Forum » Kaj kupiti » Nakup iz Cyberport
Nakup iz Cyberport
dwinxp ::
Pozdravljeni!
Pred kratkim smo ugotovili, da na spletni trgovini Cyberport ne pošiljajo v Slovenijo. Sedaj, ko sem podrobneje prebral vse sem opazil, da ne pošiljajo navadnim fizičnim osebam medtem ko podjetjem pošiljajo...
Poizkusil sem se prijaviti z našim domačim s.p. - jem... pa je šlo skozi ter pošnina znaša 18€ kar je zelo ugodno... Sedaj me pa samo zanima sledeče:
Pred izvedbo plačila sem videl, da je cena podana brez njihovega davka. Torej plača se vrednost brez davka trgovini (ali preko Paypala al kakor hočemo...). Zanima me kje potem plačam jaz ta davek? Namreč naš s.p. ni davčni zavezanec, torej ne morem nakupovat brez davka...a nam potem zaračunajo davek pri nas? Oz kje se plača davek na naročeno blago, ker očitno jaz lahko brez problema sedaj blago naročim, vendar plačam ceno brez davka...
Najlepša hvala vam za odgovor.
Pred kratkim smo ugotovili, da na spletni trgovini Cyberport ne pošiljajo v Slovenijo. Sedaj, ko sem podrobneje prebral vse sem opazil, da ne pošiljajo navadnim fizičnim osebam medtem ko podjetjem pošiljajo...
Poizkusil sem se prijaviti z našim domačim s.p. - jem... pa je šlo skozi ter pošnina znaša 18€ kar je zelo ugodno... Sedaj me pa samo zanima sledeče:
Pred izvedbo plačila sem videl, da je cena podana brez njihovega davka. Torej plača se vrednost brez davka trgovini (ali preko Paypala al kakor hočemo...). Zanima me kje potem plačam jaz ta davek? Namreč naš s.p. ni davčni zavezanec, torej ne morem nakupovat brez davka...a nam potem zaračunajo davek pri nas? Oz kje se plača davek na naročeno blago, ker očitno jaz lahko brez problema sedaj blago naročim, vendar plačam ceno brez davka...
Najlepša hvala vam za odgovor.
Kar sem ugotovil, na enem forumu kjer se bolj ukvarjajo z davkarijo... V bistvu ne morem naročit, ker nismo davčni zavezanci. Samo davčni zavezanci lahko naročijo, ker si nato lahko sami prikazujejo davek... nekako tako.
Nevem pa kaj bi se zgodilo, če bi naročilo šlo skozi. Jaz bi plačal trgovini v nemčiji nek znesek brez davka, paket bi dobil domov... ter nato kaj? Bi se mi doma pojavla davčna inšekcija ter bi me obtožila utaje davka? :D
:D
Nevem pa kaj bi se zgodilo, če bi naročilo šlo skozi. Jaz bi plačal trgovini v nemčiji nek znesek brez davka, paket bi dobil domov... ter nato kaj? Bi se mi doma pojavla davčna inšekcija ter bi me obtožila utaje davka? :D
:D
krneki ::
Verjetno bi trgovec ugotovil, da nisi davčni zavezanec preden bi ti poslal robo. Nekje na straneh EU.gov je obrazec, kjer vpišeš davčno in ti izpljune ali si zavezanec ali ne.
Aha hvala za pojasnilo :D
V glavnem v vednost vsem... če imate podjetje ter ste davčni zavezanci lahko brez problemov naročate iz te trgovine, ki je zelo poceni ter poštnina znaša 18€.
Lp
V glavnem v vednost vsem... če imate podjetje ter ste davčni zavezanci lahko brez problemov naročate iz te trgovine, ki je zelo poceni ter poštnina znaša 18€.
Lp
blackbfm ::
In kaj točno je tok poceni? Za nekaj evrov razlike raje tu kupim in menjam če je slučajno karkoli narobe. Razen če misliš za večje količine, potem bi bilo za premislit..
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
amater87 ::
Ciao.
