» »

Prispevki v časopisih o Slo-Techu

Prispevki v časopisih o Slo-Techu

Sergio ::

Opazil sem, da je bil Slo-Tech v kratkem času omenjen v dveh revijah, v Demokraciji ter Maturantki. Tako so mi vsaj rekli, zadeve nisem videl še nikjer.

Zdaj -- kdor ima katero od dveh revij, mi lahko vsaj poveste, če je bil vir naveden konkretno? So napisali, da je zadeva iz Slo-Techa, ali je pisalo je "iz neke slovenske spletne strani"?

To sprašujem zato, ker sem slišal, da so v Maturantki citirali Slo-Techov forum, ter napisali, da je to "neka IRC debata". To je pa zame žalitev.

Enivej, kdo ma te magazine, da bi mi lahko podrobneje povedal? :D
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Alexius Heristalski ::

V Demokraciji (četrtek, 28. 11.2002) sta bila dva moja (juhej!) in en Tomijev post v članku z naslovom Internetni predsedniški dvoboji. Zraven je bila še slika. Poleg tega je bilo objavljenih še nekaj postov iz rtvslo in siol foruma.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Gandalfar ::

dej nej en skenira to

jamiroq ::

Tomi ::

Alexius Heristalski: kaj pa sem jaz pisal? Ker kakor sem jaz prebral enkrat na Slo-techu, je bil avtor drugega članka ToniT..
metrodusa.blogspot.com

alien-w ::

Seveda, vira pa niker. Vsaj ISSN bi lahko bil :\

Tomi ::

Alexius Heristalski: če je pa ona izjava o izselitvi iz Sloveniji, potem mi je pa jasno.. Naj da nekdo scan sem, da bom videl..
Sem našel svojo izjavo, in je kar nekako ostra. Upam, da je niso objavili v celoti.. Klik.
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

Alexius Heristalski ::

Uporabljena je bila moja tema.

Članek je tak (približno, žal revije nimam pri sebi):
Alexius Heristalski
Sem gledal tole na TV Slo in vidu, da Barbara Brezigar poseka vse dedce! Odgovarjala je za oceno 10+ in mislim, da si zasluži zmago. Pa ne govorim tega na podlagi le tega soočenja, ampak vseh! Pol pa vidm Drnovška, ko ga boli k.... za vse skupi, ko da bo že direkt zmagu. Mislim, Drnovšek kaže do vsega zelo odbijajoč odnos. Ga novinarka neki vpraša, pa kr odbluzi tiste svoje že milijonkrat slišane fraze. Si ne zasluži zmage!

Tomi
Sicer grem s tem po vroč kostanj v žerjavico, samo če zmaga Brezigarjeva, se raje izselim iz Slovenije, kot pa da moram prenašati takšno predsednico.
Po moje je ženska lep primer kameleona, ki je za volitve kaj kmalu spremenil podobo. S tem ne mislim samo političine podobe, ampak predvsem strokovno.

Sem pa sam sicer mnenja, da ima ženska zelo slab nastop, in da lahko vsakdo, ki ima vsaj malo argumentov, žensko spelje na stransko pot. Vse IMO, seveda.

Alexius Heristalski
A res, so jo že kdaj speljali na stransko pot? Ona se je mogla na soočenjih še najbolj trudit od vseh, saj jo ji metal pod noge Depalo vas, da ideološko obarvanih tem, kot so: odnos države do Cerkve (verouk v šolah ipd.), povojne in medvojne krivice, bla, bla, bla. Sploh je novinarko Metko Lainšček Brezigarjeva čist zabila, kar se verouka tiče, da ljudje mešajo pojma verouk in pouk o verstvih.

Scana pa žal nimam.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

Sergio ::

Danes sem kupil Demokracijo. Notri je _zelo_ lepo navedeno, da je zadeva iz Slo-Techa. Celo screenshot sajta. Ful lepo.

Maturant&ka... raje ne bom komentiral. Bah.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

undefined ::

Ah. Stvari so jemali ven iz konteksta. V Maturantki, namreč.

