Forum » Pomoč in nasveti » Nadgradnja matične plošče z AMD Atlonom
Nadgradnja matične plošče z AMD Atlonom
Nix ::
Trenutno posedujem procesor AMD Duron 600 in matično ploščo Lucky Star K7VAT z VIA KT133 chipsetom.
Plato bi rad nadgradil z kakšnim AMD Athlon procesorjem npr. XP 1600 ali kaj podobnega.
Sedaj se pojavi problem. Ne vem kakšne procesorje oz. do katere hitrosti podpira moja plata. V navodilih, ki so priložena piše le da podpira Socket A 462 procesorje Duron in Thunderbird. Na novejših navodilih, ki sem jih našel na internetu piše da podpira Athlone do 1200. Torej katere procesorje podpira?
Hvala za morebitne odgovore.
Plato bi rad nadgradil z kakšnim AMD Athlon procesorjem npr. XP 1600 ali kaj podobnega.
Sedaj se pojavi problem. Ne vem kakšne procesorje oz. do katere hitrosti podpira moja plata. V navodilih, ki so priložena piše le da podpira Socket A 462 procesorje Duron in Thunderbird. Na novejših navodilih, ki sem jih našel na internetu piše da podpira Athlone do 1200. Torej katere procesorje podpira?
Hvala za morebitne odgovore.
krucymucy ::
Glede na to da imaš KT133 chipset ti podpira le procesorje z zunanjo frekvenco 100MHz (200DDR) in frekvenco lahko dvigneš na max. 110 ali kak MHz več ...
Lahko pa odkleneš proc in dvigneš multiplier ... vendar poskusi najprej da ne boš kupil in ti potem ne bo delal ...
Lahko pa odkleneš proc in dvigneš multiplier ... vendar poskusi najprej da ne boš kupil in ti potem ne bo delal ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | amd duron ali amd athlon??Oddelek: Strojna oprema | 1567 (1245) | Enron x86 |
» | Athlon XP + Abit KT7 .... bi šlo ali neOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1551 (1379) | Vesoljc |
» | Overclockanje 900Mhz AMD AthlonaOddelek: Navijanje | 1287 (1084) | franci |
» | FSB, win nestabilni pri 107mhzOddelek: Navijanje | 1875 (1631) | VASkO |
» | Abit KT7 in KT7<b>A</b>Oddelek: Kaj kupiti | 1807 (1504) | VASkO |