakliče name, če stvari niso ravno takšne, kot je pričakovala. Vede, da ne klikne na povezave, ki jih posebej ni zahtevala v elektronski pošti.

Naučil sem jo vsega, kar vem o lažnem predstavljanju in podobnem.

Strinjam se, da je verjetno potreben samo Defender, toda moja kariera me je naučila biti previden. Zato skupaj uporabljam plačljivi Avast in zlonamerno programsko opremo. Mcafee je še ena dobra možnost z Malwarebytes. Primerjavo med Avast in Mcafee si lahko ogledate tukaj https://www.reviewsed.com/mcafee-vs-ava... , dala bo idejo, katera bo bolje izpolnila vaše zahteve.

Drugi del zaščite je varnostno kopiranje. Če ga ne varnostno kopirate, ga lahko izgubite.

Pravi zlonamerni napad lahko z namizja skoči na pritrjene trde diske.

Gogo ::

Ravnokar dobil na email, Bitdefender Antivirus Free Edition to close down on 31st of December 2021.
Kaj predlagate kot nadomestilo? Avasta bi se rad izognil imel od začetka pa je postal tako nadležen, da sem ga eliminiral.
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

mtosev ::

Uporabi kr Windowsov Defender.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

xseki ::

Widnows Defender + MalwareBytes scan občasno

solatko ::

Gogo - Windows ima lastno zaščito, ki je za vse domače uporabnike, top. Zastonj kosila ni, če daš gor zastonj AV je isto, kot, da hekerjem odpreš računalnik, nimajo druge funkcije, kot zbiranje podatkov in prodaja le-teh. V velikem loku se izogibaj vseh AV programov in uporabljaj vgrajenega v sistem. Še nisem dobil okužbe pa se zaradi testiranj sprehajam tudi po straneh, na katere se povprečni uporabniki niti ne upate pomislit. Najboljša zaščita, poleg wd je, da ne odpiraš vsako priponko v mailih, katerih pošiljatelje ne poznaš in na straneh ne odpiraš svetlečih in bliskajočih banerjev.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Anti-virus programi (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Informacijska varnost
2491617757 (16495) mat xxl
»

Antivirus (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11332443 (14877) hdx
»

Najboljši antivirusni program, kateri? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11359461 (45261) d4vid
»

En računalničar je reku da BitDefender ni antivirusni program!!!

Oddelek: Programska oprema
202927 (2091) Pyr0Beast
»

kateri antivirusnik

Oddelek: Programska oprema
361858 (1462) HerrBaron

Več podobnih tem