Alexius Heristalski ::

Jap, screenshot je v Win XP...
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Sergio ::

Pa še avtor je naš stari forumaš, Koci. Če se ne motim.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Pepo ::

Jao, pobje, to je pa res hudo. Ce te citirajo v Demokraciji, je to samo dokaz, da si totalen podn. Jaz bi bil raje tiho o tej stvari, kajti revija, ki zabrise zaradi drugacnosti ven tipa, kakrsen je denimo bil Dejan Steinbuch (ki je bil spostovanja vreden desnicar) in redno objavlja pisma, kakrsne recimo pise gospa Marija Vodišek, zelo jasno profilira svoj profil. Orto desnica, po domace receno na meji fasizma. Kar veselite se torej.;(( 8-O

cekr ::

Najprej se izjasni sploh, kaj je "desnica";

po evropskih normah je "desnica" politična struja, ki obvladuje gospodarstvo, društvene dejavnosti,....

Po tej opredelitvi sta tipični desni stranki LSD in ZKJ (zl).

Kaj je res prava desnica, pa se pri nas še ni videlo.
Za pravo spremembo v mišljenju ljudi, bi bil potreben pravi prepih.

sketch ::

Pepo - There is no such thing as bad publicity... :D
Adapt and overcome.

iration ::

Pepo, daj priznaj da si 14 let star. Get a life! To, v kakšnem časopisu je bilo objavljeno, ni popolnoma nič važno. Če si levičar, v redu, prav, nihče ti nič noče, ne moreš pa takole zaničevati in zasmehovati vsega kar ni levičarskega. Najlepše bi bilo, če bi imeli lepo nevtralne medije, če pa že morajo biti levičarski, potem naj bodo tudi desničarski. Koga še sovražiš, Pepo? Desničarje, žide, črnce, homoseksualce, invalide, klošarje, kravatarje, ... ??? Tvoje razmišljanje me spominja na vse diktatorje 20. stoletja: od Stalina, Mussolinija, Hitlerja, ... Tudi oni so sovražili ljudi.
Sram te je lahko! Za take kot si ti, ni prostora v civiliziranem svetu ...
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Pepo ::

Cekr,
pišeš:

po evropskih normah je "desnica" politična struja, ki obvladuje gospodarstvo, društvene dejavnosti,....

Hm, prvič slišim takole opredelitev. Do sedaj sem mislil, da je politična desnica usmeritev, ki temelji na poudarjanju močne in razmeroma represivne države, hierarhično zgrajene družbe ne glede na družbene razlike, individualizma, ekonomske moči (posameznika) kot glavnega merila družbene uspešnosti in moči kapitala kot poglavitnega faktorja razvoja, v nasprotju z levico, ki pretendira na družbeno enakost, manj odvisno od ekonomske moči, soparticipacijo v upravljanju države, daje močan poudarek kolektivizmu, socialni enakopravnosti in solidarnosti. Kaj kdo obvladuje, je navadno odvisno od volitev… Skratka, desnica ne mara marginalcev, manjšin, mršči se nad subkulturami vseh vrst, priklanja se močnim hegemonom, njeni radikalci pa so prepričani, da so nekateri izbrani, da vodijo in drugi, da predvsem ubogajo, bog ne daj pa tega, da bi kdo problematiziral ali celo ogrožal obče družbene norme. Nič nelegitimnega ali nemoralnega ni v tem, a po mojem je zraven veliko egoizma in lažne superiornosti, češ da ima bogatin vselej pravico pretepati revnejše in drugačne… In ravno to mi ni všeč.

Sketch,
zanimiva izjava, in če jo povežeš s tvojim geslom spodaj, zelo liberalistična. Da ni slabe propagande, ampak je važno samo da je? Daj, začni oglaševati na kaki web strani El Kaide, ali kaki Le Penovi strani, ali pri Rdečih Khmerih, pa boš videl, da hierarhija vrednot – hvala bogu - vendarle obstaja.


