Forum » Strojna oprema » Problem z Intel i5 2500k in Asus P8Z68-V
Problem z Intel i5 2500k in Asus P8Z68-V
Setsuno ::
Kupljeno ( razen GPU in PSU ) pred parimi dnevi!
Sistem:
ASUS P8Z68-V - Intel Z68/DDR3/VGA/CFX&SLI/1155/ATX
Intel Core i5 2500K (3,30Ghz, 6MB) BOX
SATA Sony NEC AD-7260S
Samsung SpinPoint F3 1TB 32M
TeamGroup Elite 8GB 1333Mhz cl9 KIT - 1.50V
Thermaltake - Toughpower 750W
Zotac Geforce 8800GT 512mb
Problemi:
- Kakšna naj bi bila temperatura procesorja na stock coolerju? Meni kaže 58° v BIOS-u in 35° z CoreTemp v Windowsih
- Ko zaženem sistem se mi ne zazna LCD-ja takoj in nato se sistem večkrat ugasne in ponovno prižge nato šele začne delat. Včasih pride do Overclocking failed error-ja, čeprav nisem nič OC.
Hvala za pomoč
Sistem:
ASUS P8Z68-V - Intel Z68/DDR3/VGA/CFX&SLI/1155/ATX
Intel Core i5 2500K (3,30Ghz, 6MB) BOX
SATA Sony NEC AD-7260S
Samsung SpinPoint F3 1TB 32M
TeamGroup Elite 8GB 1333Mhz cl9 KIT - 1.50V
Thermaltake - Toughpower 750W
Zotac Geforce 8800GT 512mb
Problemi:
- Kakšna naj bi bila temperatura procesorja na stock coolerju? Meni kaže 58° v BIOS-u in 35° z CoreTemp v Windowsih
- Ko zaženem sistem se mi ne zazna LCD-ja takoj in nato se sistem večkrat ugasne in ponovno prižge nato šele začne delat. Včasih pride do Overclocking failed error-ja, čeprav nisem nič OC.
Hvala za pomoč
- spremenil: Setsuno ()
Že naredil in ni se nič spremenilo temperature so bile celo višje saj sem sam nastavil CPU Fan speed na Turbo
minimus ::
Kater napajalnik pa imaš?
Edit: Aha vidim, napajalnik je dobr.
Edit: Aha vidim, napajalnik je dobr.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: minimus ()
Blindeye ::
Setsuno,
za tole "Overclocking failed error" je skoro ziher rešitev tale (Težava z PC-jem.
"Zelo verjetno imaš v biosu (oz EFI-ju zdaj) nastavljeno ono trikotno zadevo za "performance" na maximum, ali nekaj podobnega. Daj na standard (ali nekaj podobnega). Bo verjetno delalo (in še vedno bo delal turbo mode, brez skrbi)."
Za temperature pa: a so to dejanske, ali so to "warning" temperature?
LP
Primož
za tole "Overclocking failed error" je skoro ziher rešitev tale (Težava z PC-jem.
"Zelo verjetno imaš v biosu (oz EFI-ju zdaj) nastavljeno ono trikotno zadevo za "performance" na maximum, ali nekaj podobnega. Daj na standard (ali nekaj podobnega). Bo verjetno delalo (in še vedno bo delal turbo mode, brez skrbi)."
Za temperature pa: a so to dejanske, ali so to "warning" temperature?
LP
Primož
Ja, kot sem že omenil ko pridem v BIOS mi kaže 58° ko pa pogledam na s CoreTemp programom pa vi kaze okoli 37° v idlu
Shrike ::
Zdravo,
Moj i7 2600K ima v BIOS-u cca 70C na stock hladilniku, v Win pa pade na 40 (idle). Očitno rab za BIOS vse core na full??? Full obremenitev v Win je tud 70C.
Moj i7 2600K ima v BIOS-u cca 70C na stock hladilniku, v Win pa pade na 40 (idle). Očitno rab za BIOS vse core na full??? Full obremenitev v Win je tud 70C.
Oddin ::
Očitno rab za BIOS vse core na full???
Dobra tale
Corsair Obsidian 750D, i5 3570 & 4.4GHz, Sapphire R9 290 Tri-X OC,
CPU+GPU EKWB Custom Liquid-Cooling Loop, Asus P8Z77-V DELUXE, Corsair Vengeance
Pro 8gb 1600MHz, Samsung SSD 850 EVO, Corsair AX860i
CPU+GPU EKWB Custom Liquid-Cooling Loop, Asus P8Z77-V DELUXE, Corsair Vengeance
Pro 8gb 1600MHz, Samsung SSD 850 EVO, Corsair AX860i
Shrike ::
A ma Z68 po defaultu izklopljeno integrirano grafiko? Mogoče to poglej. Pa v katerem Pci-E slotu je grafična, ali v "priporočenem" ali kje drugje. Pa mogoče, če je profil za rame prav nastavljen. Take zadeve so men včasih nagajale ala OC failed warning. kej več mi ne pade na pamet.
Mogoče bi tole pomagal, čeprav je za P67: http://hardforum.com/showthread.php?t=1...
Mogoče bi tole pomagal, čeprav je za P67: http://hardforum.com/showthread.php?t=1...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Shrike ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 12347 (11059) | wate |
» | Problemček s hlajenjem i7 920 CPEOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1926 (1521) | TOP |
» | pomoč pri navijanju (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4499 (3497) | Wolfman |
» | Navijanje E6400 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 6004 (4821) | >>><<< |
» | Navijanje E6600 NUJNOOddelek: Navijanje | 2887 (1644) | M-XXXX |