Dwinxp: Naročiš lahko na sp ali doo in ti pošljejo z obračunanim davkom. Ga prikažejo na fakturi. Je isto kot bi kupoval v Sloveniji. Je pa samo vprašanje ali pošiljajo v Slovenijo kot fizičnim osebam, ker mislim, da v tem primeru kupca - stranko smatrajo kot fizično osebo. Če pa kupiš v Nemčiji brez davka pa ga moraš potem doma sam obračunat in odvest davek. Če bi imel kontrolo in bi ugotovili, da nisi plačal davka je kazen neizbežna.
Blackclw: Kaj je tako pocceni. Poglej to http://www.cyberport.de/notebook/notebo... zdaj pa še to http://computercenter.si/www-computerce... mislim pa, da sta popolnoma ista. S tem, da v naši trgovini piše NORO UGODNO. Kaj je še le pri njih noro ugodno? Za manjše vrednosti nabave pa tud jaz mislim, da se ne splača.
Pa fajn se imejte kjer koli že ste.
Dwinxp: Naročiš lahko na sp ali doo in ti pošljejo z obračunanim davkom. Ga prikažejo na fakturi. Je isto kot bi kupoval v Sloveniji. Je pa samo vprašanje ali pošiljajo v Slovenijo kot fizičnim osebam, ker mislim, da v tem primeru kupca - stranko smatrajo kot fizično osebo. Če pa kupiš v Nemčiji brez davka pa ga moraš potem doma sam obračunat in odvest davek. Če bi imel kontrolo in bi ugotovili, da nisi plačal davka je kazen neizbežna.
Blackclw: Kaj je tako pocceni. Poglej to http://www.cyberport.de/notebook/notebo... zdaj pa še to http://computercenter.si/www-computerce... mislim pa, da sta popolnoma ista. S tem, da v naši trgovini piše NORO UGODNO. Kaj je še le pri njih noro ugodno? Za manjše vrednosti nabave pa tud jaz mislim, da se ne splača.
Pa fajn se imejte kjer koli že ste.
kmetek ::
Nemčija 60 mio trg višja kupna moč
Slovenija 2 mio trg nizka kupna moč
Dobavitelji pri nas dobijo višje vstopne cene...pogajaj se z HPjem za 10 teh laptopov ali nekaj 100.....občutna razlika v ceni. Pa pri nas morajo še šumnike vgravirati in prevesti navodila itd....ni veliko, a tudi malo ni...
Če bi YU še obstajala bi bila čisto druga pesem....
Slovenija 2 mio trg nizka kupna moč
Dobavitelji pri nas dobijo višje vstopne cene...pogajaj se z HPjem za 10 teh laptopov ali nekaj 100.....občutna razlika v ceni. Pa pri nas morajo še šumnike vgravirati in prevesti navodila itd....ni veliko, a tudi malo ni...
Če bi YU še obstajala bi bila čisto druga pesem....
BlaY0 ::
dwinxp: Če nisi davčni zavezanec, potem pod prijavo ne vpisuj Ust ID-ja (ID za DDV), ker ga nimaš. V tem primeru ti normalno obračunajo 19% (njihovega) DDV-ja. Če si pa zavezanec, dobiš pa račun TAX-FREE in se v Sloveniji samoobdavčiš po naši stopnji.
zmaugy ::
@kmetek: Zakaj bi bilo biti podrejen Beogradu boljše kot biti podrejen Bruslju ali Berlinu?
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
neumnosti.
zmaugy: velikost trga....
blayo: ni res....poglej kok spletnih je....cela vojska. je pa res, da dobavitelji količinsko ne upajo več naroči, ker trg ne požre...
blayo: ni res....poglej kok spletnih je....cela vojska. je pa res, da dobavitelji količinsko ne upajo več naroči, ker trg ne požre...
Kako pa je s prilagajanjem? Na primer če v Cyberport.de kupim Android tablico (na primer novega Asusa Transformerja s tipkovnico) - a se lahko rešim nemščine in prilagodim tipkovnico brez doktorata iz računalništva? Se pravi kot en tipičen "Za idiote" uporabnik (no, morda malce boljši)?
@kmetek: trg EU je 500 milijonov, trg bivše juge pa 20 milijonov.