Infectiphibian,
daj, prosim, preberi si še enkrat moj in potem svoj post. Časopis Demokracija sem kritiziral zato, ker dosledno objavlja zadrta ekskluzivistična, da ne rečem rasistična stališča proti Romom, altenativcem, homoseksualcem in večini drugih manjšin, ki živijo drugačen stil od tistega, ki se njim zdi samoumeven in edino zveličaven (glej zgoraj o desnih radikalcih). O levičarjih navadno piše tako, kot da niso ljudje. In tudi s svojimi dela kot svinja z mehom. Zato sem tudi navedel prejšnjega urednika Steinbucha kot primer, kako vreči čez prag človeka, ki do zadnjega milimetra ne ustreza neki paradigmi. In Steinbuch je bil pameten in pronicljiv desničar, tako kot jih poznam še nekaj in snemam kapo pred njimi (dr. Turk, dr. Adam, dr. Nežmah). In zdaj ti meni, da kot levičar sovražim manjšine? In o Hitlerju in Benitu in Josifu? In da ne sodim v ta svet (v smislu crkni, Pepo!) Daj no, če že mene dolžiš, da sem star 14 let, si ti pred vstopom v otroške jasli.

Poglejte, kakšna stališča so vam objavili… Dobro, pustimo tisto o predsednikih in volitvah.. A objavili so tista, s katerimi zabijate homoseksualce v smislu, če nas oni provocirajo, tudi mi njih lahko. A s čim nas provocirajo v primeru pesmi Sestre ali drugače? Da hočejo v isti lokal kot mi? Ker se drugače obnašajo? Nam morda pišejo pesmi, kako gnusno je, da porivamo naše babe in kako grdo smrdijo njihove p…? Infectiphibian, točno tiste manjšine, ki s jih naštel, češ da jih jaz sovražim, imajo večjo pravico do občutljivosti, ker so pač manjšine in so zato že vnaprej ogrožene! Normalna večina to pravico spoštuje, ker ve, da je to osnova nujne družbene tolerance. In če Demokracija s svojim "duhovnim" profilom izbere prav takšne vaše poste…hm, there is bad publicity... in o tem bi kazalo razmisliti.

iration ::

Pepo: da ti bom verjel, da v Demokraciji objavljajo "zadrta ekskluzivistična, da ne rečem rasistična stališča proti Romom, altenativcem, homoseksualcem ..." boš moral predložiti kakšne DOKAZE, ne pa ponavljati blatenja iz Mladine in Studia City. Vem, da Demokraciji marsikaj manjka, ampak rasističnih stališč v njej nisem zasledil še nikoli, kar pa ne morem reči za Mladino in Studio City.

LP
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Primoz ::

No... čez slovenske cajtnge boste pljuval kje drugje... v tej temi je to off topic
There can be no real freedom without the freedom to fail.

iration ::

mislim da je tole on-topic: pepo, če bi bil prispevek o Slo-Techu objavljen v Mladini bi bilo pa vse v redu, aneda? :D :D
Zamisli se.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

ToniT ::

BTW: Na Slo-Techu ne debatiram o politiki.
Tako da se je verjetno Tomi zmotil v imenu.

ali3n ::

...pa se vrnimo k bistvu teme...
lahko kaka dobra duša poskenira to Demokracijo in nekam uplouda.. da še ostali vidmo članek?

- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

CaqKa ::

v kolikor to seveda ni nezakonito...

Tomi ::

Saj ni potrebno objaviti.. Lahko je konec koncev samo link.. Ker jaz bi rad videl, pa se mi ne da v knjižnico.
metrodusa.blogspot.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cerkev podpira DESNICO ali ne?

Oddelek: Problemi človeštva
434775 (3369) donfilipo
»

Rezultat na volitvah (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1037146 (5707) Eschelon
»

Sklepno soočenje predsedniških kandidatov (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
865087 (4041) Thomas

Več podobnih tem