» »

Težava z PC-jem.

Težava z PC-jem.

Windhealer ::

Zdravo moje ime je blaž in ima težavo.

Pred kratkim sm kupil nov računalnik po delih in ga sam sestavil:

ASUS P8P67 REV. 3.0 - Intel P67/DDR3/CFX/1155/ATX
Sapphire Radeon HD 6970 2GB
Corsair Gaming Series GS600W - 80+
ANTEC Three Hundred
Intel Core i7 2600K (3,40Ghz, 8MB) BOX
SATA Sony NEC AD-5260S
Samsung SpinPoint F3 1TB 32MB
Corsair Vengeance 8GB 1600Mhz cl8 KIT - 1.50V

Ko sm ga preklopil v elektriko in ga prižgal. Se je čudno prežgal. Saj so se vsi komponenti vžagali nato pa se je računalnik ugasnil za 3-5 sec in se ponovno zagnal. Nato je delal in inštaliral sm Windows 7 in Drajverje za matično ploščo (ki sm inštaliral iz w7) Men nalaganjem driverjov sm dobil 2x Blue scren... Ampak za tem je blilo vse vredu. Računalnik dela prefektno, samo malo del traja da pridem na namizje in da lahko začnem delat.

Iščem pomoč, a mogoče ve kdo kaj bi lahko bilo narobe? In ali moram naložiti driverje za matično ploščo iz BIOS-ov? Na matični plošči imam še 2 ''Switcha'' en je za EPU in drugi je za TPU. nevem zakaj se uporablata sam imam jih na ''On''. A bi lahko blo to narobe?

Za pomoč se že naprej zahvaljujem.

lp Blaž.

Blindeye ::

Zdravo.

Zelo verjetno imaš v biosu (oz EFI-ju zdaj) nastavljeno ono trikotno zadevo za "performance" na maximum, ali nekaj podobnega. Daj na standard (ali nekaj podobnega). Bo verjetno delalo (in še vedno bo delal turbo mode, brez skrbi).

Poročaj,

LP.

Ja zdej sm spremeno pa sm ga ugasno pa mi je še usen 1x to nardil... Ka ti si meu podobne težave? Ono piramido sm dau na Normal.

Kaj pa to ko se mi zdi da mam disk počasen? Je tu mogoče tut kaj narobe? Pa še nekaj. Ko sm nalago w7 sm naredo 2 diska (system pa primary disk) Uglavnem disk mam vlek 1TB pa ko sm to naredo sm dau za system 120GB za primary pa 814GB in zdej ko pogledam v Moj Računalnik mam tam narjen sam en disk in to je disk ko je velik 814GB tisga diska ko naj bi biu velik 120 GB pa ga ni nikjej, a veš ka bi lahko blo narobe?

Najlepša hvala za pomoč.

lp Blaž.

connel ::

control panel/ administrative tools / computer managament - disk management -> tukaj poglej kako in kaj je z diskom oz partiticijami.

DeeCoy ::

Za "Switche" poglej v navodila, ki si jih dobil zraven matične!

Uh, zdaj pa ugibamo. Imel sem isti problem na kolegovem računalniku z ASUS plato - prestavitev one piramide na normal je popolnoma rešilo zadevo...

Glede dveh diskov oz. particij, ki si jih naredil pa je verjetno tako, da si Win7 instaliral na napačnega...
Connel ti je napisal kako in kaj preglej particije. Ugibam, da 120 gb nisi formatiral (imaš možnost v disk managementu to naredit). V kolikor boš želel prestaviti win7 na "system particijo" - boš moral vse še enkrat instalirati (in v kolikor boš instaliral igrice itd, daj mogoče malo večjo particijo).

Upam, da bo delalo...

LP

Ne sej mi dela normalno zdej... pardon zmoto sm se... V prvem se mi je računalnik zagnau :D Najlepša hvala, tist za diske pa že vem ka bom naredo :)

Najlepša hvala.

LP. Blaž

No, potem pa kul. Uživaj,
LP.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC za 940€

Oddelek: Kaj kupiti
332326 (1996) fr4nc