@kmetek: trg EU je 500 milijonov, trg bivše juge pa 20 milijonov.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
Ciao.
A v Nemčiji ne prevajajo navodil iz angleščine oz. kakšnega drugega jezika? Ti pa dam popolnoma prav glede velikosti trga in nabavljenih količin. Sam mene kot kupca to ne zanima. Grem tam kjer dobim isti artikel ceneje. Ali?
V vsakem primeru se pa ne splača, če moraš dvakrat recimo poslati v Nemčijo na uveljavljanje garancije ali servis, ker ti pri nas (neglede na EU garancijo) noben ne upošteva, da si kupil v Nemčiji, čeprav smo vsi v istem EU loncu. Ali kako je glede tega? Vem, da se včasih ni dalo servisirat drugje kot v državi nakupa. Že dolgo nisem imel teh težav tako, da ne vem ali se je na tem področju kaj spremenilo.
A v Nemčiji ne prevajajo navodil iz angleščine oz. kakšnega drugega jezika? Ti pa dam popolnoma prav glede velikosti trga in nabavljenih količin. Sam mene kot kupca to ne zanima. Grem tam kjer dobim isti artikel ceneje. Ali?
V vsakem primeru se pa ne splača, če moraš dvakrat recimo poslati v Nemčijo na uveljavljanje garancije ali servis, ker ti pri nas (neglede na EU garancijo) noben ne upošteva, da si kupil v Nemčiji, čeprav smo vsi v istem EU loncu. Ali kako je glede tega? Vem, da se včasih ni dalo servisirat drugje kot v državi nakupa. Že dolgo nisem imel teh težav tako, da ne vem ali se je na tem področju kaj spremenilo.
android je brez težav v eng....ni lokalizirano....in zakaj bi gor kupoval transformerja s tipkovnico, kakšna je cena gor?
in še vedno trg eu ni enoten - se lepo vidi kok trgovin ne pošilja v slo, potem domačih dobaviteljev sploh ne rabimo?
in še vedno trg eu ni enoten - se lepo vidi kok trgovin ne pošilja v slo, potem domačih dobaviteljev sploh ne rabimo?
Kako ni res, sam si napisal da je tako. Slovenski spletni trgovec prodaja samo Slovenčkom. Nemški spletni trgovec pa celi EU in širše. Kje je torej tukaj napaka? Napaka je v pristopu slovenskega spletnega trgovca. Poleg tega ima nemški toliko bolj zahtevne kupce in večjo konkurenco, naši bi pa najraje prodali čim manj za čim več. To je problem. Poleg tega naši trgovci sploh ne poskušajo vplivati na cene pri uvoznikih, ker se jim po domače rečeno Hebe, saj si itak ne delajo zalog in jim je vseeno ter si mislijo "Nekdo bo že kupil". Sem že ene parkrat napisal... ko bo slovenski potrošnik (večina njih) doumel, da se da kupovati tudi kje drugje kot pri "sosedu", bodo vsi tile "sosedje" lahko lepo kar zaprli svoje štacune.
Naštej mi katere SLO trgovine pošiljajo v tujino.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Sam sem kupil disk Lacie pri Enaa.com in najprej so mi poslali rabljen disk - bil je opraskan itd. Poslal sem jim ga nazaj in poslali so mi novega - razlika očitna. Nakar sem ugotovil, da eSATA z mojim notebookom ne funkcionira. In naj bi ga poslal nazaj še enkrat (v pričakovanju odgovora, da je verjetno kaj narobe z mojim prenosnikom...). Enostavno se mi ni dalo jajcati s tem in sem ostal z dragim USB 2.0 zunanjim diskom.
Kupil LCD televizor v eni od slovenskih spletnih trgovin in ob manjkajočih vijakih za stojalo čakal več kot en teden na nove vijake. Kupil router v eni od slovenskih spletnih trgovin, ki se je izkazal za čisti šrot ampak nikoli nisem imel časa se jajcat z reklamiranjem. Hočem reči, da je včasih tudi Ljubljana lahko zelo daleč in da če je storitev že v osnovi slaba, lahko obtičiš s klumpom tudi če kupuješ v Sloveniji.
Kupil sem že več teleskopov v Nemčiji in z nobenim ni bilo nobenih težav, storitev vrhunska, cene nižje kot v Sloveniji.
Tudi mene zato zanimajo te podrobnosti okrog Cyberport.de.
Transformerja na hitro v slovenskih trgovinah nisem našel. Pa še malo bi rad preizkusil nabavljanje računalniške opreme v tujini.
Kupil LCD televizor v eni od slovenskih spletnih trgovin in ob manjkajočih vijakih za stojalo čakal več kot en teden na nove vijake. Kupil router v eni od slovenskih spletnih trgovin, ki se je izkazal za čisti šrot ampak nikoli nisem imel časa se jajcat z reklamiranjem. Hočem reči, da je včasih tudi Ljubljana lahko zelo daleč in da če je storitev že v osnovi slaba, lahko obtičiš s klumpom tudi če kupuješ v Sloveniji.
Kupil sem že več teleskopov v Nemčiji in z nobenim ni bilo nobenih težav, storitev vrhunska, cene nižje kot v Sloveniji.
Tudi mene zato zanimajo te podrobnosti okrog Cyberport.de.
android je brez težav v eng....ni lokalizirano....in zakaj bi gor kupoval transformerja s tipkovnico, kakšna je cena gor?
Transformerja na hitro v slovenskih trgovinah nisem našel. Pa še malo bi rad preizkusil nabavljanje računalniške opreme v tujini.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
Jaz ti lahko zagotovim, da pri slovenskih distributerjih/trgovcih NE BOŠ dobil boljše storitve pri uveljavljanju garancije, kvečjemu slabšo. Večina jih bo vlekla tisti maksimalni zakonski rok. Pooblaščen servis v SLO je dolžan sprejeti artikel z EU garancijo, če ti ga ne, se lepo uradno pritožiš. Dosti tujih štacun ti krije tudi stroške poštnine v primeru da jim pošlješ artikel nazaj. Majdič (AT) ti celo pride na dom in ti odpelje pralni stroj ali TV, če je treba. Najdi mi v SLO kako štacuno, ki ti nudi takšno ali podobno potrošniku prijazno storitev.
Kar daj, ne bo ti žal, ker ukvarjanje s temi slovenskimi štacunami je živa zguba cajta in denarja.
Zgodovina sprememb…
alphasaphir ::
To da ste trgovci jezni, da hočemo stranke največ za svoj denar je obupno. Razne škodoželjnosti ob reklamacijah izdelkov kupljenih v tujini (to sicer ne leti na tebe kmetek) in jamranje kako so nabavne cene višje tudi ne bodo pomagali. Nekateri kupujemo tudi v tujini, kar pa seveda ne pomeni, da domačih dobaviteljev sploh ne rabimo. V jok pa na drevo. Verjetno bi vaša trgovina izpadla dosti bolj profesionalno, če se ne bi oglašal v takih temah, sploh pa ne s takimi izjavami. Jamranje, razna opravičevanja/izovarjanja na stanje trga, kazanje s prstom pač izpadejo podobno blesavo kot limanje linkov izključno samo za eno trgovino.
alphasaphir je izjavil:
Jamranje, razna opravičevanja/izovarjanja na stanje trga, kazanje s prstom pač izpadejo podobno blesavo kot limanje linkov izključno samo za eno trgovino.
In to ponavadi najdražjo na svetu.
Zgodovina sprememb…
Jaz ti lahko zagotovim, da pri slovenskih distributerjih/trgovcih NE BOŠ dobil boljše storitve pri uveljavljanju garancije, kvečjemu slabšo. Večina jih bo vlekla tisti maksimalni zakonski rok. Pooblaščen servis v SLO je dolžan sprejeti artikel z EU garancijo, če ti ga ne, se lepo uradno pritožiš. Dosti tujih štacun ti krije tudi stroške poštnine v primeru da jim pošlješ artikel nazaj. Majdič (AT) ti celo pride na dom in ti odpelje pralni stroj ali TV, če je treba. Najdi mi v SLO kako štacuno, ki ti nudi takšno ali podobno potrošniku prijazno storitev.
Kar daj, ne bo ti žal, ker ukvarjanje s temi slovenskimi štacunami je živa zguba cajta in denarja.
Ciao.
Hvala. Kar se pa tiče SLO trgovin sem kupil TV Panasonic in je res vse bilo tako kot je treba. Si pa zaenkrat ne upam pomislit, da bo crknil in bom moral uveljavljati garancijo. Je pa bil moj model TV iz te trgovine najcenejši kar jih je bilo na netu.
Včasih mal počakaš pa je tudi v SLO kaj ceneje. Je pa res,da je to bolj kot ne kakor se reče " tudi slepa kura zrno najde"
Se pa že nekaj časa obotavljam za nakup prenosnika in NISEM še videl, da bi v SLO bil kakršen koli tip prenosnika cenejši kot v Nemčiji. Ali ima kdo kakšen drugačen podatek.
Da ne bo zgledalo, da v nič dajem vse SLO štacune. Nasprotno, ne dajem jih v nič, želim si pa, de bi se njihov nivo storitev zvišal, in da se ne bi obnašali tako kot da so edini na svetu, ki mi lahko prodajo določen artikel.
Da ne bo zgledalo, da v nič dajem vse SLO štacune. Nasprotno, ne dajem jih v nič, želim si pa, de bi se njihov nivo storitev zvišal, in da se ne bi obnašali tako kot da so edini na svetu, ki mi lahko prodajo določen artikel.
Točno tako. Več ali manj je samo v temu problem.
Pa faj se imejte kjer koli že ste.
zmaugy: mi ga bomo kmalu imeli na zalogi - transformerja.
blay0: sej nisem mislil, da naše pošiljajo v tujino.
blay0: sej nisem mislil, da naše pošiljajo v tujino.
@kmetek: kdo je to "mi"?
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Steinkauz ::
In kaj točno je tok poceni? Za nekaj evrov razlike raje tu kupim in menjam če je slučajno karkoli narobe. Razen če misliš za večje količine, potem bi bilo za premislit..
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
http://www.cyberport.de/?DEEP=1C30-27H&...
650 vs 965 eur
Pol se pa daj
Razumem razliko do 100eur, ma tole ja pa absurdno
Razlike eksponentno rastejo glede na kakovostni razred robe. Poceni roba (entry level), kakšni monitorji in podobno so pri nas celo cenejši. Kakor hitro prestopiš v višji razred, se te razlike skokovito povečajo.
Ni identičen, lahko pa je precej podoben. Kode se lahko razlikujejo že od regije do regije. Že če je tipkovnica druga (kar definitivno je), bo koda drugačna.
Če sem prav videl, je razlika samo v zaslonu... eden je matt drugi pa glossy
Če sem prav videl, je razlika samo v zaslonu... eden je matt drugi pa glossy
Zgodovina sprememb…
Steinkauz ::
Hm to glede zaslona nism niti opazu(sicer mi je matt boljši, tko da zgolj +, če je zaradi tega še cenejši)
GE pa SC verjetno označuje tipkovnico
No če iščeš thinkpad e520 pri nas druzga ne boš dubu
GE pa SC verjetno označuje tipkovnico
No če iščeš thinkpad e520 pri nas druzga ne boš dubu
=Exceed= ::
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
A z docking st. tehta 680g?
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
32 Gb in ne 16 kot pri naših trgovcih.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
betmen112 ::
Cyberport 24 novembra odpira novo trgovino na dunaju ( beri: http://www.cyberport.at./infoservicecen... . Moja sestra se šola na dunaju in če ima kdo kakšno željo kupiti kakšno stvar v prihodnosti na cyberportu naj me kontaktira.
double back ::
Pozdravljeni
Po prebiranju teme sem postal rahlo zmeden. S strani cyberport.de bi kupil prenosnik, ki stane 400€. Poštnina znaša 22€. Torej me bo nakup stal 422€, ali pa moram prišteti še 20% davka, kar potem 480€ oz. skupaj s poštnino 502€?
Po prebiranju teme sem postal rahlo zmeden. S strani cyberport.de bi kupil prenosnik, ki stane 400€. Poštnina znaša 22€. Torej me bo nakup stal 422€, ali pa moram prišteti še 20% davka, kar potem 480€ oz. skupaj s poštnino 502€?
pedalo ::
Točno tako. Pošilja samo pravnim osebam, potrebno je posredovati davčno številko. Sicer pa ni nobenega davka, saj trgovina pošilja iz EU.
double back ::
To, da pošiljajo samo na d.o.o in s.p. mi je že znano, zanimalo me je samo kako je z davkom. Hvala obema za odgovor.
Gazi ::
Bom pa jaz tako vpršal, če imam nekoga v Nemčiji pa lahko on normalno kupuje na cyberportu....al more tudi kakšen davk al karkoli še dodatno plačevat....pa rae tako naredim pa mi lepo dostavi ko pride v SLO!
marebine ::
Pozdravljeni,
sam imam (zaenkrat) bolj slabo izkušnjo z trgovino cyberport.de:
13.10. sem na firmo (d.o.o.) pri njih naročil fotoaparat panasonic gf3 kit, vse skupaj za 500€ + ddv
18.10. sem dobil mail, da so dobili plačilo, status na njihovi strani se ni spremenil (kot da ni bilo plačila)
25.10. so mi odgovorili na povpraševanje, da artikel "pakirajo" in da ga dobim v nekaj dneh (status na njihovi strani še vedno nespremenjen)
2.11. na moje maile več ne odgovarjajo (status na njihovi strani še vedno nespremenjen)
To je moj prvi nakup v tujini na firmo, pa me zanima ali je imel kdo podobne izkušnje oz. s to trgovino, je to normalen postopek, ker meni vse skupaj malo smrdi. A imaš kot internetni kupec kakšno možnost za pritožbo/poizvedbo ali si samo odvisen od njihove dobre volje. Aparat sem drugače želel kupiti pri nas ampak tega paketa (panasonic gf3 + 2 objektiva) pri našem uvozniku ni možno naročit.
vnaprej hvala za kakšen odgovor ali nasvet
sam imam (zaenkrat) bolj slabo izkušnjo z trgovino cyberport.de:
13.10. sem na firmo (d.o.o.) pri njih naročil fotoaparat panasonic gf3 kit, vse skupaj za 500€ + ddv
18.10. sem dobil mail, da so dobili plačilo, status na njihovi strani se ni spremenil (kot da ni bilo plačila)
25.10. so mi odgovorili na povpraševanje, da artikel "pakirajo" in da ga dobim v nekaj dneh (status na njihovi strani še vedno nespremenjen)
2.11. na moje maile več ne odgovarjajo (status na njihovi strani še vedno nespremenjen)
To je moj prvi nakup v tujini na firmo, pa me zanima ali je imel kdo podobne izkušnje oz. s to trgovino, je to normalen postopek, ker meni vse skupaj malo smrdi. A imaš kot internetni kupec kakšno možnost za pritožbo/poizvedbo ali si samo odvisen od njihove dobre volje. Aparat sem drugače želel kupiti pri nas ampak tega paketa (panasonic gf3 + 2 objektiva) pri našem uvozniku ni možno naročit.
vnaprej hvala za kakšen odgovor ali nasvet
Gwanaroth ::
2009 leta sem iz Cyberport naročil HPjev prenosnik, na firmo (d.o.o.). Plačal prek BankaNeta, prejel prenosnik v roku 1 tedna, vse OK. Nisem spremljal na njihovi strani "statusa" naročila..
Lights often keep secret hypnosis..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Spletni trgovec noče prodati naročenega blaga (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13551 (10082) | DeeJay |
» | EU spletne trgovine - višja cena za slovenskega kupcaOddelek: Kaj kupiti | 5213 (4224) | Mr.B |
» | Je kdo v zadnjem času naročal iz cyberport.de?Oddelek: Loža | 1562 (1283) | ramiz?! |
» | Nakup računalnika/rač. opreme na podjetjeOddelek: Loža | 3427 (3088) | Malajlo |
» | Slovenski trgovci ter tujina (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 41520 (37844) | s51as |